Osteopaat voor Milo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Linda, Pipa, Kira, Milo, Nina en Benji

Hallo iedereen. 

Het is al een poosje geleden dat ik hier ben geweest, maar lees wel regelmatig mee.

Maar nu wil ik wel wat ervaringen zowel possitieve als negatieve, in verband met osteopate voor honden. 

Het gaat over Milo, mijn chihuahua.  Net voor de corona crisis ben ik met hem naar de dierenarts geweest daar hij pijn had in zijn onderrug. Ik kreeg toen voor 5 dagen pijnstiller mee.  Daar leek het een tijd goed mee te gaan, tot dat ik merkte met een korte wandeling dat hij weer last had. Terug naar de da. Die heeft hem terug onderzocht en zei dat het inderdaad niet beter was. Toch wou de da geen ontstekingsremmers geven hij zei dat hij daar liever niet mee wou beginnen. Denkend aan mijn eigen rugpijn en geholpen ben door een osteopate vroeg ik of een osteopate een oplossing was voor hem.Waarop de da antwoorde dat dat geen slecht idee was.

Ik heb iemand gevonden in de buurt, Mieke Mares.  En vandaag iss het de 2de maal dat we er geweest zijn. Ze masseert manueel, met een apparaat en dan met electro stimulatie. 

Bij het apparaat vallen zijn ogen dicht van genot. Ik wil nu een massage apparaat aanschaffen , niet alleen voor hem maar ook voor mijn andere honden. Alleen weet ik niet goed welk apparaat.

Iemand raad? Advies? Ervaring? Ik hoor het graag!

Sorry voor het lange verhaal ????????????

honden page profiel  Dutch Auti Dutch Auti 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti

Ik zou geneigd zijn om te reageren met kun je die vraag niet beter aan die osteopaat stellen. 

 

Het kan namelijk ook zijn dat er bepaalde kennis of opleiding nodig is om het veilig te gebruiken?  Qua plaatsing enzo.

Dat is in elk geval wat door mijn hoofd schiet. Daarnaast heb ik er verder geen kennis van/mee dus ik ga sowieso geen apparaat aanraden.

 

Maar misschien zijn er die er bekend mee zijn en meer van weten.

.

honden page profiel Linda, Pipa, Kira, Milo, Nina en BenjiLinda, Pipa, Kira, Milo, Nina en Benji

honden foto van Linda, Pipa, Kira, Milo, Nina en Benji

Ik denk wanneer je een gewoon massage apparaat voor mensen kan gebruiken, met een lage tril stand er niet veel verkeerd kan gaan. Natuurlijk ga ik niet hard duwen, of klopfuctie gebruiken. Het is niet echt bedoeld om de osteopate achter te doen, daar heb ik idd niet de opleiding voor, maar voor de ontspanning van de hond. Als ik daar een verlichting kan geven is dat mooi mee genomen.

Het apparaat van de osteopate is helaas niet meer verkrijgbaar meld ze me. Ook kan ik er niet veel verkeerd mee doen. Ik mag wel geen electropuls gebruiken, wegens verkeerd gebruik.

Groetjes 

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Mijn hond gaat 1 x per 4 maanden naar de osteopaat (zij is ook chiropractor). En echt het maakt ontzettend veel verschil. Vaös plast als hij bv niet met zn linker poot omhoog als hij vast zit. Na het bezoek doet hij dit wel weer en dat is nu ruim een maand geleden. Verder merk ik in het sporten dat hij weer beter beweegt en de resultaten dus beter zijn. Ik merk in alles dat het voor hem heel veel doet. Ik ben er dus erg enthousiast over. Maar mijn osteopaat is dus ook chiropractor en combineert dit dus.

Volgende forumvraag: Nierfalen bij Leish
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^