Blaffende bullie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FilipFilip

Hallo, ik volg dit forum al lange tijd, maar zit nu zelf met een probleem bij m'n lieve Engelse bulldog waar ik niet onmiddellijk een oplossing voor vind.

Petrol (het hoeft niet altijd een Diesel te zijn, toch?) is mijn 2e Engelse bulldog en momenteel bijna 2 jaar jong. Uitbundig en vol leven, zoals het hoort bij een jonge hond, best wel eens koppig en tegendraads, zoals het hoort bij een bullie :-).

Ik zit echter met het volgende: sinds een maand ben ik verhuisd. Hij had wat aanpassingstijd nodig, volkomen normaal lijkt me. Echter blijft hij blaffen naar geluiden die hem inmiddels toch vertrouwd moeten zijn: een deur die opent of toeslaat, mensen die voorbij stappen, andere honden of katten die hij hoort, etc.

Met deze zaken had hij in de vorige woning allemaal geen last, ook daar waren er honden en katten bij de buren, kinderen die joelden, voorbijgangers die luid praatten en dat liet hij allemaal rustig betijen. Nu heeft hij het blijvend lastig mee en iedereen, de gehele buurt, zal het geweten hebben.

Het blaffen negeren heeft geen zin, hij blijft 'gaan'. Corrigeren heeft geen zin (hij kent het woord 'stil'). Geef ik dit aan, is hij stil tot ik me omkeer van hem; hoort hij het lawaai opnieuw, begint hij opnieuw met blaffen. Straffen ben ik niet de grootste fan van, maar ook dat helpt niet (uiteindelijk probeer je toch alles natuurlijk).

Mijn 1e bulldog had dit probleem helemaal niet, die was geen blaffer en nochtans ook 2x mee verhuisd. Daarom ook dat ik eigenlijk best verbaasd ben van zijn gedrag nu, net ook omdat bullies toch niet bekend staan als de grootste blaffers.

Mocht iemand nog een alternatief weten, hoor ik het graag. Zelf ben ik uitgeput qua opties en internet maakt me ook niet langer wijzer.

Groetjes, F

honden page profiel FilipFilip

Misschien nog even aan toevoegen: dit stelt zich alleen wanneer ik zelf ook thuis ben. Ben ik er niet, hoort niemand hem...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou proberen of het helpt om Petrol (leuke naamhp-shiny) belonend toe te spreken en het even benoemen: " goed gehoord jongen, dat is ...." 

en hem naar je toe roepen of uit de situatie halen en dan even een, een lekkertje, of klein spelletje of een goedzo als hij stil is

 

bij mijn hond Jenna werkte dat goed en is het blaffen om bekende dingen uitgedoofd

honden foto van  Dutch Auti - Niet meer actief

Afleiden.

Radio aan.

En er is van bach bloesem wel ondersteuning voor stress door veranderingen.  

Wellicht heeft je hond meer tijd en geduld nodig maar kan misschien een beetje ondersteuning hem erdoor helpen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^