Tussenschot bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

Goedemorgen, 

Onze golden retriever pup Dex is inmiddels 14 weken en slaapt nog steeds met tussenschot in zijn bench.

Wanneer hebben jullie de bench uitbereid en hoe? Bijvoorbeeld het schot telkens een stuk naar achter of wanneer je pup snachts zindelijk is het schot volledig weghalen?

En dan nog een klein vraagje, is het verstandig om nu nog te beginnen met een kleedje over de bench heen te leggen? Aangezien Dex evenals andere pups voldoende slaap moet hebben, en wanneer hij tussen de middag zelf in de bench kruipt telkens wakker word van iedereen die thuis er langs loopt.

Alvast bedankt voor jullie tips!

Dex en Melanie

smile

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Een tussenschot in de bench?

Een hond moet lekker ruim kunnen liggen languit, staan, zitten en zich kunnen verplaatsen naar een koeler plekje.

Ik ben echt niet antibench het is heel fijn om je hond er kennis mee te laten maken en het is soms ook even veiliger, maar ik vind wel dat een hond meer dan genoeg ruimte moet hebben om te slapen en ook zelf kan bepalen waar die graag ligt.

 

Daarnaast slapen honden steeds kleine beetjes en geen uren achter elkaar, sommige pups slapen wel veel en sommige pups slapen weinig.

Als je pup niet voldoende rust krijgt, dan zelf ook even de rust nemen. Ook niemand er langs laten lopen. Of de pup op een andere plek laten rusten, of gewoon een uur geen mensen langs de pup.

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

" Een tussenschot in de bench?
Een hond moet lekker ruim kunnen liggen languit, staan, zitten en zich kunnen verplaatsen naar een koeler plekje.
Ik ben echt niet antibench het is heel fijn om je hond er kennis mee te laten maken en het is soms ook even veiliger, maar ik vind wel dat een hond meer dan genoeg ruimte moet hebben om te slapen en ook zelf kan bepalen waar die graag ligt.
 
Daarnaast slapen honden steeds kleine beetjes en geen uren achter elkaar, sommige pups slapen wel veel en sommige pups slapen weinig.
Als je pup niet voldoende rust krijgt, dan zelf ook even de rust nemen. Ook niemand er langs laten lopen. Of de pup op een andere plek laten rusten, of gewoon een uur geen mensen langs de pup. "

We hadden het tussenschot aangezien een hondje niet graag zijn eigen bed gebruikt als" toilet" vandaarwink.

Maar wanneer we het tussenschot weg zouden halen is het dan niet zo dat hij snachts niet meer zindelijk is, en zal gaan plassen aan de kant waar hij niet slaapt? 

honden page profiel DagmarDagmar

nooit. Het is al zo een krap kot, dat dan nog gaan verkleinen is gewoon pure nonsens.

Als mijn pups moeten plassen, dan laat ik ze uit. Zelf te lui zijn en de pup dan maar op een A4tje proppen zodat ik geen plas zou moeten kuisen, is niet aan mij besteed.

 

's nachts slapen pups bij mij in bed, ze slapen direct door en worden nooit wakker 's nachts omdat ze moeten plassen omdat ze zich veilig en geborgen voelen.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" We hadden het tussenschot aangezien een hondje niet graag zijn eigen bed gebruikt als" toilet" vandaar.
Maar wanneer we het tussenschot weg zouden halen is het dan niet zo dat hij snachts niet meer zindelijk is, en zal gaan plassen aan de kant waar hij niet slaapt?  "

Dat is een kwestie van op tijd uit bed gaan, ook in de nacht om de pup te laten plassen.

Ik vind het wel zielig dat daarom zijn bewegingsvrijheid beperkt wordt. 

 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Een hond moet rechtop kunnen staan, normaal kunnen liggen (dus niet opgerold) en zich kunnen omdraaien in een bench. Dat geldt dus ook voor een pup. Koop je een bench in de maat van een volwassen hond voor je pup dan kan je een tussenschot of dozen gebruiken om de bench tijdelijk te verkleinen. Wanneer de ruimte te krap dreigt te gaan worden om aan de eisen te voldoen, dan vergroot je de ruimte door het tussenschot te verplaatsen of minder dozen te gebruiken.

 

Een bench is een goed middel om te helpen bij de zindelijkheidstraining voor de pup en een veilige plek voor de hond om zich in terug te trekken wanneer er teveel prikkels zijn.

 

Ik ben zelf een tegenstander van de draadbench. De draadbench houdt geen enkele prikkel tegen en die tralies lijken mij niet prettig om tegenaan te liggen. Een hond zoekt veelal van nature bij teveel prikkels een plek in huis op die zoveel mogelijk prikkels blokt; onder de tafel, het bureau of zelfs achter de bank. Gebruik je een draadbench gebruik dan dus inderdaad een plaid en plaats de bench op een rustige plek in je huis(kamer) dus niet langs een drukke doorloop. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een plastic vliegtuigbench. Die geeft veel meer het idee van een holletje en ze liggen niet tegen die tralies aan. Oké, het is een bakbeest in je huis maar wat mij betreft is het comfort van je hond belangrijker dan de looks van je inrichting.

 

484194.jpg

Ze kan rechtop staan, voluit liggen, draaien en in een bolletje achterin liggen. De bench zelf houdt al prikkels tegen en hij staat ingeklemd tussen bureau en muur onder de dichte trap. Uit de zon; dat is ook een belangrijke.

 

Voor de zindelijkheidstraining is de bench handig. Het is onmogelijk om je pup 24/7 in de gaten te houden, zeker wanneer je alleen thuis bent. Er moet toch geslapen worden, gedoucht worden en gekookt worden. Dat zijn de momenten dat je je pup dan in de bench kunt leggen om te voorkomen dat ze een ongelukje in huis hebben. Verder laat je je hond los in je huis lopen en let voortdurend op of ze aanstalten maken om te plassen of te poepen. Dan zeg je ferm "Nee", pakt de pup op en brengt ze naar buiten om daar hun behoefte te doen. Uiteraard prijs je ze de hemel in wanneer ze dat buiten ook doen. Daarnaast ga je bij ieder uur even naar buiten en bouwt dat langzaam af wanneer de pup niets meer in huis doet.

 

Vaak wordt er aangeraden na iedere activiteit naar buiten te gaan; na het slapen, na het spelen, na het eten. Bij mijn pups was dat ondoenlijk. Met de hazenslaapjes en kleine speelmomentjes die ze deden zou ik dan onderhand constant buiten moeten staan. Ik houd dus gewoon een tijdschema aan. Slapen ze daar doorheen dan uiteraard meteen na het slapen.

 

Overigens gebruik ik de bench niet om een pup rust te geven. Ik vind het onhandig wanneer een jonge hond geen rust kan pakken zonder bench. Dus lijn ik ze aan, leg ze aan mijn voeten bij de bank en ga op de lijn zitten. Een kauwbot en negeren dan slapen ze zo. Ja, dan zit je dus vast zolang je pup slaapt maar die investering betaalt zichzelf snel uit.

 

Dit als druk bekend staande ras kan bij mij overal en altijd slapen. Als het te druk is in huis dan doen ze dat uit zichzelf in de bench.

honden page profiel DanielleDanielle

Voor mijn Golden Retriever pup (nu 12 weken) heb ik nooit een tussenschot of een andere verkleining gebruikt. Hij heeft nooit in de bench zijn behoeften gedaan. Hij zat dan ook nooit lang in de bench en ik haalde hem er op tijd uit. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Zoiets heb ik nooit gedaan, elke hond ook een pup, moet zich behoorlijk kunnen bewegen en verliggen.

Het is erg sneu als een pup zo'n klein plekje krijgt dat hij niet meer kan verliggen, zoiets moet je niet willen.

 

Wij hebben elke hond snel zindelijk gekregen zonder bench, ook 's nachts.

Voornaamste is dat je pup de eerste weken niet alleen is, ook niet 's nachts.

Dan kun je zelf met je pup naar buiten, om hem zindelijk te maken.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Och jeetje. Ik ben ook echt niet anti bench maar je moet er wel goed gebruik van maken. Een bench is al klein genoeg, deze moet je dan ook nooit nog kleiner gaan maken. Een hond moet kunnen bewegen. Je had beter het deurtje open kunnen laten staan en er voor zorgen dat je hond zn behoefte niet hoefde te doen in de bench!! Optijd eruit laten. 

 

Mijn eerste hond zat ook in een veelste grote bench met een ren eraan, nooit wat in gedaan. Snachts altijd opgestaan en overdag zat ze er soms maar heel even in als ik weg moest en ze goed uitgeweest is en lekker moe was. Ook deden we nooit eerder het deurtje dicht, als de hond de bench nog niet prettig vond. Ik kan me niet voorstellen dat jou hond zo krap in een hok zitten prettig vindt. Een bench moet je leuk houden.

 

Onze andere hond wilde absoluut niet in de bench. Bench altijd open gelaten, nooit in gegaan. Prima, het moet een veilige plek zijn. Is het dat voor haar niet, dan niet. Altijd op tijd uit laten. Ongelukjes horen erbij. Onze hond was super snel zindelijk, maar je moet er wel tijd in steken.

 

Ik zou gewoon gelijk de bench uitbreiden en op tijd uit laten.

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

Wij hebben een kratje aan de ene kant van de bench. Voor de rest zit hij niet heel vaak in de bench vooral snachts. In de nacht slaapt hij ook de hele nacht door, dit hoor ik omdat mijn kamer beneden is en dicht bij de bench (slaap snachts licht vandaarwink)

Het is ook niet zo dat hij niet kan staan of dergelijk aangezien we een bench hebben van 122cm.

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

Ook staat het deurtje nu open. Maar omdat we ook reacties van vrienden hadden die zeiden dat je het kratje(tussenschot) beter er in kan laten aangezien hij dan de andere kant zal zien als toilet. Maar omdat hij nu al sinds het begin snachts de hele nacht door slaapt. En we dus eigenlijk het kratje er uit willen halen. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ook staat het deurtje nu open. Maar omdat we ook reacties van vrienden hadden die zeiden dat je het kratje(tussenschot) beter er in kan laten aangezien hij dan de andere kant zal zien als toilet. Maar omdat hij nu al sinds het begin snachts de hele nacht door slaapt. En we dus eigenlijk het kratje er uit willen halen.  "

Gewoon eruit halen dan.

En dan plast of poept ie per ongeluk een keer, is dat erg? 

Een hond zal dat echt niet expres als toilet gebruiken. Dan zal die al enorm nodig moeten plassen, dan is het aan jullie om daar op tijd bij in te grijpen en dus naar buiten te gaan.

's Nachts is niks anders als overdag. Ook dan moet je aan zindelijkheid werken.

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

Dex is in de nacht dus zindelijk en overdag geeft hij het netjes aan wanneer hij zijn behoefte moet doen zodat hij snel naar buiten kan! wink

Hopelijk begrijpen jullie mij dus ook niet verkeerd. We hebben nu voor het eerst een bench en dat is dus allemaal een beetje nieuw.

Zoals je in dit filmpje kunnen zien hebben wij ook een krat als dit:

https://youtu.be/l95X-Gzf_D8

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Gewoon eruit halen dan.
En dan plast of poept ie per ongeluk een keer, is dat erg? 
Een hond zal dat echt niet expres als toilet gebruiken. Dan zal die al enorm nodig moeten plassen, dan is het aan jullie om daar op tijd bij in te grijpen en dus naar buiten te gaan.
's Nachts is niks anders als overdag. Ook dan moet je aan zindelijkheid werken. "

Een pup plast of poept niet per ongeluk. Wanneer je je pup meeneemt uit het nest dan zit er bij een goede fokker al een mate van zindelijkheid in; geleerd door de moederhond. Die bestaat voornamelijk uit: Je bevuilt je nest niet.

 

Punt is dat een pup het niet lang kan ophouden maar wel eventjes. Wanneer een pup niet weet dat het niet de bedoeling is om in huis te plassen en poepen dan zullen ze het in huis niet ophouden, ook niet eventjes terwijl ze dat dus wel kunnen. Dat zie je ook bij pups die het buiten te spannend vinden om te poepen en plassen. Die houden het op tot ze weer veilig terug in huis zijn. 

 

Zindelijkheid is dus eigenlijk niet meer dan begrijpen dat ze binnen niet mogen poepen en plassen. Een pup die te lang in de bench zit poept en plast uit noodzaak in de bench; ze kunnen het niet meer ophouden. Tenzij de bench zoveel ruimte biedt dat ze een poep/plas plek en een nestplek kunnen maken. Dan is er voor hen geen aanleiding om het eventjes op te houden. 

 

Wanneer je de bench gebruikt als hulpmiddel bij de zindelijkheidstraining dan is dat dus alleen om kortdurend de ongelukjes (pup plast/poept zodra hij aandrang voelt zonder op te houden) te voorkomen zodat een pup niet denkt dat dat oké is. Het is dus aan de eigenaar om de tijden in de bench te minimaliseren en echt alleen te gebruiken wanneer echt opletten er niet bij is. De nacht is lang, te lang voor de meeste pups om het op te houden. Het is dus aan de eigenaar om te voorkomen dat de pup uit noodzaak de bench vervuilt. Meerdere keren je bed uit om de pup buiten te zetten is dus echt nodig in het begin.

 

Mensen die beweren een pup nooit uit het oog te verliezen terwijl ze alleen thuis zijn, liegen. Kan niet, onmogelijk.

 

Is het erg wanneer je pup ongelukjes heeft? Ja. In die zin dat het de zindelijkheidstraining vertraagt. Ieder plasje poepje in huis is voor de pup een teken dat het oké is. Achteraf mopperen/corrigeren is namelijk niet te volgen voor een pup/hond. Ze hebben geen idee waarom dat mens waar ze voor hun overleven van afhankelijk zijn opeens 'boos' is. En ook echt niet wanneer je ze met hun neus door hun behoefte haalt hoor. Alleen een correctie op heterdaad ("Nee") is voor een pup al snel begrijpelijk.

 

Zindelijkheidstraining:

- Laat je pup niet uit het oog

- Corrigeer wanneer de pup aanstalten maakt tot plassen/poepen (nooit na de daad)

- Laat je pup heel vaak uit om te voorkomen dat ze uit noodzaak plassen/poepen in huis

- Zet je pup zo kort en zo min mogelijk even in de bench (na uitlaten) als je even echt niet op kunt letten

- Prijs je pup de hemel in als hij buiten poept/plast

- Zorg dat de pup 's nachts ruim voldoende naar buiten gaat om te voorkomen dat hij uit pure noodzaak plast/poept in huis/bench

 

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

532110.jpg

Tussenschot /kratje is er uit!

Kunnen we nu ook gewoon zijn voederbakjes in het overige gedeelte leggen? En zijn matje naar achter schuiven? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Tussenschot /kratje is er uit!
Kunnen we nu ook gewoon zijn voederbakjes in het overige gedeelte leggen? En zijn matje naar achter schuiven?  "

Zeker! Is dit in een soort gang/hal ofzo als ik dat vragen mag? Kun je dan niet sowieso het deurtje open laten, ook in de nacht? Als die hier verder niks kan slopen/bevuilen zou ik dat eens proberen!

 

Maar het kratje eruit is al een goede stap! 

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

" Een pup plast of poept niet per ongeluk. Wanneer je je pup meeneemt uit het nest dan zit er bij een goede fokker al een mate van zindelijkheid in; geleerd door de moederhond. Die bestaat voornamelijk uit: Je bevuilt je nest niet.
 
Punt is dat een pup het niet lang kan ophouden maar wel eventjes. Wanneer een pup niet weet dat het niet de bedoeling is om in huis te plassen en poepen dan zullen ze het in huis niet ophouden, ook niet eventjes terwijl ze dat dus wel kunnen. Dat zie je ook bij pups die het buiten te spannend vinden om te poepen en plassen. Die houden het op tot ze weer veilig terug in huis zijn. 
 
Zindelijkheid is dus eigenlijk niet meer dan begrijpen dat ze binnen niet mogen poepen en plassen. Een pup die te lang in de bench zit poept en plast uit noodzaak in de bench; ze kunnen het niet meer ophouden. Tenzij de bench zoveel ruimte biedt dat ze een poep/plas plek en een nestplek kunnen maken. Dan is er voor hen geen aanleiding om het eventjes op te houden. 
 
Wanneer je de bench gebruikt als hulpmiddel bij de zindelijkheidstraining dan is dat dus alleen om kortdurend de ongelukjes (pup plast/poept zodra hij aandrang voelt zonder op te houden) te voorkomen zodat een pup niet denkt dat dat oké is. Het is dus aan de eigenaar om de tijden in de bench te minimaliseren en echt alleen te gebruiken wanneer echt opletten er niet bij is. De nacht is lang, te lang voor de meeste pups om het op te houden. Het is dus aan de eigenaar om te voorkomen dat de pup uit noodzaak de bench vervuilt. Meerdere keren je bed uit om de pup buiten te zetten is dus echt nodig in het begin.
 
Mensen die beweren een pup nooit uit het oog te verliezen terwijl ze alleen thuis zijn, liegen. Kan niet, onmogelijk.
 
Is het erg wanneer je pup ongelukjes heeft? Ja. In die zin dat het de zindelijkheidstraining vertraagt. Ieder plasje poepje in huis is voor de pup een teken dat het oké is. Achteraf mopperen/corrigeren is namelijk niet te volgen voor een pup/hond. Ze hebben geen idee waarom dat mens waar ze voor hun overleven van afhankelijk zijn opeens 'boos' is. En ook echt niet wanneer je ze met hun neus door hun behoefte haalt hoor. Alleen een correctie op heterdaad ("Nee") is voor een pup al snel begrijpelijk.
 
Zindelijkheidstraining:
- Laat je pup niet uit het oog
- Corrigeer wanneer de pup aanstalten maakt tot plassen/poepen (nooit na de daad)
- Laat je pup heel vaak uit om te voorkomen dat ze uit noodzaak plassen/poepen in huis
- Zet je pup zo kort en zo min mogelijk even in de bench (na uitlaten) als je even echt niet op kunt letten
- Prijs je pup de hemel in als hij buiten poept/plast
- Zorg dat de pup 's nachts ruim voldoende naar buiten gaat om te voorkomen dat hij uit pure noodzaak plast/poept in huis/bench
  "

Bedankt voor de tips! smile

Nu heb ik zojuist het kratje er uit gehaald. Wetende dat ik vannacht maar even extra alert moet zijn. Dex heeft bij zijn fokker inderdaad al een beetje bench training en zindelijkheids training gehad. 

Overdag houden we hem inderdaad in de gaten, wanneer we dit niet zouden doen plast of poept hij zo in de kamer. Vaak loopt hij dan naar de deur toe en ga ik met hem naar buiten. Snachts slaapt hij zoals ik al aangaf gewoon van 11u tot half 6/6u wanneer de rest uit bed gaat. En in het weekend wat later, maar dan ligt hij er ook ietsie later in. wink

 

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

" Zeker! Is dit in een soort gang/hal ofzo als ik dat vragen mag? Kun je dan niet sowieso het deurtje open laten, ook in de nacht? Als die hier verder niks kan slopen/bevuilen zou ik dat eens proberen!
 
Maar het kratje eruit is al een goede stap!  "

Jaa, dat hebben we ook vaak! En het inderdaad een halwink

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

Het kratje was inderdaad voor de zindelijkstraining. We wisten dus van de fokker dat ze er aan had gewerkt, maar voor het zelfde geldt vond hij het hier allemaal zo spannend. Nu zijn we inmiddels ruim een maand verder. En geen nachtelijke plas of poep gehad. Vandaar dat we ons afvroegen of het kratje nu dan weg kon en of het hem niet in verwarring zou brengen!

Maar iedereen heel erg bedankt voor de tips! smile

En over een bench hoes of deken? Wat is jullie ervaring daarmee? Of is het niet wijs om nu nog mee te beginnen? wink

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" En over een bench hoes of deken? Wat is jullie ervaring daarmee? Of is het niet wijs om nu nog mee te beginnen?  "

Daar heb ik om 11:15 een uitgebreide reactie op gegeven.

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

" Daar heb ik om 11:15 een uitgebreide reactie op gegeven. "

Oeps, mijn excuses. 

Hartelijk bedankt voor je behulpzame reactie! smile

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

" Jaa, dat hebben we ook vaak! En het inderdaad een hal "

Waarom je pup in een kooi opsluiten als je een hal hebt waar hij kan verblijven? Dan heeft hij veel meer ruimte om te lopen, spelen, etc. Daar maak je je hond veel gelukkiger mee dan in een kooi. Want zo te zien staat de kooi nu ook in de hal, dus ik ga ervan uit dat de pup daar nu ook verblijft als hij moet slapen of alleen thuis blijven. 

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

" Waarom je pup in een kooi opsluiten als je een hal hebt waar hij kan verblijven? Dan heeft hij veel meer ruimte om te lopen, spelen, etc. Daar maak je je hond veel gelukkiger mee dan in een kooi. Want zo te zien staat de kooi nu ook in de hal, dus ik ga ervan uit dat de pup daar nu ook verblijft als hij moet slapen of alleen thuis blijven.  "

Dex is nooit alleen thuis hier. wink

We hebben de bench haast altijd open, tenzij de hal moet worden stofgezogen!

532116.jpg

honden page profiel Melanie Melanie

honden foto van Melanie

We zullen de bench ook langzaam afbouwen!

Aangezien we een verbouwde boerderij hebben hebben we veel ruimte, en kunnen we uiteindelijk ook nog voor hem een eigen kamer. Nu is dat nog de gang omdat hij hier niet snel iets kan "slopen" en de ruimte heeft om soms alleen te spelen. Hij ziet de bench ook als een rustplek, wanneer hij in de kamer, keuken of speelkamer is en hij een beetje moe aan het worden is loopt hij vaak zelf naar de deur en laten we hem naar de hal waar hij zelf vaak in de bench kruipt.

 

Het enige wat wij nu nog kunnen doen wanneer hij zo'n rust momentje wil, hem niet storen. En dan ook niet onnodig naar de hal toelopen. Wanneer hij uitgerust is horen we hem inderdaad blaffen en nemen we hem mee naar buiten waarna we hem vervolgens in de woonkamer doen.

 

Wel wanneer mijn moeder baby's thuis heeft om op te passen, speelt hij wanneer de baby's in de woonkamer zijn in de hal. Aangezien hij erg enthousiast is en een baby voor hem maar om zo te zeggen een bijzonder mensje is. wink

Maar wel erg bedankt voor de tips!

We hebben het tussenschot oftewel het kratje weggehaald en zullen vanaf nu elke nacht het deurtje openlaten! smile

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

"
 
Mensen die beweren een pup nooit uit het oog te verliezen terwijl ze alleen thuis zijn, liegen. Kan niet, onmogelijk.
 
  "

Euh..excuseer?

Als de pup je altijd overal mag volgen (wc, douche, slaapkamer, tuin) kan je hem wel altijd in het oog houden.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Euh..excuseer?
Als de pup je altijd overal mag volgen (wc, douche, slaapkamer, tuin) kan je hem wel altijd in het oog houden. "

Ahum. Staat de pup dan IN de douche? Als ik kook let ik op dat ik niet in mijn vingers snijd, dat het eten niet aanbrandt e.d. Mijn aandacht is dan niet bij de pup. Te vergelijken met appen in de auto. Kan best. Boem. O nee, toch niet.

 

Naar de wc gaan mijn pups inderdaad ook gewoon mee als ik alleen thuis ben.

Volgende forumvraag: Puppy vals gedrag?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^