Brokken bewaren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb een hond van 7kg die nu ongeveer 2 weken doet over 1kg brokken van Wolf of Wilderness. Ik kocht tot nu toe alleen de probeerpakketten, want ze houdt van afwisseling. Of in ieder geval, ze stopt met het eten van haar brok met smaak na een bepaalde tijd. Ze lijkt sommige smaken nu niet meer echt te mogen, en lijkt ze het er ook minder op te doen (zoals lam, en volgens mij eend); minder goede poep, vaker spugen. Al kan dit ook komen omdat ze ze dus sneller vertikt om te eten, waardoor ze meer gal spuugt, want vast ook z’n weerslag heeft op haar ontlasting. De honden van mijn ouders eten Dog Lovers Gold, en dat vindt ze heerlijk. Hopelijk is het geen ‘gras is altijd groener aan de andere kant’, want ik heb een zak van 13kg gekocht tongue-out. Als ze hier even lang over doet als met WoW, kan ze hier een halfjaar mee doen.

Hoe kan ik het het beste bewaren? Toen ze 1 jaar was en nog beter at, kocht ik de grote zakken van TotW, al was dat meestal wel de 6kg. Ik deed deze in een grote plastic bak met deksel, ik weet niet of deze echt luchtdicht was, volgens mij niet. En pakte daar elke ochtend en avond wat uit. Maar heb begrepen dat dit de kwaliteit van de brok niet ten goede komt? Ik heb deze bak niet meer want hij was érg groot, en ben sindsdien 3x verhuisd.

 

Eigenlijk in het kort; ik zie bij zooplus een Ferplast voerton voor 15kg. Ik vind hem best duur; is luchtdicht echt nodig? Of gebruiken jullie goedkopere alternatieven die ook gewoon goed werken? En, moet ik dan eigenlijk ook nog een kleinere container regelen waar ik bijvoorbeeld een halve kilo in kwijt kan, zodat ik dan dagelijks wat er uit kan pakken, zodat de grote container niet zo vaak open moet? Of maakt dit niet zoveel uit?

En nu ook maar duimen dat ze dit een halfjaar lekker blijft vinden, maar desnoods kan het naar mijn ouders toe XD Het leek me ergens wel handig met deze crisis om meer dan genoeg voer te hebben hp-angel

honden page profiel Hontje keesHontje kees 3 doggies

Je hebt bewaardozen voor hondenbrokken. Boerenbont heeft ze ook. Met hontenprint erop enzo. Zodat je er niet pero geluk muesli in bewaard maar dat kan wel als de brokken op zijn.

honden page profiel Hontje keesHontje kees 3 doggies

Kosten niet duur bij boerenbont ze hebben daar ook andere honden spulletjes.

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Voertonnen.nl, die gebruik ik, verschillende maten te koop. Ik bewaar de zakjes met voer van zowel hond als kat er in, wil nooit meer anders. Overigens koop ik nooit grotere zakjes dan 4 a 5 kg. Ook een klein hondje hier.Ik haal ,s avonds de hoeveelheid  voor de volgende dag er uit en dan de ton weer dicht.

Kan je met je ouders niet overleggen dat zij iets meer kopen en dat jij 6 kg overneemt of zo?

honden page profiel gabbergabber 3 doggies

honden foto van gabber

534225.jpg

Ik heb 5 van deze bakken van de ikea. 3 grote en 2 kleinere. 

Ideaal om voer in te bewaren. 

Een zak van 13 kilo schuif je er zo in. 

De 2 kleinere en 1 grote zitten vol met slokdarm, luchtpijp en al het andere kauw materiaal. 

Sluiten niet luchtdicht af zodat het niet gaat schimmelen. 

 

 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ik gebruik voor mijn kleine hond nog steeds de 1 kg zakken van Wolf of Wilderness.

Ik koop 10 x 1 kg in het probeerpakket. Ik merk trouwens niet dat hij een soort lekkerder vindt dan een andere.

Per kg bewaar ik het in een goed afsluitbaar blik, ik denk dat het een oud chinees theeblik is.

honden page profiel Karin, Lucky* en DukeKarin, Lucky* en Duke 3 doggies

honden foto van Karin, Lucky* en Duke

Ik heb voor de grote zak een voerton. Ik laat de brokken in de originele verpakking zitten, het geheel gaat in de voerton. Wel zorg ik ervoor dat de zak na gebruik weer goed dicht is en alle lucht eruit is. Verder heb ik 2 kleine containers van 1 kilo van Curver. Daar wordt dagelijks het voer uit gehaald, zodat de grote ton niet vaak open hoeft

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 3 doggies

honden page profiel DD

honden foto van D

13kg kopen was dus misschien niet de meest handige zet? Van mijn ouders lenen kan niet. Die wonen 200km verderop. Als ik dus wat overhou, zou het kunnen zijn dat het nog een tijd duurt voor het hun kant op kan gaan. Ik zie ze 3 a 4 keer per jaar ‘in the flesh’. Ik was ergens bang dat als we wel een lockdown zouden krijgen en ze kieskeuriger begint te worden over de rest van de WoW brokken, ik een probleem zou hebben.

 

Ik koop inderdaad de probeerpakketten. Ze had eerst geen voorkeur, maar lijkt deze nu wel te hebben, en lam en eend vind ze het minst, zwijn en vis het lekkerst, al is ze bij geen van de smaken meer superenthousiast.

 

Ik zal dan inderdaad voor een grotere & kleinere voerton gaan kijken. hp-thumbsup

honden page profiel Hontje keesHontje kees

De ikea heeft mooie spullen dat klopt! Wij hebben diverse IKEA knuffels voor onze hond. Heel mooi en zacht zonder plastic dop oogjes. Een aanrader is dat.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

De voeding voor je hond of kat optimaal bewaren? Dan komt een voerton heel goed van pas. Wij geven je graag tips waar je bij het bewaren van brokken allemaal op moet letten.

De droogvoedingen van Prins zijn na de productiedatum in een gesloten verpakking gegarandeerd 24 maanden houdbaar. Om de voedingswaarde en smakelijkheid te beschermen, worden al onze droogvoedingen luchtdicht en zuurstofarm verpakt. Dat zorgt er voor dat de kwaliteit van de ingrediënten behouden blijft en de voedingen langer vers blijven.

Belangrijk

Na het openen van de verpakking wordt de voeding blootgesteld aan zuurstof, vocht en licht, wat de houdbaarheid en smaak kan beïnvloeden. Daarom is het belangrijk de voeding na het openen van de zak op een goede manier te bewaren, bij voorkeur in een luchtdichte bewaardoos of -ton op een droge, koele en donkere plaats. Het beste is om de voeding niet los in de ton te doen, maar deze met de hele zak, die je weer zo goed mogelijk dichtmaakt, in de ton te zetten.

Tip!

Om de voeding in een geopende verpakking zo min mogelijk in contact te laten komen met zuurstof, vocht en licht kun je een deel ervan in een kleinere bewaardoos doen, zodat je een kleine voorraad hebt voor bijvoorbeeld een week. Vanuit deze kleinere bewaardoos, die je af en toe kunt bijvullen vanuit de grotere bewaardoos of -ton, kun je dan de hond of kat voeren.

Zuurstof, vocht en licht kunnen de kwaliteit van een voeding beïnvloeden

Een goede bewaarton...

  • Is goed en luchtdicht afsluitbaar.
  • Heeft afgeronde hoeken die makkelijk schoon te houden zijn.
  • Is vrij van kieren, naden, krasjes en andere beschadigingen waarin vuil zich makkelijk vast kan zetten.
  • Staat op een koele en droge plek en uit de buurt van hittebronnen, denk daarbij ook aan bijvoorbeeld verwarmingsleidingen.

Kwaliteit en duurzaamheid

Niet alle soorten kunststof zijn geschikt voor de opslag van levensmiddelen. Daarom adviseren wij voercontainers goed en luchtdicht af te sluiten en gebruik te maken van hoogwaardig, stevig en voedselveilig kunststof, dat geen schadelijke toevoegingen bevat en 100% recyclebaar is.

Wist je dit?

Licht bederf van een voeding en een verminderde geur en smaak kunnen belangrijke redenen zijn waarom een hond of kat zijn eten laat staan. Eet je dier met lange tanden? Dan is het goed om te checken of de voeding wel goed is bewaard en de houdbaarheidsdatum niet is verstreken. Natuurlijk is een voeding een dag na het aflopen van de houdbaarheidsperiode niet meteen slecht of bedorven, maar kwaliteit en voedingswaarde zijn dan niet langer gewaarborgd.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Prins petsvoer, de bron...smile

Volgende forumvraag: Brokken aantrekkelijk maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^