Border collie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel So long, friends!So long, friends! 1 doggies

honden page profiel A.nA.n

" Succes.
Weet waar je aan begint, een border collie. Daar moet je veel mee doen, twee x lopen en een spelletje is echt niet voldoende. Maar ik neem aan dat je je inmiddels hebt ingelezen, goed boek hebt gekocht om alles nog eens te lezen en herlezen.
Een particulier nestje kan goed zijn, zo ben ik ook aan Diki gekomen, na een zoektocht van anderhalf jaar. Een lhasa, netjes met nhsb stamboom, in de kamer opgegroeid, toen ik kwam kijken kwamen , zonder te vragen, meteen de uitslagen vd testen op tafel, van beide ouderhonden en van de grootmoederhond, foto van de vaderhond en zijn stamboom, de papieren van de moederhond , de moederhond die  uiteraard zelf ook  aanwezig was. Het zag er schoon en netjes uit, mooie rustige pupjes., die niet bang waren of terughoudend naar ons als vreemden.  Lieve mensen.  Kon alles vragen, ze hadden alle tijd. Vroegen ook aan mij dingen over hoe ik leefde wat ik de hond kon bieden. Uiteraard hadden we vooraf al zeer ruim telefonisch en daarvoor mailcontact gehad.
Het was hun derde nestje, derde generatie, dus geen twee nesten in een jaar, zat echt een paar jaar tussen, zo hoort het. Ook daarop heb ik goed gelet. Bij vragen die ik had, en die iedere pupeigenaa heeft,  na de aankoop, kreeg ik wel Keurig antwoord, soms duurde het even voor ik werd teruggebeld.
 
Succes, maar kijk uit je ogen, gebruik niet je gevoel, maar je verstand,  bij een mini beetje twijfel , niet doen. 
Het kan dus wel, maar het is een uitzondering. Dus opletten blijft de boodschap. "

 
als je de link had gelezen van ‘liz’ dan zie je staan dat 2maal wandelen gaan en spelletjes zoals speurspelltjes en andere trainingen genoeg zijn 

 

honden page profiel A.nA.n

" De reacties mogen wat mij betreft wel wat milder. Ts is zo te lezen een kind (leeftijd onbekend) dat bij haar ouders woont. Waarschijnlijk hebben de ouders al besloten dat ze niet veel geld willen uitgeven aan een pup. Ts is niet degene die bepaald. Ik denk dat als men op HP iets meer geduld kan opbrengen met informeren dat er dan misschien nog iets bereikt wordt.  "

mijn ouders willen het wel en het maakt hun niet uit hoeveel geld het kost. Het nest moet gewoon fastoenlijk zijn en slles moet aanwezig zijn (papieren voor alles na te kijken)

 

honden page profiel A.nA.n

"  

weet je zeker dat je een stamboom bedoeld en geen europees paspoort ;-) "

neen ik weet goed genoeg dat ik stamboom bedoel

 

honden page profiel A.nA.n

" Je hebt de linkjes dus niet gelezen. Waar doen we het eigenlijk voor? Waarom stel je hier vragen?
Ik ga je ook geen verdere uitleg geven. Paarlen voor de zwijnen. Arme hond. Staat straks bij de herplaatsers.  "

natuurlijk heb ik de linkjes gelezen waarvoor doe ik dit anders? En ik wil er nog altijd 100% voorgaan en hoe dan ook maar de hond komt nooit bij de herplaatsers terecht! Ik blijf ervoor zorgen wat er ook gebeurd en hoe zwaar het ook mag zijn ik doe alles zodat de hond zich niet zal vervelen!

 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

"   "

Goed hoor, dat merk je vanzelf. Twee maal een flinke wandeling. Maar daarnaast zeker nog 3 x naar buiten om uit te laten en behoefte te doen. En met een pup is dat zo,n beetje ieder half uur behalve als hij even slaapt en daarna weer naar buiten.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Goed hoor, dat merk je vanzelf. Twee maal een flinke wandeling. Maar daarnaast zeker nog 3 x naar buiten om uit te laten en behoefte te doen. En met een pup is dat zo,n beetje ieder half uur behalve als hij even slaapt en daarna weer naar buiten. "

Kan best zijn dat de pup in de tuin kan plassen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

"als je de link had gelezen van ‘liz’ dan zie je staan dat 2maal wandelen gaan en spelletjes zoals speurspelltjes en andere trainingen genoeg zijn 
 
natuurlijk heb ik de linkjes gelezen waarvoor doe ik dit anders? En ik wil er nog altijd 100% voorgaan en hoe dan ook maar de hond komt nooit bij de herplaatsers terecht! Ik blijf ervoor zorgen wat er ook gebeurd en hoe zwaar het ook mag zijn ik doe alles zodat de hond zich niet zal vervelen! "

Dan heb je een belangrijk deel overgeslagen.

>Het is daarbij erg belangrijk voor de Border Collie om een actieve taak in direct contact met zijn baas uit te kunnen voeren. Alleen de dagelijkse wandelingen of een balletje gooien is niet genoeg. Een Border Collie moet zijn hersens kunnen gebruiken.<

En dan komt er een stukje wat je in huis met de Border Collie kunt doen. Maar dat gaat dus NIET over die taak.

 

Die taak is het werk wat ik bedoel. Schapendrijven is daarbij het ideaal. Daar zijn ze voor gemaakt, voor gefokt, generaties lang. Kan dat echt niet dan zijn sporten als agility of flyball een alternatief. Persoonlijk vind ik speuren en gehoorzaamheid geen ideale activiteiten voor een Border Collie gezien zijn rasspecifieke capaciteiten.

 

Heb je het Engelse stuk ook gelezen? Daar staat in wat die capaciteiten zijn en waarom dat een probleem kan worden bij een huis/familiehond. Een Border Collie is een lifestyle, geen toevoeging aan het dagelijks leven. Ik ben actief in dat wereldje en heb al heel wat jaren Border Collies. Ik weet waar ik het over heb en wordt wekelijks aangesproken door mensen die mij vragen hun BC op te voeden of zelfs helemaal over te nemen. De herplaatsingsites staan boordevol met Border Collies. Allemaal ondoordacht aangeschaft om het mooie uiterlijk en het sportieve imago. En dan blijken ze toch niet zo goed te floreren in een druk gezin, toch niet zo goed met kleine kinderen om te kunnen gaan, toch te veel tijd te kosten.. En blijken de eigenaren toch niet zo consequent als ze dachten, niet zo sportief als ze dachten, kost dat op en neer rijden naar een geschikte trainingsplek een paar maal per week toch wel een groot beslag op je leven te leggen.. 15 jaar lang.

 

Probleem gedrag:

- Extreem trekken aan de lijn

- Nippen (bijten zonder door te bijten)

- Drijven; kinderen, dieren, auto's, fietsers en joggers.. je kunt het zo gek niet bedenken of ze kunnen het drijven (denken ze)

- Drammen.. en maar door en weer, en nog een keer, misschien nu dan? Als ik vol houd dan lukt het wel..

- 'Wild' zijn in huis; rennen, springen, scheuren

- Alert gedrag; zodra de eigenaar beweegt staat de BC klaar

- Slopen

- Niet met andere honden kunnen

- Niet met katten kunnen

- Niet met vreemden kunnen

- Niet met kinderen kunnen

- Geen rust kunnen pakken

- Doordat ze zo slim zijn leren ze net zo snel slecht gedrag als goed gedrag en leer dat maar eens af

 

En nee, dit los je niet op met in huis een spelletje te spelen met een Border Collie. Of een balletje te gooien. Sterker nog; Ik raad het af om met een Border Collie balletjes te gooien. Ze worden te snel een balletjes freak die met iedereen die ook maar oog heeft voor dat balletje het gevecht aan gaat. En je lost het al helemaal niet op met lange wandelingen of, god betere het, met een Border Collie te gaan fietsen. Het enige wat je daarmee bereikt is een nog betere conditie en dus nog meer gedram.

 

Jullie keuze is op de Border Collie gevallen omdat die zo rustig zijn. En dat bij een ras dat bekend staat als neurotische stuiterballen..

 

Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar dat zijn niet voor niets uitzonderingen; luister daar dus niet naar. De kans dat jullie pup uitgroeit tot zo'n uitzondering is klein.

 

Verder verkijken heel veel potentiële BC kopers zich op honden als de mijne. Ja; die luisteren, staan goed onder appel en zijn de rust zelve in huis (tot ze door hebben dat we weg gaan of juist als wij thuis komen, maar goed). Haardkleedjes in huis en stuiterballen buiten. Maar vergeet niet dat daar heel erg veel tijd in is gaan zitten. Echt heel veel. Een consequente opvoeding (nee is nee, ook als ik moe ben, ziek ben, het pokkenweer is buiten of als een ander vind dat ik niet zo moeilijk moet doen), veel socialiseren, veel trainen en heel veel schapen. Als het kan staan wij 4 dagen in de week tussen de schapen. Niet een half uurtje trainen maar een dagdeel.

 

Vergeet ook niet dat de Border Collie doorgaans maar één baas heeft. De kans dat jij dat bent is niet zo groot in een gezin van 5. Hier een gezin van 4 maar de enige waar ze echt naar luisteren en die echt alles met ze kan ben ik. Dat is soms best frustrerend voor de rest. Vooral voor mijn vriend die toch aardig wat tijd in ze steekt.

 

Maar omdat je toch niet gaat luisteren; Leer je pup meteen aan om rust te nemen en speel geen spelletjes met ze in huis buiten snuffelspelletjes. Ga je toch in huis met een balletje of trekspelletje aan de slag dan ga je daar later echt spijt van krijgen.

honden page profiel DagmarDagmar

" De reacties mogen wat mij betreft wel wat milder. Ts is zo te lezen een kind (leeftijd onbekend) dat bij haar ouders woont. Waarschijnlijk hebben de ouders al besloten dat ze niet veel geld willen uitgeven aan een pup. Ts is niet degene die bepaald. Ik denk dat als men op HP iets meer geduld kan opbrengen met informeren dat er dan misschien nog iets bereikt wordt.  "

Idd. Daarnaast valt al die activiteit heus wel mee.  Ik vraag me altijd af hoeveel mensen écht met hun hond bezig zijn. Zie je altijd op fora. Als je het moet geloven, staat 95% van de leden 20u per dag buiten de honden vanalles en nog wat te laten doen omdat ze anders stapelgek worden.  Maar ondertussen wel ieder moment van de dag online zijn... 

 

Mijn honden zijn qua energie EK karakter nog een maatje anders dan een doorsnee BC, maar geen denken aan dat ik daar 9u per dag mee bezig ben en 500 keer per dag er mee op stap mee. En toch liggen er hier 3 stuks gewoon rustig in huis . 

 

Overdrijven is ook een kunst. Toen ik ben gaan thuis wachten op een stel werkende bc's, moest ik die gewoon 3 maal per dag in de weide even laten plassen. Waren zalige honden.  Geen schaap was ook geen activiteit. Snapten ze prima en legden ze zich ook letterlijk bij neer. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Voor wat betreft de kosten: Een goed gefokte Border Collie pup kost tussen de €1100 en €1300. Bij een niet goed gefokte BC pup heb je veel risico op erfelijke aandoeningen. 

 

Laat je ook niet wijs maken dat de ouders 'vrij' zijn van deze aandoeningen omdat hun ouders, die wel getest waren, dat zijn. De ouders moeten getest zijn en goed bevonden. Voor HD mogen de ouders alleen een A of een B beoordeling hebben.

 

Over HD bij de Border Collie; De pup mag niet belast worden tot ze 1 jaar oud zijn. Bij voorkeur heb je dat jaar een kamerbreed tapijt in huis omdat een gladde vloer een groot risico is op letsels waardoor ze al vroeg versleten zullen zijn. Niet lopen door mul zand. Geen traplopen. Geen balspelletjes. Geen apporteer spelletjes. Geen zware extreem lange wandelingen. Geen zware sporten.

Het is echt zielig; een hond met zo'n werkwil die met 5 jaar oud al bijna niet meer kan lopen.

 

Verder mag een blue-merle niet met een blue-merle gekruist worden. Zie je dat beide ouders blue-merle zijn; doe het dan niet!!! De kans op blindheid en doofheid is dan groot. Net als andere afwijkingen. Hetzelfde geldt voor een pup die overheersend wit is; kies die ook niet.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Idd. Daarnaast valt al die activiteit heus wel mee.  Ik vraag me altijd af hoeveel mensen écht met hun hond bezig zijn. Zie je altijd op fora. Als je het moet geloven, staat 95% van de leden 20u per dag buiten de honden vanalles en nog wat te laten doen omdat ze anders stapelgek worden.  Maar ondertussen wel ieder moment van de dag online zijn... 
 
Mijn honden zijn qua energie EK karakter nog een maatje anders dan een doorsnee BC, maar geen denken aan dat ik daar 9u per dag mee bezig ben en 500 keer per dag er mee op stap mee. En toch liggen er hier 3 stuks gewoon rustig in huis . 
 
Overdrijven is ook een kunst. Toen ik ben gaan thuis wachten op een stel werkende bc's, moest ik die gewoon 3 maal per dag in de weide even laten plassen. Waren zalige honden.  Geen schaap was ook geen activiteit. Snapten ze prima en legden ze zich ook letterlijk bij neer.  "

Dat klopt ook. Zondag is hier een rustdag en dan gaan ze alleen naar buiten voor een plas en poeprondje. En het gebeurt toch echt ook weleens dat er op maandag ook niet veel gebeurd.

 

Punt is dat deze honden echter wel werken. Dan is het geen ramp dat het eens twee weken gewoon niet kan. Al heeft Elsa daar meer problemen mee dan Momo ooit gehad heeft, maar goed. Ze wordt dan vervelend, gaat drammen, lijkt soms wel depressief.

 

Het gevaar in dit soort verhalen zit hem er in dat veel pupkopers alleen willen horen wat ze willen horen. Zeg ik dat mijn honden als ik ziek ben (die zweepslagen bv) weken lang maar eens in de week naar de schapen gingen en dat ze geen probleemgedrag hebben ontwikkeld... dan is de conclusie die daaruit getrokken wordt dat de hond ook wel zijn hele leven zonder kan, of een jaar of een paar maanden. En dat klopt dus niet.

 

En nee. Ik ben geen 9 uur per dag met mijn honden buiten bezig. Echt niet. Zondag is rustdag. Dan wordt er niet eens gewandeld. Als het kan 4 maal per week naar de schapen. Vaak een dagdeel (circa 4 uur). En nee, dan zijn ze niet constant aan het drijven maar in die koppies wel constant aan het werk. Met Momo was het trouwens 5 dagen in de week. Op die dagen gaan we ook geen lange wandeling maken; ze krijgen beweging genoeg; daar kan ik niet tegenaan wandelen. Eens per week gaan we 2,5 uur wandelen met een roedel. Dat is ook een super afwisseling voor Elsa plus dat ze met hun steun ook steeds socialer wordt. Er wordt dan wel heel veel hard gerend die 2,5 uur. Dus wel met honden die dat leuk vinden en gewend zijn aan Border Collies.

 

In april ga ik lammeren. Dan gaat Elsa wel mee maar drijft niet. Toch is ze dan in haar koppie bezig bij al die schapen.

 

Schapen zijn ideaal maar als dat niet kan is een paar maal per week een actieve sport zoals agility of flyball ook een goed alternatief.

honden page profiel A.nA.n

" Is het dit nestje? https://www.2dehands.be/a/dieren-en-toebehoren/honden-hokken-en-kooien/m1517848440-border-collie-pup-reutje-met-stamboom.html?c=08c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr
 
  "Neen ze staan er niet meer op omdat ze allemaal verkocht zijn

 

honden page profiel A.nA.n

" Voor wat betreft de kosten: Een goed gefokte Border Collie pup kost tussen de €1100 en €1300. Bij een niet goed gefokte BC pup heb je veel risico op erfelijke aandoeningen. 
 
Laat je ook niet wijs maken dat de ouders 'vrij' zijn van deze aandoeningen omdat hun ouders, die wel getest waren, dat zijn. De ouders moeten getest zijn en goed bevonden. Voor HD mogen de ouders alleen een A of een B beoordeling hebben.
 
Over HD bij de Border Collie; De pup mag niet belast worden tot ze 1 jaar oud zijn. Bij voorkeur heb je dat jaar een kamerbreed tapijt in huis omdat een gladde vloer een groot risico is op letsels waardoor ze al vroeg versleten zullen zijn. Niet lopen door mul zand. Geen traplopen. Geen balspelletjes. Geen apporteer spelletjes. Geen zware extreem lange wandelingen. Geen zware sporten.
Het is echt zielig; een hond met zo'n werkwil die met 5 jaar oud al bijna niet meer kan lopen.
 
Verder mag een blue-merle niet met een blue-merle gekruist worden. Zie je dat beide ouders blue-merle zijn; doe het dan niet!!! De kans op blindheid en doofheid is dan groot. Net als andere afwijkingen. Hetzelfde geldt voor een pup die overheersend wit is; kies die ook niet. "De pup kost 1000 euro

 

honden page profiel JacquelineJacqueline 3 doggies

honden foto van Jacqueline

Ik heb zelf momenteel 5 border collies met papieren uit werklijn in huis, en een wannabee zonder papieren, die ik met 5 maand ergens moest gaan ophalen omdat mensen de pup niet meer " aankonden".

Begrijp de frustratie van Liz wel, ik heb er ook al opgevangen en herplaatst omdat mensen zich aan het ras mispakt hadden. Ik heb ook tijden wekelijks de vraag gehad om hulp of opvang.

Begin ik niet meer aan, voel me niet meer verplicht de wereld te redden, hoe erg ook vaak voor de hond.

 

Wij werken met de honden aan schapen, dat is idd waarvoor ze gefokt zijn, de mijne dan toch.

Betekend niet dat ze bijv. in de winter of tijdens het lammerseizoen niet ook rustig in huis zijn, ze weten dat er periodes zijn dat ze vol aan de bak moeten, of dat er rustig aan gedaan wordt.

En nee, de mijne zijn beslist geen neurootjes in huis.

Maar idd, er wordt hier ook niet met ballen gespeeld, daar kweek je snel een baljunkie mee, dat wil je echt niet.

Een border wordt niet gehoorzaam geboren, daar gaat heel veel tijd in zitten...

 

Een goeie border collie pup kun je kopen tussen 500 en 1500 euro, ik ken iemand, die verkocht haar eerste nest met ISDS papieren uit hele goeie gezonde werklijn voor 500 euro, maar dat zijn de uitzonderingen moet ik er wel bij zeggen.

Mijn beste hondje, die uit mijn avatar, korthaar tricolor, heb ik voor 750 euro gekocht, van een schaapsherder, dubbel geregistreerd, van karakter goud waard, heel rustig en cool in de kop, kerngezond, en een super werkhond, die blijft ook na 8 uur aan de kudde aan de gang, en zal me nooit in de steek laten.

Haar opa is met Tjitse europees kampioen schapendrijven geweest.

 

Mijn duurste hond komt van een fokker die 1400 euro vraagt voor een pup, goeie hond, veel sheepsense, ook kerngezond, maar mentaal minder stabiel, waarschijnlijk omdat ik al baas nr.5 was, ook weer gevalletje "mispakt aan het ras".

Werkhond pur sang, die heeft niet genoeg aan een rondje wandelen. Echt niet!

De duurste die ik ooit voor mezelf gekocht heb, geen goedkope herplaatser dus.

 

Je ziet, alles ertussen in is mogelijk.

Tegenwoordig is rond de 950 euro een doorsnee prijs voor een dubbel geregistreerde border collie uit werklijn.

 

Showlijnen weet ik niet, daar ken ik niks van.

 

Epilepsie is een heel groot probleem binnen de borders, mijn eerste wedstrijd hond kreeg dat met 4 jaar, en moesten we 2 jaar later laten inslapen vanwege serie-aanvallen die niet onder controle te krijgen waren.

Je kunt nog zo goed opletten, en naar testen vragen, hiervoor bestaat nog geen test, en lijnen die helemaal vrij zijn bestaan niet bij de border.

Laat mij maar een willekeurig papier zien van een hond, dan wijs ik je wel een "keydog" aan, generaties terug waar epi vanaf kwam, en denk niet dat zit 5 generaties terug, dat kan toch de kop opduiken als net de combi een verkeerde was.

Itt tot wat velen denken leert de ervaring dat dit iets is wat toch van beide ouderkanten komt.

Je moet daar deels geluk mee hebben, en ook wel voorzichtig zijn met enten/ontworming/voer e.d.

 

TS, doe jezelf en de hond een plezier, lees je in, ga kijken bij mensen met border collies, en ga niet in een nacht over ijs, overleg goed voordat je beslist.

Ik heb bijv. op 2ehands nesten zien staan waar ik echt denk dat is een merle x merle combi, blijf daar met de vingers vanaf, het minste probleem wat je daarbij kunt tegenkomen is doofheid, maar het kan nog veel erger...

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

alle pups zijn al verkocht schrijf je? Waarom dan toch naar de fokker?

 

 

 

 

honden page profiel A.nA.n

" alle pups zijn al verkocht schrijf je? Waarom dan toch naar de fokker?
 
 
 
  "Omdat ik in de laatste geintresseerd was en nu heeft ze het gewist omdat ze nu allemaal weg. Omdat ik de laatste vandaah hebt betaald

 

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

"   "

 

Omdat ik in de laatste geintresseerd was en nu heeft ze het gewist omdat ze nu allemaal weg. Omdat ik de laatste vandaah hebt betaald 

Ok, ik kan me vergissen, maar dit valt voor mij in de categorie, "ik bedenk deze week dat ik komende zondag een pup wil halen".

Was wellicht verstandiger geweest iets meer tijd uit te trekken vooraleer je overgaat tot de beslissing een pup te nemen.

Zeker omdat je 5 dagen geleden nog een weimaraner wou, heel iets anders.

honden page profiel KlaraKlara

Ik herken je verhaal Jacqueline zelf ook 2 border herplaatsers gehad en 2 tijdelijk opgevangen. Ik vind dat het begint bij de fokker. Die mag best een beetje kritisch zijn waar de pups heen gaan en moet het eerlijke verhaal vertellen. Ik zie het daar soms al fout gaan. En inderdaad zien mensen vaak de volwassen goed luisterende hond en niet het werk wat er achter zit.  Maar ik ken ook borders die prima aarden zonder sport en met wandelingen. Ik ken ook zat mensen die dolblij zijn met hun border en er een leuke gezinshond aan hebben. Ik wens TS vooral veel plezier met de pup en hoop dat hij/zij hier nog om tips durft te vragen in de toekomst. Want dat had ik tenminste wel echt nodig bij mijn eerste border. ;) En ja je hebt mensen die zich een jaar voorbereiden en mensen die wat impulsiever zijn. Maar mijn eerste herplaatser kwam van iemand van die eerste groep en bij mijn buren gaaat het juist super goed met hun impulsaankoop. Dus dat wil niet altijd wat zeggen.

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

Wij fokken zelf border collie's,  maar ik zou jou absoluut geen pup toewijzen.....net als dat andere stamboom Fokker die ik ken dat ook niet zullen doen.

Alleen al om het feit dat jij denkt dat ze rustig zijn en aan 2 wandelingen genoeg hebben.

Ik zou me toch maar eens meer in de border collie gaan verdiepen,  met een beetje pech krijg jij net een stuiterballetje......maar eigen keus, wel sneu voor de hond.

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

Kun jij mij de namen van de ouders eens geven, dan zal ik wel even kijken welke lijnen er achter zitten.

Als het echt stamboom honden zijn dan is dat geen probleem om die mij te geven.

Mag ook in een privé bericht 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Maar je bent bij de hezehof wezen kijken, daar heb je ontdekt dat je een border collie wil omdat die zo rustig zijn.

Je hebt nu een fokker gevonden die jou ongezien een pup verkocht heeft.

En die pup ga je binnenkort ophalen?

Heeft de fokker jou nog vragen gesteld, bijvoorbeeld wat jij de hond te bieden hebt, wat je ermee gaat doen etc etc?

honden page profiel A.nA.n

"  
Omdat ik in de laatste geintresseerd was en nu heeft ze het gewist omdat ze nu allemaal weg. Omdat ik de laatste vandaah hebt betaald 
Ok, ik kan me vergissen, maar dit valt voor mij in de categorie, "ik bedenk deze week dat ik komende zondag een pup wil halen".
Was wellicht verstandiger geweest iets meer tijd uit te trekken vooraleer je overgaat tot de beslissing een pup te nemen.
Zeker omdat je 5 dagen geleden nog een weimaraner wou, heel iets anders. "

we willen al een jaar een pup we zijn zaterdag naar een nest gaan kijken van weimaraners en zondag naar nest van border collie en hebben nu besloten dat een border collie beter bij ons past 

 

honden page profiel peggypeggygoedgekeurde fokker

honden foto van peggy

"   "

Stuur me nog even de namen van de ouders, als Fokker ben ik daar wel benieuwd naar. 

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^