havanezer pup en uberhaupt een pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariska mariska

Beste dierenvrienden,

Ik, moeder van 2 kinderen van 9 en 11 en 3 katten en man  ben mij aan het orienteren op een hondje. Al jaren kriebelt het, elke keer twijfels, kan ik dit en wil ik dit echt? Ik ben gek op dieren, 3 katten zijn mijn alles. Maar een hondje zou het toch 'afmaken'. Het leuke er aan lijkt mij gewoon een beestje die echt ook  gek op jou is, dingen kan leren, samen weg gaan etc. Maar mijn man is helaas nog niet om.... 

Hij is bang voor de beperkingen die een hond je geeft. Dagje weg, etc. Ik (en hij vooral) snap natuurlijk dat je altijd meerdere keren per dag uit moet laten, ook als je geen zin hebt als het regent. Het gaat mij ook om de dingen hier buiten, dagjes weg maar ook bezoekjes her en der. Ik zou een hondje het liefste overal mee naar toe nemen vndaar ook een keuze voor een klein ras. Maar niet iedereen zit hierop te wachten of niet overal kan dit. Hoe ervaren jullie dit?

Het ras waar mijn oog op gevallen is is een havanezer, als gezelschapshondje sprak dit ras mij erg aan. Is dit ook zo? Ik zit niet te wachten op een keffertje, die blaft bij alles wat hij ziet, vooral voor de buren. Is dit sowieso goed af te leren? 

Ik hoor graag tips en adviezen wat betreft de voorbereiding hierop. Ik werk bv op een peuterspeelzaal en ben alle vakanties vrij, maar kan dus nu niet zomaar vrij nemen als we een pup zouden aanschaffen. dus zou dit dan moeten wachten tot de zomervakantie (6weken vrij) of zien jullie dit anders. Ik werk 4 ochtenden tot 12 en ben tegen 12.30 thuis, soms met vergadering later. Mijn man is ook 1 dag thuis. Het hondje zou dus 3 ochtenden alleen thuis zijn. 

Vast bedankt  voor jullie reacties en tips. 

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Klinkt toch super allemaal! Kan zeker hoor.  Voor die ochtenden dat de pup alleen is, zou je de eerste periode eventueel een uitlaatservice of oppas kunnen benaderen. Het alleen zijn zul je goed op moeten bouwen. Het is inderdaad ideaal als de pup rond de zomervakantie zou kunnen komen, maar dat is niet altijd realistisch.  Mocht je al overtuigd zijn van het ras dat je wil, ga dan eens naar de rasvereniging website en bekijk de lijst met fokkers. Misschien heeft een van die fokkers pups die rond de zomerperiode klaar zijn om te vertrekken maar zoek dit van tevoren goed uit! Wees voorzichtig met een week voor het begin van de zomervakantie op marktplaats e.d. kijken. Je vindt vast een pup die je direct mee kan nemen, maar of deze  van een betrouwbare fokker komt is een tweede... 

honden page profiel mariska mariska

Bedankt voor je reactie, ik heb inderdaad al een fokker gemaild met deze vraag. Soms zijn er wel eens ' geplande ' nestjes natuurlijk, maar   dat weet ik inderdaad niet zeker. Het zit hem er vooral in dat ik ook veel lees dat je het alleen zijn moet opbouwen, begrijpelijk, maar ik zit echt aan die vakantieperiodes vast. Het is nu nog niet zo dat mijn man staat te springen dus die gaat zeker geen vrij nemen als dat uberhaupt al kan. Ik hoop hem natuurlijk nog goed te kunnen overtuigen hoe leukhet kan zijn. Zijn vast meer mensen die dit gehad hebben?? (Van katten wilde hij eerst ook niets weten, heb er nu 3 ;-) )

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Mariska. Er is een topic, intikken op google, havanezer en andere bichon achtigen. Lang topic, maar je leest er heel veel over de havanezer! Misschien een tip. Volgens mij in een ander forum dan hp. Ik heb er veel uit geleerd en uiteindelijk voor een lhasa apso gegaan haha

honden page profiel Nicole & KaylaNicole & Kayla

honden foto van Nicole & Kayla

Mijn man wilde ook geen hond en nu...hij is stapelgek op haar!

 

Maar het beste is natuurlijk als je er alletwee achter staat.

 

Succes!

honden page profiel mariska mariska

Bedankt ientje, ik ga kijken, even kort waarom heb jij daartoe besloten en hoe bevalt Dit ras jou?

 

Ik zit nog wel enorm met het regelen van de opvoeding en alleen blijven van de pup. Wordt een beetje ontmoedigd door alle verhalen over weken tot maanden vakanties opnemen omdat een pup niet lang alleen kan blijven. Ik kan toch niet meer dan 2 weken vrij zijn in de meivakantie door die schoolvakanties . Ik dacht er wellicht makkelijker over...halve dagen werken leek mij ideaal maar dit blijkt dus al veel te lang te zijn...

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt ientje, ik ga kijken, even kort waarom heb jij daartoe besloten en hoe bevalt Dit ras jou?
 
Ik zit nog wel enorm met het regelen van de opvoeding en alleen blijven van de pup. Wordt een beetje ontmoedigd door alle verhalen over weken tot maanden vakanties opnemen omdat een pup niet lang alleen kan blijven. Ik kan toch niet meer dan 2 weken vrij zijn in de meivakantie door die schoolvakanties . Ik dacht er wellicht makkelijker over...halve dagen werken leek mij ideaal maar dit blijkt dus al veel te lang te zijn... "

Kijk dan eens in het asiel naar een wat ouder, klein hondje. Dan zit je eveneens met het probleem dat je misschien niet zomaar weg kunt, maar daarvoor kun je oppas regelen, je moet het nu eenmaal rustig opbouwen en kijkend naar het tempo van de hond, wat de hond aan kan en daar naar handelen.

 

Het is heel makkelijk om een hond te nemen, maar het is echt niet altijd zo makkelijk om er goed voor te zorgen.

 

Kijk eens op www.ikzoekbaas.nl

Of   https://www.hhin.nl/

daar vind je veel hondjes die een nieuw huis zoeken, soms heeft een fokker ook een hond terug gekregen en kan deze herplaatst worden. Zoek dan contact met de rasvereniging. 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Een dagje weg kan best als je een hond hebt.

Ik ben oma met een hond,bij school of schoolplein mag hier geen hond komen.

Parken dierentuinen enz kun je via internet kijken of de hond mee mag.

 

Op bezoek bij mensen,bij de 1 mag het bij de ander niet.

Hier bv bij onze dochters mag hij mee.

Bij anderen vraag ik het niet,omdat wij een hond hebben,onze keus, wil niet zeggen dat iedereen hem in zijn,haar huis wil.

 

Je hoort ook waar ik ben is de hond,vind ik niet.

 

En een hondenmaatje hebben kan heel fijn zijn hoor.

Ik reageer op je zin,de hond overal meenemen.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ik weet niet of een Havanezer wel de beste keus is. Het zijn ontzettend leuke honden, maar Havanezers staan erom bekend dat ze héél erg slecht alleen kunnen zijn. De kans dat het niet lukt om je hond dan te leren alleen te zijn, is vrij groot. Je moet er dus echt voor zorgen dat je oppasmogelijkheden achter de hand hebt voordat je er überhaupt aan begint.

 

De suggestie van Uckepuck om naar een volwassen hond op zoek te gaan is een goed idee. Een pup opvoeden is zwaar en kost echt heel veel tijd. Het forum staat vol met topics van mensen die zich daarin hebben vergist.

Ook een volwassen hond heeft tijd nodig om te wennen, maar een sociale hond die goed opgevoed is en geen issues heeft, past zich vaak binnen enkele weken (en soms zelfs dagen) al goed aan in zijn nieuwe huis. Als je bij stichtingen met buitenlandse honden gaat kijken, let dan op of ze honden hebben die hier in een opvanggezin zijn. Op die manier heeft een hond al veel geleerd hoe het Nederlandse ritme van het leven in huis is en meestal kunnen ze je dan heel goed vertellen wat een hond nodig heeft en hoe ze reageren op van alles.

 

honden page profiel mariska mariska

Bedankt voor jullie reacties! 

 

Ik ben ook zeker in overweging een herplaatser te nemen gezien de situatie. Maar ook dan moet je wel even de tijd nemen en vind je dan op het  juiste moment de juiste hond? Ik zit zo gebonden aan die schoolvakanties dat maakt het extra lastig.

Ik zie in het asiel bepaalde types waar ik niet warm voor loop en 9 van de 10 heeft gedragsproblemen of past niet in onze gezinssituatie (kan niet met katten of kinderen onder de 12 bijvoorbeeld). 

Met buitenlandse honden heb je inderdaad ook wel eens dat ze hier verblijven, maar de meesten zitten nog in het buitenland en hebben nog geen sociale omgang oid geleerd in nederland.

Maar ik ga zeker verder kijken. Ik zal ook goed kijken naar het ras, maar vooral karakter en dat is het grootste voordeel als je een hondje overneemt van iemand. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Vergeet niet dat veel honden in bijvoorbeeld Spanje op straat of in een asiel terechtkomen om dezelfde redenen waarom dat hier gebeurt: ziekte of overlijden eigenaar, echtscheiding, verhuizing, geen tijd meer ivm nieuwe baan, etc. Niet alle honden zijn zwerfhonden!! Een goede stichting kiest honden wel uit op hun sociale karakter. Sociale, vriendelijke honden hebben meestal ook een fenomenaal aanpassingsvermogen, ik heb me er vaak genoeg enorm over verbaasd met opvangers hoe snel ze het ritme hier oppakken...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Bedankt ientje, ik ga kijken, even kort waarom heb jij daartoe besloten en hoe bevalt Dit ras jou?
 
Ik zit nog wel enorm met het regelen van de opvoeding en alleen blijven van de pup. Wordt een beetje ontmoedigd door alle verhalen over weken tot maanden vakanties opnemen omdat een pup niet lang alleen kan blijven. Ik kan toch niet meer dan 2 weken vrij zijn in de meivakantie door die schoolvakanties . Ik dacht er wellicht makkelijker over...halve dagen werken leek mij ideaal maar dit blijkt dus al veel te lang te zijn... "

Mijn zoektocht was drie jaar. Via Markiesje, naar leeuwhondje, havanezer, naar lhasa apso.

Ik ben gaan kijken bij twee eigenaren van het leeuwtje, vond ik te hyper en te kefferig. Ik heb destijds dat hele topic gelezen, weken mee bezig geweest, en vond de beschrijvingen wat tegenstrijdig. De ene geen problemen met alleen zij  de andere wel, de ene blafte nooit de andere kefte om alles. Heb twee keer op een herplaatser gereageerd bij de havanezer vereniging, beide hondjes hadden problemen met of alleen zijn en keffen. Toen heb ik het opgegeven. Het voordeel vd leeuw en de havanezer is dat ze een normale snuitlengte hebben, maar toen dat voordeel voor mij als enige overbleef.......

Verder gezocht  en bij de lhasa uitgekomen. Super hondje, rustig in huis, je kan er fijn mee lopen en van alles mee doen. Dagje minder? Geen probleem, ze past zich meteen aan. Vorig jaar paar dagen ziek, niet naar buiten geweest, alleen even in de tuin. Alleen kinnen ze zijn, wel aanleren. De bench vond ze helemaal niets. Los in de kamer geen probleem. Het schijnt een gezond ras te zijn. Ik kan je in ieder geval 1 fokker aanraden waar ik ben gaan kijken, wel in het noorden vh land. Zij heeft jij zoveel verteld zonder te pushen om bij haar een pup te kopen. Ik heb nog contact met haar terwijl mijn hondje daar niet vandaan kwam.

Wil je meer weten, dan eventueel via pb?

 

Verder, halve dagen werken kan best met een hond. Je kinderen hebben de leeftijd dat ze met een hond om kunnen gaan, ze zijn al katten gewend.  Mijn 1e hond kon in 14 dagen halve dagen alleen zijn. Nu zou ik het ook niet zo meer doen, toen was dat normaal.

 

Ooit zei een fokker tegen mij. Een pup of herplaatser....een herplaatser moet je eigenIjk behandelen alsof je een pupje lrijgt. Het kost ook tijd, overal aan laten wennen, ook het alleen zijn opbouwen, toch kost het  minder tijd dan bij een pup is mijm ervaring.  Mits de herplaatser geen giga rugzak heeft.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Heb je pb gestuurd.

honden page profiel MadeliefMadelief

Hai Mariska, Ik heb een havanezer.

Ik vind het een heerlijk hondje. Maar ze blijft niet makkelijk alleen. Nu is dat voor mij geen probleem en voor haar ook niet, want ze hoeft dat maar hoogst zelden.

Het is wel echt iets om rekening mee te houden als je een havanezer overweegt en dat in 2 weken tijd aanleren gaat je vrees ik niet lukken.

Mijn hondje is beslist geen keffer,  maar ik ken er ook die dat wel erg zijn (ondanks goede opvoeding).

Ik sluit me aan bij wat Ientje al zei... zij heeft het over tegenstrijdigheden. Ik hoor en lees dat ook veel over havanezers, de een is zus de ander juist zo. 

Verkijk je niet op de leuke en mooie rasbeschrijving van het ras. Het zijn lang niet altijd de makkelijkste gezelschapshondjes.

Ik vind dat ik het getroffen heb met mijn hondje. Maar ik weet niet of ik opnieuw voor een havanezer zou durven kiezen, juist omdat die verschillen in de hondjes zo groot zijn en je dus niet goed weet hoe het uitpakt.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Madelief, dank je, ik heb nog lang getwijfeld...... nu echt niet meer. Ben zo blij met onze Diki. Je leest vaak ,,eens een lhasa, altijd een lhasa,, , hier geldt dat zeker. Maar Diki is nog geen 2 jaar, dus hopelijk gaat ze nog heel lang mee.

Hoe oud is jouw havanezer?

honden page profiel MadeliefMadelief

Ientje,  mijn havanezer is voor mij een prima keus geweest. Als ze allemaal zoals haar zouden zijn zou ik er geen moment over twijfelen weer voor dit ras te kiezen.

Maar ik hoor en lees zoveel tegenstrijdige verhalen over het ras.

Nu heb je bij alle rassen natuurlijk honden die enorm verschillen in eigenschappen en karakter. Geen enkele hond is hetzelfde.

Maar bij de Havanezers vind ik het verbazingwekkend opvallend.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dit komt?

Mijn hondje is 3 jaar oud. Dus daar kan ik hoop ik ook nog heel lang van genieten.

honden page profiel bentebente

Mannen willen nooit een hond.. totdat de hond er is, dan zijn het de beste maatjes hp-shinyhp-wink.

 

Natuurlijk zul je het nog beter moeten overleggen, voordat je de keuze maakt. Wat betreft het niet gemakkelijk meer dagjes weg kunnen, denk eens aan toen je kids kreeg. Toen gaf je ook dingen op, maar je kreeg er veel voor terug. En vaak kan een hond ook wel mee, hoor. 

Ik denk dat een havanezer goed zou kunnen passen. Echt hondjes voor het gezelschap, slim en meestal lief met kids. Maken goede gezinshonden. 

Het alleen zijn betreft, een pup kan niet alleen zijn de eerste paar maanden. Ook niet voor een paar uur. Je kan dan kiezen voor een oppas, evt buurvrouw/buurman of opa/oma lief aankijken? Of je man zal vrij moeten nemen. Vaak is het zo dat in het jaar dat je een hond neemt, je niet op vakantie zal gaan (ivm vrije dagen bedoel ik dan). 

Het is helaas niet vaak zo dat nestjes leuk bij de vakantie aansluiten. Dit zou wel zo kunnen zijn bij nestjes uit het buitenland of nestjes die over een jaar gepland staan. Het kan dus ook dat je een jaar moet wachten totdat je een pup hebt. 

Je kan ook kijken naar herplaatsers, als je dit ziet zitten en dus niet per se een pup wil. Net zo leuk, en vaak zonder het puppengedoe!

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Dag Mariska, 

 

Je topic is nu al een paar maanden oud, maar ik vroeg me af hoe het gaat met je zoektocht. Ik wil graag nog even inhaken op het meenemen van de hond naar verschillende plaatsen. Ik heb een sheltie, dat is een hondje van ongeveer 10 kilo met veel haar. Niet zo groot dus, wel heel lief. Ze is nu 1 jaar en 3 maanden oud. Ik neem haar al vanaf het begin zoveel mogelijk mee naar verschillende plaatsen. Ze gaat mee naar de stad, mee naar het terras, mee in de bus, trein en hele dagen mee naar mijn ouders. Ook een dagje Amsterdam hebben we gedaan met haar en dat vond ze fantastisch. Ook wanneer ik haar mee wil nemen naar vrienden vindt ze dat hartstikke leuk. Ik check altijd wel even of het uitkomt bij vrienden. De vraag: “vind je het goed als ik mijn hond meeneem?” volstaat. Ik heb het geluk dat ze enorm geliefd is en dat iedereen dus blij is om haar weer te zien. Mijn vriend en ik dansen veel (tenminste, voor de coronatijd natuurlijk) en twee van onze vrienden zijn eigenaren van een dansschool. Wanneer er geen lessen gegeven worden (want dan is het wel erg druk met cursisten) nemen we haar mee. We zitten daar vaak met een grote groep vrienden in het weekend of tijdens de showtraining van het dansshowteam. Ook daar is iedereen eraan gewend dat onze hond meekomt. Het kan dus wel. Op een gegeven moment is men gewoon gewend dat als jij komt, de hond waarschijnlijk ook mee komt. Hopelijk heb je hier iets aan!

Volgende forumvraag: Een tweede hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^