Labradoodle ervaringen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CharlotteCharlotte

Hoi!

 

twee vraagjes aan diegenen onder ons die een Labradoodle hebben: 

* Hoeveel uur per dag is jullie Labradoodle alleen thuis?

* Hoelang per dag gaan jullie met jullie doodle wandelen?

 

Alvast bedankt en groetjes!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat zijn wel 2 heel algemene vragen hp-smile

Hoelang een hond van welk ras dan ook alleen thuis kan zijn, hangt o.a. voor een deel af van de hond zelf, leeftijd  en ook hoe het aangeleerd is.

 

Ik denk dat elke hond wel minimaal een  uur/anderhalf uur vrije beweging per dag moet hebben,  (of aan een lange lijn)

 

honden page profiel Guus2016Guus2016

Wij hebben een mini labradoodle. Maar kleinere honden hebben zeker niet altijd minder beweging nodig ;). Hij wordt iedere dag minimaal 4x uitgelaten en dan zijn rondjes tussen de 10 en 30 minuten. En ook iedere dag wel minimaal 1 verre wandeling met hem waarbij die het liefst ook los kan lopen en lekker kan rennen. Hoelang die alleen is verschild best wel maar dat is meestal maximaal 5 uur en dat komt vaak maar 1x per week voor. Maar hoelang een hond alleen kan blijven hangt niet alleen van het ras af maar vooral aan wat je hond gewend is en hoe die is getraind. Als honden voldoende aandacht krijgen en goed hun energie kwijt kunnen ze meestal wel een halve dag (rond de 6 uur) alleen blijven maar als je hond verlatingsangst ontwikkeld kan je dit het beste beperken en langzaam opbouwen. Ook is het natuurlijk belangrijk om te kijken hoelang je hond zijn behoefte kan ophouden. Ik hoop dat je hier iets aan hebt ;) ????

Volgende forumvraag: Hond loopt mank
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^