Benchtraining

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosRoos

Hoi! Misschien hebben jullie een goed advies.

Onze stabij is nu net een jaar geworden. Hij is snel overprikkeld, dit uit zich in druk gedrag, tegen je aanspringen, blaffen etc.

We hebben als pup een bench geprobeerd. Langzaam opgebouwd maar hij jankte alles bij elkaar! Uiteindelijk zijn we hiermee gestopt, omdat we merkte dat hij er alleen maar onrustiger van werd.

Nu willen we hem toch weer opnieuw benchtraining aanleren, omdat we denken dat hij toch een rustplekje krijgt wanneer de bench goed werkt. Dit kan hij nu heel moeilijk vinden. Is super snel afgeleid en loopt je constant achterna.

Iemand tips hoe we, nu hij wat ouder is, alsnog de bench aan kunnen leren?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een paar vraagjes, wat doen jullie voor activiteiten met hem kwa uitdaging?

Wandelen, spelen, zit je op cursus, balletjes gooien ed.

 

Overprikkeld zijn kan nl komen door te veel of juist te weinig uitdaging. Bij te veel, zit dat koppie te vol om te kunnen rusten. Bij te weinig, is je pup niet moe genoeg om te rusten, gaat te lang door en raakt dan door oververmoeid zijn, over prikkelt.

 

Een bench bied eigenlijk geen echte oplossing, vandaar mijn vragen

Volgende forumvraag: Hond blaft als hij alleen is
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^