Puberteit

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LolaLola

Hallo, onze pup gaat waarschijnlijk binnenkort de puberteit in( bijna 5 maanden ), alleen wat kan ik verwachten en moet ik op iets voorbereid staan? Hopelijk kunnen jullie jullie verhalen vertellen over hoe het ging in de puberteit!!

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

De puberteit is een overgangsperiode van pup naar volwassene, een periode waar de hond dus lichamelijk en geestelijk kan openbloeien, zich kan vormen, zijn karakter ontplooit, zijn voorkeuren leert kennen.

Het is niet altijd een makkelijke tijd, maar wel eentje die erg leerzaam is en veel mogelijkheden biedt.

Jammer genoeg wordt er vaak negatief naar verwezen, alsof het iets is om bang van te zijn, terwijl het een ideale tijd is om volop in je hond te investeren, de vriendschapsband te versterken en samen jullie grenzen te verleggen.

Dus ja, ook voor jezelf kan het een leerrijke tijd zijn en een oefening in geduld en kalmte bewaren, hahaha. 

Als je een pittige hond hebt, kom je er zelf vast ook sterker uit! hp-shiny

honden page profiel LolaLola

Bedankt! Ik heb nog een klein vraagje, onze pup sliep net een klein uurtje en dat is totaal niet beel voor hem want als hij eenmaal slaapt is het wel 3/4 uur en ik zag ook best wel vrschil een beetje in zn gedrag, nu ging hij ff spelen en drinken en toen weer slapen in de bench, is dat bepaald “zielig” of is hrt gewoon oke?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Bedankt! Ik heb nog een klein vraagje, onze pup sliep net een klein uurtje en dat is totaal niet beel voor hem want als hij eenmaal slaapt is het wel 3/4 uur en ik zag ook best wel vrschil een beetje in zn gedrag, nu ging hij ff spelen en drinken en toen weer slapen in de bench, is dat bepaald “zielig” of is hrt gewoon oke? "

Je bedoelt: is het erg dat de hond minder uren na elkaar slaapt? Nee, natuurlijk niet. Een hond heeft een ander slaapritme dan een mens, die hoeft helemaal niet uren na elkaar te slapen, dat kunnen net zo goed meerdere korte slaapjes zijn. Is allemaal prima. 

Volgende forumvraag: Uitslapen met een pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^