Dyuna & Tiamo 'update'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Mijn hond eet los het dubbele of meer tov de richtlijnen, afhankelijk van hoeveel hij beweegt. Hij houdt zijn gewicht prima in orde zo en als hij een nieuwe brok krijgt, is het de eerste dag ook feest en vraagt hij steeds bij. Als pup heeft hij soms ook per ongeluk door miscommunicatie 2 porties kvv gekregen ipv 1. Hoewel ik me echt zorgen maakte, ging het altijd wel ok. Soms krijgt hij een pensstaafje en dat ziet er toch ook echt gigantisch uit tov zijn buik en wetende dat er al brokjes in de maag zitten... Maar het heeft nog nooit problemen gegeven hp-thumbsup

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Mijn hond eet los het dubbele of meer tov de richtlijnen, afhankelijk van hoeveel hij beweegt. Hij houdt zijn gewicht prima in orde zo en als hij een nieuwe brok krijgt, is het de eerste dag ook feest en vraagt hij steeds bij. Als pup heeft hij soms ook per ongeluk door miscommunicatie 2 porties kvv gekregen ipv 1. Hoewel ik me echt zorgen maakte, ging het altijd wel ok. Soms krijgt hij een pensstaafje en dat ziet er toch ook echt gigantisch uit tov zijn buik en wetende dat er al brokjes in de maag zitten... Maar het heeft nog nooit problemen gegeven  "

Dat is ook een beetje 'mijn probleem'. Het inschatten wat de maag kan en mag hebben. Vandaar dat dyuna nu nog steeds 4 maaltijden krijgt ipv de geadviseerde drie. Toen ik de hoeveelheid brok bekeek per portie, schrok ik toch wel en vroeg mij af of dat passend ging zijn. Vandaar dat ik het langzaam opschroef iedere week met 20 gr per dag erbij. Nu zit ze op 440gr per dag, volgende week word dat 460gr per dag enz enz. Los even van de richtlijnen want als ik het daar van moest hebben kreeg Dyuna beduidend minder. 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Dat is ook een beetje 'mijn probleem'. Het inschatten wat de maag kan en mag hebben. Vandaar dat dyuna nu nog steeds 4 maaltijden krijgt ipv de geadviseerde drie. Toen ik de hoeveelheid brok bekeek per portie, schrok ik toch wel en vroeg mij af of dat passend ging zijn. Vandaar dat ik het langzaam opschroef iedere week met 20 gr per dag erbij. Nu zit ze op 440gr per dag, volgende week word dat 460gr per dag enz enz. Los even van de richtlijnen want als ik het daar van moest hebben kreeg Dyuna beduidend minder.  "

Sommige honden hebben nu eenmaal veel meer nodig! En wzt betreft de maag is het idd moeilijk he. Op deze manier kanje wel rustig wennen aan meer geven, dat is wel fijn!

 

De hond van een familielid (cocker spaniel) heeft ooit 14 diepvriesworsten te pakken gekregen yell hij zat heeeeeel vol maar ook dat kwam goed! 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Sommige honden hebben nu eenmaal veel meer nodig! En wzt betreft de maag is het idd moeilijk he. Op deze manier kanje wel rustig wennen aan meer geven, dat is wel fijn!
 
De hond van een familielid (cocker spaniel) heeft ooit 14 diepvriesworsten te pakken gekregen  hij zat heeeeeel vol maar ook dat kwam goed!  "

Hahahaha ik kan mij er al helemaal iets bij voorstellen..vroeger hadden wij ook een hond, een heidewachtel, die was verzot op chocola. Op een dag had hij een doos mueslirepen met chocola weten te bemachtigen en zo waar ieder reep stuk voor stuk opengemaakt. Na 15 repen lag hij stuffed onder het bed. Die allerlaatste reep kreeg hij echt niet meer op maar wegpakken was een No Go, die verdedigde hij met hand en tand voor als die 15 repen waren gezakttongue-out

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

" Hahahaha ik kan mij er al helemaal iets bij voorstellen..vroeger hadden wij ook een hond, een heidewachtel, die was verzot op chocola. Op een dag had hij een doos mueslirepen met chocola weten te bemachtigen en zo waar ieder reep stuk voor stuk opengemaakt. Na 15 repen lag hij stuffed onder het bed. Die allerlaatste reep kreeg hij echt niet meer op maar wegpakken was een No Go, die verdedigde hij met hand en tand voor als die 15 repen waren gezakt "

??surprisedsurprisedsurprised

Jeetje je zal wel bang geweest zijn toen!! Gelukkig goed afgelopen en achteraf bekeken wrs ook best grappig :p

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" ??
Jeetje je zal wel bang geweest zijn toen!! Gelukkig goed afgelopen en achteraf bekeken wrs ook best grappig :p "

Toen dacht ik er nog niet bij na welke gevolgen het kon hebben. Ik was jong en thuis waren we niet zo met honden bezig zoals ik dat nu doe. Je kent het wel; men neme een hond, uitlaten, eten geven, liefde en verder werd er niet nagedacht of een hond stress had bijv...of dat het mentale uitdaging nodig had. Zo ook met die mueslirepen. Was bekend dat chocola echt niet goed was maar we zagen destijds niks verkeerds aan hem. Soms kun je dat onbezonnen maar beter hebben ipv zoals ik nu doe, mij overal druk om te maken of het wel goed gaat zoals het gaat.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

" Toen dacht ik er nog niet bij na welke gevolgen het kon hebben. Ik was jong en thuis waren we niet zo met honden bezig zoals ik dat nu doe. Je kent het wel; men neme een hond, uitlaten, eten geven, liefde en verder werd er niet nagedacht of een hond stress had bijv...of dat het mentale uitdaging nodig had. Zo ook met die mueslirepen. Was bekend dat chocola echt niet goed was maar we zagen destijds niks verkeerds aan hem. Soms kun je dat onbezonnen maar beter hebben ipv zoals ik nu doe, mij overal druk om te maken of het wel goed gaat zoals het gaat. "

Klopt. Ik merk dat nu heel fel met mijn hond ook. Mijn ex had vroeger honden en die gooiden we gewoon los, komen wel terug en ander roep je wat langer of harder. De tuin was niet goed afgezet en soms liep er een weg en die komt wel terug of ga je in de buurt even halen. Hier zou ik ni zelfs niet aan kunnen denken. Misschien omdat het nu wel mijn 'eigen' hond is? Als hij even een minuutje wegloopt dan flip ik helemaal, dus voor ons gemoedsrust blijft hij gewoon aan de lijn :p verder komt hij ook vaak niet als ik roep maar dat zal wel mijn eigen schuld zijn :/ een hond die nooit los is, kan ook niet leren komen he

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Klopt. Ik merk dat nu heel fel met mijn hond ook. Mijn ex had vroeger honden en die gooiden we gewoon los, komen wel terug en ander roep je wat langer of harder. De tuin was niet goed afgezet en soms liep er een weg en die komt wel terug of ga je in de buurt even halen. Hier zou ik ni zelfs niet aan kunnen denken. Misschien omdat het nu wel mijn 'eigen' hond is? Als hij even een minuutje wegloopt dan flip ik helemaal, dus voor ons gemoedsrust blijft hij gewoon aan de lijn :p verder komt hij ook vaak niet als ik roep maar dat zal wel mijn eigen schuld zijn :/ een hond die nooit los is, kan ook niet leren komen he "

Ik heb dit dus ondervangen door Dyuna aan een 12 meter lange lijn te houden. Meer het fenomeen los lopen zonder teveel druk. Ze heeft ruimte zat en toch zit ze vast. Af en aan oefen ik het Hier...en idd als zij ergens haar focus op heeft komt ze ook niet...ik zie Dyuna ook echt als een hond (van begin af aan al) die gewoon van mij af rent ipv bij me zou blijven. Vandaar dat ik haar nooit van begin af aan los heb gelaten op straat. Je ziet het aan je pup of de focus op de baas ligt omdat ze bang zijn of dat de focus elders ligt en ze er gewoon vandoor vliegen.

 

Maar wellicht is dat een optie voor je, zo'n lange lijn? Is geen flexilijn daar zit nl wel druk op. Ik gebruim gewoon een longeerlijn die ik aan het uiteinde vast heb en dyuna banjert erom heen zonder druk, tenzij ze niet mee wilt lopen of iets zit waarbij ik haar even in moet houden.

 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Loki zit in de tuin (nog niet omheind) aan de 8 m flex, maar dan op de langste stand zonder druk. Hij weegt maar 2.5 kg, een longeerlijn is voor hem veel te zwaar :p hij blijft graag bij mij maar is ook meteen weg als hij een kat of ander dier ziet. Dan hoort hij mij echt niet meer. Ben hem al meermaals moeten gaan halen in de struiken (met z'n lang haar zit hij steeds vast in de doorns). Is ook geen pretje als je in de doorns moet kruipen haha. Maar voor hetzelfde geld rent hij de straat op en wordt hij aangereden, dus beter zo. Zo'n klein hondje zie je niet zo snel van achter het stuur. 

 

Als we wandelen dan zit er wel druk op de lijn. Lange lijnen gaan al snel best veel wegen en dat op- en afrollen zie ik niet helemaal zitten :p 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Loki zit in de tuin (nog niet omheind) aan de 8 m flex, maar dan op de langste stand zonder druk. Hij weegt maar 2.5 kg, een longeerlijn is voor hem veel te zwaar :p hij blijft graag bij mij maar is ook meteen weg als hij een kat of ander dier ziet. Dan hoort hij mij echt niet meer. Ben hem al meermaals moeten gaan halen in de struiken (met z'n lang haar zit hij steeds vast in de doorns). Is ook geen pretje als je in de doorns moet kruipen haha. Maar voor hetzelfde geld rent hij de straat op en wordt hij aangereden, dus beter zo. Zo'n klein hondje zie je niet zo snel van achter het stuur. 
 
Als we wandelen dan zit er wel druk op de lijn. Lange lijnen gaan al snel best veel wegen en dat op- en afrollen zie ik niet helemaal zitten :p  "

Begrijpelijk als ie maar 2.5kg weegt...kan me voorstellen dat het niet heel prettig is wetende dat je hond uit de tuin weg kan lopen. Maar als je het middels lijn zo kunt oplossenhp-thumbsuphet kan maar werken.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

535043.jpg

 

Vanmiddag even met Dyuna aka Boentongue-outgespeeld met water...totdat de dame in kwestie afgekort D.I.K, gevaarlijk begon te stunten. Ik heb het spel afgebroken en was eigenlijk meer nieuwsgierig of ze zich niet had bezeerd. De attitude die ze me daarna gafundecided Arroganter als dit kon niet meer. En dan met name hoe ze erbij zit, ook zo'n aparte tik van d'r.

 

535040.jpg

Dan ga je avondeten en denk je; Hey mijn tr*tje kan mooi zitten wachten. Na ah, dat wss met recht 1 tel links, 1 tel rechts enz enz.. totdat ze zich bedacht; Hey een stoeltongue-out

535042.jpg

 

Vanochtend al aantal keer geprobeerd haar eraf te halen middels afleiding maar uhm D.I.K heeft hier niet zoveel zin in. En welke gezicht trek je dan naar je baas?

 

535039.jpg

 

Juist, ze ging er dus echt niet van af en bleef met kont afhangend aan de achterkant van de stoel zo chillen.

 

Uiteindelijk omdat ze zo bleef klooien heb ik haar toch weer even in de bench moeten doen helaas...het eet niet echt rustig als je pup denkt een kat te zijn en commentaar geeft als je er iets van zegt.

 

Dyuna is de aller liefste pup undecidedtongue-out die er bestaat maar wel met puberale streken hoor, zo jong als dat ze nog is.

 

 

 

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Hahahaaa die blik, geweldig!

 

Enne,... Heeft ze met haar snuitje in het pas gemaaide gras zitten snuffelen? :p

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Hahahaaa die blik, geweldig!
 
Enne,... Heeft ze met haar snuitje in het pas gemaaide gras zitten snuffelen? :p "

Ze doet bijna niks anderstongue-out haar ontbijt, lunch en avondeten verdwijnen idem in het gras, nou ja, gras? Wat ervan over isundecided..voor nu weinig zin om er nieuwe te leggen. Het gras fungeert meer als eetbord, circuit van Zandvoort en Graafmatundecidedfoot-in-mouth

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

" Ze doet bijna niks anders haar ontbijt, lunch en avondeten verdwijnen idem in het gras, nou ja, gras? Wat ervan over is..voor nu weinig zin om er nieuwe te leggen. Het gras fungeert meer als eetbord, circuit van Zandvoort en Graafmat "

Doet me een beetje denken aan mijn vriend die in het begin zei 'hond niet in de slaapkamer'. Intussen zijn er 2 manden in de kamer waarvan 1 in een houtsoort dat ons bed matcht. Hahahaha

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Om terug te komen op de ochtenduitdaging en hoe hier mee om te gaan;

 

In eerste instantie werd Dyuna s'ochtends als eerste aan de riem naar buiten gelaten. Dit maakte dat zij al binnenshuis trok als een paard, ze een tantrum krijgt op het gras en zich op haar rug gooide, en bij binnenkomst Tiamo bij de achterdeur stond wat een hoop gedoe opleverde om eerst hem naar buiten te laten, Dyuna in te houden en vervolgens naar binnen te gaan.

 

Nu kan Dyuna prima even paar minuutjes langer wachten ipv mijn aanwezigheid beneden meteen te koppelen met plasje. Tiamo gaat als eerste, dan terug naar binnen achter de afscheiding. Vervolgens Dyuna die ik dan los laat vanuit de gang. Zij loopt vanzelf richting achterdeur en ze gaat alleen de tuin in. Wat dat betreft gaat dit een stuk relaxer ipv mijn vingers die telkens aan gort getrokken werdenundecided.

 

Als Dyuna in de tuin is weeg ik het eten alvast af. Ze krijgt haar ontbijt lekker in de buitenluchttongue-out. Dit zodat ik even mijn koffietje kan maken. Het zoeken naar eten is met uhmm 5 á 10 minuutjes klaarundecided..dan gaat ze even wat rommelen in de tuin en dan staat ze alweer klaar bij de achterdeur. Maar dan........undecidedkomt ze binnen en het klooien begint. Nee, nee buitenspelen is geen optie voor haar. Ze moet mij hebben. Terwijl ik in principe in de vroege ochtend al achter het raam zit waar ze mij nog net niet open en bloot kunnen zien zitteninnocent is dit voor Dyuna niet afdoende om toch fftjes alleen in de tuin te vertoeven.

 

Afijn, eenmaal binnen begint ze Tiamo uit te dagen. Snap ik! Het gaat er alleen wat adhd-achtig aan toe. Ik probeer Dyuna te woooossssaahhhhh-en maar natuurlijk heeft ze hier maling aan. Het is zo leuk baasje om Tiamo in zijn oortje te knabbelenhp-smile. Wederom omdat Dyuna zich niet weet te beheersen en het hekje van z'n plek weet te trappen ben ik genoodzaakt weerundecidedTiamo naar z'n mandje te sturen terwijl het eigenlijk niet aan hem ligt. Hij wilt wat communiceren en doet dit vrij relax. Maar alleen door hem weg te sturen stopt Dyuna ermee. Dit zou eigenlijk anders moeten.

 

Dyuna heeft weer kwalletjes gegeten en ja ze wilt spelen. Ze heeft de tik uitgevonden om zich telkens half op de stoel te parkeren. Dit maakte dat ze zich laatst weer goed bezeerd had en met haar achterpoot opgetrokken stond en 1x goed van zich aftrapte. Benchrust was weer het gevolg. Ik probeer haar hier af te leiden maar dit maakt wel steeds dat ze mij gaat happen.

 

Ik kalmeer haar dan, ook bij mij als ik gehurkt zit, gaat ze half over mijn been hangen. Dit is haar manier van knuffelen. Ze is dan redelijk relax, totdat ik besluit op te staan en dan grijpt ze mijn badjas weer of iets anders dat in haar bereik ligt. Botje, speelgoed eendee wat dat werkt niet meer bij haar. Ze knabbelt zelfs geen bot meer buiten de bench noch in de tuin.

535096.jpg

Het zijn telkens dit soort krassen waar ik mee gezegend word. Dyuna weet zich s'ochtends niet te beheersen. Het is niet gewoon ff spelen, nee, ze gaat in volle galop door de kamer en knalt dan overal tegen aan. Ik kan en wil dit binnenshuis gewoonweg niet. Er werd hier al eerder geopperd dat Dyuna idd moet leren dat binnen rust is en buiten spelen en gek doen.

 

Omdat Dyuna bleef racen (bestaat uit overal tegenaan knallen en 180° al springend in de lucht draaien) heb ik ingespeeld op Reverse Psychology..ipv brokje in de bench, kaas gepakt en haar eerst mand gestuurd alwaar ze daar haar kaasje krijgt. Dit duurde even maar ze gaat dan sneller als dat ik het brokje of kaasje als eerste in de bench gooi.

 

Haar 10 minuutjes laten afkoelen, hier begint ze dan echter wél aan haar botje te knabbelen. Vervolgens weer los gelaten maar helaas, Dyuna gaat als een idioot te keer. 

Weer even benchrust alwaar ze na commentaar op haar botje gaat knabbelen, na ong 10 minuutjes weer losgelaten maar linea recta de tuin in. Hier gaat ze pollenmollen en met het handvegertje gek doen. Vervolgens heb ik haar een gevulde kong met smeerkaas gegeven en wat brokjes erin. Zal mij benieuwen hoe lang het duurt voordat ze weer naar binnen wilt. O ja, s'ochtends in mijn badjas buiten erbij zitten waardoor ik overal mierentietjes krijg is helaas voor mij geen optietongue-out.

Kom ik op de volgende vraag; 

 

Hoe hebben jullie dat gedaan met een pup die zo energiek was en met name echt onoplettend en onvoorzichtig?

 

Ze heeft al te vaak op 3 poten gelopen of zich verzwikt en ze lijkt er echt niet van te leren. 

 

Het ochtendritueel is het deel waar ik het meest iedere dag tegenop zie. Net wakker en vol op bezig zijn zonder even bij te kunnen komen. Zoveel aanbod en mogelijkheden voor haar en vooralsnog moet ik incasseren. 

 

Hopen maar dat dit snel wat beter word. De rest van de dag loopt overigens redelijk goed op hier en daar wat dingetjes na. 

 

honden page profiel MaxMax 3 doggies

honden foto van Max

Hoi,

Max was in de ochtend ook altijd heel druk, ik heb hem geleerd dat hij in de bench blijft tot ik gedoucht heb. ( rond half 8) Dan even plassen en eten. Daarna mee mijn zoontje naar school brengen. 

Toen was het drukke over. Hij had toen behoefte aan beweging in de ochtend.

Nu is hij 1 jaar en ligt hij prima haha Het is gewoon even uitvinden wat de behoefte van je hond is op dit moment.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Jeetje ik heb het best met je te doen :/ dyuna krijgt, als ik het zo hoor eigenlijk eten na eten na eten :p heb je misschien een voerbal of iets dergelijks waar de brokjes net in passen, waardoor ze moeilijker eruit vallen? Dan heb je misschien wat meer tijd voor je ochtendritueel en dat maakt het misschien net iets dragelijker voor je.

Edit: je kan de voerbal dan 's avonds al klaarmaken en dan ligt her klaar voor de ochtend. Want dat is anders best een gedoe haha. Wat er niet in past kan je dan in de tuin zwieren. 

 

Verder heb ik geen tips qua lompigheid helaas. Ik ken best veel volwassen honden die met schrammen terugkomen van een wandeling omdat ze los door struiken lopen etc,... Dus hopelijk weet ze alles wat beter te coördineren in de toekomst :p loki is het soort hond dat als de poef op 5 cm van de zetel staat en hij zich wil verplaatsen, kijkt hij mij aan van 'hé heb je niet gezien dat ik naar de zetel wil??' en dan draag ik hem erover XD

Speelt dyuna trouwens graag met speeltjes, of enkel als je meespeelt? Misschien kan je een speeltje enkel geven na het eten zodat het speciaal blijft, waardoor ze zich daar wat mee bezig houdt ipv zo hoog de lucht in te springen? :p weet je welke dingen haar prikkelen? Iets dat floddert? Piepjes? 

Goed trouwens dat tiamo nu eerst de tuin in mag! Hoe gedraagt dyuna zich tijdens het wachten? hp-smile

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Hoi,
Max was in de ochtend ook altijd heel druk, ik heb hem geleerd dat hij in de bench blijft tot ik gedoucht heb. ( rond half 8) Dan even plassen en eten. Daarna mee mijn zoontje naar school brengen. 
Toen was het drukke over. Hij had toen behoefte aan beweging in de ochtend.
Nu is hij 1 jaar en ligt hij prima haha Het is gewoon even uitvinden wat de behoefte van je hond is op dit moment. "

Ik vind zelf tot half 8 in de bench wat lang. Ik sta meestal rond 6 op en als eerste zijn de dieren aan de beurt. Pas als dyuna is uitgeraast kan ik douchen, omdat ik haar vlak na het uitlaten om 6 uur niet weer in de bench wil stoppen. Ik heb mij, zeg maar aangepast aan Dyuna. Pas als zij slaapt kan ik zelf even wat doen, rest van de tijd ben ik vnl alleen maar met haar bezig.

honden page profiel RJRJ 3 doggies

Het lijkt mij vermoeiend om je hele leven aan te passen aan de hond....

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Het lijkt mij vermoeiend om je hele leven aan te passen aan de hond.... "

Dat is het ook, maar twijfel soms of ik wel genoeg doe voor d'r en als het wel genoeg is of het goed genoeg is?!

honden page profiel RJRJ 3 doggies

" Dat is het ook, maar twijfel soms of ik wel genoeg doe voor d'r en als het wel genoeg is of het goed genoeg is?! "

Grote kans dat ze jouw onzekerheid aanvoelt en daar gebruik/misbruik van maakt....

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Grote kans dat ze jouw onzekerheid aanvoelt en daar gebruik/misbruik van maakt.... "

Dat zou goed kunnen! Ik maak mijzelf als snel druk als ze bijv wat te lang in de bench ligt...zij word bijv al na 45min wakker en begint met piepen. Pas als ik zeg dat het Klaar is gaat ze verder slapen maar nooit langer als een uurtje soms iets langer...ik vraag mij dan al snel af of ze niet al uitgeslapen is en zodra ik het nodig heb dat ze toch wat langer moet blijven liggen vanwege de planning bijv ik toch snel de hond weer voorrang geef.

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

" Ik vind zelf tot half 8 in de bench wat lang. Ik sta meestal rond 6 op en als eerste zijn de dieren aan de beurt. Pas als dyuna is uitgeraast kan ik douchen, omdat ik haar vlak na het uitlaten om 6 uur niet weer in de bench wil stoppen. Ik heb mij, zeg maar aangepast aan Dyuna. Pas als zij slaapt kan ik zelf even wat doen, rest van de tijd ben ik vnl alleen maar met haar bezig. "

Ik ga toch echt niet al om 6 uur aan de gang met Max. Het is wat je ze zelf aanleerd en op de manier die je nu doet werkt niet. Er is niks zieligs aan hoor om een pup tot half 8 te laten slapen om zelf je dag goed op te starten.. Maarja als jij graag je leven aanpast aan een hond, moet je het doen. Ik zelf zou dat niet trekken hahaha eerst koffie en douchen, dan hond en kindhp-angel

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Ik ga toch echt niet al om 6 uur aan de gang met Max. Het is wat je ze zelf aanleerd en op de manier die je nu doet werkt niet. Er is niks zieligs aan hoor om een pup tot half 8 te laten slapen om zelf je dag goed op te starten.. Maarja als jij graag je leven aanpast aan een hond, moet je het doen. Ik zelf zou dat niet trekken hahaha eerst koffie en douchen, dan hond en kind "

Het is niet dat ik dit heb aangeleerd, wezenlijk verschil is wel dat sommige dingen tijd nodig hebben. Mijn pup is nog net geen 5 maanden tov een jaar wel een verschil. Dingen groeien in de loop der tijd, zo ook het langer kunnen blijven slapen van een pup. Als ze eruit moet, moet ze eruit, simpel, als wij naar het toilet moeten gaan we ook. En mijn pup slaapt nou eenmaal beduidend minder als andere pups, dat is al vanaf dat ze 8 weken is...ja het eerste jaar is veel aanpassingsvermogen, daarna loopt dat vanzelf wel als de hond wat meer kan. Ik heb er geen moeite mee om mezelf aan te passen, het is alleen de vraag in hoeverre! De ene gaat wat verder als de ander, niet erg! Het gaat om hoe bepaalde gedragingen aan te pakken, niet of de hond of ik als eerste kom. Ik probeer een middenweg te zoeken voor beiden, jij verkiest jezelf als eerste dan pas de hond, prima, maar zo werkt dat voot mij niet.

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Hier ook altijd eerst zelf iets doen en dan pas hond. Als pupje stond ik meteen op voor een plasje en dan gingen we gewoon weer slapen. Soms durfde ik om 8u even een half uurtje met hem te spelen, eten geven en nog even terug gaan liggen en pupje ook haha. Nu zijn we allemaal technisch werkloos door corona en is elke dag precies weekend, wat uitslapen, dan rustig douchen en dan rustig ontbijten in de tuin met hond erbij. Loki komt 's morgens voor een aai en kruipt dan zelf zijn mand terug in terwijl ik douch. Pas als ik helemaal aangekleed ben en heel mijn badkamerritueel heb gedaan, wat al makkelijk een uur duurt, staat hij rustig op en komt hij mee naar beneden. 

 

Is voor mij natuurlijk makkelijk gezegd aangezien hij best makkelijk is naar mijn mening, maar onze fokker herkent dit slaapgedrag bij geen een van haar honden, want zij zijn vroege vogels en de honden staan 's morgens al paraat om de dag te starten, terwijl loki best chagrijnig is als hij voor 9 u moet opstaan :p ik denk inderdaad ook dat wat ze gewend zijn veel uitmaakt, net zoals je nooit weet of je hond echt niet kan zonder de superlange wandelingen en sportmomenten/bezigheden of dat enkel is omdat het altijd de gewoonte is geweest

 

Edit: ik paste mij natuurlijk in het begin wel aan aan de pup door mij 's morgens even met hem bezig te houden en ben van daaruit verder gaan oefenen om het langer te rekken, maar inderdaad zoals je zegt bij de een duurt het langer dan de ander en jij hebt nu eenmaal een hond die minder lang slaapt. Chapeau dat je dat allemaal doet en gedaan krijgt voor haar! 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

" Hier ook altijd eerst zelf iets doen en dan pas hond. Als pupje stond ik meteen op voor een plasje en dan gingen we gewoon weer slapen. Soms durfde ik om 8u even een half uurtje met hem te spelen, eten geven en nog even terug gaan liggen en pupje ook haha. Nu zijn we allemaal technisch werkloos door corona en is elke dag precies weekend, wat uitslapen, dan rustig douchen en dan rustig ontbijten in de tuin met hond erbij. Loki komt 's morgens voor een aai en kruipt dan zelf zijn mand terug in terwijl ik douch. Pas als ik helemaal aangekleed ben en heel mijn badkamerritueel heb gedaan, wat al makkelijk een uur duurt, staat hij rustig op en komt hij mee naar beneden. 
 
Is voor mij natuurlijk makkelijk gezegd aangezien hij best makkelijk is naar mijn mening, maar onze fokker herkent dit slaapgedrag bij geen een van haar honden, want zij zijn vroege vogels en de honden staan 's morgens al paraat om de dag te starten, terwijl loki best chagrijnig is als hij voor 9 u moet opstaan :p ik denk inderdaad ook dat wat ze gewend zijn veel uitmaakt, net zoals je nooit weet of je hond echt niet kan zonder de superlange wandelingen en sportmomenten/bezigheden of dat enkel is omdat het altijd de gewoonte is geweest
 
Edit: ik paste mij natuurlijk in het begin wel aan aan de pup door mij 's morgens even met hem bezig te houden en ben van daaruit verder gaan oefenen om het langer te rekken, maar inderdaad zoals je zegt bij de een duurt het langer dan de ander en jij hebt nu eenmaal een hond die minder lang slaapt. Chapeau dat je dat allemaal doet en gedaan krijgt voor haar!  "

Dank je!

 

Ik heb ook hoop tzt meer te relaxen s'ochtends maar voor nu kan het nog even niet, niet altijd even leuk, maar zoals reeds bekend is Dyuna ook zeer vocaal. Zodra ik haar terug in de bench zou doen laat ze dat luidkeels merken. Ook dit probeer ik te doorbreken door haar minimaal in de bench te zetten. Ik kan helaas niet alles tegelijk aanpassen, weet wel dat ze een handje vol is en ik het moet nemen zoals het komt. Kan haar wel willens en wetens terug down maar dat brengt frustratie bij haar als zowel bij mij. Als ik nu bekijk tov weken geleden toen ze gerust om 4u wakker werd vind ik dit al heel wat. Hoe meer rust zij gaat ervaren met het ouder worden hoe langer ze zal kunnen blijven slapen. Vandaar dat ik het sochtends spelen al niet wil triggeren om hier een gewoonte van te maken omdat ze dan elke ochtend zal gaan stuiteren. Maar dat is voor haar nu nog een ver van mijn bed show

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

ieder ontwikkeld zijn eigen ritueel he, mijn pup was rond half zeven wakker en moest dan plassen, we liepen dan gelijk een rondje en daarna kreeg ze eten, slapen ging ze daarna ook nog niet maar gelukkig ging ze niet zo tekeer als jouw draak, het was te doen om haar te begeleiden en gelijk een ontbijt te maken en te eten

 

zoals jij het doet lijkt het me ook prima, scheelt een hoop stress voor je

na het eten dan misschien een snuffel wandelingetje aan de lijn? 

 

 

 

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Soms heb ik wel medelijden met mijn pupsel. Loopt ze net een uur lang door de tuin te banjeren zonder ook maar wat rust te nemen. Ik zelf ben wat aan het klussen en telkens komt ze mij 'helpen'hp-heart. Ik laat d'r, maar zie ook dat ze teveel in de zon banjert...ze hijgt en steeds wijs ik haar erop om even lekker te tjillen. Dit kan ze echt niet. Pas toen ik even een korte pauze hield toen kwam ze ff bij me zitten. Daarna weer volle bak door.

 

Typisch herder dat als de baas druk bezig is de hond ook blijft gaan? Ik heb haar toch maar weer even in de bench gelegd, dat ging zonder morren. Dat is dan zo'n moment dat ik denk; Ach, meisje toch, gaat gewoon lekker liggen in de tuin in de schaduw op je dekentje..maar ze kan het echt niet. Ze blijft maar gaan hè! Hoop dat het haar snel lukt zich gewoon er letterlijk bij neer te leggen en ze overal kan rusten waar ze maar wilt. Voor nu moet ik de grens bewaken voor d'r, ze blijft anders gewoon in de volle zon door gaan.

honden page profiel Tiamo ^_^ DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo ^_^ Dyuna

Ook al worden mijn nieuw geplaatste berichten niet altijd gelezentongue-outik blijf gewoon updates plaatsen, leuk om later terug te zien.

535161.jpg

 

Omdat Dyuna in de tuin bleef springen en blaffen naar de buurkat, die dagelijks bij ons komt, was het voor mij 1 en 1 is 2...deze kat is ontzettend gemoedelijk, met dien verstande; hij laat zich niet wegjagen, wat mijn eigen katten helaas wel doen. Dyuna bleef trekken als een paard naar de kat en niets deed haar naar mij luisteren.

 

Op een goed moment had ik er echt ff de sch**t van en had zo iets; Zoek het je dan maar uit!undecided. Ze wilde spelen met hem, maar feit blijft kattentaal is anders als hondentaal. Dyuna bleef wat stuiteren totdat de kat haar een pok tegen haar hoofd aan geeft. Dyuna begreep eindelijk dat dát de grens was van deze kater. Tuurlijk daagde ze hem uit, en deze kat bleef koeltjes liggen...een hele mooie spiegel voor Dyuna, zij ging immers ook maar liggen. Wel ging ze al kruipend over de grone steeds verder naar de kat toe maar hield zich toch in en als de kat ook maar keek. Dyuna is uber enthousiast en ze doet katten geen vlieg kwaad, ze moet alleen echt nog leren dat genoeg ook echt genoeg is.

 

Het door wandelen ging niet vanzelfsprekend, ze bleef telkens stoppen om naar de kat toe te willen gaan en te spelen, snap ik, maar gaf hierin toch niet toe..het koste wat moeite om haar vooruit te krijgen en op een goed moment toch ff verbaal ferme duidelijk gemaakt dat het Klaar is....spelende pup ok, maar er zijn ook momenten van luisteren.

 

Feit blijft dat het samenzijn wel ff genieten was...de kat zo cool en tjillhp-thumbsup

 

535162.jpg

 

Op de 2de foto kijkt ze aandachtig naar dezelfde kat welke dan op ons afdak zit in de tuin. 

 

Word de interesse voor katten naarmate Dyuna ouder word vanzelf wat minder? Off blijft ze dit behouden gezien ze nu op 5 maanden leeftijd nog steeds te erg geinteresseerd is in ze?

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Oh ik had het wel gelezen hoor maar ben vergeten te reageren foot-in-mouth altijd leuk om je updates te zien! 

 

Hier reageert loki heel fel op nieuwe dieren, zowel op vlak van zicht als reuk. Maar hij went er ook wel snel aan. Kippen en konijnen vindt hij niet meer zo boeiend terwijl hij de eerste keren luidkeels schreeuwde om erachter te gaan. Katten zijn nog steeds moeilijk maar het geschreeuw is nu meer een soort zenuwachtig geblaf. Het hangt fel van hond tot hond af denk ik maar ik denk dat ze in zekere mate wel wennen aan het feit dat het normaal is dat de kater vertoeft in jullie tuin smile

pagina 14 van 22 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1415 16 17 18 19 20 21 22
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^