Boekentips? Zowel romans als informatieve boeken welkom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

De wijsheid van honden van Brian Hare en Vanessa Woods?

 

 

 

De wijsheid van honden (Dutch Edition) von [Hare, Brian, Woods, Vanessa]

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Olle-Guus kuijer

Zo'n mooi boek, gaat over zijn eigen hond, hij schrijft heel leuk, ik heb echt keihard moeten lachen maar ook gehuild bij het lezen van dit boek. Hij verteld gewoon over zichzelf en zijn hond Olle.

Het gaat niet over opvoeding of gedrag, maar juist de belevenissen met je beste vriend.

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ja hoor dit kan je ook bij overig zetten op het gewone forum

 

als cadeautje is Dogfullness van Paolo Valentino ook een leuk boekje

9200000108570720.jpg

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Careana, Dobry en yooop,
 
Bedankt voor jullie leuke/goede tips! Daar kan ik echt iets mee.
 
Ik kan dit topic zeker beter uit de Koffiehoek halen als ik meer reacties wil? "Overig" is ook een passende categorie, toch? "

Guis Kuijer is eigenlijk een kinderboekenschrijver, maar hij schrijft zo leuk dat ik denk dat een volwassenen het meer snapt, hij heeft ook een boek over zijn eenden geschreven, ik heb altijd eenden opgevangen en herkende zo dat gedrag en begreep het meer.

Maar Olle is een verhaal over hemzelf en Olle, ik vond het echt een geweldig boek.

honden page profiel AccaliaAccalia

honden foto van Accalia

Braaf van Rien Portvliet is een prachtig boek vol tekeningen, schilderijen en teksten. Als kind kon ik vroeger bij mijn tante en oom al uren door dit boek bladeren (de eerste druk is uit 1983). Inmiddels heb ik zelf natuurlijk ook een exemplaar in mijn kast staan. hp-heart

Verder: Hondencultuur (de oorspronkelijke titel is Culture Clash) van Jean Donaldson is wat mij betreft een must-read voor iedere hondeneigenaar. Dit is een informatief boek (over hondengedrag), maar het leest wel prettig weg. 

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Had ff niets te doen, was benieuwd naar hondenboeken dus mijn grote vriend 'Google' ingeschakeld.

Tot mijn verbazing toch veel boeken over/met honden.

Heb er een aantal voor je geselecteerd (lol)

 

531409.jpg

 

Al snel droomt Mirjam van lange wandelingen met haar hond. Maar op de Golden Gate Farm lijkt niet alles wat het is. Is het Mirjams verbeelding, of is er daadwerkelijk iets goed mis op de fokkerij? Samen met haar nieuwe vriendin Minette gaat Mirjam op onderzoek uit. Hun zoektocht levert alleen maar meer vragen op. De droom van een nieuw leven, samen met een hond, lijkt voor Mirjam steeds verder weg. Hond te koop neemt de lezer mee in de duistere wereld van de illegale hondenhandel. Een nog altijd actuele wereld, waar geldbejag boven dierenwelzijn gaat. Met Mirjam Zomer creeërt schrijfster Marian Werkman een sympathieke heldin die, samen met een keur aan interessante bijpersonages, strijdt tegen malafide hondenfokkers. Zelfs als het haar eigen leven in gevaar brengt.

 

 

531414.jpg

 

Heb je Marley & ik al gelezen, en wil je nog even door? Dan is dit hét boek voor jou! Na haar middelbare school, verhuist Lauren met haar gigantische mastiff Gizelle naar een klein appartementje, waar ze samen volwassen worden. Maar dan komt het nieuws: Gizelle heeft nog maar een paar maanden te leven. Tijd om een bucketlist te maken, en samen op avontuur te gaan! Dit waargebeurde verhaal is ontroerend, grappig, en gewoonweg heerlijk om te lezen.

 

 

531412.jpg

 

Dit is eigenlijk hét boek der hondenboeken. Je hebt vast de film wel gezien (en anders heb je iets te doen dit weekend), maar ook het boek is heerlijk. Goed geschreven verhaal dat écht draait om een hond. Een jong stel neemt de schattige labradorpuppy Marley in huis. Marley blijkt echter al snel uit te groeien tot een grote, lompe hond, die spullen kapot maakt en het huis ontregelt. Maar toch, hij zorgt ook voor de stabiliteit en liefde die ze zo hard kunnen gebruiken... Let op: kans op huilen, houd tissues bij de hand.

 

 

531435.jpg 531426.jpg

 

 

531413.jpg

 

Jack London schreef meerdere dierenklassiekers. De roep van de wildernis is geschreven vanuit Buck, half sint-bernard, half collie. Hij leefde eerst een makkelijk leven, maar wordt dan verkocht als sledehond, en zal zijn overlevingsinstinct weer moeten gebruiken... Voor de fans van New Girl: Jack London schreef ook White Fang. Hier hebben Schmidt en Cece het over, als Schmidt Cece 'white-fangt'. In dat boek wordt een wolf een soort huishond, het tegenovergestelde van zijn andere boek eigenlijk

 

 

531410.jpg

 

Dion Leonard deed mee aan een van de zwaarste wedstrijden ooit: een ultramarathon van tweehonderdvijftig kilometer door de Gobiwoestijn. Halverwege komt hij een hondje tegen, en het hondje rent mee. Niet een stukje, nee, de halve tocht. En langzaamaan doet dat iets met Dion. Misschien draait niet alles alleen om winnen?

 

 

531420.jpg

 

Mijn naam is Morgen van Damian Dibben is een onweerstaanbare historische roman over een hond op zoek naar zijn baas. Een cultuurhistorische reis door Europa, waar tegelijkertijd de prachtigste muziek wordt gecomponeerd en de gruwelijkste oorlogen worden uitgevochten. Een weergaloos verhaal over de onverwoestbare band tussen mens en dier.
De oude hond Morgen is op zoek naar zijn verdwenen baas. Zijn avonturen brengen hem van het hof van Louis XIV in Versailles tot Amsterdam in de Gouden Eeuw, van de Frost Fair in Londen tot het slagveld van Waterloo.

Een duizelingwekkende reis die je meeneemt door tijd en ruimte. Een must voor alle hondenliefhebbers!

 

 

531421.jpg

 

 

531415.jpg

 

Twee honden weten te ontsnappen uit een Research Centrum maar proeven op dieren worden genomen. Ze zijn er erbarmelijk aan toe. De grote zwarte Rauwf heeft een traumatische angst voor water, naar de verdrinkingproeven die hij heeft doorstaan. Snitter, de zwart-met-witte terriër, is neurotisch geworden door een ingreep in de hersenen. Zijn leven als wilde dieren - een voortdurend dilemma voor dieren die niet zonder mensen kunnen. De plaatselijke bevolking reageert geschrokken op de schapendoders en kippendieven, maar hun ontsnapping wordt een landelijke zaak wanneer de vrees wordt uitgesproken dat ze met builenpest zijn besmet. De drijfjacht op de ''pesthonden'' wordt door Richard Adams afwisselend beter ernstig en bijtend zout die is beschreven: cet animal est très méchant: Quand on l'aataque, il se défend. ''... het derde en in mijn ogen het beste boek van Adams... een uitbundig boek.'' (Aad Nuis in HP)

 

 

531432.jpg 531433.jpg

 

 

531411.jpg

 

Een eigen pagina op Wikipedia, tal van onderscheidingen, internationale media-belangstelling, een documentaire, en een film in de maak. Dat is niet voor iedere hond weggelegd. Labrador Endal is ook niet zomaar een hond. Als hij als hulphond in het leven van zijn baasje stapt, gaat de zon langzaam weer schijnen. Door een ongeluk tijdens de Golfoorlog heeft Allen Parton ernstig letsel opgelopen, met grote gevolgen, fysiek en mentaal. Allen is blijvend gehandicapt, heeft geheugenverlies, geen empathie meer voor zijn naasten en ziet het leven somber in. Zijn gezin is totaal ontwricht. Endal geeft zijn baasje weer bewegingsvrijheid, zelfvertrouwen en leert hem voelen wat houden van is. De strijd, het verdriet, Endals heldendaden en het veranderingsproces daarna, zijn in dit boek - door zijn baasjes Allen en Sandra - aangrijpend en aandoenlijk verwoord, ieder vanuit eigen perspectief. Een waargebeurd verhaal dat makkelijk leest en veel hondenliefhebbers zal aanspreken. Met katern kleurenfoto's. 

 

 

531423.jpg 531441.jpg

 

 

531417.jpg 531440.jpg

 

 

531437.jpg 531438.jpg

 

 

531416.jpg 531439.jpg

 

Enz.enz.enz.

 

Veel succes

Volgende forumvraag: Pexion
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^