Cavapoo kopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Je zal bij de Cavaliers heel goed opzoek moeten gaan naar een geschikt fok dier, sowieso zonder SM en zonder of met zo min mogelijk DM.
Je kan niet een ziek dier gaan inzetten.
 
Hoe wordt iets vererfd, je hebt dragers en lijders, via de vader of moeder.
Wat gebeurd er als je eigenschap x met Y combineert.
Het is erg ingewikkelde materie.
  "

de vraag is dan wel waar haal je een gezond dier vandaan als ze niet of nauwelijks meer bestaan,

 

en bijv. de hartproblemen komen pas op latere leeftijd aan het licht

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

" de vraag is dan wel waar haal je een gezond dier vandaan als ze niet of nauwelijks meer bestaan,
 
en bijv. de hartproblemen komen pas op latere leeftijd aan het licht "
 
 
Dat is inderdaad een hele zoektocht wat je niet in een paar maanden voor elkaar krijgt.
Ik fok alleen F1b Cavapoo's dat wil zeggen Cavapoo x poedel, dus mijn pups hebben nog maar een kwart Cavalier in zich. Je houd wel wat uiterlijke kenmerken van de Cavalier maar in veel kleinere mate.
Bij welk ras of kruising je dan ook fokt moet je je verantwoordelijkheid nemen, en zo goed mogelijk je best doen om gezonden honden te fokken. Natuurlijk weet je nooit helemaal wat er in je lijn gaat gebeuren, maar dat weet geen enkele fokker. Je doet je uiterste best om zoveel mogelijk te voorkomen, maar je hebt wel te maken met levende dieren.
 
Volgens mij mag een teefje tot een leeftijd van 8 jaar een nestje krijgen, maar ik vind dat je goed naar je teefje moet kijken wat ze aan kan en in hoeverre het voor haar ook haalbaar is. Dus niet het uiterste uit haar halen.
 
En een reu die minimaal wordt ingezet is wat mij betreft hoe het hoort. Ik zou zelf geen reu kiezen die voor elke teef die voorbij komt wordt ingezet. Daar ben je als fokker dan ook weer verantwoordelijk voor om daar ook de juiste keuze in te maken.

honden page profiel aniekaniek

hoi Lisa,
 
Ik was opzoek naar jou site littledoo.nl.
ik kom niet op de site. Zijn er andere manieren  om met je in contact te komen? 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Heel erg bedankt iedereen voor de reacties! Ik zelf wist niet dat dit broodfokkers waren en dacht dat dit goed gecontroleerde fokkers waren die alleen fokken met stamboom honden. Kekhor ik zoek een hond met een lief karakter, die niet te veel discipline nodig heeft, rustig is en die aanhankelijk is. De gezondheid van de hond staat bij mij natuurlijk voorop dus een Cavapoo ga ik zeker niet kopen, heel erg bedankt om mij hierop te wijzen!  "

Voor een kruising kan je geen fci officiële stamboom aanvragen. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Een hele waslijst haha. Alle nodige testen die de Cavalier volgens de cavaliervereniging moeten hebben en alle testen die de dwergpoedel via de poedelvereniging moet hebben en dan heb ik er voor gekozen om ze ook nog HD/ED te testen. "

Merk je dat SM/CM minder voorkomt bij deze kruisingen? Of worden niet veel pups getest? Gewoon nieuwsgierig omdat vele kruisingen van de dwergkees ook SM/CM hebben (dus niet enkel de zuivere dwergkeesjes). 

honden page profiel KhyraKhyra

honden foto van Khyra

Lisa, vraagje aan jou. 

wat is het voordeel van de F1b Cavapoo ten opzichte van de Poodle? Je zegt dat er uiterlijk maar kleine verschillen zijn, welke grote verschillen zitten er in het karakter? 

Ik ben benieuwd naar de beweegredenen van het fokken van dit ras want ik vind poodles echt super hondjes en vind het moeilijk te bedenken wat het voordeel is van het infokken van de Cavalier. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Lisa, vraagje aan jou. 
wat is het voordeel van de F1b Cavapoo ten opzichte van de Poodle? Je zegt dat er uiterlijk maar kleine verschillen zijn, welke grote verschillen zitten er in het karakter? 
Ik ben benieuwd naar de beweegredenen van het fokken van dit ras want ik vind poodles echt super hondjes en vind het moeilijk te bedenken wat het voordeel is van het infokken van de Cavalier.  "

Ik denk dat je hier inderdaad de poedel mee naar beneden haalt maar de cavalier misschien wel kunt verbeteren. Al zie je bij de dwergkees ook kruisingen er van SM/CM ontwikkelen (vandaar dat ik eerder ook vroeg of men op dat vlak verbetering ziet).

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Pup naam
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^