Zieke pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RomyRomy

Hallo allemaal,

Onze hond heeft nu al bijna 5 weken puppy’s gekregen. Ze heeft er 12 gekregen waarvan er 1 tijdens de bevalling is overleden. Verder is alles goed gegaan. De puppy’s dronken allemaal bij de moeder, maar na een week viel het ons op dat er bij 1 teefje melk uit de neus kwam. In het begin viel het nog wel mee en ze kwam goed aan, maar we hebben haar wel even laten nakijken door de dierenarts toen ze 2 weekjes oud was. De dierenarts zei dat het allemaal goed was, ze heeft ook gekeken of ze een open gehemelte heeft maar dat was niet zo dus gingen we ervan uit dat ze gewoon te gulzig dronk. Toen ze 3 en een halve week oud was merkten we dat ze heel kortademig was, ze hijgte veel en ging altijd met haar kop omhoog liggen. Wanneer ze bij de moeder lag ging ze ook altijd verticaal over de moeder heen liggen met haar kopje omhoog. We zijn toen weer naar de dierenarts geweest en hij dacht dat het iets met haar hartje was dus hebben ze foto’s gemaakt maar ze zagen niks dus ze hadden de foto’s doorgestuurd naar een andere arts. We moesten de puppy weer mee naar huis nemen en ze zouden 1 dag later bellen. 'S avonds was het zo erg dat we dachten dat ze dood zou gaan, ze gilde het uit van de pijn, echt heel naar. Ze ademde ook heel erg moeilijk. 'S nachts heb ik erbij geslapen, ze liep de hele nacht rond dan ging ze weer liggen en ze heeft vaak gespuugd, uit de neus en nu ook uit de mond. Ik kon zien dat ze pijn had. Om 4:30 uur ‘s ochtends kwam ze uit haar zelf bij me liggen en ze heeft heerlijk bij me gelegen een paar uur lang. Het ging heel goed de volgende dag, ze ademde nog wel heel snel maar had er geen moeite mee en ze hijgde niet meer. De dierenarts belde en ze hadden niks gezien op de foto, we hadden afgesproken om het nog even aan te kijken want ze was heel goed te pas. Ze spuugde nog wel een paar keer. Een paar daagjes later merkten we dat alles wat ze eet er binnen een half uurtje weer uit kwam, we zijn weer naar de dierenarts geweest maar nu naar een andere waar ze betere foto’s kunnen maken. Weer niks gevonden. Ze gaan nu iemand anders vragen die er misschien wat op weet en anders zijn ze van plan ons verder te sturen naar een dierenziekenhuis waar ze er meer verstand van hebben. Vandaag (1 dag later) kwam alles wat ze heeft gehad er meteen weer uit, via de neus en mond. Ze is wat ons opvalt ook de enigste puppy die scheten laat, en die stinken heel erg. Ze is ook wat kleiner, en heeft een wat boller hoofdje dat de rest en minder haar op haar hoofdje. Ze heeft ook een beetje van die uitpuilende oogjes. Dat was toen heel erg toen het zo slecht ging en is nu iets minder geworden. We zouden graag willen weten wat het is en hopen dat we er wat aan kunnen doen. Als het beter wordt houden we haar zelf en word ze dus niet verkocht! Weet iemand wat het zou kunnen zijn?

honden page profiel RJRJ

Is het niet beter om het pupje uit haar lijden te verlossen?frown

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

Om welk ras gaat het? Hoe is de ontlasting? Hoe gaat het met de rest van de pups? Wat voor foto’s zijn er gemaakt en op welke orgaansystemen lag daarbij de nadruk? Welke verdere diagnostiek heeft de dierenarts genoemd om mogelijk nog uit te voeren?

 

Men zoekt bij zulke gevallen vaak online advies of hulp met sterke ‘hoop’ als drijfveer. Realiseer je wel dat het gros van de mensen op fora geen deskundigen zijn en er vaak met waarschijnlijkheidsdiagnoses gestrooid wordt zonder echte kennis van de pathogenese. Als jullie voor dit pupje willen vechten, zou ik aanraden hulp te zoeken bij een tweedelijnsarts, bijvoorbeeld aan de faculteit diergeneeskunde te Utrecht.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Wij kunnen daar over geen enkel advies geven vanaf hier.....je dierenarts verwijzen naar de faculteit voor gezelschapsdieren te utrecht.....

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

zou een fokker misschien iets kunnen herkennen aan het verhaal? 

 

honden page profiel RomyRomy

Het is een vizsla, haar poep is iets dunner en lichter van kleur dan bij de andere puppy’s. Er zijn röntgenfoto’s gemaakt en de nadruk lag daarbij op het hart. We wachten nu weer op een telefoontje van de dierenarts, en als ze weer niks hebben gevonden gaan we naar een een dierenziekenhuis of wat u zegt de faculteit diergeneeskunde in Utrecht. We willen er echt alles aan doen dat ze het overleeft tenzij ze er echt aan lijd maar dat merken we nu niet meer aan haar. We hebben ook nog zitten denken dat ze misschien niet tegen melk kan, heeft iemand daar ervaring mee? Ze heeft ook wel een beetje pap en paté gehad maar dat kwam er ook uit. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een slecht of niet werkend slokdarm klepje.

Dan stroomt eten en drinken via de neus eruit.

Hij zal te weinig voeding binnen kunnen houden.

Maagzuur wat terug komt en door je neus gaat, kan voor pijn zorgen.

 

De cocker van een vriendin had dit. 
Die moest staand eten, drink en voerbak hoog staan en altijd op de ab ivm infectie gevaar.

Hij is uiteindelijk pas ingeslapen aan een andere kwaal

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Maar zou idd naar Utrecht gaan!

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Gezien wat Ts beschrijft zou ik eerder bij een gespecialiseerde dierenarts dan wel neuroloog om raad gaan vragen. Hier zijn idd geen deskundigen maar kan me voorstellen dat wat je beschrijft over de hoofdkenmerken en er tevens steeds niets te zien is op de foto's ik het eerder zou zoeken bij een kliniek dan een basisdierenarts.

 

Wens je veel sterkte en wijsheid toe en ik hoop op het allerbeste voor het pupje.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Klinkt als een luchtpijp of slokdarm probleem ,

Wijs daar je dierenarts eens op ,je kan het met echo of rontgen goed zien of er daar iets fout zit .

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Moest ook aan de slokdarm denken. 

ken pups die daar voor werden ingeslapen, maar ook pups die na een hoop inspanning nu uiteindelijk een redelijk normaal leven lijden.

 

 

maar goed ben geen specialist. Als jullie dierenarts na zoveel onderzoek er nog niet uit is zou het wellicht een idee zijn om naar een wat meer gespecialiseerde dierenarts gaan. 

heel veel sterkte ! 

honden page profiel RomyRomy

Heel erg bedankt allemaal, we wachten eerst even het telefoontje af

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Klinkt misschien tegenstrijdig maar Ik denk een heel andere richting uit.

Ik denk dat ze misschien wel iets aan haar koppie heeft.

Je schreef dat haar hoofdje groter was en dan die uitpuilende oogjes en kaalheid.

Iets neurologisch dus.

Wat heeft dat met dat braken te maken zou je denken?

Ik weet van mensen dat ze kunnen braken als er op een bepaalde plek hersenvocht of een tumor zit.

Waarom zou dat ook niet bij een hond zo kunnen zijn.

Ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten, wel zou ik zsm een specialist raadplegen!

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

Op basis van de genoemde symptomen kan er echt sprake zijn van van alles. Van hydrocefalie met neurologische gevolgen, tot problematiek aan het digestieapparaat, tot cardiologische aandoeningen, tot een genetisch veroorzaakt syndroom dat verschillende afwijkingen tot gevolg heeft. Niet te zeggen. Dat laatste is misschien nog wel iets om bij stil te staan, daar polymyopathie wel vaker voorkomt bij de vizsla en gepaard kan gaan met megaoesophagus (incl. regurgitatie of ‘overgeven’).  

 

Wat ik met klem wil aanraden is alvast goed na te gaan tot hoever jullie budget rijkt voor dit pupje en tot welk punt voor jullie de grens ligt met het doen van diagnostiek, ook vanuit welzijnsoverwegingen voor de pup. Het inzicht van een kundig dierenarts is op dit moment van zo veel meer waarde dan gokjes vanuit het internet. Veel succes. 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Klinkt misschien tegenstrijdig maar Ik denk een heel andere richting uit.
Ik denk dat ze misschien wel iets aan haar koppie heeft.
Je schreef dat haar hoofdje groter was en dan die uitpuilende oogjes en kaalheid.
Iets neurologisch dus.
Wat heeft dat met dat braken te maken zou je denken?
Ik weet van mensen dat ze kunnen braken als er op een bepaalde plek hersenvocht of een tumor zit.
Waarom zou dat ook niet bij een hond zo kunnen zijn.
Ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten, wel zou ik zsm een specialist raadplegen! "

Vandaar dat ik als enige in eerste instantie refereerde naar een neuroloog...juist omdat ik helaas ervaring heb met aandoeningen aan het hoofd welke dergelijke uitwerking kunnen hebben zoals ts beschrijft..

 

Het blijft belangrijk dat dit pupje asap gezien word door een specialist..vandaar uit kan besloten worden hoe verder..

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Iets aan t koppie, iets neurologisch zou ook kunnen, maar waarom komt voedsel dan uit haar neus terug. Dan zit toch echt iets verkeerd in het slokdarm klepje. Kan natuurlijk ook neurologisch zijn.

 

Maar goed, naar Utrecht lijkt me een logische stap, of het pupje laten gaan.

Moeilijke keus lijkt me dat.

 

Veel sterkte, wat je ook beslist

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Iets aan t koppie, iets neurologisch zou ook kunnen, maar waarom komt voedsel dan uit haar neus terug. Dan zit toch echt iets verkeerd in het slokdarm klepje. Kan natuurlijk ook neurologisch zijn.
 
Maar goed, naar Utrecht lijkt me een logische stap, of het pupje laten gaan.
Moeilijke keus lijkt me dat.
 
Veel sterkte, wat je ook beslist "

Het blijft natuurlijk allemaal gissen...afgaande op wat Ts schrijft, is er duidelijk iets niet in orde...Als er in de aanleg in het hoofd bijv iets niet helemaal correct is verlopen kan dit mede ook elders in het lichaam voorkomen.

 

Wat ik eigenlijk wil aangeven ipv speculeren; Als een dierenarts herhaaldelijk niets vind omgeving mond/slokdarm/maag, kijk dan verder dan alleen dát gebied vooral omdat Ts bepaalde dysmorphie kenmerken benoemd aan het hoofd.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ooit heb ik dit gehoord. Maar daar bleek uiteindelijk het hele nest een slokdarmverlamming te hebben. Deze fokker werd iets  aangeraden, maar ik zou dat zeker NIET zelf gaan doen,  dus weggehaald, eerst overleg en onderzoek bij een specialist, 

Neem dit  mee naar de dierenarts. 

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Interpretatie reeds aangepasthp-thumbsup "

Mijn tip; niet iets opperen waarvan je met capslock aangeeft Niet zelf doen...

 

Dit is het zelfde als; denk niet aan een roze varkentje, wat doen mensen dan?????

Zou je interpretatie zelf even weghalen, want niet alleen voor Ts maar iedereen kan dit inlezen en niet iedereen ziet de 'Capslock'.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Mijn tip; niet iets opperen waarvan je met capslock aangeeft Niet zelf doen...
 
Dit is het zelfde als; denk niet aan een roze varkentje, wat doen mensen dan?????
Zou je interpretatie zelf even weghalen, want niet alleen voor Ts maar iedereen kan dit inlezen en niet iedereen ziet de 'Capslock'. "

Tiamo ik denk dat je gelijk heb, heb het weggehaald, zag gisteren dit topic en heb lang gewacht en nagedacht of ik dit zou posten.  Maar het is 1 op 1 het verhaal van mijn kennis. Ik kan er nog meer over vertellen, maar eerst een diagnose. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Het blijft natuurlijk allemaal gissen...afgaande op wat Ts schrijft, is er duidelijk iets niet in orde...Als er in de aanleg in het hoofd bijv iets niet helemaal correct is verlopen kan dit mede ook elders in het lichaam voorkomen.
 
Wat ik eigenlijk wil aangeven ipv speculeren; Als een dierenarts herhaaldelijk niets vind omgeving mond/slokdarm/maag, kijk dan verder dan alleen dát gebied vooral omdat Ts bepaalde dysmorphie kenmerken benoemd aan het hoofd. "

Helemaal met je eens! hp-thumbsupIk ben ook geen dierenarts en wel moeten ook niet opt zijn stoel gaan zitten. Ik ga er altijd over nadenken en dat stopt dan niet bij mij. Arm pupje, arme eigenaresse! 

 

Daarom hoop ik dat ze naar  https://www.diergeneeskunde.nl/klinieken/gezelschapsdieren/

 gaat of een andere tweedelijnskliniek, daar zal hij helemaal binnenstebuiten worden gehaald.

Of toch de beslissing maken hem in te laten slapen.

 

Luca had een scintigravie scan in Utrecht, voor kreupelheid. Ze moest daar een nachtje blijvenhp-cry Ik niet geslapen, ze zijn daar zo aardig en nemen de tijd voor je. Leggen alles heel goed uit. Ik ben er zeer te spreken over hun.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Tiamo ik denk dat je gelijk heb, heb het weggehaald, zag gisteren dit topic en heb lang gewacht en nagedacht of ik dit zou posten.  Maar het is 1 op 1 het verhaal van mijn kennis. Ik kan er nog meer over vertellen, maar eerst een diagnose.  "

Super van je dat je dit hebt willen aanpassen. Hiermee heb je wellicht voorkomen dat er ongemakkelijke situaties kunnen ontstaan voor het pupje zelf..nogmaals Dank jehp-smile

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik heb er totaal geen verstand van en ook niet doorgevraagd toen een fokker mij het vertelde.

Ze had een pupje die 3 keer bijna gestorven is aan lactose intolerantie,het pupje heeft nu nog een achterstand maar wat ze gedaan heeft geen idee,vorige week plaatste ze een foto dat het hondje normale ontlasting had en was ze er zo gelukkig mee. Pupje is nu 6 weken.

honden page profiel RJRJ

" Vandaar dat ik als enige in eerste instantie refereerde naar een neuroloog...juist omdat ik helaas ervaring heb met aandoeningen aan het hoofd welke dergelijke uitwerking kunnen hebben zoals ts beschrijft..
 
Het blijft belangrijk dat dit pupje asap gezien word door een specialist..vandaar uit kan besloten worden hoe verder.. "

Maakt het uit dat je als 'enige' aan iets refereerde? Het is geen wedstrijd....

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Maakt het uit dat je als 'enige' aan iets refereerde? Het is geen wedstrijd.... "

O mijn lieve hemel, heb jij niks beters te doen....het gaat om de context dat iemand zij Het klinkt misschien Raar...vandaar dat ik waarschijnlijk gisteren ook met een 'Raar' argument kwam juist omdat ik de enige bleek die erna refereerde.

 

RJ, zoek je een hobby en laat anderen gewoon proberen te helpen met de beste bedoelingen...dat jij het in mijn topic niet eens bent dat ik niet jouw mening deel over een Gt wil niet zeggen dat je de vrijheid hebt om elders op het forum mensen steken te blijven geven.

honden page profiel RJRJ

Dat jij dit zo voelt zegt toch heel wat meer over jezelf hoor....

honden page profiel Britt, Maui & Bodhi Britt, Maui & Bodhi

honden foto van Britt, Maui & Bodhi

" Dat jij dit zo voelt zegt toch heel wat meer over jezelf hoor.... "

Als je niks hebt toe te voegen wat informatief is voor TS, reageer dan niet. 

honden page profiel RJRJ

" Als je niks hebt toe te voegen wat informatief is voor TS, reageer dan niet.  "

Dat bepaal ik nog altijd zelf....

 

Maargoed nu weer ontopic....

 

Vraag mij af of ts al wat meer weet....

honden page profiel UshankaUshanka

honden foto van Ushanka

Ik snap de reactie van RJ wel, in de zin van: het is niet aan jou om te refereren naar een neuroloog. Laten we het doorverwijzen naar de juiste specialist in een dergelijk geval a.u.b. aan de behandelend dierenarts overlaten, die de pup reeds onderzocht heeft, grondige anamneses afgenomen heeft, de nodige kennis heeft en niet enkel afgaat op een forumpost. Het is met de beste bedoelingen en dat is mooi, maar wanneer men reageert met één enkele ervaringscasus als achtergrond, ontstaat er vaak een tunnelvisie waarbij andere (net zo) mogelijke oorzaken naar de achtergrond verschoven worden. De ervaringscasussen die wel van groot nut zijn, zijn die met soortgelijke problematiek binnen dezelfde bloedlijn of hetzelfde ras. TS zou dit dus nog kunnen voorleggen bij bijvoorbeeld de fokkers van haar hond(en).

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Zou je een foto van de pup willen plaatsen TS? Misschien naast een "normale" pup?

Ik ben erg benieuwd hoe het pupje er uit ziet na jou omschrijving. 

Ik zeg niet dat iemand er wijzer van wordt hoor het is vooral nieuwsgierigheid maar wie weet. 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Huidprobleem hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^