Rot gevoel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NovaNova

honden foto van Nova

Onze lieve speelse Nova is nu 4 maanden oud en het gaat erg goed. We merken nu al dat het steeds beter gaat en dat ze beter luistert en ook dankzij de puppy cursus heb ik het gevoel dat ze opgroeit tot een zelfverzekerde speelse zeer sociale hond. 

Enkel..nu was ik vanmorgen in het park en kwamen er twee grote honden aanlopen. die hoorde bij elkaar. mijn hond zat nog vast..die van haar ook. ze hield in dus had al in de gaten dat ik afstand moest houden. Ze zei..het teefje niet maar het mannetje kan nog wel eens uitvallen naar een pup..ik dacht..oh oke..geen risico..ik loop de andere kant op..maar ze verzekerde mij dat als ze los waren er niets aan de hand was. hij zou laten merken dat ie niets van haar moest hebben en dat zou ze begrijpen. Oke..dus honden los..en idd..Nova liep naar iedere hond. ze doet dat op een onderdanige manier..laat aan zich snuffelen..soms gaat ze helemaal op haar rug liggen..en dan is het goed..en spelen ze..of loopt de andere hond door en weet ze dat hij niet wilt spelen en gaat ze opzoek naar een ander hondje. Ze is niet opdringerig maar natuurlijk wel een pup.  Ze liep dus ook naar dat mannetje..dat ging prima..hij snauwde niet..gromde niet..maar blijkbaar gaf hij toch een boodschap over van..tot hier en niet verder..Nova draaide zich om..en het was duidelijk..niks vervelends... we liepen met het groepje op..en ging verder prima. Tot dat!...de eigenaar van de honden een zakje vers vlees uit haar zak haalde..ja dat rook Nova ook..en ging er ook tussen zitten..dat accepteerde dat mannetje niet en gooide haar op de grond en gromde..Nova was compleet overstuur..ze piepte en gilde.. mijn hart brak.. Ik heb haar niet opgepakt en getroost dat leek mij niet verstandig..maar ben voor haar gaan zitten en zei kalmerend.."het is goed lieverd". ze was even flink van slag.. en wilde niet echt meer verder lopen..keek gelijk argwanend naar iedere hond..kreeg haar nog met moeite mee..en na 150 meter ben ik ook terug gekeerd naar huis.. Voorzichtig snuffelde ze nog wel met andere honden maar dat onbevangen enthousiaste was er even helemaal vanaf. toen heb ik en een andere vrouw even soort van zeg maar gespeeld met haar..gek gedaan..toen ging ze wel weer normaal lopen en was haar staart weer normaal.. Maar toch voel ik mij rot.. had ik mijn gevoel moeten volgen en weg moeten blijven van deze hond(en) of is zo'n leer momentje voor haar misschien helemaal niet zo erg (dat probeer ik mij nu voor te houden.

Ze ligt nu overigens heerlijk relaxt te slapen. Heb thuis na het eten even lekker met haar geknuffeld..voelde me zo schuldig. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

In mijn ogen was dat een grote fout van die meneer om dat zakje vlees tevoorschijn te halen, ontzettend dom om zoiets te doen bij een groepje honden, dat is gewoon vragen om moeilijkheden.

 

Mijn hart breekt ook altijd bij zulk soort dingen, Lola mijn vorige hond die al oud was en helemaal geen aanleiding af wird flink ondersteboven gelopen door een dolle jonge herder, ze gilde het ook uit. 

Mijn eerste hond was nog een heel jonge pup toen ze door een groepje Weimaraners achterna gezeten wird, ik kreeg er bijna een hartstilstand van.

Of Jenna die eens door een Akita besprongen werd die haar tuin verdedigde, we liepen langs een huis en het hek stond open, gelukkig liet ze zich meteen op haar rug vallen en kon ik de hond wegbrullen.

Gelukkig verder niets gebeurd en niets aan overgehouden. Maar zoiets vergeet je nooit meer.

 

Je hebt het hartstikke goed aangepakt vind ik. 

 

Een leermomentje voor de pup is het denk ik niet, ze deed niets fout. Die man maakte een fout, waardoor ze misschien wel geleerd heeft dat er ook nare  dingen in het leven zijn. Maar ik denk dat jij er meer last van heeft dan zij, vooral ook omdat je haar daarna goed begeleid hebt en ze zich snel kon herstellen, dat geeft haar vertrouwen in jou. Dus dat was dan wel weer een positief leermomentje voor haar.

honden page profiel NovaNova

honden foto van Nova

Bedankt voor je lieve reactie. Mijn vorige hond is altijd wat angstig geweest voor honden..en mensen. (Briard zijn sowieso wat eenkennig) Daarom zijn we zo blij met hoe zij met andere honden omgaat..gisteren op het strand ging het zo leuk.. Ze keek haar ogen uit met alle honden en het ging prima. Maar met het karakter van mijn vorige hond in het achterhoofd was ik bang dat ze dat er ook aan zou overhouden. Hopelijk hierna snel weer veel leuke ervaringen. 

Dat van dat verse vlees vond ik ook dom..en zei ik ook wel tussen neus en lippen door..dat dat misschien niet zo handig was. Maar ze bleeft maar zeggen..ja hij zette haar op haar plaats..maar idd...ze deed niets verkeerd..ze liep haar neusje achterna. 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Stom van de eigenaar.

Gelukkig reageerde de reu goed naar jouw pup. Hij zette je pup netjes op de plaats....vind ik niet zo erg..goed leermomentje voor je pup misschien dat ie de volgende x als er weer iemand zo 'dom' is om zijn/haar hond te willen voeren gaat zij een eindje om ;-)

Het had natuurlijk uit de hand kunnen lopen, daarom houd ik er niet van om eten te geven aan je honden waar andere honden bij zijn (of speeltjes)

Je hebt het goed opgelost door lekker met dr te spelen

;-)

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Misschien is het ook een leermomentje voor jou geweest. Volg gewoon je eigen intuïtie. Ik wil je niet aanvallen, want ik vind het zelf ook werkelijk onbegrijpelijk dat iemand snoepjes aan honden gaat zitten uitdelen. Maar ik wil wel duidelijk zijn, dat komt mogelijk wat hard aan, het is wel goed bedoeld. In deze situatie had jij de keuze om door te lopen nadat je gewaarschuwd was, of om een wildvreemde te vertrouwen die eigenlijk zegt dat als zij haar hond, die niet van puppygedrag houdt, los laat (en daarmee dus ook een groot deel van haar controle over de hond), dat het dan vast wel goed zal gaan. Je hebt geen idee hoe haar honden werkelijk zijn, wie de baas eigenlijk is, wat ze bedoelt met: “hij is niet zo lief voor puppies”. Voor de een is grommen al niet zo lief, voor de ander is tot bloedens toe bijten niet zo lief. En je hond is nog zo klein, zo jong. Het is helemaal niet nodig voor een pup om te leren met alle honden om te gaan. Dus ik zou je aanraden om je pup te laten spelen met honden en mensen die je vertrouwt. Er zijn namelijk zoveel mensen die hun hond niet kennen, geen idee hebben hoe ze moeten handelen en daarbij ook nog te weinig uitdaging en beweging aan hun hond bieden, waardoor frustratie snel hoog kan oplopen. En daar kan een puppy flink de dupe van zijn. Sterkte in ieder geval, neem even een kopje thee om van de schrik bij te komen. Het komt wel goed met je pup. 

honden page profiel NovaNova

honden foto van Nova

Dat ga ik een volgende keer ook zeker doen. :)..zojuist weer wezen wandelen en we kwamen een grote hond tegen. ze zat al te wachten op hem..ik vroeg op afstand kan het?..ze zij ja hoor..en ze heeft echt heerlijk gekroeld met die hond..ze waren erg lief voor elkaar .. Maar ik ga idd niet meer zomaar op iemand anders woord af.. en laat me niet meer overhalen. ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Dat ga ik een volgende keer ook zeker doen. :-)..zojuist weer wezen wandelen en we kwamen een grote hond tegen. ze zat al te wachten op hem..ik vroeg op afstand kan het?..ze zij ja hoor..en ze heeft echt heerlijk gekroeld met die hond..ze waren erg lief voor elkaar .. Maar ik ga idd niet meer zomaar op iemand anders woord af.. en laat me niet meer overhalen. ;-) "

hp-thumbsup

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Ach ja.. Ze zal wel vaker ergens hard van schrikken. Komt wel goed hoor. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^