Dyuna & Tiamo 'update'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

Ik lees ook altijd, maar heb niet zo 1, 2, 3 advies voor je.

Mijns inziens pak je het super aan met haar!

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Oh ik had het wel gelezen hoor maar ben vergeten te reageren  altijd leuk om je updates te zien! 
 
Hier reageert loki heel fel op nieuwe dieren, zowel op vlak van zicht als reuk. Maar hij went er ook wel snel aan. Kippen en konijnen vindt hij niet meer zo boeiend terwijl hij de eerste keren luidkeels schreeuwde om erachter te gaan. Katten zijn nog steeds moeilijk maar het geschreeuw is nu meer een soort zenuwachtig geblaf. Het hangt fel van hond tot hond af denk ik maar ik denk dat ze in zekere mate wel wennen aan het feit dat het normaal is dat de kater vertoeft in jullie tuin  "

Ok, er is dus nog hoop?tongue-out

 

Wat betreft het lezen; nee joh, dat is weer een van mijn sarcastische momentjes dat ik niet kan laten...vergeet zelf ook zo nu en dan op sommige reacties in te gaan..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

wat een leuke foto,

de kat van de buren en Dyuna gaan elkaar misschien wel gewoon accepteren als de kat zo cool is, maar zou het wel in de gaten blijven houden natuurlijk.

 

Jenna was in het asiel getest op kattenverdraaglijkheid, daar negeerde ze katten, eenmaal hier ging ze er toch achteraan, tenminste achter Mia die hier ook woonde (ze is helaas twee weken geleden overleden) Mia was altijd verstandig en ging ergens hoog zitten op afstand, wel triggerde haar wegrennen als Jenna de tuin in kwam, Jenna altijd om erachter aan te gaan. Andere katten die hier in de tuin komen gaan geen centimeter opzij voor haar, en die negeert ze. Dus ik denk dat het ervan afhangt hoe kat en hond zijn, ook begeleiden als ze door blijft gaan natuurlijk.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" wat een leuke foto,
de kat van de buren en Dyuna gaan elkaar misschien wel gewoon accepteren als de kat zo cool is, maar zou het wel in de gaten blijven houden natuurlijk.
 
Jenna was in het asiel getest op kattenverdraaglijkheid, daar negeerde ze katten, eenmaal hier ging ze er toch achteraan, tenminste achter Mia die hier ook woonde (ze is helaas twee weken geleden overleden) Mia was altijd verstandig en ging ergens hoog zitten op afstand, wel triggerde haar wegrennen als Jenna de tuin in kwam, Jenna altijd om erachter aan te gaan. Andere katten die hier in de tuin komen gaan geen centimeter opzij voor haar, en die negeert ze. Dus ik denk dat het ervan afhangt hoe kat en hond zijn, ook begeleiden als ze door blijft gaan natuurlijk. "

Allereerst sterkte met het verlies van je kat...

 

Ik kan het mij eigenlijk niet permitteren dat dyuna niet om kan gaan met katten..ze doet ze niks hoor! Maar heeft geen grens. Dat is natuurlijk ook de reden dat zij gescheiden zit van Tiamo juist omdat ze daar ook niet kan stoppen met uitdagen en spelen.

 

Brengt mij idd op haar onstuimig gedrag; dan hebben we 45min gewandeld en noch blijft ze gaan...heel af en toe gaat ze voor een paar tellen liggen. Continu is ze in de weer, vnl toch met klooien, spelen sn gek doen. 

 

Haar druk gedrag heeft er vandaag al toegeleid dat ze alweer twee keer mankte aan een poot. Ik zelf begin er onder hand een beetje 'moe' van te worden dat ik haar continu in de gaten moet houden. Zo juist, begon ze wat speels te grommen en met haar kont onder haar lijf wilt ze op een beperkte ruimte gaan sjezen...met als gevolg dat ze weer op 3 poten staat. 

 

Ik weet werkelijk waar niet meer wat ik nog moet verzinnen om haar 'rustig' te krijgen...door dit gedrag Moet ze dus in de bench om het 1.5u tot 2u....voel mij er helemaal niet prettig bij dat zij niet gewoon kan blijven rondlopen zonder zo te keer te gaan. Dit gedrag is in alles qua explosiviteit terug te zien ook tov de katten. Ze blijft tekeer gaan als ze in de bench zit...ze heeft een bench van 1.07m maar die weet ze van zn plek te schuiven zodra ze erin zit en ze hoort/ziet ook maar de kat of tiamo...zo hard gaat ze te keer.

 

Eerlijk? Ik vind het eigenlijk echt abnormaal gedrag ( grenzeloos explosief) en vraag mij ernstig af wat ik fout doe?

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

Ik weet niet of het voor Dyuna helpt maar bij ons thuis is voor Maui gewoon heel duidelijk rust. Wij trainen/spelen of wat dan ook nauwelijks in huis zodat het echt de plek is voor rust waardoor ze nu in huis continu super rustig is en buiten heel actief met spelen en trainen. We hebben die grens heel duidelijk gemaakt, in huis geen activiteit.

Dit hebben we ook gedaan als voorbereiding als er over een paar jaar een tweede bij komt, dan hebben we geen gedonder in huis.

 

Wij gaan ‘s ochtends en ‘s avonds naar het bos waar ze lekker los kan lopen en kan rennen en snuffelen. In de middag de poep en plasrondjes maar ze is dan nog aan het bijkomen van de boswandelingen.  

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Ik weet niet of het voor Dyuna helpt maar bij ons thuis is voor Maui gewoon heel duidelijk rust. Wij trainen/spelen of wat dan ook nauwelijks in huis zodat het echt de plek is voor rust waardoor ze nu in huis continu super rustig is en buiten heel actief met spelen en trainen. We hebben die grens heel duidelijk gemaakt, in huis geen activiteit.
Dit hebben we ook gedaan als voorbereiding als er over een paar jaar een tweede bij komt, dan hebben we geen gedonder in huis.
 
Wij gaan ‘s ochtends en ‘s avonds naar het bos waar ze lekker los kan lopen en kan rennen en snuffelen. In de middag de poep en plasrondjes maar ze is dan nog aan het bijkomen van de boswandelingen.   "

Op advies van hier probeer ik ook telkens als ze eventjes ligt Rust te benoemen en ik speel binnenshuis ook niet met haar...ze mag van mij vaak genoeg in de tuin banjeren totdat ze weer op drie poten staatundecided..vol continu ben ik waakzaam op haar ( vanwege haar explosief gedrag zowel binnen als buiten) terwijl ze toch echt voldoende beweging krijgt. Al haar porties eten krijgt ze in het gras om haar mentaal wat uit te dagen. Ik ben voor mijn gevoel continu in de weer om haar explosiviteit te sussen en in goede banen te begeleiden. Ik bedoel, energiek dat wist ik, en ik loop al weken ruim meer en langer met variaties als dat anderen zouden adviseren gezien haar leeftijd.

Zodra ze bijv 45min een beetje geslapen heeft gaat ze alweer piepen (neusfluiten). Duidelijk drammerig gedrag...als ik dit negeer wors het erger tenzij ik ferme zeg Klaar...ze ligt dan nog een 15min langer voordat ze nog erger gaat drammen. Komt ze uit de bench, omdat ik niet wil dat ze moet slapen terwijl ze niet moe is, begint het explosief gedrag weer zoals eerder benoemd; klooien, rennen, op de stoelen kruipen, racen...gaat ze de tuin in moet ik van alles verzinnen om haar bezig te houden anders gaat zij zichzelf bezig houden met racen, totdat het weer fout loopt. Het komt er op neer dat zodra ze een uurtje rust heeft gehad verplicht, ik eigenlijk weer een uur moet gaan wandelen met haar wil ze een beetje kalm zijn. Dat kan toch niet?

 

Maar hoe dan ook, rustig kent ze niet...is het heel erg dat ik er moedeloos van word? Dat ik niet gewoon eens een pup heb die tevreden is?! 

 

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Nog een toevoeging;

 

Pas na ong 45 min wandelen merk ik ook dat Dyuna pas rustiger word en ontvankelijker voor mij...ze loopt dan rustiger, trekt beduidend minder en het uitvallen naar andere honden word dan minder explosief...pas op het einde van e wandeling van ong 45 min kan ze ook mooi 'volgen' en loopt ze keurig naast mij....de eerste 30 min is dikwijls trekken, explosief trekken, mij niet horen, harder en langer blaffen naar andere honden enz enz

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

Ik denk dat ik allang gek geworden was, vandaar ook mijn grote respect naar jou toe! En ik moet ook bekennen dat mijn trucjes langzamerhand ook op beginnen te raken. Ik hoor jou vaak benoemen dat ze aan een lange lijn loopt maar laat je haar weleens loslopen? 

Edit: als toevoeging bedoel ik dan loslopen op een veilige plek dus bijvoorbeeld in het bos of een groot park? 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Eerlijk? Ik vind het eigenlijk echt abnormaal gedrag ( grenzeloos explosief) en vraag mij ernstig af wat ik fout doe?
vol continu ben ik waakzaam op haar
Ik ben voor mijn gevoel continu in de weer om haar explosiviteit te sussen en in goede banen te begeleiden. 

Zonder over 'fout' of 'goed' te willen spreken: misschien eens even denken in hoeverre Dyuna's gedrag een spiegel is van jezelf? En dat bedoel ik ab-so-luut niet oordelend, dus vat het zeker niet zo op!

Maar puur op basis van het geschreven woord krijg ik de indruk: hoe meer jij wil managen, controleren of sturen, hoe heviger ook zij haar stempel wil drukken. En jullie beiden dus een beetje hetzelfde doen: elkaar proberen managen. 

 

Je kan misschien ook even bedenken hoe het bij de fokker ging: zijn die honden ook zo druk-druk-druk? Waren de pups in het nest abnormaal druk? Sprong Dyuna er toen uit door abnormaal gedrag?

Dat geeft je misschien meer zicht op: is het aangeboren, fokt de fokker met nerveuze, drukke honden? 

 

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

Ik denk dat je in de stress schiet ;), maar nog eentje erbij?

We wisten toen we onze Soof gingen halen ook dat het een energieke hond was.

Tevens hadden we al een rustig, stabiel hondje. We dachten dat deze combi goed zou uitpakken.

Helaas had Soof vaak energie over en was het kleine hondje vaak ‘de Sjaak’ en moest het hardhandige spelen ondergaan. Hier moesten we toch wel vaak scheidsrechteren.

Toen de stap genomen om nog een vizsla erbij te nemen. Haha.. iedereen verklaarde ons voor gek. Maar Soof is zoooooo rustig geworden!

Ze hebben mekaar, spelen als dollen, laten het oudere hondje met rust en zijn beiden voldaan!

De gedachte kwam in mij op toen wij op wintersport waren en ik filmpjes kreeg van de overbuurman die haar meenam op wandeling met zijn twee vizsla’s. Ze was zo in haar sas.

Mijn man moest nog even overtuigd worden, maar is nu ook net zo enthousiast!

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Ik denk dat ik allang gek geworden was, vandaar ook mijn grote respect naar jou toe! En ik moet ook bekennen dat mijn trucjes langzamerhand ook op beginnen te raken. Ik hoor jou vaak benoemen dat ze aan een lange lijn loopt maar laat je haar weleens loslopen?  "

De losloopgebieden die hier in de omgeving zijn, zijn niet geschikt voor zo'n explosieve pup als Dyuna. Loopt nl schuin af omlaag. Daarbij Dyuna heeft een harnas om waarbij de lijn door het oog gaat in een knoop en dan geborgd aan de halsband...haar losmaken is een heel gedoe ook omdat ze mij blijft bijten zodra ik harnas aan en uit wil doen...

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Ik herken bepaald gedrag wel in mindere mate bij loki, misschien heb je hier wat aan.

 

Loki ging toen hij jonger was ook heel wild doen na wandelingen, soms kon hij nog een uur lang gek doen met een speeltje, of als we niet meespeelden ook aan onze broekspijpen trekken. En daar had ik ook niet altijd zin in om een uur te wandelen en daarna nog een uur te spelen. Ook werd hij vaak wakker en trippelde hij achter me aan als er iets gebeurde of als ik rondliep. Wij leven met 2 in huis zonder andere dieren of kinderen dus voor ons was het natuurlijk veel makkelijker om even een uurtje rustig te blijven zitten zodat meneertje ook ging slapen. 

 

 Met het ouder worden is dat vanzelf gaan minderen. Hij leerde wat normaal was: er gebeurt niks dat interessant is voor hem als ik naar de wc ga/keuken/boven. Als hij dat begreep, is hij dat gaan negeren. Je kan dus best alle traktaties die je hebt voor haar ergens opbergen waar je normaal niet hoeft te zijn, zodat dyuna niet elke keer komt kijken als je de keuken ingaat.

 

En over dat wild doen na de wandeling, met het ouder worden is loki makkelijker zijn rust gaan vinden. Ik heb hier geen tips voor maar hopelijk haal je wat moed hieruit, dat er licht aan het einde van de tunnel is. 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Ik denk dat je in de stress schiet ;-), maar nog eentje erbij?
We wisten toen we onze Soof gingen halen ook dat het een energieke hond was.
Tevens hadden we al een rustig, stabiel hondje. We dachten dat deze combi goed zou uitpakken.
Helaas had Soof vaak energie over en was het kleine hondje vaak ‘de Sjaak’ en moest het hardhandige spelen ondergaan. Hier moesten we toch wel vaak scheidsrechteren.
Toen de stap genomen om nog een vizsla erbij te nemen. Haha.. iedereen verklaarde ons voor gek. Maar Soof is zoooooo rustig geworden!
Ze hebben mekaar, spelen als dollen, laten het oudere hondje met rust en zijn beiden voldaan!
De gedachte kwam in mij op toen wij op wintersport waren en ik filmpjes kreeg van de overbuurman die haar meenam op wandeling met zijn twee vizsla’s. Ze was zo in haar sas.
Mijn man moest nog even overtuigd worden, maar is nu ook net zo enthousiast! "

Janine, allereerst excuus dat ik nog niet op je pb heb gereageerd (schaam schaam) ben met zoveel tegelijk bezig dat ik het telkens weer vergeet.

 

Zal je eerlijk zeggen dat het wel mijn gedachte is gepasseerd. Maar dyuna kost best veel geld nu qua voeding en alles wat erbij komt, ben maar alleenstaand. Moet ook eerlijk zijn dat alles haalbaar moet blijven

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

" Janine, allereerst excuus dat ik nog niet op je pb heb gereageerd (schaam schaam) ben met zoveel tegelijk bezig dat ik het telkens weer vergeet.
 
Zal je eerlijk zeggen dat het wel mijn gedachte is gepasseerd. Maar dyuna kost best veel geld nu qua voeding en alles wat erbij komt, ben maar alleenstaand. Moet ook eerlijk zijn dat alles haalbaar moet blijven "

Voel je niet verplicht te antwoorden joh. Het aanbod ligt er, als je er gebruik van wil maken hoor ik het.. komt goed!

 

En ik geloof je meteen als je zegt dat het allemaal veel geld kost. En ik kan in niemands portemonnee kijken!

Bij onze labrador wilde ik ook alles zo goed doen (nu uiteraard ook hoor), maar inmiddels ben ik een stukje relaxter geworden!

Qua voeding.. jeetje, wat heb ik veel uitgeplozen om maar het beste van het beste te voeren! En toch heeft hij kanker gekregen en moesten we hem op 8-jarige leeftijd in laten slapen. Hiermee wil ik niet zeggen dat het er allemaal niets meer toe doet, maar een iets goedkopere zak voer is ook goed.. dat wil ik alleen maar zeggen.


En misschien heeft Duyna het eens nodig om op drie poten te lopen om te voelen hoever ze kan gaan bij zichzelf?

Maar nogmaals, vanachter mijn telefoon/laptop heb ik goed praten.. ga er maar aanstaan!

Dus nogmaals mijn complimenten!

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

" De losloopgebieden die hier in de omgeving zijn, zijn niet geschikt voor zo'n explosieve pup als Dyuna. Loopt nl schuin af omlaag. Daarbij Dyuna heeft een harnas om waarbij de lijn door het oog gaat in een knoop en dan geborgd aan de halsband...haar losmaken is een heel gedoe ook omdat ze mij blijft bijten zodra ik harnas aan en uit wil doen... "

Maar wellicht is dat wel iets waar ze veel behoefte aan heeft? Is natuurlijk niet te vergelijken kwa ras maar Maui is ook pas echt voldaan als ze lekker losgelopen heeft. 

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

Ik weet niet hoe Janine haar actieve ras lekker voldaan krijgt? 

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

" Ik weet niet hoe Janine haar actieve ras lekker voldaan krijgt?  "

Een tweede erbij...... serieus!

Hierboven heb ik een stukje beschreven.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Maar wellicht is dat wel iets waar ze veel behoefte aan heeft? Is natuurlijk niet te vergelijken kwa ras maar Maui is ook pas echt voldaan als ze lekker losgelopen heeft.  "

Begrijp ik volkomen, ik moet kijken naar mijn eigen mogelijkheden icm zoontje en er naar toe te rijden.. eea was gemakkelijker als zoontje op school zat...dat laatste gaat snel gebeuren..

 

Ik ben mij er ook van bewust dat wat je eenmaal geeft aan de hond dit op termijn altijd verwacht word...hier wil ik ook voor waken dat dyuna straks meer en meer en meer nodig heeft.

 

Bijv nu; ze moet eigenlijk slapen, maar zolang er geen doek voor de bench zit gaat ze piepen en aandacht trekken. Ben ik aan het stofzuigen 'valt ze die weer aan' en dat gaat af en aan zo. Blaft tiamo een keer gaat zij mee doen...dat een pup moet wennen ok, maar uhm had ze niet allang gewend moeten zijn 3 maanden verder?

 

Edit; ze heeft overigens pas een 45 min geslapen vandaag sinds 06.30u vanochtend dus het is niet dat ze veel slaapt.

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

" Een tweede erbij...... serieus!
Hierboven heb ik een stukje beschreven. "

Oh ja, ik zie het! Sorry overheen gelezen. embarassed

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

Overigens moet ik wel ‘s morgens een flink stuk met ze wandelen of hardlopen (nee nog niet met pupsel), waarbij ze altijd losloopt.

Ik pak haar bij me als ik tegenliggers tegenkom.

Voor de rest mag ze lekker km’ers maken!

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

" Oh ja, ik zie het! Sorry overheen gelezen.  "

Geen probleem ;)

honden page profiel Britt & Maui Britt & Maui 3 doggies

honden foto van Britt & Maui

Is Dyuna een werk of showlijn? 

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

" Begrijp ik volkomen, ik moet kijken naar mijn eigen mogelijkheden icm zoontje en er naar toe te rijden.. eea was gemakkelijker als zoontje op school zat...dat laatste gaat snel gebeuren..
 
Ik ben mij er ook van bewust dat wat je eenmaal geeft aan de hond dit op termijn altijd verwacht word...hier wil ik ook voor waken dat dyuna straks meer en meer en meer nodig heeft.
 
Bijv nu; ze moet eigenlijk slapen, maar zolang er geen doek voor de bench zit gaat ze piepen en aandacht trekken. Ben ik aan het stofzuigen 'valt ze die weer aan' en dat gaat af en aan zo. Blaft tiamo een keer gaat zij mee doen...dat een pup moet wennen ok, maar uhm had ze niet allang gewend moeten zijn 3 maanden verder? "

Nu ga ik even iets zeggen en hoop niet dat je het verkeerd opvat, want het is absoluut niet verkeerd bedoeld!

Maar laat haar eens haar ding doen. Dus niet verplicht slapen, maar laat haar zelf eens uitvinden wanneer ze omkiept van de slaap.

Onze Saar wilde ik ook laten slapen als ik aan haar zag dat ze moe was. Maar ze wilde toch nog spelen (ik heb geen bench). Nou, ik heb haar gelaten en op een gegeven moment ging ze zelf in de mand of op de bank liggen en sliep onderhand de hele middag!

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Is Dyuna een werk of showlijn?  "

Werk en achteraf hefrown

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Bijv nu; ze moet eigenlijk slapen, maar zolang er geen doek voor de bench zit gaat ze piepen en aandacht trekken. Ben ik aan het stofzuigen 'valt ze die weer aan' en dat gaat af en aan zo. Blaft tiamo een keer gaat zij mee doen...dat een pup moet wennen ok, maar uhm had ze niet allang gewend moeten zijn 3 maanden verder?
 
Edit; ze heeft overigens pas een 45 min geslapen vandaag sinds 06.30u vanochtend dus het is niet dat ze veel slaapt. "

Ik deed eigenlijk geen dingen waarvan ik wist dat het loki ging triggeren tijdens zijn dutje. En ik weet het, wederom is dat echt makkelijk gezegd voor mij, jij hebt natuurlijk je huishouden en kindje en kan niet gewoon zitten niksen omdat dyuna moet slapen. Maar misschien kan je tijdelijk proberen alles wat anders in te plannen zodat je kan leren dat stofzuigen normaal is terwijl ze gewoon wakker is zodat je dat niet hoeft te doen als ze slaapt. Op termijn kan dat dan wel gewoon samen. Loki viel de stofzuiger ook aan en nu gaat hij vaak zelf boven slapen, hij is eigenlijk wat bang van de stofzuiger en valt die daarom aan. Ik heb geoefend met de stofzuiger aan te zetten en dan gewoon neerleggen met het zuiggeluid. Daarna stofzuigbewegingen gemaakt met de stofzuiger uit. En zo kon hij rustig wennen

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Nu ga ik even iets zeggen en hoop niet dat je het verkeerd opvat, want het is absoluut niet verkeerd bedoeld!
Maar laat haar eens haar ding doen. Dus niet verplicht slapen, maar laat haar zelf eens uitvinden wanneer ze omkiept van de slaap.
Onze Saar wilde ik ook laten slapen als ik aan haar zag dat ze moe was. Maar ze wilde toch nog spelen (ik heb geen bench). Nou, ik heb haar gelaten en op een gegeven moment ging ze zelf in de mand of op de bank liggen en sliep onderhand de hele middag! "

Helemaal gelijk, zo zou ik het ook echt willen en probeer dit iedere dag opnieuw, maar haar gedrag is gewoon niet haalbaar voor mij omdat ze ook haar tanden gebruikt jegens mij, veelal om.uit te dagen hoor, maar vermoeider ze word hoe harder en gefrustreerder ze bijt waardoor ik net niet kan doorpakken

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Ik deed eigenlijk geen dingen waarvan ik wist dat het loki ging triggeren tijdens zijn dutje. En ik weet het, wederom is dat echt makkelijk gezegd voor mij, jij hebt natuurlijk je huishouden en kindje en kan niet gewoon zitten niksen omdat dyuna moet slapen. Maar misschien kan je tijdelijk proberen alles wat anders in te plannen zodat je kan leren dat stofzuigen normaal is terwijl ze gewoon wakker is zodat je dat niet hoeft te doen als ze slaapt. Op termijn kan dat dan wel gewoon samen. Loki viel de stofzuiger ook aan en nu gaat hij vaak zelf boven slapen, hij is eigenlijk wat bang van de stofzuiger en valt die daarom aan. Ik heb geoefend met de stofzuiger aan te zetten en dan gewoon neerleggen met het zuiggeluid. Daarna stofzuigbewegingen gemaakt met de stofzuiger uit. En zo kon hij rustig wennen "

Ook hier geldt helaas dat Dyuna blijft happen in de slang en kabel zodra ik er mee beweeg..vandaar dat ik pas kan poetsen als zij slaapt. Zij is er duidelijk niet bang voor. 

 

Begrijp me niet verkeerd, al 3 maanden oefen ik dat als zij rustig is ze een beloning krijgt. Hapt zij erin; negeer, totdat ze loslaat enz enz...er restte mij dasrom niets anders dan idd te poetsen als zij slaapt..

honden page profiel JanineJanine 3 doggies

honden foto van Janine

- sorry ging iets fout -

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

als ze genoeg beweging, kauwmateriaal, hersenwerkjes e.d. had en dan nog maar non stop door en door en door blijft gaan, lijkt me die relax on the mat oefening zeker een goed ding om te leren.

 

 

Ik kwam ook deze nog tegen, was even zoeken want het was al een tijd geleden dat ik dat voorbij zag komen, maar toch gevonden

https://www.youtube.com/watch?v=f0kpcj5sZmQ

 

pagina 15 van 22 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1516 17 18 19 20 21 22
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^