Plassen als ze blij is. En 2 andere vragen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel kleinepupkleinepup

honden foto van kleinepup

Ik vroeg me af of iemand dit herkent.

#Telkens als iemand haar aanhaalt pist ze heel hun schoenen en handen onder *schaam* ook al heeft ze net buiten netjes geplast.

Gaat dit nog over? Is dit omdat ze hun blaas nog niet onder controle heeft?

#En dan nog 1 vraagje; ze is razend snel haha, als ik naar buiten ga of naar de gang is ze er eerder dan ik!, terwijl ze 1 sec geleden in de kamer zat...hihi

Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

#En herkennen jullie ook dat ze constant onder je voeten loopt?

Ik loop dansend dor de woonkamer om maar net op haar te gaan staan.

Soms per ongelijk sta ik toch op haar pootje en das niet leuk!

Tips hierover zijn welkom!

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Plassen bij aanhalen is ,,onderdanigheid,, als ik dit woord nog mag gebruiken in deze tijd van het afzweren vd dominantie opvoedingsregels.

Wat je moet doen? Totaal negeren. Mopperen of aandacht maakt het probleem erger.,(ohh baasje is boos, hond schrikt en nog meer plassen.)

  Voorkomen dat er geplast wordt. Dus visite en iedereen aanleren de hond niet te aaien maar even te negeren

. Want aaien is ,,help, beetje eng, ik ben maar heel klein en laat dan, om dat te laten zien mijn plasje lopen.

Negeer je het,plasgedrag consequent daN zal het op een gegeven moment stoppen.

Kom je thuis, de hond is blij, zorg dat hij op een watervaste ondergrond staat zodat je makkelijk kunt dweilen. Of begroet in de tuin ....maar beter is langs lopen en niet aankijken en niet aaien,

 

 

Tja en het achter je aan lopen. Dat doen die kleintjes heel graag.  Begin met de oefening plaats aanleren en stuur je hondje daarheen als je bezig bent,. Veilig voor jou en je hond.

Ja, het gaat over, dat plasen,,  maar kan lang duren. Mijjn tollerteefje heedt het tot ongeveer 1 jaar gedaan , toen via een passend homeopathie middel  is het verholpen..

 

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Het moeilijkste was om de visite op te voeden. Was ik in de keuken hoorde ik, ze heeft geplast. Dan zei ik, je hebt haar geaaid...... altijd ,,ehh ja, heel even maar hoor,,

Tja, dan was je weer terug bij af.

honden page profiel kleinepupkleinepup

honden foto van kleinepup

Oke dankje voor je reactie!

Tja dat plassen doet ze niet bij mij idd want ik zeg niks en doe niks als ze druk is.

Maar net kwamen we een lief meisje tegen die ff wilden kroelen en psssssttt heel haar schoenen en handen onder de pis. O dan schaam ik me enorm. Boos worden wij nooit! Ze doet het ook niet altijd , maar wel vaak.

En over het mee schieten de gang op en zo..stjeetje wat is zij snel zeg met haar korte pootjes.

Kan er ook nog wel om lachen want ze rent zo 3 tredes de trap en durf niet naar beneden. Ik sta er dan voor en hop ze springt zo in mijn armen hahaha...circus hond.

honden page profiel bentebente 3 doggies

Ach ja. Hadden wij ook een tijdje. Als we thuiskwamen pieste een van onze honden ook altijd gelijk. Negeren, opruimen, en volgende keer rustiger binnenkomen. Dan daalt hun enthousiasme wat. Uiteindelijk deed ze dit niet meer en konden we gewoon weer vol enthousiasme reageren. 

Misschien toch ook maar nog wat vaker uitlaten? Blijkbaar moet ze dan wel namelijk.

 

Is het erg dat ze zo vlug is dan? Maakt toch niks uit in principe? En wat betreft dat in de weg lopen, tsja.. kleine hondjes doen dat nou eenmaal ;). De hoeveelheid keren dat ik op een pootje ben gaan staan of de hond per ongeluk de halve kamer door schopte omdat ze er net voorliep.. ontelbaar. Uiteindelijk leren ze wel wat beter uitkijken en jij zelf ook. 

honden page profiel kleinepupkleinepup

honden foto van kleinepup

Ze gaat echt genoeg uit. Sterker nog ze is vaak net uitgeweest .

Moet echt lachen om wat jij zegt dat je de de kamer door laat vliegen als ze op je schoen belanden.

Maar ik vind het ook zielig dan.

Ben bang dat er iets breekt.

 

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

" Ach ja. Hadden wij ook een tijdje. Als we thuiskwamen pieste een van onze honden ook altijd gelijk. Negeren, opruimen, en volgende keer rustiger binnenkomen. Dan daalt hun enthousiasme wat. Uiteindelijk deed ze dit niet meer en konden we gewoon weer vol enthousiasme reageren. 
Misschien toch ook maar nog wat vaker uitlaten? Blijkbaar moet ze dan wel namelijk.
 
Is het erg dat ze zo vlug is dan? Maakt toch niks uit in principe? En wat betreft dat in de weg lopen, tsja.. kleine hondjes doen dat nou eenmaal ;-). De hoeveelheid keren dat ik op een pootje ben gaan staan of de hond per ongeluk de halve kamer door schopte omdat ze er net voorliep.. ontelbaar. Uiteindelijk leren ze wel wat beter uitkijken en jij zelf ook.  "

Ik deed de deur open zodra ik er bij stond, en keek dan pas of ze mee ging of nog sliep. Vaak stond zij dan al aan mijn voeten of was me al voorbij en stond in de hal, haha. En toen klemde de deur een keertje, en rende mijn hond, toen nog pup, vol tegen de deur aan hp-frusty Dit stopte haar sprintjes hierna niet, maar zorgde wel dat ik voorzichtiger werd XD

 

Ik ben ook wel eens een paar keer op haar gaan staan. Visite ook trouwens. Nu gromt ze als ze denkt dat ze geplet gaat worden als ze ligt. Ik til haar dus maar aan de kant, of stuur haar weg als ze op mijn plek op de bank gaat zitten. Als ik 'net alsof' op haar ga zitten om haar weg te jagen, gromt ze dus, want het is iets te vaak echt gebeurt innocent al was dat wel voornamelijk op de grond. Ondanks meerdere 'pletters' en schoppen heeft ze het dus alsnog overleefd zonder blijvende lichamelijke schade  tongue-out

 

Mijn hond achtervolgt me nog af en toe, ze is nu bijna 4 jaar. Maar alleen wanneer ik me 'verdacht' gedraag. Ze heeft verlatingsangst, en zodra ik mijn schoenen aandoe en/of mijn jas, laten haar ogen mij niet meer los. Of wanneer ik te lang uit beeld verdwijn, naar boven bijvoorbeeld. Afhankelijk van hoe ze zich voelt denk ik, kan ik haar uren, tot maar 5 minuten alleen beneden laten voordat ze bij de deur naar de hal begint te piepen. Maar daar is niet echt een pijl op te trekken.

Ik zou het alleen laten goed opbouwen als ik jou was. Ik had die mogelijkheid niet, en ben in een paar jaar tijd ook nog eens heel vaak verhuisd. En zit nu met de gebakken peren foot-in-mouth Het is in zoverre verbeterd dat ze niet meer poept en plast in huis, en niet meer plasjes kwijl bij de achterdeur achterlaat door aan een stuk daar te zitten hijgen. Maar ze huilt wel met tussenpozen van soms een kwartier, maar soms nog geen minuut ertussen en juist bijna een heel kwartier lang, als een wolf. Niet handig met buren. Gelukkig kan ze mee naar werk. Maar boodschappen probeer ik alleen in bulk te doen, of te bestellen en dan af te halen (ze bezorgen niet), en haar dan in een tas te doen en bij de buitendeur van de supermarkt te blijven. Maar dit kost extra geld dus ik ga meestal voor bulk shoppen terwijl ik haar bij een oppas achterlaat. Things we do for our dog yellhp-angel

 

Deemoedsplasjes heb ik geen ervaring mee.

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Lotus heeft als pup ook een tijdje deemoedsplasjes gedaan en is er vanzelf mee gestopt. Bij Lotus had het met opwinding en blij zijn te maken niets met zindelijkheid.

honden page profiel SjiezoeSjiezoe 3 doggies

" Ik vroeg me af of iemand dit herkent.
#Telkens als iemand haar aanhaalt pist ze heel hun schoenen en handen onder *schaam* ook al heeft ze net buiten netjes geplast.
Gaat dit nog over? Is dit omdat ze hun blaas nog niet onder controle heeft?
#En dan nog 1 vraagje; ze is razend snel haha, als ik naar buiten ga of naar de gang is ze er eerder dan ik!, terwijl ze 1 sec geleden in de kamer zat...hihi
Hoe kan ik dit het beste aanpakken?
#En herkennen jullie ook dat ze constant onder je voeten loopt?
Ik loop dansend dor de woonkamer om maar net op haar te gaan staan.
Soms per ongelijk sta ik toch op haar pootje en das niet leuk!
Tips hierover zijn welkom! "

Tja hoe halen de mensen haar aan? vaak vinden hondjes het bedreigend als er van die grote handen en gebogen grote mensen op je af komen. Het kan misschien ook zijn dat ze niet goed uitplast buiten? of dat er iets medisch aan de hand is? Dat je pup constant met je mee loopt dat doet de mijne nu nog en die is 10 jaar. Jij bent nu haar mama zeg maar hè ze wil kijken en dicht bij je in de buurt blijven. Dus een tip gewoon een beetje samen werken is hier ook gelukt!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik ken 2 honden die dat hadden, maar die waren beide jong, nu doen ze dat niet meer, het is vanzelf over gegaan, ik denk toch dat ze nog te weinig controle over de blaas hadden.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Onze Saartje plaste ook vaak een klein plasje (soms wat groter) als welkom. Ze heeft het nog heel lang alleen bij mijn man gedaan. En opeens was het over, verder nooit iets in huis gedaan. Ik heb het idee dat het vaker bij teefjes voorkomt dan bij reutjes. Daar hoor ik het eigenlijk nooit van.

honden page profiel kleinepupkleinepup

honden foto van kleinepup

Ik ben blij om jullie reacties te lezen, het zal wel over gaan dan.

Bedankt iedereen voor het reageren 

Volgende forumvraag: Kong voor pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^