Cavapoo kopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Je zal bij de Cavaliers heel goed opzoek moeten gaan naar een geschikt fok dier, sowieso zonder SM en zonder of met zo min mogelijk DM.
Je kan niet een ziek dier gaan inzetten.
 
Hoe wordt iets vererfd, je hebt dragers en lijders, via de vader of moeder.
Wat gebeurd er als je eigenschap x met Y combineert.
Het is erg ingewikkelde materie.
  "

de vraag is dan wel waar haal je een gezond dier vandaan als ze niet of nauwelijks meer bestaan,

 

en bijv. de hartproblemen komen pas op latere leeftijd aan het licht

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

" de vraag is dan wel waar haal je een gezond dier vandaan als ze niet of nauwelijks meer bestaan,
 
en bijv. de hartproblemen komen pas op latere leeftijd aan het licht "
 
 
Dat is inderdaad een hele zoektocht wat je niet in een paar maanden voor elkaar krijgt.
Ik fok alleen F1b Cavapoo's dat wil zeggen Cavapoo x poedel, dus mijn pups hebben nog maar een kwart Cavalier in zich. Je houd wel wat uiterlijke kenmerken van de Cavalier maar in veel kleinere mate.
Bij welk ras of kruising je dan ook fokt moet je je verantwoordelijkheid nemen, en zo goed mogelijk je best doen om gezonden honden te fokken. Natuurlijk weet je nooit helemaal wat er in je lijn gaat gebeuren, maar dat weet geen enkele fokker. Je doet je uiterste best om zoveel mogelijk te voorkomen, maar je hebt wel te maken met levende dieren.
 
Volgens mij mag een teefje tot een leeftijd van 8 jaar een nestje krijgen, maar ik vind dat je goed naar je teefje moet kijken wat ze aan kan en in hoeverre het voor haar ook haalbaar is. Dus niet het uiterste uit haar halen.
 
En een reu die minimaal wordt ingezet is wat mij betreft hoe het hoort. Ik zou zelf geen reu kiezen die voor elke teef die voorbij komt wordt ingezet. Daar ben je als fokker dan ook weer verantwoordelijk voor om daar ook de juiste keuze in te maken.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^