Myasthenia Gravis bij honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichelleMichelle

honden foto van Michelle

Hallo allemaal,

 

Ik ben opzoek naar ervaringen van baasjes met honden met de spierziekte Myasthenia Gravis. Onze Saarlooswolfhond heeft waarschijnlijk deze heftige ziekte. Zijn bloed wordt momenteel onderzocht in Amerika. 

Hij krijgt sinds vandaag alvast de medicijnen want veel symptomen van de ziekte komen overeen met het ziektebeeld. Onze hond krijgt het medicijn mestinon. 

Onze hond kreeg vorige week moeite met lopen, zijn achterpoten lopen een soort trippelend in mini pasjes achter zijn voorpoten aan. Alsof ze de voorpoten niet bij kunnen houden en hij stram is in de spieren van zijn achterhand. Ook slaapt hij sinds kort met ogen open. En klinkt zijn geblaf hoger in toon dan voorheen. Onze hond kan steeds een mini stukje lopen van enkele meters en gaat dan weer even zitten of liggen. Tot op de dag van vandaag gaat het met het eten en drinken nog niet veel anders dan voorheen. Ik voer hem momenteel uit de hand zodat hij niet kan schrokken en rustig de tijd neemt om te kauwen.  Ook is zijn gezichtsuitdrukking slomer/dromeriger dan voorheen. 

 

Ik hoop dat er baasjes en honden zijn met goede ervaringen met het medicijn mestinon. 

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Wat ontzettend verdrietig, ik ken het niet kan je niet een advies geven, wel wil ik je sterkte wensen...het zijn grote zorgen voor je...ik heb het gelezen, het is niet te genezen...       ik weet een heel klein beetje wat je doormaakt, mijn newfoundlander had OT....een neurologische aandoening van tremoren op haar spieren....heel wat anders dan wat jouw hond heeft maar begrijp zo je zorgen....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat verdrietig dat je Saarlooswolfhond deze ernstige spierziekte heeft. Krijg je bij de uitslag ook te horen of je hond de erfelijke vorm heeft? Hoe oud is je hond? Heb je contact met de fokker hierover?

 

Er is indertijd een topic op dit forum geweest over MG. Misschien heb je er iets aan.

 

https://www.hondenpage.com/hondenforum/164454/puck-heeft-een-spierziekte-mg.php

 

Sterkte.

honden page profiel SjaakBSjaakB

Hi!

Ik kom jouw vraag op dit forum tegen toen ik zelf aan het Googlen was op Myasthenia. 
Het is inmiddels al even geleden dat jij je vraag hebt gesteld en ik hoop dat je inmiddels een een routine hebt gevonden die werkt.
Ik wilde je even laten weten dat ik inmiddels heel wat ervaring heb doordat onze hond het 2 jaar geleden acuut heeft gekregen. Er zijn verschillende FB groepen waar enorm veel kennis is en ook aan mij persoonlijk mag je alles vragen, wellicht dat ik je op weg kan helpen. 

Wat je beschrijft klinkt inderdaad heel duidelijk als MG. Mestinon (of Pydidostigmine) is het 'wondermiddel' bij MG maar de juiste dosering vinden is een hele puzzel. Het is van groot belang om laag te beginnen en heel rustig op te bouwen met ongeveer 2 weken de tijd om aan te passen aan de nieuwe dosering (mits er geen heftige bijwerkingen zijn natuurlijk). Wat een enorme hulp kan zijn is het bijhouden van een gedetailleerd dagboek en het vastleggen van symptomen en veranderingen op Video. 
De symptomen van de ziekte en het verloop kunnen enorm grimmig zijn en ook echt heftig. Maar met de juiste routine in voeding (zeker als de slokdarm is aangetast) medicatie en andere voorzorgsmaatregelen, een flinke dosis geluk, toewijding van de eigenaar, een neuroloog met de juiste kennis en instelling is er zeker hoop.
Bij slokdarmverlamming is het van groot belang om de hond rechtop eten te geven en uit te vinden welke substantie en manier van eten werkt voor de hond. Ook is het belangrijk dat de hond 'opwaarts' ligt altijd. 

Ik heb nog geen ruimte gehad om de spelregels van dit forum door te lezen dus ik weet niet of het toegestaan is om links te delen. Daarom zal ik geen links delen maar zeer betrokken groepen met enorme kennis op FB kun je zoeken onder de namen: 

"Upright Canine Brigade" en "Canine Myasthenia Gravis" in het Engels
"Megaoesophagus groep Holland" in het Nederlands. Echter is deze met name gericht op Verlamde slokdarm maar er zijn daar ook eigenaren met MG honden. 

Veel sterkte en ik hoor je wel als dat nog nodig is. 
:) honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Sjaak B, links zijn welkom hoor, zeker als je meerderen hondeneigenaren met dit ziektebeeld kan benaderen en je je vragen daar kan stellen....

honden page profiel SjaakBSjaakB

Willemijn, thx! 
Linkjes die ik wilde toevoegen zijn van de Facebookgroepen die ik uiteindelijk bij naam heb genoemd ipv dat ik er een linkje van kopieerde. :) 


Volgende forumvraag: Hond extreem bang voor onweer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^