Wandeling Wageningen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VanitaVanita

Hoi hoi,

 

Zijn hier mensen uit Wageningen die willen wandelen op reguliere basis? Meerdere keren in de week bijvoorbeeld?

 

Ik heb momenteel drie American Bully's waarvan één pup, nu is het voor haar natuurlijk lekker vertrouwd om alsmaar in dezelfde roedel te lopen. Maar ik zou het fijn vinden als ze ook aan andere (verschillende) honden went. Zeker nu ze nog lekker in haar socialisatiefase zit. Ze is op het eerste oog iets timide, en kan daarna zichzelf snel openstellen en spelen. Daarbij kan zo nog weleens overmoedig zijn, dus een oudere hond die corrigeert is ook zeker welkom!

 

Ze is nu 17 weken oud, volledig ingeënt (ook rabiës) en ontwormd. Nog even een kanttekening, ze is gecoupeerd (komt uit het buitenland) gelieve alleen te reageren als je interesse hebt! Over gecoupeerde oren zijn vast en zeker andere topics te vinden! :-)

 

Wellicht dat we een leuk clubje kunnen opbouwen op deze manier?

 

Ik hoor graag van jullie!

 

Liefs

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Leuk, newfoundlanders hier, maar o jammer je woont te ver weg...ik woon in noordoost groningen....kijk ens op doggywandelen...daar staan al wandelingen gepland, misschien leuk voor je....

honden page profiel VanitaVanita

Dankjewel voor je reactie! 

Jammer! Is dat de Doggy dating app? Ik krijg daar weinig wandelingen helaas.. Of bedoelde je iets anders? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ja dacht het wel, maar kijk eens in je gemeente daarnaar....en wie weet wonen er hier op hp ook hondeneigenaren in jouw buurt waar je dan mee kan afspreken...alleen maar socialiserend en leuk, veel succes...smile    als je niets hoort geef je je topic een up door zelf nog even een bericht neer te zetten...gaat het omhoog.smile

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ik woon te ver weg, ik raad je inderdaad de doggydating app aan. Je kunt ook zelf wandelingen aanmaken natuurlijk hp-wink

 

Mijn idee is wel dat er vooral door de week minder mensen zijn die mee lopen omdat veel mensen moeten werken, maar wie weet vind je wel een wandelmaatje!

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Loopje met American Bully's geen risico op hond-intolerantie?

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Loopje met American Bully's geen risico op hond-intolerantie? "

Eerlijk.. ik denk het wel.. als ik via de doggydate app zie dat er een stafford, bully etc meeloopt haak ik af. Maar óók omdat mijn eigen honden nogal kunnen uitdagen en vooral Kahlúa heel sterk haar grenzen aangeeft. Ik vertrouw dat niet. 

honden page profiel VanitaVanita

Dat is per hond verschillend, het is natuurlijk geen Amerikaanse Stafford of een APBT, daarvan is bekend dan hond intolerantie een raseigenschap is.. De American Bully is erop gefokt om dit minder te ontwikkelen, daarbij is de ene hond de andere niet.. 

Oppassen is het altijd wel, zeker als je loopt in een roedel.. Ik heb in totaal vier Bully’s, de reu is echte goedzak en kan met alles, de teef (zijn zus) eveneens maar kan wat pittiger zijn met haar grenzen aangeven, hun moeder is een rode vlag en die houd ik ook altijd afzijdig en heb ik geleerd honden te negeren (1 op 1 contact kan ze weer wel, maar ze is vrij dominant)

De pup is nog vrij onbevangen en juist nu is het fijn om meerdere honden te leren kennen, maar ik heb zo het idee dat dat hier niet gaat lukken.. Wel jammer al die vooroordelen, er zijn namelijk ook baasjes die hun verantwoordelijkheid hier zeker in nemen.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Geef niet op, Vanita, er zijn genoeg baasjes die met jou en je pup zeker willen wandelen, kijk toch naar de doggywalk in jouw buurt...zeker dat er eigenaars zijn die met je willen wandelen...je pup is nog jong en wandelen met anderen is een aanrader voor je jonge pup.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Dat is per hond verschillend, het is natuurlijk geen Amerikaanse Stafford of een APBT, daarvan is bekend dan hond intolerantie een raseigenschap is.. De American Bully is erop gefokt om dit minder te ontwikkelen, daarbij is de ene hond de andere niet.. 
Oppassen is het altijd wel, zeker als je loopt in een roedel.. Ik heb in totaal vier Bully’s, de reu is echte goedzak en kan met alles, de teef (zijn zus) eveneens maar kan wat pittiger zijn met haar grenzen aangeven, hun moeder is een rode vlag en die houd ik ook altijd afzijdig en heb ik geleerd honden te negeren (1 op 1 contact kan ze weer wel, maar ze is vrij dominant)
De pup is nog vrij onbevangen en juist nu is het fijn om meerdere honden te leren kennen, maar ik heb zo het idee dat dat hier niet gaat lukken.. Wel jammer al die vooroordelen, er zijn namelijk ook baasjes die hun verantwoordelijkheid hier zeker in nemen..  "

Ik begrijp dat jij dat jammer vindt. Echter, ik woon bij je in de buurt, ik ga mijn hond niet gebruiken als leerschool voor jouw pup met het risico dat zij degene is waar de knop bij jouw pup of jouw teef bij omgaat. Verantwoordelijk of niet, als het fout gaat ben je te laat.

 

Ik vind het dan weer heel erg jammer dat daar vanuit de hoek van de eigenaren van dit soort honden dan weer geen enkel begrip voor lijkt te zijn.

 

Zo kwam ik een tijd geleden ook een man met een Akita aan een lange lijn in het losloopgebied tegen. Die had staan kijken hoe Elsa stoeide met haar vriendinnetje. Toen die weg was riep hij van een afstand, terwijl zijn hond fel in de lange lijn hing: "Mag mijn hond met jouw hond spelen? Die van jou is ook lekker fel en bijt ook in de manen." Nou nee. Die van mij hapt en daar vloeit geen bloed bij.. bij een Akita, zeker zo'n felle, ben ik daar niet zo zeker van. En ik ga het gewoon niet uitproberen. Was meneer ook beledigd.

Volgende forumvraag: Netjes aan de lijn leren lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^