Scalibor of seresto of iets anders?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Maaike en Joep, Lizzy, Bam en Harry

Wie heeft ervaring met een of beide van deze vlooien en tekenbanden? Of kan ik beter een ander merk nemen? Ik wil van de pipetten af, want er wordt nogal veel gezwommen, maar ik weet niet welke ik moet kiezen. Er zit ook nogal een prijsverschil in. Het gaat me vooral om teken, vlooien heb ik hier nooit gehad en ze zijn ook zelden bij andere honden, dus ik zie niet waar ze die zouden moeten oplopen. 

honden page profiel LolaLola 3 doggies

honden foto van Lola

Wij hebben altijd vectra 3d gegeven, bijna nooit een teek of ze waren zo dood. Mijn hond is er erg ziek van geworden, toen ben ik over gegaan op de seresto teken band en ze had constant teken, ook grote. Ben er dus niet echt tevreden over.. Wij zijn op dit moment ook nog aan het kijken of we het nog een jaar proberen of toch wat anders. Maar helaas dus geen goede ervaring ermee.. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Voor het derde jaar een seresto band en dat helpt voor ongeveer 90% minder teken bij onze hond. 

Ik hoor veel verschil in de werking. Bij Baloe helpt het, niet 100% maar wel echt veel minder teken dan zonder de band. 

De eerste teken zitten er weer en ik heb er al wat af moeten halen. Nu met de band die ik vorige week omgedaan heb nog maar 3 en de laatste dagen helemaal geen meer. 

Scabilor helpt bij onze hond voor geen meter. Teken trekken er niks van aan. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

529286.jpg521366.jpg   Ik gebruik beiden....EM kralen en een natuurband....met erische olieen, hier kan gebruik van chemie niet....hier werkt het goed hoewel er echt wel eens een teek zit maar geen tientallen meer...en dat heb je ook bij chemie...er kan mee gezwommen worden met deze die ik gebruik...ik gebruik beiden om dat er hier een giga vacht is , bij wat kortere vachten is een middel meer dan voldoende.    Deze banden hebben wel twee weken tijd nodig voor een optimale werkzaamheid.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Voor NL gebruik ik de banden die ik zelf maak die Willemijn laat zien :) en voor buitenland enz. Adviseer ik iedereen een seresto of in dat soort een band. 

 

Pipetjes gebruik ik al jaren niet meer...vind het echt chemische troep. 

Volgende forumvraag: Chow chow puppy (ogen)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^