Engelse springer spaniël

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel vlindervlinder

Goedemiddag, ik ben hier een aantal jaar geleden ook al eens op het forum geweest. Inmiddels hebben we 2 jaar een hele lieve lagotto als oppashond gehad en blijft het kriebelen voor een eigen hond. We wonen nu nog in de stad, maar verhuizen in mei naar een dorp en hebben daar meer dan genoeg uitlaatmogelijkheden. 
Mijn man en ik zijn erg gecharmeerd van Engelse springer spaniëls. We hebben daar ook het een en ander over gelezen, maar zouden graag meer informatie willen. We vragen ons af of een Ess in ons gezin zou passen. 
Wij hebben 2 kinderen, 10 en 8 jaar op dit moment, een hele lieve kater en 2 dwerghangoorkonijntjes in de tuin. 
Ik ben zelf chronisch ziek en daardoor bijna altijd thuis. Natuurlijk zal de hond wel eens even alleen moeten blijven, maar nooit langer dan een paar uurtjes. We zoeken een hond die sociaal is naar kinderen en andere mensen (allemansvriend hoeft niet, mag wel) en die we ook goed kunnen leren luisteren en die los kan lopen(ben met kinderen heel consequent en dat is bij de hond ook de bedoeling :)) We willen ook graag op puppy- en vervolgcursussen. We kunnen de hond qua uitlaten het volgende bieden: 45 min boswandeling, 30 minuten boswandeling en de nodige plasrondjes. Nu lees ik dat Ess een hoog energieniveau hebben en we vragen ons af of we dan genoeg beweging kunnen bieden. De Ess zou onze eerste hond worden. Is dit ras aan te raden als eerste hond? En is het trekken aan de riem af te leren? Onze oppas lagotto trok echt heel erg hard aan de riem en dat was pittig met mijn gezondheid. 
Mochten jullie nog andere tips qua passend ras hebben dan horen we dat ook graag! We willen ons goed oriënteren!

Bedankt alvast voor het meedenken!

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Het  zijn lieve honden, maar het zijn vooral jachthonden.

Dat moet je niet onderschatten.

Alleen wandelingen zonder met de hond te werken (hondensport of jachttraining) dat is niet echt genoeg.

 

Trekken aan de riem is ook een stukje opvoeding. 

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ik vind het hele leuke vrolijke honden.  Maar in jouw verhaal mis ik inderdaad het woord jachthond.

Die eigenschap moet je incalculeren. Ook je wandelschema lijkt mij wat beperkt voor zo'n hond. Hij moet wel zijn energie kwijtkunnen, anders wordt hij misschien in huis te lastig.

honden page profiel koertkoert 1 doggies

honden foto van koert

Vrienden van mij hebben een Engelse springen spaniël en die is leuk en mooi en ze hadden er 1 van 14 jaar 

honden page profiel luzluz 3 doggies

honden foto van luz

Je hebt 2 lijnen bij de Engelse springer spaniel: de jachtlijn en de tentoonstellingslijn.

Bij de jachtlijn kan je het al raden, het zijn jachthonden tot in de toppen van hun tenen. 

Maar als ze altijd aan de riem moeten lopen raken ze helemaal gefrustreerd. Ze moeten echt kunnen los lopen en dat moet je hun aanleren om jou niet uit het oog te verliezen. En dat is bij een jachtspringer een hele uitdaging.

Typisch voor hun is ook het felle trekken aan de riem (omdat ze altijd los willen lopen) en is bij een springer heel moeilijk af te leren.

De tentoonstellingslijn heeft niks jacht in zich maar heeft een langere beharing. Heeft meer vachtonderhoud nodig ( regelmatig hondenkapsalon).

 

Wel zeker met stamboom kopen, niet alleen voor de gezondheid maar ook om het typische springer karakter te hebben.

En een fokker uitzoeken die zijn pups goed socialiseerd ( nooit een pup kopen die vb in een stal geboren is)

 

Ik heb een jacht springer, ik train en werk nooit met haar. 

Wel dus alleen veel wandelen en altijd los.

Het is de fijnste en beste hond die ik ook gehad heb

Het kan dus wel zonder "te werken".

 

O ja: fijnste honden die je kan hebben voor kinderen ( mits goed gesocialiseerd bij de fokker natuurlijk)

honden page profiel vlindervlinder

Dank jullie wel voor de reacties. Natuurlijk weten we dat de Ess een jachthond is. We hebben ons ingelezen. Het is nog niet zover, maar we zouden zeker voor een pup met een stamboom gaan, zodat er verantwoord gefokt is. Via de rasvereniging zal vast een lijst met fokkers zijn neem ik aan. 
We vinden juist de jachtlijn zulke mooie honden, maar zullen er nooit aan beginnen als we de hond niet genoeg kunnen bieden!

Hoeveel wandel jij met jullie springer Luz? Ik lees overal dat ze veel beweging (en uitdaging) nodig hebben, maar niet hoeveel dat dan zou zijn. Ik hoor het heel graag!

Is er evt. een ander ras dat jullie passend vinden bij ons gezin?

honden page profiel SjaanSjaan 3 doggies

Onze eerste hond was/is een labrador, van een verantwoorde fokker die fokt op karakter als huishond maar hij jaagt wel met de ouder dieren. Niet heel groot en te fors wat je soms wel ziet bij dit ras. Top hond, wel een allemansvriend en dus jacht instinct maar wilde alles leren en vooral jou als baas een plezier doen. Super met kinderen en kan goed los al had ze soms de neiging ook met  anderen mee te lopen. Maar doet alles voor wat lekkers dus uiteindelijk af kunnen leren. Niet mee gewerkt maar wel puppy en vervolg cursus gedaan.
in de jonge jaren wel veel beweging nodig; minstens 1 losse wandeling waarin gerend en gespeeld kon worden van minstens 45 min en nog 3 wandelingen in de wijk van ongeveer 20/30 min. En als je eens wat minder tijd hebt geestelijke uitdaging dmv kong of snuffelmat of een bot. Kan goed alleen blijven, zijn wel sterk en wat onstuimig als ze jong zijn dus dat is misschien voor jouw gezondheid lastig. Al valt volgen en zelfbeheersing goed te leren. Er zit veel verschil in het karakter en drukte bij dit ras dus een goede fokker die bij jullie past is wel van belang. De fokker waar wij onze hond gehaald hebben verwacht in januari pups zag ik toevallig.
Onze 2e hond is een Ierse terrier, ook een super hond. Past ook in jouw beschrijving maar als eerste hond misschien wat te fel.

honden page profiel vlindervlinder

Sjaan, mag ik vragen bij welke fokker jouw labrador vandaan komt? Ik vind het leuke honden, maar vaak zo lomp en grof. Dat heeft de jouwe niet begrijp ik. Ik zou me graag eens verder inlezen

honden page profiel SjaanSjaan 3 doggies

Ik heb je een pb gestuurd!

Volgende forumvraag: Shih Tzu Fokker/Kennel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^