Gewoon om een gesprek te starten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rocky de mechelaarRocky de mechelaar

honden foto van Rocky de mechelaar

" Het hangt ook af van de omgeving waar je woont. Hier in de stad zou ik nooit een kind alleen met de hond laten lopen. Veel te veel honden in de parken die niet opgevoed zijn en zelfs vals zijn en toch loslopen. Het is geregeld ellende. In zulke situaties zou ik een kind niet verantwoordelijk willen stellen voor de veiligheid van de hond. Dat is vragen om een trauma.Maar bij mijn ouders in het dorp is het anders. Daar kennen de mensen elkaar, de honden kennen elkaar, en als er iets mis gaat helpen mensen elkaar. Daar zou ik minder moeite hebben om een ouder kind met de hond te laten lopen. 
Verder qua opvoeding doe je dit met het hele gezin, niet 1 iemand.  "

Waarom zouden mensen hun hond los laten lopen als ze vals zijn of weten dat de hond nog  niet los kan, dat zijn dan een beetje rare mensen.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Waarom zouden mensen hun hond los laten lopen als ze vals zijn of weten dat de hond nog  niet los kan, dat zijn dan een beetje rare mensen. "

Haha ja en daar zijn er heel veel van. 

honden page profiel bentebente 3 doggies

Ik vind dat er nogal wat verschillen zitten tussen een kind/puber en een jongvolwassene! Een kind of puber kan absoluut geen hond opvoeden. Een kind (ik reken van 4-12) is simpelweg niet volwassen genoeg en pubers (van 12-17 zou ik zeggen).. tsja, ze zijn nogal lui. Als iets leukers op de deur staat, gaan ze vaak liever daarvoor. 

een jongvolwassene (zou van 18-25 rekenen) is echt wel verantwoordelijk genoeg om een hond op te voeden, maar lang niet allemaal willen ze zo een verantwoordelijkheid natuurlijk. Dat moet dan wel echt een bewuste keuze zijn.

honden page profiel bentebente

" De vraag kwam omdat mijn zoon(15) vroeg of hij de hond mocht opvoeden,  ik zei nee en dat uitlaten ook nog niet mag, ik dacht laat ik het hier ook even vragen  "

De hond uitlaten vind ik totaal iets anders dan opvoeden. Tuurlijk heb je op een wandeling elementen van opvoeden maar lopen met een hond zou ik zeker wel laten doen door een puber. Ik mocht met onze honden lopen toen ik een jaar of 8 was, dat waren kleine hondjes, niet sterker dan ik, en ik was heel intuïtief met honden. 

maar onder opvoeden versta ik echt het socialiseren, het zindelijk maken, het niet alleen thuis laten en dat leren, etc. Een kind of puber zou dat nooit alleen moeten doen, maar helpen zeer zeker wel. Ik vind namelijk dat een hond een gezinsbeslissing is waarbij kids ook gevraagd moeten worden om hun mening.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

" Waarom zouden mensen hun hond los laten lopen als ze vals zijn of weten dat de hond nog  niet los kan, dat zijn dan een beetje rare mensen. "

Oh boy.... Hahaha. Dat gebeurt eigenlijk overal. Maar ook honden die héél erg blij zijn. Mensen zien dat gauw als iets leuks, hun hond wil toch alleen maar spelen? En dat is ook zo en de hond kan daar niets aan doen. Maar voor een andere (al dan niet aangelijnde) hond kan het erg eng zijn wanneer een jonge  overenthousiaste hond op hem af gerend komt. Dit leidt al gauw tot een opstootje omdat de andere hond zich dan genoodzaakt kan voelen van zich af te snauwen. Niet gezegd dat het een hele vechtpartij wordt hoor maar soms komen daar wel wat schrammen bij kijken. Ik liet toen ik jonger was onze hond ook uit maar ik mocht hem niet laten snuffelen met andere honden en als er een loslopende hond aan kwam dan keerde ik om. Maar ik vind iemand van 15 wel groot genoeg om de hond uit te laten hoor. 

 

Het hangt wel af van de omgeving, drukte met andere honden, wat voor soort hond het is etc. Niet in elke wijk gebeurt dit dagelijks of wekelijks en ook niet iedere hond reageert hetzelfde. Of een kind het aankan als zoiets gebeurt, geen idee. Hangt weer af van alles wat al genoemd is. Sommige kinderen gaan er helemaal voor en zijn hartstikke betrokken bij het leven van de hond. Maar om ze de verantwoordelijkheid te geven over het op tijd uitlaten, de opvoeding (wat best wat tijd kost, jonge honden zijn onstuimig en hebben het geduld van een fruitvlieg).. dat is nogal wat denk ik. Ik ben 21 en ik trek af en toe de haren uit mijn hoofdhp-shiny Op je 15e ben je natuurlijk niet echt een kind meer zoals een kind van 10 dat is, dat snap ik, en er zijn hartstikke leuke makkelijke hondjes maar het opvoeden zelf vergt wel enig inzicht. Een hond hebben  en opvoeden is meer dan alleen trucjes leren, er zit echt veel tijd in. Maar als je zoon bereid is om actief mee te helpen dan zou ik zeggen, ga ervoor. 

honden page profiel Manon, Silver Sky&MalaikaManon, Silver Sky&Malaika

honden foto van Manon, Silver Sky&Malaika

533873.jpg

Mijn Sheltie maatje Sky sinds ik 11 ben, ben nu 22.

Zelf mee naar puppy cursus geweest enz. Heb een hele speciale band met hem.

We hadden toen al een witte herder(nu 12 jaar) rond lopen maar mama vond een kleiner formaatje voor mij beter om mee op cursus te gaan en te wandelen (malaika was zowat even zwaar als mij en natuurlijk best sterk) dus mijn broer (1,5 jaar ouder als mij) zat met malaika op cursus en ik met sky. Toen Sky ook wat ouder was ben ik ze ook gewoon tegelijk gaan uitlaten. Sky was ook een heel klein pupje en mocht natuurlijk nog niet zo ver lopen als malaika toen.

 

Ik vind dat het aan het kind ligt of het wel of niet kan en waar je woont. Wij woonde in een best groot dorp maar het was wel gewoon rustig en je kon er fijn wandelen. Toen ik 18 was en mocht auto rijden nam ik ze ook wel eens mee naar het bos.

 

Voor deze 2 hadden wij 2 andere kleine hondjes (vlinderhondje en dwerg schnauzer) die mocht ik ook gewoon uitlaten toen ik een jaar of 8 was. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

" Waarom zouden mensen hun hond los laten lopen als ze vals zijn of weten dat de hond nog  niet los kan, dat zijn dan een beetje rare mensen. "

Ja dat vraag ik me ook geregeld af. Maar helaas is het wel zo. En vaak zijn die mensen er zelf van overtuigd dat ‘je twee honden het zelf moet laten uitvecht’ in plaats van dat je als baas tussenbeide komt.
Of dat ze het goedpraten door te zeggen ‘hij wil alleen maar spelen’. Maar wat ze eigelijk bedoelen is dat ze hem niet onder controle hebben.

Zelfde is wanneer mensen van een afstand roepen ‘hij doet niks’. Dat betekend eigelijk ‘hij luistert niet’. Mensen verzinnen allerlei excuses om maar niet te laten merken dat de opvoeding van hun hond totaal mislukt is. Met alle gevolgen van dien.

 

Er lopen meer gekken
buiten dan binnen de hekken

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

De hond van mijn collega een 8 jarige chihuahua is vorige week nog doodgebeten door toevallig een Duitse herder die los liep in aanlijn gebied. Ze zei dat ze blij was dat zij met hem liep en niet een van haar zonen en dat is ook altijd mijn grootste reden geweest in geen kind met mijn honden te laten lopen. Je zou maar een hond intolerante of gewoon valse hond tegenkomen die uitgebroken is of met een kneus van een baas. 

 

Ik ben niet bang dat een kind/puber niet met mijn hond kan lopen ik ben bang dat ze ooit een idioot tegenkomen die zijn hond niet door heeft. 

 

Onderschat alsjeblieft niet wat er allemaal rondloopt in de parken en op straat en in het bos. Idioten met een hond lopen er genoeg. 

 

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Hangt van veel af, ik zou mijn hond nooit met een kind laten wandelen. Ter bescherming vh kind en vd hond. 

Een paar situaties

 

Hier in de straat, een kind laat haar jackrussell uit. Deur vd buren vliegt open en hun jack duikt meteen boven op de jack van het meisje, gaten en bloed, aan twee honden.,kind gillen en krijsen, hond jankt, de aanvaller druipt na een schreeuw van mij ( ik ben naar buiten gevlogen) af. Paniek compleet. Dit meisje was een jaar of 8 of 9. Qua kracht kan ze de hond aan, maar heeft een ander zijn of haar hond onder controle? Mentaal kan ze het niet aan.

 

Andere situatie, ik loop met mijn mini langs een parkeerplaats. Staat een jongen van een jaar of 12, met een giga labrador. Hond rukt zich los, kind valt, maar de hond duikt wel op mijn mini....... jongen brult, ik ook.... ,,hou je hond vast en als je hem niet aan kan dan moet je er niet mee lopen.. jochie schreeuwt, moet je maar een andere hond nemen.

Mijn mini, vanaf die tijd heel bang voor grote zwarte honden.

 

Deze situaties hadden beiden voorkomen kunnen worden als ouders hun kind niet met de hond hadden laten lopen.

 

Niet alleen een gevaar voor lichamelijk letsel, kind,  bv vallen of bijtwonden van eigen of andermans hond, , dan wel geestelijk letsel kind, als gevaar voor andermans hond en ook de eigen hond.

 

Want wat doet een kind als een grote loslopende hond op de hond vh kind afkomt........ dan kan bij of zij niets anders doen dan hard weglopen.

 

Dan heb je ook nog de ouders die zeggen, loop maar een rondje, en als je hem niet kan nouden laat je hem maar los.......dat daar anderen de dupe van zijn interesseert ze niet.

Nog twee situaties.

Teckel vah een oudere dame, ze laat het hondje lopen met een buurmeisje zo lief...... echter buurmeisje doet haar skatebord onder de voeten, dat maakt herrie, teckel volledig in paniek,  wil weg, maar zit aan de riem, kan geen kant op. Oogjes puilen uit haar kop, zo bang.

yehhhhh leuk hij trekt mij voort. Arme arme teckel

 

Groepje kinderen in het park. Voor het gemak de hond maar aan een bankje vastgebonden. De kinderen spelen met elkaar een stuk verder op.  Wat als er een loslopende hond voorbij komt die weinig goeds in de zin heeft........

 

Kinderen gooien stokjes op het ijs voor de hond die ze uitlaten..........hond schiet in een wak, gelukkig kin hij er uit komen,

 

Dit zijn waargebeurde en zelf geziene en zelf ervaren situaties, dus trek je conclusie.

 

Ras of grootte maakt niets uit.

 

Hond en kind samen, leuk, maar nooit maar dan ook nooit alleen, dat is een vaste regel die iedere hondeneigenaar kent. Maar waarom dan wel alleen laten lopen met een hond?

Een hond is leuk voor kinderen maar geen kinderspeelgoed en altijd onder toezicht van een volwassene.

 

 

 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

" Ik vind dat er nogal wat verschillen zitten tussen een kind/puber en een jongvolwassene! Een kind of puber kan absoluut geen hond opvoeden. Een kind (ik reken van 4-12) is simpelweg niet volwassen genoeg en pubers (van 12-17 zou ik zeggen).. tsja, ze zijn nogal lui. Als iets leukers op de deur staat, gaan ze vaak liever daarvoor. 
een jongvolwassene (zou van 18-25 rekenen) is echt wel verantwoordelijk genoeg om een hond op te voeden, maar lang niet allemaal willen ze zo een verantwoordelijkheid natuurlijk. Dat moet dan wel echt een bewuste keuze zijn. "

Om nu alle pubers lui te noemen vind ik een beetje kort door de bocht en eerlijk gezegd ook een beetje beledigend (ondanks dat ik zelf geen puber meer ben) de werkdruk die tieners opgelegd krijgen met de buitenschoolse activiteiten maakt juist dat ze erg hard moeten werken. Dat ze hun eigen tijd dan op een "luie" manier inplannen vind ik erg logisch.

 

Ook zijn echt niet alle pubers zo wisselvallig en er zijn genoeg uitzonderingen van tieners die het hartstikke goed doen als ze een hond krijgen of een andere grotere verantwoordelijkheid.

 

Echter vind ik wel dat ze onder begeleiding moeten staan als je een puber met eigen hond hebt. Je kunt niet van ze verwachten dat ze bijvoorbeeld meteen weten hoe ze een pup moeten opvoeden (wat veel volwassenen ook niet meteen door hebben, maar wel meer ervaring hebben over het algemeen) of bijvoorbeeld meteen grote DA kosten kunnen opvangen met het beetje geld dat binnenkomt elke maand

 

 

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Mijn oudste is al snel gaan wandelen met Momo; voor de poep en plasrondjes. Zij was toen denk ik 9 jaar oud. Jongste had en heeft geen overwicht op de honden en mocht dus pas vanaf haar 10e alleen met de hond naar buiten. Dat ligt dus erg aan het kind.

 

Maar ik moet wel zeggen dat voor mijn gevoel het uitlaten wel heel erg veranderd is de laatste jaren. Met Momo hadden we als pup nooit problemen; met Elsa om de haverklap. Véél meer honden nu dan toen en zeker ook veel meer onopgevoede honden en eigenaren. Zelf vind ik wandelen dan ook niet echt leuk meer. Altijd alert moeten zijn; ogen in je achterhoofd moeten hebben, steeds meer gebieden die we mijden omdat daar dagelijks valse honden lopen. Meerdere bijtincidenten meegemaakt; Elsa 2x tot bloedens toe gebeten (met littekens) en Momo nu 2x. De laatste keer moest ze zelfs geopereerd worden. En gewoon rond mijn huis, 4 verschillende honden; dat valt nauwelijks te mijden. Het is toch te absurd voor woorden dat mijn honden boven moeten wachten omdat ik eerst moet kijken of 'de kust veilig is' voor ze het bos in kunnen?? En terug eerst beneden moeten wachten omdat ik eerst moet kijken of die valse katten niet weer de deur uitgetrapt zijn en ons opwachten op de galerij?

 

Dus nee. Als ik nog thuiswonende jonge kinderen of pubers in huis zou hebben dan zouden ze niet meer alleen het huis uit mogen met de honden.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Om nu alle pubers lui te noemen vind ik een beetje kort door de bocht en eerlijk gezegd ook een beetje beledigend (ondanks dat ik zelf geen puber meer ben) de werkdruk die tieners opgelegd krijgen met de buitenschoolse activiteiten maakt juist dat ze erg hard moeten werken. Dat ze hun eigen tijd dan op een "luie" manier inplannen vind ik erg logisch.
 
Ook zijn echt niet alle pubers zo wisselvallig en er zijn genoeg uitzonderingen van tieners die het hartstikke goed doen als ze een hond krijgen of een andere grotere verantwoordelijkheid.
 
Echter vind ik wel dat ze onder begeleiding moeten staan als je een puber met eigen hond hebt. Je kunt niet van ze verwachten dat ze bijvoorbeeld meteen weten hoe ze een pup moeten opvoeden (wat veel volwassenen ook niet meteen door hebben, maar wel meer ervaring hebben over het algemeen) of bijvoorbeeld meteen grote DA kosten kunnen opvangen met het beetje geld dat binnenkomt elke maand
 
  "

Jij bent echt een uitzondering Lisa. Ik heb je meegemaakt op groepswandeling en jij zou zelfs mijn Elsa mee mogen nemen om te wandelen... en er is maar één ander die dat mag en die is al heel lang volwassen! Maar weinig mensen zijn echt zo verantwoordelijk en relaxed tegelijkertijd.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

" Mijn oudste is al snel gaan wandelen met Momo; voor de poep en plasrondjes. Zij was toen denk ik 9 jaar oud. Jongste had en heeft geen overwicht op de honden en mocht dus pas vanaf haar 10e alleen met de hond naar buiten. Dat ligt dus erg aan het kind.
 
Maar ik moet wel zeggen dat voor mijn gevoel het uitlaten wel heel erg veranderd is de laatste jaren. Met Momo hadden we als pup nooit problemen; met Elsa om de haverklap. Véél meer honden nu dan toen en zeker ook veel meer onopgevoede honden en eigenaren. Zelf vind ik wandelen dan ook niet echt leuk meer. Altijd alert moeten zijn; ogen in je achterhoofd moeten hebben, steeds meer gebieden die we mijden omdat daar dagelijks valse honden lopen. Meerdere bijtincidenten meegemaakt; Elsa 2x tot bloedens toe gebeten (met littekens) en Momo nu 2x. De laatste keer moest ze zelfs geopereerd worden. En gewoon rond mijn huis, 4 verschillende honden; dat valt nauwelijks te mijden. Het is toch te absurd voor woorden dat mijn honden boven moeten wachten omdat ik eerst moet kijken of 'de kust veilig is' voor ze het bos in kunnen?? En terug eerst beneden moeten wachten omdat ik eerst moet kijken of die valse katten niet weer de deur uitgetrapt zijn en ons opwachten op de galerij?
 
Dus nee. Als ik nog thuiswonende jonge kinderen of pubers in huis zou hebben dan zouden ze niet meer alleen het huis uit mogen met de honden. "

Helemaal mee eens.

 

Zelf liep ik ook al op vroege leeftijd met de hond. Ik was toen 8 a 9 jaar. Het was niet echt verantwoordelijk, maar er woonden toen bijna geen andere honden in de buurt, ik kende iedereen en alle baasjes hadden goed contact met elkaar, zo werd er gewaarschuwd voor enkele mensen of voor gebieden.

 

Alles was toen wat gemoedelijker.

Nu zie je dat niet meer zo veel. Er zijn juist heel veel agressieve honden bijgekomen en mijn woon plaatst heeft zelfs bekend gestaan als de plek met de meeste bijt incidenten in de omgeving.

 

Daar zou ik een (kleiner) kind ook niet in rond laten lopen met een hond.

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon 3 doggies

honden foto van Arran & Aedon

" Jij bent echt een uitzondering Lisa. Ik heb je meegemaakt op groepswandeling en jij zou zelfs mijn Elsa mee mogen nemen om te wandelen... en er is maar één ander die dat mag en die is al heel lang volwassen! Maar weinig mensen zijn echt zo verantwoordelijk en relaxed tegelijkertijd. "

hp-heart

honden page profiel Sofie & NalaSofie & Nala 3 doggies

honden foto van Sofie & Nala

Uit eigen ervaring, ik was bijna 12 toen we een puppy kregen (één week eerder, haha, niet speciaal voor mijn verjaardag hoor). Wij hadden dan wel redelijke vaste afspraken gemaakt wie wanneer de hond moest uitlaten, maar uiteindelijk viel de opvoeding neer op mijn vader. Hij ging met hem naar cursussen, hij legde daarna ons uit wat er van ons verwacht werden tijdens bijvoorbeeld het uitlaten etc.

Daarbij komt ook; als pubers heb je huiswerk die je thuis vaak nog moet maken. Je hebt dan lang niet alle vrijheid om even lekker lang een rondje te wandelen. Wat dacht je van plotselinge afspraken die je maakt met vrienden om bijvoorbeeld te shoppen of lekker te kletsen? Nee, ik zou hen er WEL betrekken bij de opvoeding. Dus uitleggen wat er van jouw kinderen worden verwacht, consequente lijn houden door alle gezinsleden etc. Uitlaten mogen ze prima doen, mits ze het aankunnen.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Wat betreft opvoeden is het eigenlijk hetzelfde. Oudste heeft wel overwicht, jongste totaal niet. Oudste voedt dus gewoon mee op als ze hier is, jongste laat het aan mij over. Zou zij dat wel proberen (heeft ze in het verleden weleens gedaan) dan zou ze de pup eerder leren dat die niet hoeft te luisteren dan dat de pup er iets positiefs van leert. Eender met mijn vriend en die is dus volwassen; totaal niet capabel om een pup op te voeden.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

Wat ik veel zie bij kinderen/pubers is dat ze dolgraag willen spelen met de pup, ook bij het uitlaten. De pup krijgt dan niet echt de kans om te poepen en plassen. Omdat ze dan te horen krijgen dat de hond aangelijnd moet zijn gaan ze rennen met de pup aan de lijn (niet echt een goed idee) maar ik zie ook echt heel vaak dat ze gaan apporteren met de pup aan de lijn; ze gooien een stok of bal weg, pup wil er achteraan en krijgt een klap in de nek/ruig omdat het kind niet zo snel is als de pup/hond. Als ik dat zie dan zeg ik er altijd wat van; ik kan het niet aanzien. Gewoon even uitlaten voor een poepje en een plasje vinden ze vaak saai.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik zal in deze tijd mijn kinderen niet met mijn honden laten lopen tot ze een jaar of vijftien zijn, maar dan hangt het nog wel van het kind en de hond af. Ik heb een aanval van een andere hond op mijn hond meegemaakt, mijn hond is toen zwaargewond geraakt. Ik ben tot op de dag van vandaag bang als ik loslopende honden tegenkom als ik mijn honden bij mij heb. Ik moet er niet aan denken dat een jonger kind dit meemaakt.

Onze eerste hond was een jr en de kinderen (rond de tien jaar) lieten hem na schooltijd uit, de rest van de dag verzorgde ik de hond. Het waren andere tijden en de rassen die je hier nu ziet kwam je in die tijd niet tegen, de engste dorpshond was een herder. Mijn dochter is net zo gek op honden als ik, zij heeft vanaf haar twaalfde ongeveer eigen honden gehad waarvan we de verzorging en opvoeding deelden. Toen ze op haar achttiende haar rijbewijs haalde trokken we er regelmatig samen op uit met de honden. We kozen samen Mowgli na het overlijden van Gipsy, we hebben haar opvoeding gedeeld en we hebben ook heel veel samen gedaan o.a. cursus en wandelingen. Toen mijn dochter uit huis ging heeft ze Mowgli bij mij gelaten. Ik wilde niet dat ze haar meenam omdat Mowgli dan veel alleen thuis zou zitten en dit was ze niet gewend. Wel heeft mijn dochter Mowgli regelmatig opgehaald om bij haar en haar vriend te logeren. Uiteindelijk waren we de laatste seconden van Mowgli haar leven samen bij haar. Ik ben blij dat mijn dochter en ik zoveel samen met de honden hebben gedaan, ik had dit niet willen missen.

Dus een puber en later jongvolwassene kon hier de opvoeding en verzorging van een hond prima aan maar dit is niet het geval bij iedere puber en jongvolwassene.

honden page profiel Rocky de mechelaarRocky de mechelaar

honden foto van Rocky de mechelaar

Uitlaten heb ik niet zo een heel groot probleem mee, met mijn dochter misschien wat meer , dat is misschien de moedersangst hoor, je weet maar nooit wie er op straat loopt.

honden page profiel Rocky de mechelaarRocky de mechelaar

honden foto van Rocky de mechelaar

" Wat ik veel zie bij kinderen/pubers is dat ze dolgraag willen spelen met de pup, ook bij het uitlaten. De pup krijgt dan niet echt de kans om te poepen en plassen. Omdat ze dan te horen krijgen dat de hond aangelijnd moet zijn gaan ze rennen met de pup aan de lijn (niet echt een goed idee) maar ik zie ook echt heel vaak dat ze gaan apporteren met de pup aan de lijn; ze gooien een stok of bal weg, pup wil er achteraan en krijgt een klap in de nek/ruig omdat het kind niet zo snel is als de pup/hond. Als ik dat zie dan zeg ik er altijd wat van; ik kan het niet aanzien. Gewoon even uitlaten voor een poepje en een plasje vinden ze vaak saai. "

Dat is ook wél weer waar, zeker als de hond wat groter is dan wordt het kind zo omver gerend.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Uitlaten heb ik niet zo een heel groot probleem mee, met mijn dochter misschien wat meer , dat is misschien de moedersangst hoor, je weet maar nooit wie er op straat loopt. "

Haha! LOL

 

Ik heb 2 bloedmooie dochters (nee, ik zet ze niet online maar ze zijn echte head-turners, vooral oudste) en toen oudste de leeftijd kreeg dat ze van alles zonder mij wilde doen, ook als het vroeg donker werd, dan mocht dat op één voorwaarde: dat ze Momo mee nam. Hardlopen in het bos (overdag)? Als ze Momo meenam. Alleen fietsen naar en van atletiek (en dus in het donker terug)? Als ze Momo meenam. Nog even 's avonds laat naar een vriendin voor huiswerk? Als ze Momo meenam.. enz. 

 

En momo is GEEN Duitse Herder. Zeker met een Duitse Herder kijkt een kwaadwillende wel een miljoen keer uit voor hij iets flikt. Toch ging het één keer fout tijdens een poep en plasrondje en ik zag het vanaf het balkon allemaal gebeuren; We woonden toen echt in een rotbuurt met veel jong tuig. Momo stond in een dicht bosje haar behoefte te doen toen een groep van dat soort kinderen met hun fietsen de hoek om kwamen. Onmiddellijk hadden ze het op mijn oudste voorzien en belaagden haar van alle kanten. En toen stormde Momo het bosje uit; beet links en rechts om haar heen naar de rotjochies die krijsend en in blinde paniek wegrenden; hun fietsen verspreid op het fietspad en gras achterlatend.. hp-shiny Ze hebben mijn dochters nooit meer een strobreed in de weg durven leggen. hp-shiny Wie weet is die 'valse' hond wel in de buurt... hp-angel 

honden page profiel bentebente

" Om nu alle pubers lui te noemen vind ik een beetje kort door de bocht en eerlijk gezegd ook een beetje beledigend (ondanks dat ik zelf geen puber meer ben) de werkdruk die tieners opgelegd krijgen met de buitenschoolse activiteiten maakt juist dat ze erg hard moeten werken. Dat ze hun eigen tijd dan op een "luie" manier inplannen vind ik erg logisch.
 
Ook zijn echt niet alle pubers zo wisselvallig en er zijn genoeg uitzonderingen van tieners die het hartstikke goed doen als ze een hond krijgen of een andere grotere verantwoordelijkheid.
 
Echter vind ik wel dat ze onder begeleiding moeten staan als je een puber met eigen hond hebt. Je kunt niet van ze verwachten dat ze bijvoorbeeld meteen weten hoe ze een pup moeten opvoeden (wat veel volwassenen ook niet meteen door hebben, maar wel meer ervaring hebben over het algemeen) of bijvoorbeeld meteen grote DA kosten kunnen opvangen met het beetje geld dat binnenkomt elke maand
 
  "

Ik ben ook niet al te lang geleden puber geweest ;). En ja, ik ben me bewust van de werkdruk die pubers ervaren, maar ik vind ze wel lui. Mezelf destijds daarbij inbegrepen. Ik ken weinig pubers die echt graag met de hond lopen of daar heel veel energie in steken, het is een klusje zoals de vaatwasser uitruimen dat weinig pubers willen doen. Ik moet daarbij wel vermelden dat de meeste pubers die ik heb gekend en nu ken vrij verwend zijn, het verschilt uiteraard van puber tot puber, maar over het algemeen kan je ervanuit gaan dat een puber écht geen zin heeft om elke dag 5 keer met een hond te lopen, al helemaal als er iets anders of leukers op de planning staat. En ik vind ook niet dat je die verantwoordelijkheid bij een puber mag leggen, het is jouw keuze als ouder en volwassene om een hond te nemen. Als een puber zelf verantwoordelijkheid wil nemen is dat top en een ander verhaal.

honden page profiel Rocky de mechelaarRocky de mechelaar

honden foto van Rocky de mechelaar

" Haha! LOL
 
Ik heb 2 bloedmooie dochters (nee, ik zet ze niet online maar ze zijn echte head-turners, vooral oudste) en toen oudste de leeftijd kreeg dat ze van alles zonder mij wilde doen, ook als het vroeg donker werd, dan mocht dat op één voorwaarde: dat ze Momo mee nam. Hardlopen in het bos (overdag)? Als ze Momo meenam. Alleen fietsen naar en van atletiek (en dus in het donker terug)? Als ze Momo meenam. Nog even 's avonds laat naar een vriendin voor huiswerk? Als ze Momo meenam.. enz. 
 
En momo is GEEN Duitse Herder. Zeker met een Duitse Herder kijkt een kwaadwillende wel een miljoen keer uit voor hij iets flikt. Toch ging het één keer fout tijdens een poep en plasrondje en ik zag het vanaf het balkon allemaal gebeuren; We woonden toen echt in een rotbuurt met veel jong tuig. Momo stond in een dicht bosje haar behoefte te doen toen een groep van dat soort kinderen met hun fietsen de hoek om kwamen. Onmiddellijk hadden ze het op mijn oudste voorzien en belaagden haar van alle kanten. En toen stormde Momo het bosje uit; beet links en rechts om haar heen naar de rotjochies die krijsend en in blinde paniek wegrenden; hun fietsen verspreid op het fietspad en gras achterlatend..  Ze hebben mijn dochters nooit meer een strobreed in de weg durven leggen.  Wie weet is die 'valse' hond wel in de buurt...   "

Haha dat is ook wel weer waar ik geloof best dat ze even 2 keer nadenken voordat ze iemand belagen met een dh wel goed dat momo wist dat er iets mis was en meteen overging tot bijtenhp-thumbsup

honden page profiel LizLiz 3 doggies

honden foto van Liz

" Haha dat is ook wel weer waar ik geloof best dat ze even 2 keer nadenken voordat ze iemand belagen met een dh wel goed dat momo wist dat er iets mis was en meteen overging tot bijten "

Bij een Border Collie is het gelukkig vooral sneppen (niet doorbijten) anders hadden we toch een probleem gehad. Als een Duitse Herder dat had gedaan dan had je denk ik wel wonden gehad.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Als 17 jarige liet ik de dh uit van kennissen. Inderdaad een dh schrikt af. Een keer kwam er een man vlak naast mij fietsen. Heel stil was het op straat, avond en donker,. De dh liep tegen de heg aan en was in het donker praktisch  niet te zien. Ik zei heel zachtjes, maar zeker geschrokken, Pietje, let op,  Meteen liep de dh naar voren, kop omhoog en de man fietste heel hard weg. Oeffff.

honden page profiel Rocky de mechelaarRocky de mechelaar

honden foto van Rocky de mechelaar

" Als 17 jarige liet ik de dh uit van kennissen. Inderdaad een dh schrikt af. Een keer kwam er een man vlak naast mij fietsen. Heel stil was het op straat, avond en donker,. De dh liep tegen de heg aan en was in het donker praktisch  niet te zien. Ik zei heel zachtjes, maar zeker geschrokken, Pietje, let op,  Meteen liep de dh naar voren, kop omhoog en de man fietste heel hard weg. Oeffff. "

Dankje, nu durf ik mijn kids de hond uit te latenhp-shiny

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Hilde & Twinko

" Dankje, nu durf ik mijn kids de hond uit te laten "

Weet je dat dit zelfs werkt als je (zoals ik) met een chihuahua loopt. Niet omdat die intimiderend is maar omdat die een gigantische herrie gaan maken hp-shiny Hier in de buurt al een paar keer gehad dat een dronken of eigenaardig persoon opdringerig kwamen doen bij me, en Twinko gaat dan direct uit z’n stekker. Keffen. Keffen!

Met als gevolg dat je gelijk de aandacht trekt van alle andere mensen op straat. Ideaal. Zakformaat waakhond hp-thumbsup

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dankje, nu durf ik mijn kids de hond uit te laten "

Momo heeft een keer een inbreker echt gebeten toen die door het raam heen klom.. een man weggejaagd die agressief werd aan de balie en mij probeerde te pakken door over de balie heen te graaien (schrok zich dood toen Momo opeens van onder de balie naar zijn arm hapte.. net mis.. maar je hoorde haar tanden op elkaar klappen. En de arts die in ons pand bijstandsgerechtigden medisch moest keuren heeft haar een paar keer 'geleend' om naast hem onder zijn bureau te leggen omdat hij bedreigd werd door familie die met die bijstandsgerechtigden mee kwamen zijn praktijkkamer in. Dan hadden ze opeens een veel minder grote mond. Dat was nog in de tijd dat er werk genoeg was en langdurig werklozen vaak een probleem hadden waardoor ze niet aan het werk kwamen. O, en die therapeut die bij ons een kamer huurde voor zijn werk en altijd zo eng opdringerig was naar ons.. die durfde ons kantoor niet meer in te komen omdat Momo hem duidelijk niet moest en gromde als hij de deur maar opende.. hp-thumbsup

 

Toch is ze echt geen standaard waakse hond. Ze blaft bijna nooit. Ze wordt onrustig als er iets aan de hand is en daar merk ik het aan. Ik heb ook het idee dat een inbreker het hele huis kan leeghalen als wij er niet zijn want ze lijkt meer haar mensen te beschermen dan haar territorium. Elsa vindt volgens mij iedereen en alles gezellig, geen idee hoe die zou reageren in zulke situaties.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dat is ook wél weer waar, zeker als de hond wat groter is dan wordt het kind zo omver gerend. "
" Dankje, nu durf ik mijn kids de hond uit te laten "

Je lijkt het erg vanuit het oogpunt van het kind te bekijken maar de kant van de hond is er ook nog.

 

Een klap in de nek of het tuig omdat het kind niet op de juiste manier uitlaat (apporteren aan de lijn, rennen aan de lijn) is schadelijk voor de hond en kan letsel veroorzaken. Ondoordachte keuzes van een kind/puber kan je hond ernstig verwonden of zelfs doden, denk aan loslaten lopen of niet opletten in de buurt van een weg. Het is voor een volwassene al lastig om een vervelende of zelfs gevaarlijke losloper van je hond te houden, kan een kind/puber dat wel? En heeft een kind overwicht op de hond? Dus luistert de hond wel naar het kind? Dat kan de hond ook in vervelende situaties brengen als dat niet goed gaat; denk aan een kat die voorlangs schiet en de hond rukt zich los en rent de weg op achter de kat aan..

honden page profiel Rocky de mechelaarRocky de mechelaar

honden foto van Rocky de mechelaar

" Je lijkt het erg vanuit het oogpunt van het kind te bekijken maar de kant van de hond is er ook nog.
 
Een klap in de nek of het tuig omdat het kind niet op de juiste manier uitlaat (apporteren aan de lijn, rennen aan de lijn) is schadelijk voor de hond en kan letsel veroorzaken. Ondoordachte keuzes van een kind/puber kan je hond ernstig verwonden of zelfs doden, denk aan loslaten lopen of niet opletten in de buurt van een weg. Het is voor een volwassene al lastig om een vervelende of zelfs gevaarlijke losloper van je hond te houden, kan een kind/puber dat wel? En heeft een kind overwicht op de hond? Dus luistert de hond wel naar het kind? Dat kan de hond ook in vervelende situaties brengen als dat niet goed gaat; denk aan een kat die voorlangs schiet en de hond rukt zich los en rent de weg op achter de kat aan.. "

Oh sorry dat was niet de bedoeling, ik wist niet dat het dodelijk washp-frusty we moeten dus nog duidelijk regels stellen voordat de hond komt

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Instagram
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^