Bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Elise FrietmanElise Frietman

Kan een pup wennen aan 2 benches? Wij krijgen over 8 weken een pup. De eerste twee weken is er altijd iemand van ons thuis, maar daarna zal ons werk ook weer een beetje gaan lopen. Nu willen we de pup niet alleen laten, dus hij gaat dan de hele dag naar oma. Nu lijkt het me een gedoe als we telkens de bench moeten verslepen. Kan een pup wennen aan twee verschillende benches? 

honden page profiel Elise FrietmanElise Frietman

Het is overigens voor 4 weken en dan gaat het om 3 dagen per week. Daarna ben ik 5 weken vrij. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja dat lijkt mij wel hoor.

Je hond moet sowieso al wennen aan 2 verschillende huizen, dus elk huis zijn eigen mandje. 

honden page profiel saskiasaskia

honden foto van saskia

Waarom niet, toch? Ik zal het niet weten als een pup dat niet kan, maar je moet hem of haar ( welk ras wordt het?) wel aanleren om een bench in te gaan. Je kunt ook proberen zonder een bench te gaan proberen! Kijken of hij zelf zijn rust neemt, zo niet, leer je hem dat een bench een plek is om te rusten. 

honden page profiel Elise FrietmanElise Frietman

Het wordt een Australian Labradoodle

honden page profiel saskiasaskia

honden foto van saskia

" Het wordt een Australian Labradoodle "

Leuk! Kijk je wel uit! Er zijn best veel br00dfokkers die dit soort rassen fokken....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Waarom een bench?

Het lijkt alsof een bench een noodzaak is, dat is het niet 

honden page profiel saskiasaskia

honden foto van saskia

" Waarom een bench?
Het lijkt alsof een bench een noodzaak is, dat is het niet  "

Hij kan het wel proberen zonder bench ja! 
Als je terug komt van een wandeling, en hij is moe Elise, geef hem iets te kluiven en hij valt zelf rustig in slaap, wij hebben ook een bench, maar die gebruiken we bijna alleen maar in de nacht. Je kunt het proberen, maar als het echt niet lukt of kan, kun je de bench inschakelenhp-wink.

honden page profiel Elise FrietmanElise Frietman

Ik heb veel op internet gelezen, vandaar dat ik dacht dat het handig zou zijn. Ook als je hem na een poosje even alleen laat bijvoorbeeld voor een boodschap, dat een bench dan fijn zou kinnen zijn.

 

maar jullie zeggen: probeer het zonder en gebruik het alleen voor de nacht. En lukt het niet, kun je het altijd nog gebruiken

honden page profiel saskiasaskia

honden foto van saskia

Ik gebruik het alleen in de nacht, en als hij gek maar ook echt gek doet, kan je de bench gebruiken. Jij maakt de keuze! Ga ervoor als jij er ergens het beste meevoelt!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

ik heb geen nbench gebruikt, Wij bepalen al zo veel voor onze hond, als we ook nog zijn slaapplek bepalen, is er niets meer wat hij zelf mag beslissen.

 

Honden zijn sociaal levende dieren.Als ze net uit het nest komen, hebben ze jou heel hard nodig, 24/7. Geef je pup zelf de keus om bij je te kunnen zijn. Zo zal hij leren, dat je er bent, waar je ook in huis heen gaat. Hij zal zo langzaam vertrouwd raken.

Dan zal hij een keertje blijven liggen als je de kamer uit gaat, of naar de keuken gaat. Hij weet op een gegeven moment dat je toch wel terug komt. je kan hem ook een botje geven en zo even de kamer uit gaan lopen. Dat is het begin van de sociale afstand vergroten en de eerste kleine stapjes van het alleen leren zijn.

Als mee zich veilig voelen als ze alleen zijn en je ze genoeg uitdagingngeeft, zullen ze ook niet gaan slopen, althans de kans is klein.

 

Mocht je pup het lastig vinden om zelf zijn rust te nemen, dat kan een rede voor de bench zijn, dan kan je alsnog een bench gaan leren gebruiken. Het is dus geen noodzaak.

 

 

Volgende forumvraag: klets praat over pups
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^