Verzwikt pootje, nu rust

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Hoi allemaal,

 

Mijn hond kreeg ongeveer twee weken ineens een bult net achter haar linker voorpoot. Ik schrok daar natuurlijk enorm van en ben met haar bij de dierenarts geweest. Die zei dat het waarschijnlijk een lymfeknoop was die wat opgezet was omdat ze een pootje mogelijk verzwikt had, wat voor mij logisch klonk omdat ze de dag daarvoor ineens ook achterbleef en veel sneller vermoeid was dan normaal tijdens een wandeling. Het advies was rust houden, korte wandelingen aan een korte lijn en proberen haar zoveel mogelijk rechtdoor te laten lopen om die poot niet teveel te belasten. Daarnaast ook niet spelen, want dan draait ze bijvoorbeeld teveel en dan zijn de bewegingen te snel en te abrupt. Het arme beest krijgt dus al ruim anderhalve week heel weinig beweging en uitdaging. Ik doe wel hersenwerkjes met haar en ze krijgt kauwspul waar ze een tijd mee zoet is, maar het is een jonge, energieke, slimme meid en dat is dus niet voldoende. 

De bult is inmiddels iets geslonken maar hij is nog niet weg. Dat hij slinkt vind ik een goed teken, maar ik vind het nu toch ook wel (te?) lang duren. DA zei dat het best een week tot een paar weken kon duren, maar toch. Verder eet en drinkt ze goed en ontlasting is ook prima. 

Zo stond ze net uit het raam te kijken, vind het echt zielig (krijg de foto niet recht, sorry).

535066.jpg

Hebben jullie tips om haar meer uit te dagen? En zouden jullie nogmaals naar de DA gaan? Er is geen biopsie afgenomen, dat zou de volgende stap zijn. Ik twijfel om dat misschien toch sowieso te doen, aangezien ik echt wel bezorgd ben om haar.

 

Groet, Lotte 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lotte, loopt ze inmiddels niet meer mank ? , twee weken moet het manken toch wel over zijn....is dat niet zo en twijfel je te veel, kijk eens of je terecht kan bij een orthopeed die de poot na kijkt met eventueel een foto....is het manken over en alleen nog wat dik dan kijk je het nog even aan, maar met drie weken moet het toch wel over zijn.      P.s.  Foto gemaakt met je mobiel of ipad ? Ipad ondersteboven een foto maken dan staat die recht hier, je mobiel is even uitproberen hoe je die moet houden , draaien of ook ondersteboven, is even uitproberen....horizon of verticaal...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

      Dat  vergeet ik Lotte, een snuffelbal, daar zit een korfje in waar je brokjes in kan verstoppen, door de snuffelbal te bewegen, dat doet je hond vallen er brokjes uit, is ze mooi er even zoet mee.

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

" Lotte, loopt ze inmiddels niet meer mank ? , twee weken moet het manken toch wel over zijn....is dat niet zo en twijfel je te veel, kijk eens of je terecht kan bij een orthopeed die de poot na kijkt met eventueel een foto....is het manken over en alleen nog wat dik dan kijk je het nog even aan, maar met drie weken moet het toch wel over zijn.      P.s.  Foto gemaakt met je mobiel of ipad ? Ipad ondersteboven een foto maken dan staat die recht hier, je mobiel is even uitproberen hoe je die moet houden , draaien of ook ondersteboven, is even uitproberen....horizon of verticaal... "

Hoi Willemijn, dank voor je reactie. Zo’n snuffelbal is inderdaad een goeie, die ga ik aanschaffen. Ze heeft niet meer mank gelopen na die ene wandeling, dus dat is op zich goed nieuws. Het is de bult die me zorgen baart nu... ik zal het nog even een paar dagen aankijken maar anders ga ik toch maar weer terug naar de DA!

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Misschien kan je haar wat spullen aanbieden die ze mag slopen? Brokjes in eierdoosjes/brokjes in een doos vol oude sokken. Ik weet niet of je een tuin hebt met gras maar daar kan je ook haar ontbijt bijvoorbeeld in verspreiden. 

Ik weet niet of ze bekend is met de clicker maar honden vinden het ook heel erg leuk om te freestyle clickeren. Ken je dat? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Lotte en snuffelbal, ook hebben ze snuffelmatten, via internet, wel goed coogelen, ze zijn uit een lopend wat prijs betreft...ik heb de ervaring dat een hond het geweldig vind en daarna heerlijk gaat rusten......een extraatje na en wandeling die nu een beetje toch alleen gedaan moet worden, geeft heel veel voldoening...smile

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Hoi Willemijn, dank voor je reactie. Zo’n snuffelbal is inderdaad een goeie, die ga ik aanschaffen. Ze heeft niet meer mank gelopen na die ene wandeling, dus dat is op zich goed nieuws. Het is de bult die me zorgen baart nu... ik zal het nog even een paar dagen aankijken maar anders ga ik toch maar weer terug naar de DA! "

Verstandig, dat je het laat nakijken hoor...vraag eventueel een foto, om te kijken of er geen nare dingen te zien zijn....

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Snuffelmatten zijn ook makkelijk zelf te maken door een fleecedeken in repen te knippen en dan vast te knopen aan een rubberen afwasmatje, ze durven soms wel 30 euro te vragen voor die dingen en het is een paar uurtjes werk om hem zelf te knopen. 

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

" Misschien kan je haar wat spullen aanbieden die ze mag slopen? Brokjes in eierdoosjes/brokjes in een doos vol oude sokken. Ik weet niet of je een tuin hebt met gras maar daar kan je ook haar ontbijt bijvoorbeeld in verspreiden. 
Ik weet niet of ze bekend is met de clicker maar honden vinden het ook heel erg leuk om te freestyle clickeren. Ken je dat?  "

Dank je wel voor je reactie, hier heb ik veel aan! Ze is bekend met de clicker, dus ik ga eens even in freestyle clickeren duiken.

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~Britt, Maui & Fanu ~ 3 doggies

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Het is heel leuk om te doen, kon alleen weinig informatie voor je vinden online. Het idee is eigenlijk dat je elk voorwerp kan gebruiken. Bijvoorbeeld een grote auto band. Je beeld je dan in dat het uiteindelijke doel is dat de hond met zijn achterpoten in de band staat. Elk stapje richting het einddoel ga je dan belonen zonder de hond aanwijzingen te geven. Ze moeten dus echt helemaal zelf aan uitvogelen wat je wilt en daarbij moeten ze echt hun koppie gebruiken. Klein beginnen want het moet leuk blijven voor de hond 

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

" Het is heel leuk om te doen, kon alleen weinig informatie voor je vinden online. Het idee is eigenlijk dat je elk voorwerp kan gebruiken. Bijvoorbeeld een grote auto band. Je beeld je dan in dat het uiteindelijke doel is dat de hond met zijn achterpoten in de band staat. Elk stapje richting het einddoel ga je dan belonen zonder de hond aanwijzingen te geven. Ze moeten dus echt helemaal zelf aan uitvogelen wat je wilt en daarbij moeten ze echt hun koppie gebruiken. Klein beginnen want het moet leuk blijven voor de hond  "

Oh ja, daar heb ik wel eens van gehoord. Dat leek me een fantastische trainingsmethode. Ik denk dat youtube daar redelijk wat filmpjes voor heeft. 

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Een update:

 

Woensdag heb ik haar mee teruggenomen naar de DA voor een biopsie. Ik sliep er ‘s nachts niet van en ik wilde gewoon duidelijkheid. Er zijn cellen afgenomen en de dierenarts kon al meteen zien dat het in ieder geval geen vetbult was, maar ze verwachtte nog steeds niets ernstigs en bleef erbij dat het de lymfeklieren konden zijn in verband met het verzwikte pootje. Nasa mankte na de biopsie weer een beetje (het deed echt zeer, arm beestje) en de bult is wat gezwollen - naar ik aanneem van de irritatie door de naald. Vandaag werd ik gebeld voor de uitslag en in de biopsie werden geen lymfecellen gevonden, wat betekent dat de lymfeklieren in ieder geval rustig zijn. Wel werden er ontstekingscellen, witte bloedcellen dus, aangetroffen in combinatie met vetcellen, wat duidt op een ontstekingsreactie in de vetcellen onder haar huid. Een oorzaak is niet echt te vinden, maar het vermoeden is dat het een reactie is op de pijnstilling die ze heeft gehad voor haar sterilisatie van anderhalve maand geleden. 

Op zich goed nieuws dus, want er zijn geen kwaadaardige cellen aangetroffen (waar ik toch een beetje bang voor was, want in mijn hoofd is bult = kanker, ook al hoeft dat natuurlijk helemaal niet zo te zijn). Daarnaast betekent het dat haar pootje niet verzwikt is geweest en we dus weer langzaam mogen gaan opbouwen in langere wandelingen en spelen. Dat vind ik zo fijn voor haar! 

Er is verder geen behandeling nodig omdat er geen bacteriële of virale infectie is aangetoond. Over twee weken moeten we op controle en dan gaan we zien hoe het is. 

Al met al ben ik dus best opgelucht en vooral blij dat onze kleine meid weer mag spelen en wandelen!

Volgende forumvraag: Doen dierenartsen nog inentingen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^