Ditch the Bowl

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Het leek me leuk om een topic te open over voerverrijking voor honden. Maui krijgt eigenlijk nooit eten uit haar gewone bak, bij mij moet dat “arme ding” drie keer per dag werken voor haar maaltijd. 

Wellicht dat het leuk is om onderling ideeën uit te wisselen? 

Als avondeten voor Maui een Kong gevuld met hondenworst en brokjes en de overgebleven brokjes zitten in dat grijze ding. 

 

534789.jpg

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Maar waarom? Een hond mag toch gewoon.. eten..? Dat hoeft hem toch niet per se moeilijk en uitdagend gemaakt te worden, twee keer per dag, elke dag?

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" Maar waarom? Een hond mag toch gewoon.. eten..? Dat hoeft hem toch niet per se moeilijk en uitdagend gemaakt te worden, twee keer per dag, elke dag? "

Ze schrokt ook heel erg als ze uit een bak eet. Als ik al veel met haar gedaan heb krijgt ze wel eten uit een anti schrokbak maar ik heb het idee dat ze dit ook heel erg leuk vind 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Mijn honden eten voornamelijk barf, dus genoeg uitdaging opzich, ook krijgen ze 1 a 2 keer per week een heel prooidier. Soms hang ik wel eens een diertje aan een touw in de boom, dat maakt het ze net wat moeilijker. 

 

Wanneer ik kvv geef krijgen ze het wel eens in de kong of anti schrokbak, maar dit gebeurt maximaal 1 keer per week. 

 

We doen wel een hoop hersenspelletjes en puzzels omdat ze die extra uitdaging echt nodig hebben. 

 

Ook fruit zoeken in de tuin vinden ze leuk om te doen. 

 

Maar ik ben het eens met hannah, 3 keer per dag werken voor hun eten vind ik een beetje too much. Het is toch ook wel eens fijn voor de hond om eens lekker op een natuurlijke manier hun eten binnen te krijgen? 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Mijn Teuntje wil niet eens uit zijn bak eten doorgaans hp-angel Zou willen dat hij alle keren lekker uit zijn bak at, maar nee. Het enigste wat hij sinds kort uit zijn bak eet i.p.v. uit mijn hand, is de lamspens. Verder eet hij de houdbare worsten lopende voort als hij met zijn bal aan het spelen is. KVV moet hij niet, brokken eigenlijk ook niet, maar als ik ze over de grond gooi, dan is het wel weer een leuk spelletje tongue-out. Of in een snuffelmat of schrokbak is het soms ook nog wel leuk. Bij rauwe runderlappen en gekookte kipfilet, komt hij gezellig op de bank zitten en laat hij zich graag voeren, wel een beetje vlot graag smile

 

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Puck en Jara krijgen smorgens hun vlees uit een anti schrokbak zodat ze er wat langer over doen. Savonds krijgt Jara haar brokken meestal verspreid in het gras in de tuin, kong wobler of met iets nieuws trainen ofzo. 

 

Dat doe ik gewoon om haar op een makkelijke manier wat extra mentaal moe te maken. Ik merk dat vooral het brokjes zoeken in de tuin haar snel moe maakt. En met een energiek hondje is dat wel handig. hp-thumbsup

 

Puck krijgt haar brokken meestal gewoon in de antischrokbak, soms in de kong wobler ofzo. Zij is altijd een lui ding in huis en buiten zorgt ze voor haar eigen hersenwerk door naar muizen te zoeken. hp-shiny

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

O Britt nog een vraagje, hoe spreek je maui precies uit?hp-shiny Vraag het me iedere keer af als ik haar naam zie staan haha

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

" O Britt nog een vraagje, hoe spreek je maui precies uit? Vraag het me iedere keer af als ik haar naam zie staan haha "

Kong Wobbler is hier ook een groot succes, net als een hand brokken door de tuin heen! 

Maui spreek je uit als Mauwie, maar ze gaat ook door het leven als Maus of madame draak. Als ik heeeel serieus ben noem ik haar bij haar stamboomnaam “Rosalynn von de Lefwinus” en dan weet ze dat het menens is haha  laughing

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Mijn honden krijgen hun eten sinds kort vaak in een "snuffelzak", een zak genaaid van fleece met daarin stroken fleece genaaid. Een soort variant op een snuffelkleed haha. Ze vinden het super leuk! 

 

Ook doe ik het wel is in een handdoek en dan rol ik die op of maak er een losse knoop in bijv. hp-wink  zo doen ze toch weer wat langer over hun eten. Voerballen hebben ze hier ook maar dat vind ik dan weer lang duren om een hele maaltijd daarin te stoppen haha hp-angel

 

Ze eten meestal gewoon uit hun voerbak, ze schrokken gelukkig ook niet echt, maar als ik een dagje wat minder kan wandelen kunnen ze zo in elk geval nog iéts doen. 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Bobby krijgt KVV. Ik heb wel een paar afwasbare vormpjes, zoals ijsblokvormpjes om het in te smeren, maar eerlijk gezegd vind ik het met vlees meestal wat te veel gedoe.
Verder komt ze op puzzelgebied niets tekort, ik doe regelmatig wat brokjes in puzzels verstoppen. Snuffelmat, snuffeldonut, wokkelbal, een mand met lapjes, kinderspeelgoed e.d. en daar brokjes tussen, opgerolde handdoekjes ergens uit trekken etc etc.

Laatst had ik het vlees vergeten uit de vriezer te halen, dus werd het een brokkenmaaltijd. Ik deed de helft in Bobby’s bak en gaf het aan haar. Mevrouw is nogal een vreetzak, dus die viel meteen op haar eten aan. Met de andere helft begon ik wat puzzels te vullen en meteen koppie omhoog, glimmende oogjes en ze liet haar half leeggegeten bakje staan om eerst heerlijk alle brokjes uit de puzzels te snuffelen.
Voor wie twijfelt wat voor zijn hond leuker is, biedt het eens allebei aan en kijk wat de hond zelf kiest. Bobby kiest dus duidelijk voor lekker snuffelen en zoeken boven een duf bakje leegeten.

honden page profiel Anke,Vaös&LeinAnke,Vaös&Lein 3 doggies

honden foto van Anke,Vaös&Lein

Ik voer barf en dat krijgen ze gewoon in hun bak. Enige wat ik af en toe doe is het op een ruime plank geven zodat je echt kunt zien wat ze lekker en minder lekker vinden. Dat vind ik altijd leuk om te zien omdat ze dus echt voorkeuren hebben qua smaken. 

Heel heel af en toe verstop ik nog wel eens wat voer in de tuin maar dat doe ik alleen als we verder weinig hebben gedaan.

 

Mijn honden werken genoeg en ik vind dat ze dan niet ook nog hoeven te werken voor hun eten. Ieder maakt daarin overigens zijn eigen keuze wat helemaal prima is. 

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

Hier onbeperkt voer.....

We hebben een volle voerbak staan, zodat ze kunnen eten als ze honger hebben. Werkt perfect. Niemand schrokt meer en ze zijn alledrie mooi op gewicht!

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy en Bam Maaike en Joep, Lizzy en Bam 3 doggies

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

Hier KVV. Lijkt me niet hygiënisch om die in een Kong te proppen. hp-angel

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Hier KVV. Lijkt me niet hygiënisch om die in een Kong te proppen.  "

Juist heel leuk, de Kong is hier nog het enige waar de kvv in kan. En de slang van Trixie. Of je er nu een geplette banaan, pindakaas, of wat kvv in doet haha. 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Balou krijgt zijn brokjes in zijn etensbakje en Lotus krijgt ze in een voerbal, Lotus schrokt en verslikt zich regelmatig. Ze krijgen beiden wel hun stukjes vleesworst in een bakje, dit schrokt Lotus ook naar binnen maar hier verslikt ze zich niet in.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

Kvv gaat gewoon in z’n bakje. Maar als hij brokjes krijgt doe ik die vaak in een voerbal. Ik heb verschillende soorten.
En wat hij ook geweldig vind is wanneer je een leeg wc rolletje dicht vouwt met brokjes er in. Wanneer iemand een leeg rolletje op de grond laat staan bij het toilet dan gaat Twinko die zelfs halen om te zeggen dat hij daarin brokjes wil hp-shiny

Oh en ik heb ook nog zo’n apparaat waar Twinko een tennisbal in moet laten vallen en dan komen er brokjes uit. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" Maar waarom? Een hond mag toch gewoon.. eten..? Dat hoeft hem toch niet per se moeilijk en uitdagend gemaakt te worden, twee keer per dag, elke dag? "

Waarom niet? Als je hond dat nou leuk vindt... Kinderen spelen ook graag met hun eten, totdat pappa en mamma zeggen dat dat niet mag. Saai!! 

Als ik Twinko voer in zijn bakje en in een bal geef dan gaat hij met die bal aan de slag en laat het voer in zijn bakje liggen. 

honden page profiel DanielleDanielle 3 doggies

Ik geef mijn hond eigenlijk 3x per dag voer 'gewoon' uit zijn voerbak. Maar hij krijgt in zijn voerbak wel minder dan de aanbevolen hoeveelheid. De rest van zijn voer verstop ik bijvoorbeeld in het gras of doe ik andere hersenwerkjes mee (hij vindt zijn voer héérlijk en ziet het gewoon als een beloning).

 

Wat ik sinds kort doe als mijn hond onrustig is: Ik zet hem heel even op de gang en 'verstop' voertjes in het huis. Dus naast de kast, tussen de stoelen, op een doos, naast de bloempot etc. Daarna mag hij de kamer in en gaat hij de voertjes zoeken. Vindt hij super leuk! 

honden page profiel Maaike en Joep, Lizzy en Bam Maaike en Joep, Lizzy en Bam 3 doggies

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy en Bam

" Juist heel leuk, de Kong is hier nog het enige waar de kvv in kan. En de slang van Trixie. Of je er nu een geplette banaan, pindakaas, of wat kvv in doet haha.  "

Maar dat gaat hier dan het hele huis door... met twee kinderen er bij... dan blijf ik poetsen...

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Waarom niet? Als je hond dat nou leuk vindt... Kinderen spelen ook graag met hun eten, totdat pappa en mamma zeggen dat dat niet mag. Saai!! 
Als ik Twinko voer in zijn bakje en in een bal geef dan gaat hij met die bal aan de slag en laat het voer in zijn bakje liggen.  "

Ik vind het wat overdreven. Als je hond heel erg schrokt is het vast een uitkomst maar ik zie geen reden om een hond zelfs voor zijn maaltijd moeite te laten doen. Een tussendoortje, prima en leuk, maar van mij mag een hond gewoon lekker eten zonder te hoeven nadenken.  Niet van alles hoeft een hersenwerkje gemaakt te worden maar het zal ook wel hip zijn.  Maar als je hond het leuk vindt, lekker doen. 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

1x per dag, in een soort duikelaartje, eigelijk voor de kat, maar Diki vindt het prachtig. Als ik ding pak , waar ze ook is, ze komt er meteen aangesjeesd. Idem met een snuffelmat. 

Ik wilde echter vorige week haar leren om een bal teduwen, dat was minder makkelijk......er kwamen geen brokjes uit.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" Ik vind het wat overdreven. Als je hond heel erg schrokt is het vast een uitkomst maar ik zie geen reden om een hond zelfs voor zijn maaltijd moeite te laten doen. Een tussendoortje, prima en leuk, maar van mij mag een hond gewoon lekker eten zonder te hoeven nadenken.  Niet van alles hoeft een hersenwerkje gemaakt te worden maar het zal ook wel hip zijn.  Maar als je hond het leuk vindt, lekker doen.  "

Dat klinkt zo negatief. Ik zie het gewoon als spelen met je eten. Spelen én eten, dat is voor Twinko dubbele pret hp-shiny  Heeft niks te maken met ‘hippe hersenwerkjes’ maar gewoon met mijn hondje een plezier doen. Waarom saai in een bak gooien als je het ook leuker kunt maken...

Wanneer een hond niet goed eet wordt ook vaak aangeraden om gebruik te maken van een voerbal. Simpelweg omdat ze het eten dan vaak wèl interessant vinden. 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Hier KVV. Lijkt me niet hygiënisch om die in een Kong te proppen.  "

Lijkt mij ook niet heel handig. Die van mij gaan er mee gooien als het te lang duurt. Heb ik zometeen KVV tegen het plafond zitten en dan maar te zwijgen over de vele keren hervullen. 250 gram KVV in 1x in de kong gaat hem niet worden denk ik en dan alle Bonje die er ontstaat tussen de dames want Tess laat niemand in de buurt van haar lekkers. Terwijl de voerbak geen probleem is.

 

Hier krijgen ze het gewoon lekker in de bak en zo nu en dan vul ik wel een kong voor ze (: voor mezelf heb ik dan ook niet het idee dat ze echt hebben gegeten.

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

" Dat klinkt zo negatief. Ik zie het gewoon als spelen met je eten. Spelen én eten, dat is voor Twinko dubbele pret   Heeft niks te maken met ‘hippe hersenwerkjes’ maar gewoon met mijn hondje een plezier doen. Waarom saai in een bak gooien als je het ook leuker kunt maken...

Wanneer een hond niet goed eet wordt ook vaak aangeraden om gebruik te maken van een voerbal. Simpelweg omdat ze het eten dan vaak wèl interessant vinden.  "

 


Ja, precies. Ik denk bij eten in een hersenwerkje in plaats van in een etensbak ook niet aan moeilijke puzzels waar de hond zwaar voor aan het werk moet voor hij eindelijk een hapje binnen kan krijgen, maar juist de hap snapjes. Lekker snuffelen, brokjes bij elkaar scharrelen, ja mijn hond laat daar ook haar etensbak voor staan.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Hier gooien ze ook met de Kong. Maar ze krijgen deze dan ook altijd buiten met kvv erin haha. Dan maakt het niets uit waar het terecht komt. Ik heb de grootste maat Kong (heb overigens alle maten thuis liggen) en hier past 300 gram kvv in. Ook in de Kong biscuit Ball past 300 gram :) 

honden page profiel Britt, Maui & Fanu ~ Britt, Maui & Fanu ~

honden foto van Britt, Maui & Fanu ~

Leuk om al die ideeën te lezen. Ik heb net appels en touw gehaald en wil morgen eens kijken of ik het touwtje tussen het huis en de schutting kan spannen met stukjes appel eraan. Koekhappen voor honden. Zal proberen om van m’n enthousiaste puppy een foto te maken. 

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

Sinds ik verhuisd ben en in een flat woon, met vloerbedekking, doe ik dit niet meer. Eten zit in zijn bak in de keuken (zeil) en hij houdt niet van zeil, dus als zijn eten mobiel zou zijn zou hij het naar de vloerbedekking slepen. En da's bah.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Pitillo en Mellow krijgen hun brokken in een antischrokbak of gewoon over de vloer. Anders is t in 1 minuut op.

 

Paddy, Finley en Lucie krijgen t in een gewone bak.

 

Lodewijk krijgt zijn brokjes op een handdoek of hij krijgt t van mij uit de hand. Hij heeft geen tanden of kiezen meer en heeft meer moeite om t naar binnen te krijgen.

Volgende forumvraag: Nieuwe tuigjes showen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^