Afgebroken nagel

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LennardLennard

Hallo allen, 

 

Nu heb ik een vraag. Mijn whippet pup heeft een nagel in zijn geheel afgebroken. Ziet er schoon en droog uit. Hoelang duurt het voordat ik een nieuw beginsel van de nagel zie. Groeit het gezond terug? Of blijft het een zwak punt?

Graag ervaringen! 

honden page profiel TukkerTukker 3 doggies

honden foto van Tukker

Mijn hond heeft ook eens een afgebroken nagel gehad. Echt helemaal eraf. Bloedde (even) een als een rund.

Het heeft best een tijd geduurd voor ik weer iets van een nagel kon voelen. Het heeft echt maanden geduurd, misschien wel meer dan een half jaar (weet dat niet precies meer) voor het weer een volwaardige nagel was. Maar het is bij hem weer helemaal goed gekomen...

 

 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Pepijn heeft een paar weken geleden ook een nagel verloren. Ik volgde een bloedspoor  en kwam bij zijn achterpoot uit. Hij heeft nooit pijn aangegeven en de nagel is ook niet teruggevonden. Het is niet geinfecteerd, ik heb zijn voet in het begin wel een paar keer goed afgespoeld.  Ik zie nu het begin van een nagel van ongeveer 4 mm komen.

honden page profiel LennardLennard

Super. Fijn om te horen! 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Beer heeft dat in de zomer ook gehad. Ik heb het schoongespoeld en drooggedept. We waren op vakantie en hij liep de hele dag door gras en modder, dus ik heb de dagen erna 2 keer per dag gesprayd met wondspray. Het is niet gaan infecteren, binnen een week was het leven helemaal hard en droog geworden. Er zit nu weer een volwaardige nagel. 

honden page profiel LennardLennard

Goed om te horen! Mooie hond trouwens.. 

honden page profiel bentebente

Mijn hond verloor haar hele nagel en deze is nooit meer aangegroeid. Ze had toen gewoon nog maar drie nageltjes, hebben ze verder geen last van als het een schone en nette wond is geweest. 

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Hou het wel goed in de gaten. Mijn hond heeft ook ooit zijn nagel eraf gebroken. Hij leek er niet last van te hebben, en met de tijd groeide zijn nagel weer terug aan. Maanden later gebeurde het wel eens dat Billie soms eens mankte, en uiteindelijk bleek dat de nagel wel terug gegroeid was, maar hol aan de binnenkant waardoor het leven open en bloot was. Tegen die tijd was dat daardoor zo zwaar ontstoken dat ze zijn hele duim hebben moeten amputeren. 

Volgende forumvraag: Ervaringen met volgende tondeuses
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^