Dubbele hoektanden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Bam werd vandaag gesteriliseerd en meteen geholpen aan haar dubbele hoektanden. De melktanden kwamen er niet uit, de da zei dat ze nog erg vast zaten en dat ze er zeker niet vanzelf uit zouden komen. 

is dat erfelijk, dat iemand weet? Moet ik de fokker inlichten? Het waren alleen de hoektanden, de rest niet. 

iemand nog tips over hoe ik nu Bam kan helpen met genezen? 

honden page profiel LoesLoes 3 doggies

honden foto van Loes

nu heb ik een andere hond als u, maar dubbele hoektanden komen vaak voor. mijn reu vorige week laten castreren en ook de hoektanden laten trekken.. het is gewoon pech dat die net er achter gaan groeien en zo de melk tand er niet uit drukken geloof ik.

 

met zijn tandjes heeft Elmo totaal geen last van gehad met sterilisatie zou ik wel even rustig aan doen, niet laten springen op de bank en een kleine wandeling aan de lijn doen.. voor de rest veel rust geven en niet meteen bang zijn (dat ben ik zelf namelijk wel) Elmo zit op dag 5 en is nog steeds wat slaperig en rustig maar voor de rest weer de hond die ik kende.. nou zei mijn arts dat een castratie minder heftig is als dat vóór een teef maar het komt goed

 

knuffel en pootje van Elmo voor Bam 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Mijn hond had ook dubbele hoektanden, we hebben afgewacht en uiteindelijk zijn ze er toch nog uitgevallen.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Hier ook een hondje met dubbele hoek tandjes (onder) die getrokken moesten worden. Ze moesten er uit anders zouden ze z’n tandvlees in gaan prikken aan de bovenkant. Dit is niet iets erfelijks.
Volgens mij komen gebitsproblemen sowieso vaker voor bij kleine hondjes. Ook later met ouder worden (bedoel ik jaren later) kunnen snijtandjes vanzelf los gaan zitten enzo. Twinko mist inmiddels best wat kleine tandjes. 

Oh en helpen met genezen zal niet nodig zijn. De mond geneest heel snel. Ik kan me niet herinneren dat ik iets speciaals heb gedaan toen. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Kleine hondjes hebben dat vaak. Ook ik heb bij Diki gewacht en gewacht, bij 8 maanden, twee x een dubbel kiesje met tandplaque ertussen en twee boven hoektandjes. Toch te lang gewacht want 1blijvend tand wijst nu schuin naar voren, doordat de hoektand bleef staan en de aanslag op de ware kiezen is gebleven, al een keer verwijderd en weer terug, jammer.

  Ook hier is het verwijderen gecombineerd met de castratie van haar, 1 x narcose. En met andere teefjes veel ellende gehad met schijnzwangerschap, borsttumor en gedragswisselingen tijdens de cyclus. Nu nergens last van gehad, heerlujk.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^