Hond met meerdere open abcessen...oorzaak onbekend

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KellyKelly

Ik heb een dringende vraag...de hond van mijn ouders is erg ziek en we weten niet wat het is. Anderhalve week geleden begonnen met twee ontstoken ogen, vervolgens naar de dierenarts geweest en antibiotica gekregen. Daags nadien sprong er plots een abces open onder haar oor. De hond is langharig en het was ons niet opgevallen dat er een abces zat. 

Daags nadien weer een abces open gesprongen op haar borst en bij haar poot (oksel) waar nu serieus een groot gat zit. Weer met spoed terug naar de dierenarts en deze heeft ons doorverwezen naar een kliniek. Het waren abcessen (zo ver waren wij ook al), ze hebben alles schoongemaakt en we hebben sinds donderdag andere antibiotica gekregen en de hond moest stoppen met pijnstillers want dit zou de ontsteking tegenwerken. 

De hond is inmiddels kort geknipt zodat we de wonden beter kunnen verzorgen en eventueel nieuwe abcessen beter zichtbaar zijn. Vanmiddag is er weer een abces gesprongen...in haar lies. Dit abces zat er donderdag nog niet?? We kunnen haar nu met geen mogelijkheid meer oppakken want dat is te pijnlijk. Maandag moeten we weer terug naar de dierenkliniek, maar we maken ons hele ernstige zorgen! Heeft iemand dit ooit meegemaakt? Op haar pootje zit ook een abces waar ze last van heeft. 

Het is zo ontzettend zielig en we weten ons even geen raad. Het beestje heeft meerdere open wonden, waarvan drie grote. We hebben in één week tijd drie dierenartsen gezien en ze weten vooralsnog geen oorzaak. Iemand ooit meegemaakt??? Ze is trouwens niet gebeten want dat wilden de dierenartsen eerst weten, maar dat is dus niet het geval. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Jee wat heftig, lijkt wel het imuumsysteem helemaal in de war is.....jullie zijn al naar de kliniek gegaan, ik kan je geen advies geven, heel erg dit....

honden foto van Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Op de een of andere manier een bacterie opgelopen? Dat zou de kliniek moeten uitzoeken.

 

Zijn er kort geleden veranderingen geweest.

 

Verhuizing (stress)

 

Verandering van voer (allergie)

 

Ander schoonmaakmiddel waarmee gedweilt word of ander wasmiddel waarmee deken/kussen enzo mee gewassen word?

 

Iets met de gezondheid van baasje aan de hand? ( Ik heb zelf ervaren hoe een gevoelige hond letterlijk klachten over kan nemen. Maar ook klachten kan krijgen door stress vanuit de omgeving).

Ik zeg niet dat het hier zo is maar ik vraag wel om de mogelijkheid niet direct uit te sluiten.

 

Komt de hond uit Nederland? Of betreft het een hond uit het buitenland. In het geval het een hond uit het buitenland betreft informeren wat voor ziektes daar zijn en de hond erop laten checken.

 

Hoe lang hebben ze de hond?

 

En t kan naast boven genoemde misschien ook wel door een auto imuum probleem hebben kunnen ontstaan. Dat word getriggerd en breekt dan acuut door. 

 

Maar uiteindelijk zijn dit allemaal speculaties waarvan het vooral belangrijk is dat de arts en het baasje stap voor stap dingen gaan uitsluiten. Waarbij het baasje moet terug denken ook over of er veranderingen zijn doorgevoerd die misschien van invloed kunnen zijn. 

 

 

Heel veel sterkte voor de hond. Je ouders en ook voor jou.

 

Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt waardoor er hopelijk ook snel een effectieve behandeling kan worden ingezet.

 

Ik hoop en duim mee.

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Vraag je dierenarts of het MRSP kan zijn.
 
Heel veel sterkte "

Dat is een goede van je!

miss een afspraak bij het het mc voor dieren maken
https://www.mcvoordieren.nl/multiresistente-bacterien

 

honden page profiel yooopyooop 2 doggies

honden foto van yooop

Och jee, je snel laten doorverwijzen, want een dierenarts weet hier vast niet genoeg over.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Uit haar berichtje blijkt dat ze al doorverwezen is naar een kliniek.....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Uit haar berichtje blijkt dat ze al doorverwezen is naar een kliniek..... "

Ben benieuwd welke kliniek, die heeft nl nog geen oorzaak gevonden.

 

Wordt er een kweek gemaakt van het abces?

Dat lijkt mij zinvol, zeker omdat er geen oorzaak is.

 

 

honden page profiel ientjeientje 2 doggies

honden foto van ientje

Ik heb dit ooit gehad bij een cavia, beestje was gecastreerd, kreeg een postoperatieve infectie, niet steriel gewerkt, tja, excuses dierenarts. Overal kapotte plekken vanuit het niets. Op buik, zijkant, achter voooot, zo triest. Antibiotica heeft goed geholpen,.

honden page profiel KellyKelly

Bedankt voor jullie reacties. We zijn vanuit de dierenarts in Eindhoven doorverwezen naar een kliniek in Waalre. Daar is nog geen weefselonderzoek gedaan, maar daar gaan we morgen wel op aandringen. We laten ons morgen niet weer wegsturen. We willen minimaal weefselonderzoek en bloedonderzoek. Er moet iets gaande zijn met haar immuunsysteem of een zware bacterie. Dit ontstaat niet zomaar vanuit het niets. In de kliniek gaven ze aan dat we nog niet moesten piekeren, dat zouden zij wel gaan doen als er maandag weer nieuwe bij waren gekomen. Dat is dus het geval dus ze zullen nu wel stappen gaan ondernemen. We willen graag een doorverwijzing naar Oisterwijk waar een dermatoloog zit want daar hebben we goede verhalen over gehoord. Misschien dat ze daar meer weten.

We hebben inmiddels weer een grote bult ontdekt onder haar andere poot. Aan de andere zijde zit al een grote open wond en hopen dat deze nieuwe bult niet open springt. 

De hond was niet ziek, maar was wel het zwakste hondje uit het nest en ze is wel een gevoelig hondje. Ze weegt ook maar 3,5 kilo. Heel vreemd was ook dat ze vorige week plots 700 gram was aangekomen terwijl ze een hele slechte eter is. We hebben contact opgenomen met de fokker want daar hebben we goed contact mee. Zij heeft dit ook nog nooit gezien of meegemaakt en vindt het ook heel erg...ze is altijd heel erg begaan met al 'haar' hondjes. De hond komt dus niet uit het buitenland (coton de tulear). Het betreft een jonge hond (5 jaar).

We zullen MRSP aankaarten morgen bij de kliniek. Is niet te hopen aangezien mijn schoonzus onze hond vier dagen geleden nog kort geknipt heeft (hondentrimster) en zij gisteren bevallen is in het ziekenhuis. De enige hond waarmee onze hond direct contact gehad heeft, is de hond van mijn broer en schoonzus en deze is niet ziek. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

Een goed ras....en nu opeens dit, zeker kan het met het immuumsysteem te maken hebben, hoop zo voor je dat ze er achterkomen, veel sterkte en hou ons op de hoogte...de fokker ? Uit friesland soms ? Je hond is vijf jaar oud en nu opeens dit, daar kan een fokker ook niets aan doen...fijn dat je goed contact hebt met de fokker...

honden page profiel KellyKelly

Inderdaad een goed ras. De fokker komt niet uit Friesland (ik weet dat er daar inderdaad eentje zit) maar uit Grashoek (toen nog Heythuysen). Super lieve mensen die heel erg begaan zijn met de hondjes. We gaan morgen aandringen op verder onderzoek want het is zo zielig voor het beestje. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Leuk ras!

 

Wat kan je een zorgen hebben om je maatje.

Ik hoop dat ze snel een oorzaak vinden en dat hij weer helemaal opknapt.

 

Hou je ons op de hoogte?

 

sterkte

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

" Inderdaad een goed ras. De fokker komt niet uit Friesland (ik weet dat er daar inderdaad eentje zit) maar uit Grashoek (toen nog Heythuysen). Super lieve mensen die heel erg begaan zijn met de hondjes. We gaan morgen aandringen op verder onderzoek want het is zo zielig voor het beestje.  "

Dat begrijp ik, hou ons op de hoogte....

honden foto van Dutch Auti - Komt soms ff kort rondsnuffelen.

Ik hoop op echt supersnel duidelijkheid. En effectieve behandeling. Dut lijkt me zowel voor de baasjes als de hond vreselijk.

honden page profiel KellyKelly

Beste allemaal,

Ze hebben vandaag eindelijk uitgebreid onderzoek gedaan en er is een diagnose bekend: nodulaire panniculitis...een pijnlijke huidaandoening door ontsteking van vet in de huid. Een vrij zeldzame auto immuunziekte waar nog maar weinig over bekend is. Volgens de kliniek gewoon dikke vette pech. Zij hebben dit ook nog maar zelden gezien.

Vanochtend bleek dat er bij haar tepel een grote bult zat en de dierenarts was erg blij dat deze nog niet open gesprongen was. Het had niet veel langer meer mogen duren want dat zou uiteraard zeeeer pijnlijk geweest zijn. Ze hebben het abces 'leeg gezogen' om de druk te verminderen. 

Antibiotica heeft geen nut (sloeg ook niet aan...hadden wij dit weekend ook al door) en ze heeft nu een prednisonkuur gekregen van een paar weken. Er is nog een ander medicijn, maar de dierenarts gaf aan dat we meer kans hebben bij de prednison dus starten we daar meteen mee. Mocht de prednison niet aanslaan, dan is er geen andere behandeling mogelijk volgens haar. Dan zullen we kleine Jippie moeten laten inslapen om haar verder lijden te besparen cry 

De dierenarts gaf wel aan goede hoop te hebben. Als ze geen hoop had, zou ze dat eerlijk gezegd hebben gaf ze aan. De hond heeft immers al heel veel te verduren gehad afgelopen week, maar ze had goede hoop dat de prednison zou kunnen helpen. Of het vervolgens ook weg zal blijven kan ze niet voorspellen. We gaan nu dus starten met prednison en als de bulten gaan verminderen, is dat een goed teken. We wachten geduldig af en knuffelen extra veel met kleine Jippie.

Is er iemand bekend met nodulaire panniculitis?

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat een heftig verhaal dit zeg....vreselijk. Nee met deze aandoening ben ik ook niet bekend. Heel goed dat jullie naar een specialist zijn gegaan hiermee

Maar die prednison klinkt heel logisch als middel hierbij. Voordeel erbij is ook dat honden er vaak meer eetlust door krijgen dus hopelijk gaat Jippie wat meer eten

Dat gewicht van haar moet je wel even in de gaten houden, want flinke gewichtstoename bij slecht eten kan ook komen door vocht vasthouden . 

Ik duim van harte dat de prednison aanslaat en dat het daarmee onder controle komt.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _  Bams ¥ .

We gaan voor jouw kleine Jippie duimen dat de kuur aanslaat, is er nog iets wat je haar kan geven voor een goede weerstand, of is de prednison het enigste wat je haar kan geven ? We gaan duimen voor dr.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wat een verhaal. We duimen allemaal voor genezing en wensen Jippie beterschap!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Heftig zeg.

Ik hoop dat de prednison aanstaat. Ik ga heel hard voor jullie duimen!

 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat erg, ik hoop dat de prednison zijn werk doet. Beterschap voor je hond.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^