blaffen ( wij denken om aandacht)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MelanieMelanie

honden foto van Melanie

Hallo, wie heeft er een goede tip voor ons "probleem"

Onze lieve hond Sammy is een leuke en enthousiaste hond, ze luisterd over het algemeen best goed en is soms een tikkeltje eigenwijs.
Maar ze blaft ook heel veel, althans niet als ze alleen thuis, of in de nacht en niet als de deurbel gaat etc.

Maar als er mensen bij ons op visite komen ook al ziet ze die vaker, of als we op visite gaan met haar.
Ook als ik tijdens het wandelen (en ze zit aan de riem) even stil sta om met iemand een praatje te maken of als we ergens in een cafeetje met haar wat willen drinken, blaft ze en niet even maar dit blijft ze heel lang vol houden. Het lijkt niet aanvallend/agressief ze gromt er niet bij en ze gaat ook niet op een valse manier op de mensen af. Het lijkt echt op een manier van aandacht vragen, je zou bijna zeggen ze denkt dat ze mee kan praten. Negeren is bijna onmogelijk, want het is heel schel van geluid en praten is bijna onmogelijk.
Als we gewoon thuis is ze verder rustig en blaft ze eigenlijk niet veel, heel soms wilt ze dit wel ook bij onze oudste zoon doen.

We vinden haar super lief en vinden het zo jammer dat dit telkens weer gebeurd, want is op deze manier heel lastig om bezoek te ontvangen of om haar ergens mee naar toe te nemen en dat zouden we wel graag willen.
Ik weet dat veel mensen zeggen negeren, maar dat is echt lastig en verevelend als je bij andere mensen thuis komt of in cafeetje.

Herkend iemand dit of hebben jullie misschien tips?

Groet, Berry & Melanie

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nee, je kunt en moet het niet negeren; daar is het veel te lastig voor.

En ze krijgt ws haar aandacht doordat jullie 'ssst' of stil nou oid tegen haar zeggen...

Probeer eens wat anders: ga 'terugpraten'. Als ze gaat blaffen begin je, op normale toon, tegen haar te praten. Maar! Heel belangrijk: je kijkt haar NIET aan daarbij.  Het maakt uiteraard niet uit wat je zegt. Zorg wel dat ze je hoort en check dat ook.

Blijf rustig praten tot ze stil is; ze zal verwonderd zijn want: krijg ik nou wel of geen aandacht.....Zo wordt ze niet beloond voor haar geblaf maar er ook niet voor gestraft.  En dan is er weinig lol meer aan voor n hondtongue-out

Dit moet je wel consequent doen in het begin. Als ze desondanks niet stopt met blaffen, lijn haar dan rustig aan en ga lopen met dr.  Een stukje naar links, een stukje naar rechts; niet erg boeiend. Maar blijf praten en het kwartje gaat vallen. 

Dan kun je weer terug naar je oorspronkelijke activiteit.

Let wel; het is mogelijk dat in dit stadium een een terrasje bezoeken (waar woon jij waar dit überhaupt kan en mag?!) nog te veel gevraagd is.

 

Volgende forumvraag: tegen kussen in bench rijden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^