Teken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik weet dat er al topics over zijn, maar deze zijn al wat ouder. 

 

Ik heb nog nooit iets tegen de teken gegeven voor mijn honden, als in, iets chemisch. 1 keer toen Kahlúa jong was een bravecto pil, waar ze slecht op reageerde.

 

Ik heb het al die jaren onder controle kunnen houden met een barnsteen ketting, knoflook tabletten, elke dag wat karnemelk, en regelmatig van lavendelspray op hun vacht. Maar dit jaar is niets tegen ze opgewassen. Nu ben ik er klaar mee. Net na de boswandeling 9 teken uit Kahlúa, en 4 uit Willow getrokken. 

 

Wat raden jullie aan? Wat voor merk? En.. is een band beter of een pipet? Mij lijkt een band fijner, wellicht beter? Maar ik hoor graag jullie ervaringen. 

 

In ben eigenlijk helemaal niet zo'n fan van die chemische dingen, vooral bij Kahlúa niet omdat ik aan haar merk dat haar atopie een stuk erger wordt, maar liever dat, kan elke dag al die teken. 

 

Alvast bedankt! :) 

honden page profiel IgloIglo 3 doggies

honden foto van Iglo

Sorry, ik kan je niks aanraden, ik heb daar geen verstand van.

Maar het valt mij ook op dat mijn pup ontzettend veel teken heeft, veel meer dan ik gewend ben van mijn vorige hond. Is het dit jaar erger of zo?

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Ook ik volg dit topic even! Ik ontdek ook ontzettend veel teken bij mijn hond. Doordat mijn hond een lichtgekleurde vacht heeft, zie ik ze bijna altijd al als ze nog over de vacht heenlopen. Maar het is wel erg vervelend!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik geef nexgard tabletten,  zo'n 3 per jaar en dat gaat prima.

Geen klachten ooit gehad dat ze er niet tegen konden of ergens last van kregen.

En nooit geen teken meer, inderdaad zijn dat van die smerige dingen.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Mijn vorige honden kregen altijd advantix,nooit geen teken gehad.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Sorry, ik kan je niks aanraden, ik heb daar geen verstand van.
Maar het valt mij ook op dat mijn pup ontzettend veel teken heeft, veel meer dan ik gewend ben van mijn vorige hond. Is het dit jaar erger of zo? "

Ik denk het wel,als ze 9,5 week is moet mijn pup om haar 2e enting,dan zal ik onmiddellijk aan de da vragen wat ik kan geven,nu nog maar controleren en vlooienkam gebruiken,ze ligt graag in het gras te rollen.

honden page profiel Aedon & Senán Aedon & Senán 3 doggies

honden foto van Aedon & Senán

Ik volg ook graag even mee.

 

Normaal gesproken heeft Aedon nooit teken, maar deze week al 3 gehad en 1 had ik gemist (dus die had zich lekker vol kunnen zuigensealed)

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Bij ons helpt er maar 1 middel écht, en dat is bravecto. En ik kan zeggen dat ik zowat alles heb uitgeprobeerd cool

Let wel: het doodt de teken pas als ze zich vastzetten, dus het weert de teken niet. Er lopen dus dagelijks nog steeds tientallen teken door hun vacht, die ik eruit mag plukken. money-mouth

 

Er zijn veel teken omdat het een warme, vochtige winter is geweest. Als we een droge zomer krijgen, gaat het heel wat minderen. Maar bij een vochtige zomer? Hou dan je hart maar vast! yell

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Hier ook een tekeninvasie.....een band van devel, natuurlijk , en een serestoband, samen, een hele dikke vacht, hier voor de banden, 20 teken op een dag was weinig, had ze zelfs in huis, hier mag eigenlijk geen chemie gebruikt worden maar heb toch voor de seresto nu gekozen en.....een teek hooguit in de week nu....en dan is de teek eraf gerold en nog heel klein....de seresto band is voor 8 maanden als ik er zes maanden mee doe ,tevreden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

534872.jpg     Op een dag, smorgens 17, savonds 9 ...was het zo zat, iedere dag ibbelen, ogin vond het heerlijk maar ik niet, vandaar de banden en ben er tevreden over......

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Ik wilde eerst bravecto geven maar na alle horrorverhalen heb ik het gewoon bij een tekenband van seresto gehouden. We hebben hem nu 5 maanden en pas 1 teek gehad terwijl we 2x per dag in het bos komen. Een keer met een andere hond gelopen zonder band en die had er 9, Maui had niks dus dat laat voor mij wel zien dat het werkt. 

Ik vind zelf de band het fijnste aangezien je hem altijd af kan doen als de hond er slecht op reageert. Je hoeft hem ook niet opnieuw aan te brengen als ze gezwommen hebben want hij is waterproof. Ik ben tevreden! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Even wat informatie over de seresto band, ik promoot niets, maar als advies van de allergeoloog gehad, we moesten wat...       

Seresto Hond

Seresto is een innovatieve, geurloze en waterbestendige halsband die bescherming tegen vlooien en teken bij jouw hond biedt. De halsband met een werkingsduur tot 8 maanden geeft continu een lage dosering van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. De dosering van de werkzame stoffen van Seresto is dermate laag dat het veilig is voor de gezondheid van mens en dier.

De twee werkzame stoffen worden via de halsband verspreid over de huid en de vacht van de hond. De halsband werkt zowel afwerend als dodend tegen teken. Mochten er voor het aanbrengen van de band al teken op jouw hond aanwezig zijn dan wordt aangeraden deze te verwijderen. Daarnaast beschermt Seresto tegen de ontwikkeling van vlooienlarven en kan het ingezet worden als behandeling van luizenbesmetting (Trichodectes canis).

De werkzame stoffen werken synergetisch. Geleidelijk komen er kleine hoeveelheden vrij via de microlaag op het oppervlak van de halsband. De actieve bestanddelen van Seresto verspreiden zich vanuit deze microlaag naar de talglaag van de huid en vacht. Neutrale oliën helpen bij de verspreiding over de gehele talglaag. De actieve bestanddelen verplaatsen zich naar de talglaag wanneer dit nodig is. Dit proces wordt gereguleerd door het verschil in concentratie tussen de halsbandmatrix en het oppervlak van de halsband waardoor er een zeer nauwkeurige dosering plaatsvindt. Hierdoor blijft een optimaal lage beschermingsdosering gedurende 8 maanden aanwezig.

Indicaties & eigenschappen

 • Doodt vlooien en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe vlooien.
 • Doodt teken en beschermt tot 8 maanden tegen nieuwe teken.
 • Doodt bijtende/zuigende luizen.
 • Verlaging van het risico op infectie met Leishmania door zandvliegjes.
 • Beschermt tot 8 maanden tegen de ontwikkeling van vlooienlarven in de omgeving van jouw hond.

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Twinko krijgt in het teken-seizoen pipetjes van Vectra 3D. Andere merken reageerde hij heel heftig op maar deze gaan goed. 

honden page profiel NaomiNaomi 3 doggies

honden foto van Naomi

Volg!

Ik zit met hetzelfde. Het stikt hier van de teken, maar puck krijgt jeuk van chemische pipetjes. undecided

 

Jaimy heeft wel een pipetje gehad, maar nog steeds teken. Nou is hij wel de "lekkerste", zelfs met band of pipetje heeft hij meet teken dan puck zonder. tongue-out

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De twee werkzame stoffen worden via de halsband verspreid over de huid en de vacht van de hond. 

Helaas is dat meteen ook de reden waarom het bij mijn honden niet werkt, hun vacht is te dik, de werkzame stoffen geraken niet op de huid en kunnen zo niet over het lichaam verdeeld worden. De teken bijten dan nog steeds. hp-cry

 

Nu, met 2 honden in huis hou ik sowieso niet erg van zo'n band. Als ze spelen, gaat dat met veel happen en grijpen in de nek. Dan vind ik het niet fijn, dat daar zo'n band zit.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

wij geven niks, sem kan niet tegen die chemische spulletjes.
Maar sinds hij nu iets meer dan een jaar op vers vlees staat heeft hij nog amper teken

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Ik geef Vectra3d en heb nog helemaal geen teek gezien bij Charlii. Ook krijgt zij 1x pd een plak salami. Werkt het niet tegen de vlooien en teken, dan heeft zij iig iets lekkers gehad... 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ook krijgt zij 1x pd een plak salami. Werkt het niet tegen de vlooien en teken, dan heeft zij iig iets lekkers gehad...  "

Hahahaha! Ik ga dit niét laten lezen aan m'n meisjes... hp-shiny

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Helaas is dat meteen ook de reden waarom het bij mijn honden niet werkt, hun vacht is te dik, de werkzame stoffen geraken niet op de huid en kunnen zo niet over het lichaam verdeeld worden. De teken bijten dan nog steeds. 
 
Nu, met 2 honden in huis hou ik sowieso niet erg van zo'n band. Als ze spelen, gaat dat met veel happen en grijpen in de nek. Dan vind ik het niet fijn, dat daar zo'n band zit. "

Ogin is alleen....en buiten speelt ze niet met anderen honden, ook ogin heeft een vreselijke dikke vacht en toch werkt het....

honden foto van Danielle, Kyra †, Kaylin en Djaira

" Mijn vorige honden kregen altijd advantix,nooit geen teken gehad. "

Advantix kreeg mijn hond in het begin ook altijd. 

Zij had ondanks de advantix nog veel teken. 

 

Nu geef ik al 4 jaar geen chemische middelen meer, omdat ze epilepsie heeft. 

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

De seresto band helpt ook bij mijn hond het beste al kan ik na de wandeling nog regelmatig een lopende teek er af pakken met plakband. 

Dit omdat de teek vaar de verkeerde kant loopt om zich vast te zuigen. 

De teek is gedesoriënteerd en loop van de huid af in plaats van er naar toe. 

Sommige weten zich toch vast te bijten maar die sterven of zijn erg duf en kan je er ook zo uit halen. 

Na verloop van tijd weet ik ongeveer waar mijn hond de meeste teken op loopt en die route loop ik dan niet meer.

 

Verder hoor ik hier in de omgeving dat niks helpt, alleen de serestoband. 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Hier begonnen met advantix maar na het tweede tekenseizoen werkte het helaas niet meer. Advantix werkt sowieso maar 4 weken en 3 weken voor bepaalde tekensoorten. Dus eigenlijk moet je dat om de 3 weken herhalen. In het begin werkte het heel goed maar na een tijd dus niet meer. Toen een keer bravecto gegeven en dat werkte heel goed. Nu zijn we dit seizoen begonnen met simparica, dat werkt 5 weken normaal. Ik ga pas een nieuwe pil geven als ik merk dat het niet meer werkt. Ik geef de pil van 2.5 tot 5 kg en mij  hond zit dus aan de ondergrens, dus misschien werkt het daarom ook langer dan aangegeven? Tot nu toe alleszins enkel dode teken gevonden in de vacht. Ook bij dit middel moet de teek eerst bijten, maar die droogt dan heel snel op. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" wij geven niks, sem kan niet tegen die chemische spulletjes.
Maar sinds hij nu iets meer dan een jaar op vers vlees staat heeft hij nog amper teken "

Hier staat de oudste al 7 jaar op vers vlees en barf. En alle jaren is het onder controle geweest, maar dit jaar is het echt extreem bij mij in de bossen, en het stikt niet van de bossen. 

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Bedankt voor alle reacties! Ook iemand van de scalibor band gehoord? 

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik geef ze alle vier bravecto ben blij dat het bestaat wat een ellende die vlooien en teken altijd foot-in-mouth

Ik geef maar 1 tablet per jaar blijft veel langer werkzaam dan aangegeven. 

 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Vectra 3d, dat is het enige middel waar mijn hond goed op reageert, zo'n tekenband werd Faro helemaal sloom van, seresto was dat, dus snel afgedaan en hem gewassen, Vectra 3 D werkte we goed, advantix dar ging hij van schuimen uit zijn bek, heel erg, de dierenarts moest hem een antimiddel geven tegen chock enzo, ds dat durf ik niet meer.

 

Frontline Combo werkte ook goed, maar Vectra 3 D vind ik beter omdat er 3 stoffen in zit, maar van alledrie minder, dus dat is toch minder gif.

 

Er word hier af en toe wel gesproken over stapelen, maar ik ken veel honden die het heel de zomer krijgen maar daar geen last van hebben.

 

Wij hebben geen bos, dus ook weinig teken, als is er een klein gebied hier waar altijd veel teken zitten, waarom weet ik niet.

Als wij naar de Ardennen gaan, waar het stikte van de teken, dan gebruiken we Vectra 3D, heb een keer in een vakantie natuurlijk geprobeerd, had van alles bij me, maar Faro zat er helemaal onder, meteen Vectra er op gedaan, geen last meer, het fijne vind ik dat ze er ook niet op komen te zitten.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Ook iemand van de scalibor band gehoord? 

Ja, het positieve is dat het ook werkt tegen zandvliegjes.

Nadeel is dat je zelf contact met de band moet vermijden, en dat je er steeds op moet letten dat de hond er niet mee in vijver, rivier, sloot, waterplas,... komt want het is giftig voor alle waterorganismen. (seresto trouwens ook)

 

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/01/21/pet-flea-treatment-chemicals-polluting-britains-streams-rivers/

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

" Ja, het positieve is dat het ook werkt tegen zandvliegjes.
Nadeel is dat je zelf contact met de band moet vermijden, en dat je er steeds op moet letten dat de hond er niet mee in vijver, rivier, sloot, waterplas,... komt want het is giftig voor alle waterorganismen. (seresto trouwens ook) "

En volgens mij zijn banden ook niet een aanrader voor honden die met elkaar spelen/stoeien dmv elkaar "bijten" 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik heb positieve ervaringen met Nexgard en Simperica 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Hond vervoer auto
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^