Hond vaak mank na stoeien.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SemSem

honden foto van Sem

Mijn hond is een kruising Bordercollie/hollandseherder van 7 jaar. Het is een actieve hond die gek is op balletjes. Nu loopt hij met regelmaat mank. Want overigens wel met een dag weer over is. Zelf merken we dat als we erg actief met de bal gespeeld hebben dat hij de volgende morgen met moeite van zijn kussen afkomt. Na een stukje buiten lopen verdwijnt het langzamerhand weer. ( lijkt wel spierpijn) Dit had hij voorheen nooit ( wordt wat ouder misschien?) Dus dat balletje gooien zijn we mee gestopt. 

Nu loop ik heel vaak met mijn vriendin die een aussie pup heeft van 8 maanden. Die is dus inmiddels groter en sterker dan mijn hond. De aussie is heel druk en wild en springt telkens boven op mijn hond en stoeit vrij lomp. Mijn hond lijkt het allemaal prima te vinden. Maar toch heb ik het idee dat dat stoeien de reden is dat mijn hond regelmatig mank loopt. Hoe jammer ook maar ik ga stoppen met die wandelingen samen met mijn vriendin en haar aussie. Even kijken wat dat oplevert.

Zouden dit ook problemen met zijn gewrichten kunnen zijn. Of typisch geval van overbelasting.

Ga in ieder geval de dierenarts even bellen.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Jazeker zou het de gewrichten kunnen zijn , als het herhaaldelijk voorkomt, na laten kijken, kan toch arthrose zijn, en beslist niet meer achter een bal aan laten lopen, hou een week lijnrust en ga even de wandelingen met je vriendin uit de weg, wel even zeggen dat je hond mankt en je eerst naar de dierenarts ga....anders weet je vriendin niet waarom je haar ontwijkt.smile   Het is voor geen ene hond goed om een bal weg te gooien en je hond er achter na laten rennen....als deze bij de bal is wordt er abrupt geremd, iedere keer krijgen de gewrichten een opdonder......zwemmen achter een bal aan is niet belastend.

honden page profiel Dobber!Dobber! 2 doggies

honden foto van Dobber!

Dit lijkt mij geen overbelasting.... Ik zou niet als eerste naar de gewone dierenarts gaan, maar naar een osteopaat. Mijn hond had ook last van de gewrichten, dus de dierenarts schreef pijnstillers voor. Toen we maanden later bij een osteopaat waren bleek dat Dobber helemaal vast zat in de rug. We hebben toen nog een tijdlang zonder pijnstillers kunnen lopen.

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Een hond die regelmatig mank loopt en s'morgens moeite heeft met opstaan (ochtendstijfheid), daar zou ik mee naar de dierenarts gaan en een foto laten maken van de poot waar hij mee mankt.

Waarschijnlijk heeft je hond hier ook pijn aan en dus zou ook pijnstilling nodig kunnen zijn.

Ik zou er niet te lang mee wachten.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Lijkt me een goede beslissing om te stoppen met het balgooien en het stoeien met de jonge hond.

 

Ik ga met Dobber mee, een arts die osteopaat is, of een goede chiropracter lijkt me zeker aan te bevelen in jullie geval.

 

Als het goed is wordt dan niet alleen het skelet bekeken, maar ook de voeding besproken,zonder goede voeding ook geen goede botten en gewrichten.

 

Verder is (mocht hij dat nog niet hebben), een orthopedisch bed fijn voor een oudere hond. 

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

On even door te gaan op dat orthopedische bed: ik heb bij de lokale kringloop voor 5 euro een traagschuim matras gekocht. Het is even geluk hebben dat je er op het juiste moment bent, maar dan is zo'n matras een stuk goedkoper dan een speciaal matras. 

 

Overigens ligt Dobber hier ook graag op een dik dekbed (voor een paar euro te koop bij de kringloopwinkel). Ik zou je ook de tip willen geven om tapijten op de vloer te leggen. Je hond moet nu echt niet uitglijden. Ik heb inmiddels overal tapijten liggen, zodat Dobber niet uitglijdt. Want dat is echt funest voor een hond met skeletproblemen.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Klinkt echt als artrose. Heb je veel gedaan met je hond toen die nog geen jaar oud was? Toen al veel met balletjes gespeeld? 7 jaar is namelijk wel erg jong. 

 

Je hond op rust zetten. Meerdere korte wandelingetjes per dag. Niet meer lang. Zwemmen is ook goed voor ze.

honden page profiel SemSem

honden foto van Sem

Heb inmiddels contact gehad met de dierenarts. Die denkt overbelasting, dus nu 2 weken rust. Dus geen balletjes en niet spelen met andere honden. Ik loop lekker met hem buiten, wel los maar hij doet dan lekker zijn eigen ding en geen jonge hond die boven op hem duikt elke keer. Ik merk nu al verschil.... hij komt weer makkelijker van zijn kussen af en loopt in de ochtend niet meer mank. Ben bang dat het stoeien met de jonge hond toch de grootste oorzaak is ( de jonge hond is echt heel lomp????) Dus ik ga dit voorlopig even ontwijken en kijken of het goed blijft gaan. Heb met de dierenarts afgesproken om over 2 weken langs te komen mocht hij toch stijf en mank blijven. Tot nu toe gaat het goed gelukkig!

Volgende forumvraag: Ziek zijn van de pil "Vlo Kill"?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^