Blaffen bij Nee zeggen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BertBert

Indien wij duidelijk NEE zeggen tegen onze hond indien ze iets niet mag (en blijkbaar weet ze dondersgoed dat dit niet mag) in huis dan blaft ze hard tegen ons. Ze weet heel goed dat dit niet mag en als wij opstaan vlucht ze onder de eethoektafel en blijft blaffen. Iemand tips voor ons hoe hier mee om te gaan?

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Werken met beloning. Laat haar wat doen en beloon gelijk. Probeer het negatieve gedrag om te buigen naar positief. Ook gewoon tussen door oefenen met simpele dingen. 

honden page profiel BertBert

" Werken met beloning. Laat haar wat doen en beloon gelijk. Probeer het negatieve gedrag om te buigen naar positief. Ook gewoon tussen door oefenen met simpele dingen.  "

Dus ongewenst gedrag belonen met een snoepje??????

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waarom vlucht ze onder de tafel, wil je haar dan pakken?

 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Sam doet dit bij ons, als hij naar buiten wilt, of spelen, wij negeren het gewoon en zeggen nee, ik ga er zeker geen snoepje voor geven..

Ik weet niet of je hem/haar naar de mand kan sturen? bij ons lukt dat niet.

honden page profiel BertBert

" Waarom vlucht ze onder de tafel, wil je haar dan pakken?
  "

Nee hoor, nee wij slaan niet of willen haar niet pakken, maar wij staan op en ze vlucht weg...

honden page profiel BertBert

" Sam doet dit bij ons, als hij naar buiten wilt, of spelen, wij negeren het gewoon en zeggen nee, ik ga er zeker geen snoepje voor geven..
Ik weet niet of je hem/haar naar de mand kan sturen? bij ons lukt dat niet. "

Ja wij negeren ook, echter als ze echt iets stouts doet, b.v. ergens aan knabbelen wat niet mag en wij zeggen Nee dan blaft ze heel uitdagend, en zie dat maar is afgeleerd te krijgen !

 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dus ongewenst gedrag belonen met een snoepje??????
  "

Nee, gewenst gedrag. Leer haar als ze luistert dat ze beloond wordt. Dit kan met een snoepje, hoeft niet. Bij het geblaf zou ik ook duidelijk nee zeggen en dit negeren maar probeer het geblaf eens voor te zijn.

 

Wij hebben onze hond dan ook geleerd wat klaar is en als ze ook daadwerkelijk stopt, beloon ik wel.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

snapt de hond je echt wel als je nee roept, wat doet ze bijvoorbeeld wat niet mag? Ook ivm je andere topics krijg ik de indruk dat er misschien sprake is van miscommunicatie?

 

Je zou in veel gevallen ook kunnen voorkomen dat ze dingen doet die niet mogen, zie je haar naar een stoelpoot lopen om aan te knagen bijv. roep haar dan bij je voordat ze kan gaan slopen, en beloon haar dan voor het naar jou toe komen.

 

Heb je nog het boekje blafgedrag bij honden kunnen lezen inmiddels?

 

 

 

 

 

 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Zou het kunnen dat je misschien heel hard roept? Er zijn bepaalde honden die compleet wild worden door heel boos te worden. Dan kan positief opvoeden inderdaad een oplossing zijn. Zeg rustig nee en vraag meteen iets van je hond wat hij snapt en kan uitvoeren en beloon dan, bvb hier komen en zitten. Probeer het idd ook voor te zijn, als je ziet dat hij wil gaan knabbelen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een hond weet niet dat hij iets niet mag. Dat is nl een begrip en dat kan een hond nooit leren begrijpen.

Voor een hond heeft iets nut of geen nut.

 

Als ze blaft, kan het zijn, dat ze je niet begrijpt. 

Wat zou ze dan niet mogen? Hoe oud is ze en heb je haar gestraft?

Dat kan een rede zijn dat ze vlucht.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ja wij negeren ook, echter als ze echt iets stouts doet, b.v. ergens aan knabbelen wat niet mag en wij zeggen Nee dan blaft ze heel uitdagend, en zie dat maar is afgeleerd te krijgen !
  "

Heb je nee aangeleerd? 

 

Wat doe je zoals met haar voor uitdaging, wandelen, activiteiten? Hoevaak speel je met haar?

 

Het kan dat ze geleerd heeft dat als ze ergens aan krabt, ze jullie aandacht krijgt. De nee kan als uitdaging door haar  worden gezien

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Hoe leer je het af? Hoe leer je iets anders aan?
Probeer eens een vrolijke fluit,roep haar vrolijk en uitnodigend bij je. Dan is ze klaar met iets doen wat ze niet moet doen en ze komt bij je=beloning hp-wink

 

Vergeet ook niet dat een hond een grote kauwbehoefte heeft! En ook nog in de pubertijd, dat maakt haar ook wat instabiel, sneller onrustig/nerveus..wat doen wij als we dat zijn? Nagelbijten hp-wink (en in mijn geval knabbelen aan de velletjes langs mijn nagels/vingers)
Geef haar voldoende on te kluiven(paarden/runder/geitenhuid, maar geef haar ook karton, dozen, doosjes, keukenrol, wc rollen(ook een aantal in 1 rol gepropt is leuk om aan te peuteren). Google op hersenwerk voor je hond,simpel denken:oude handdoek met een aantal hele kleine stukjes koek er in,het zoeken, het snuffelwerk, het uitpakken, het opeten geeft een hond voldoening en maakt een goed stofje aan in de hersenen.
Zorg voor voldoende beweging per dag. Lekker 1-1,5 uur aan 1 wandelen door het bos/park/strand en nog 1/2 wandelingetjes door je wijk/omgeving.
Ook voldoende rust is belangrijk een jonge hond heeft minimaal 16-18 uur aan echte slaap nodig.Zorg voor een plek waar ze niet snel gestoord wordt, niet haar mand naast een deur of onder een raam waar vaak mensen langs lopen.

Volgende forumvraag: Los laten lopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^