Tips gevraagd; puberhond belaagt oude hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SjaanSjaan

Onze 6 maanden oude terrier kan niet van onze retriever afblijven en zelf corrigeert ze hem onvoldoende. Ze is altijd heel onderdanig geweest en inmiddels 12 en slecht ter been. Hij jaagt haar uit de mand en van alle andere plekken waar ze wil gaan liggen. Hij wil overal als eerste zijn waardoor ons oudje geen rust krijgt.  Ik ben dan ook op zoek naar tips hoe de rust in huis weer terug te krijgen zonder dat ik continu politieagent moet spelen.

onze terrier is bij tijd en wijle ook jaloers als ik of mijn man de retriever aanhaal. Soms hapt hij dan flink in onze arm, ik laat dan duidelijk blijken dat dit niet mag door een duidelijke NEE.  Vervolgens zet ik hem even apart.

Ik heb de afgelopen maanden het volgende geprobeerd: afscheiden met een hekje of puppyren (werkt averechts met een hoop geblaf etc) tussen beide honden in gaan zitten en beide aanhalen, apart en samen uitlaten etc.
het leek goed te gaan tot de afgelopen 2 weken. En lijkt nu steeds erger te worden.

Mogelijk heeft dit met de puberteit te maken? Hij begint ook te rijden op mij en op de retriever en ineens weer kussens van de bank te pakken enzo.

qua beweging enzo zit het inmiddels wel goed; 4 wandelingen per dag waarvan minstens 1 van minimaal 45 minuten met loslopen. Tevens elke dag spelen met mij in de tuin, oefeningen etc. Tevens let ik op zijn rust en gebruik ik een bench als hij zelf onvoldoende rust pakt. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Hier een jonge en een oudere hond, ook een senior, jij bent het die corrigeerd, zeker als de oudere niet corrigeerd doe jij dat, werk met een traphekje als de jongste aan de gang blijft, heb ik ook gedaan, bij elkaar tuurlijk maar rustig zo niet dan even een traphekje er tussen, de jongste wordt ouder en  laat echt echt de oudste met rust, hier ook, zijn nu dikke vriendinnen,     Probeer toch regels te  hanteren en wees conseqwent, geen gerij op jou...als het traphekje niet werkt, aparte ruimte even, met een groot gezond bot...

honden page profiel SjaanSjaan

Bedankt voor je snelle reactie en advies. Ipv een traphekje heb ik een ander hekje en puppy ren geprobeerd om ze te scheiden. Ook heb ik hem wel eens aan de riem gelegd. Probleem is dan dus dat hij enorm gefrustreerd raakt met blaffen tot gevolg. Hij stopt dan niet ook niet als je hem negeert of beloont als hij ff een minuutje stil is. Botten helpen dan vaak niet, hij is erg fel richting de andere hond met eten dus dag houd ook zowiezo apart. 

ik corrigeer hem nu maar daardoor is er geen rust in huis en ben ik er continu mee bezig. Als hij apart gezet wordt blaft hij en doe ik dat niet is hij jaloers of belaagt hij de oude hond. Met een beetje gelukt slaapt hij overdag 2 uur in de bench. Dat was eerst veel meer maar dat wil hij niet meer. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Mogelijk heeft dit met de puberteit te maken? 

Naar mijn mening klinkt het eerder alsof je hond geen zelfbeheersing heeft. Hij kan niet geduldig zijn, hij kan zijn beurt niet afwachten. Als hij iets wil, eist ie het gewoon op.

Dus zet in op zelfbeheersing. Dagdagelijkse kleine oefeningetjes in het leren wachten, leren geduldig zijn, zijn kalmte leren bewaren. En ja, dat zal in het begin zeker gepaard gaan met protest, onrust, opwinding (blaffen, happen, baldadig worden). Maar dan is het net belangrijk om door te zetten, en de hond te leren wat jij wenst, zodat ie kan uitgroeien tot een hond die respectvol met zijn gezinsleden (dus ook de andere hond) omgaat, en niet de hele boel gaat claimen en overdonderen.

honden page profiel PieterPieter

honden foto van Pieter

" Bedankt voor je snelle reactie en advies. Ipv een traphekje heb ik een ander hekje en puppy ren geprobeerd om ze te scheiden. Ook heb ik hem wel eens aan de riem gelegd. Probleem is dan dus dat hij enorm gefrustreerd raakt met blaffen tot gevolg. Hij stopt dan niet ook niet als je hem negeert of beloont als hij ff een minuutje stil is. Botten helpen dan vaak niet, hij is erg fel richting de andere hond met eten dus dag houd ook zowiezo apart. ik corrigeer hem nu maar daardoor is er geen rust in huis en ben ik er continu mee bezig. Als hij apart gezet wordt blaft hij en doe ik dat niet is hij jaloers of belaagt hij de oude hond. Met een beetje gelukt slaapt hij overdag 2 uur in de bench. Dat was eerst veel meer maar dat wil hij niet meer.  "

Als je hem apart zet (of in de puppyren), en hij begint te blaffen, hoe lang hou je dit dan vol?  Stopt hij dan uiteindelijk met blaffen?  
Ik volg even mee, want het is een interessante vraag. Mijn puberpup belaagt wel geen oudere hond (want die is hier niet), maar hier soms ook het probleem van blaffen, ongewenst gedrag vertonen als hij zijn zin niet krijgt. Zelfbeheersing is hier soms ook een probleem.

honden page profiel KlaraKlara

Continu politieagent spelen. Dat een paar maanden volhouden. Duidelijke regels en niet zwichten voor geblaf of gemiep. Je hebt namelijk een terrier in huis gehaald. Superleuke honden maar wel een ras dat je echt moet opvoeden. Hier heeft het oudje ook privileges die de anderen niet hebben. Ze mag op de bank, heeft haar eigen mand in een beschutte hoek van de kamer waar ik de anderen altijd uit stuur. Ik heb ze geleerd dat ze haar met rust moeten laten, dat heeft ze zelf niet hoeven doen. 

honden page profiel SjaanSjaan

Bedankt voor de tips. Ik ga nog meer inzetten op zelfbeheersing en blijf politie agent;). En ik ga toch maar een traphek aanschaffen voor de bijkeuken deur, dan kan hij daar verblijven af en toe en is hij er toch een beetje bij zonder gespring tegen een wankel hekje midden in de kamer.  

het blaffen en piepen ga ik vanaf nu negeren, vandaag gedaan en binnen 10 minuten was hij knock-out :). 


 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel NaomiNaomi

honden foto van Naomi

Wat vindt je oude hond er van als je een ren of hekjes om hem zet, als hij op zijn kussen slaapt, zodat de terriër en niet bij kan?

 

Puck zou dat prima vinden en alleen maar genieten van de rust. Maar de andere 2 zouden dat niet fijn vinden denk ik. 

 

 

Maar als je hond het niet erg vindt, is dat wel ideaal om jezelf en de oudste wat rust te gunnen. 

 

Natuurlijk blijven werken aan zelfbeheersing en rust, want het is alleen symptoom bestrijding. Maar zo hebben jullie wel even "pauze".

honden page profiel SjaanSjaan

" Terriërs...voor mij is er maar één hond en dat is een terriër en ik denk dat ik er altijd één zal hebben. Maar wat een etterbakken kunnen het zijn hahaha. Opgeven is geen optie voor een terriër. Wat hebben ze soms een lange adem hè? "

Zeker ja! En koppig! Maar inderdaad ook heel leuk en lief, als hij er zin in heeft ;)

honden page profiel SjaanSjaan

" Wat vindt je oude hond er van als je een ren of hekjes om hem zet, als hij op zijn kussen slaapt, zodat de terriër en niet bij kan?
 
Puck zou dat prima vinden en alleen maar genieten van de rust. Maar de andere 2 zouden dat niet fijn vinden denk ik. 
 
 
Maar als je hond het niet erg vindt, is dat wel ideaal om jezelf en de oudste wat rust te gunnen. 
 
Natuurlijk blijven werken aan zelfbeheersing en rust, want het is alleen symptoom bestrijding. Maar zo hebben jullie wel even "pauze". "

Kan ik inderdaad eens proberen! Ze wil er wel graag bij zijn altijd maar proberen is zeker de moeite waard, even een beetje rust zou wel zijn :)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^