Twee weken na sterelisatie..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Hi!

Onze lieve Mila is 12 dagen geleden gesteriliseerd. Mila had ontzettend veel last van haar loopsheid en schijnzwangerschap, daarom hebben we gekozen toch geen nestje te doen..

Nu was ze de eerste paar dagen zielig en daarna leek ze weer meer energie te hebben en ging het langzaam beter, maar nu sinds twee dagen is ze ontzettend langzaam en wilt ze amper uitgelaten worden.. lees veel verhalen dat de meeste honden snel
Weer de oude zijn, maar Mila is echt nog zielig. Ze heeft geen koorts, maar hadden nog pijnstillers over die ik haar misschien weer wil geven. Haar litteken ziet er ook netjes uit en haar buik lijkt niet pijnlijk, maar ze loopt buiten wel een beetje met een stijve rug.. denk dat ik maandag weer naar de dierenarts ga, maar heeft iemand hier ervaring mee? Misschien goed te melden dat we met de gezonde Mila hardliepen en behoorlijke wandelingen maken en nu 4 keer per dag een kleine 10 minuutjes, meer kan ze echt niet aan dus dat doen we niet, maar dan merk je dat het nog niet zo goed gaat..

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Twee weekjes geleden moet ze toch goed hersteld zijn.......heeft ze wel eetlust ? Kan natuurlijk iets anders zijn dan de sterilisatie, zou als je twijfeld even een belletje naar een dierenarts doen, er is altijd een spoedarts aanwezig als je het telefoonnummer van je eigen dierenarts belt, belletje kost niets.....

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Ja, ze eet wel en heeft ook geen koorts. Daarom dacht ik nog wel tot maandag te kunnen wachten.. ze is ook niet volledig ziek, ze speelde net een paar minuutjes. Maar ze heeft gewoon geen energie en loopt wat stijf buiten..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Plas ze normaal of wat veel ? Je schrijft ze loopt met een kromme rug....stijve rug..

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Ja, plast ook normaal verder.. je merkt vooral dat ze een stijve rug heeft en geen energie.. ze slaapt echt aan een stuk door.. en is ook beetje snauwerig naar andere honden, wat misschien door de pijn komt..

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Hou het goed in de gaten en je kan toch nog altijd een belletje doen naar de dienstdoende dierenarts......zeker als het opeens is...je gaat de nacht nu in, neem geen risico en bel even, kost niets....je komt niets voor niets met je zorgen hier...heb je de arts aan de telefoon dan ben je gerust.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

" Ja, plast ook normaal verder.. je merkt vooral dat ze een stijve rug heeft en geen energie.. ze slaapt echt aan een stuk door.. en is ook beetje snauwerig naar andere honden, wat misschien door de pijn komt.. "

Pijn mag ze niet meer hebben van de sterilisatie na twee weken, waarom bel je niet even ? 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Je maakt je ongerust. Het ging beter en nu minder. Even bellen.

Je zegt je hond loopt stijf.

Tijdens narcose is de hond helemaal slap en kan er makkelijk een minimale verschuiving van een wervel zijn, daar kan de dieren osteopaath of dierenchiropractor wat aan doen.

Maar eerst even controle door de dierenarts. Want een infectie, of blaasontsteking kan natuurlijk ook.

En het kan ook dat zielig zijn heel veel knuffels en aandacht oplevert...... maar eerst weten of de hond niet ergens een probleem heeft.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Hoe snel is je hond geopereerd na haar loopsheid? Wel na de 3 maanden/100 dagen die ze aanraden?

honden page profiel mariekemarieke

honden foto van marieke

Ja, is pas na 3 maanden na haar loopsheid gesteriliseerd, maar ik denk dat Ientje een punt heeft. Denk dat het misschien wat met haar rug is..

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Ja, is pas na 3 maanden na haar loopsheid gesteriliseerd, maar ik denk dat Ientje een punt heeft. Denk dat het misschien wat met haar rug is.. "

Ik zei het omdat dit bij mijn hond zo was. Niemand kon iets vinden. 1x naar de honden chiropractor en de pijn was weg en mijn hondje was weer zichzelf.  Maar eerst andere dingen uitsluiten.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Hoe snel is je hond geopereerd na haar loopsheid? Wel na de 3 maanden/100 dagen die ze aanraden? "

Lola, ik lees dit nu vaker, waarom is dat. In de jaren 80 mijn hond laten helpen, vlak voor de loopsheid. Geen probleem destijds.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

Het kan inderdaad iets relatief onschuldigs zijn zoals een verschoven wervel maar ik zou andere zaken toch echt eerst even uit laten sluiten door een dierenarts. Wellicht kunnen ze telefonisch, via een omschrijving van de klachten erachter komen wat het is en anders kan je als het nodig is altijd nog even langs gaan. Misschien is er inwendig iets toch niet helemaal oké en dan kan zomaar afwachten natuurlijk ook gevaarlijk zijn. 

 

Het verkrampen van de rug kan trouwens ook duiden op buikpijn (zeker bij een bolle rug) dus ik zou echt even een dierenarts om advies vragen om eventuele ernstigere zaken uit te sluiten.

honden page profiel Hannah & JuneHannah & June

honden foto van Hannah & June

" Lola, ik lees dit nu vaker, waarom is dat. In de jaren 80 mijn hond laten helpen, vlak voor de loopsheid. Geen probleem destijds. "

Mijn dierenarts vertelde mij dat de kans op complicaties groter is (inwendige bloedingen en teveel bloedverlies) omdat de doorbloeding in dat gebied dan nog te 'actief' is. Het ideale moment is dan om het precies tussen de twee loopsheden in te doen. 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

" Mijn dierenarts vertelde mij dat de kans op complicaties groter is (inwendige bloedingen en teveel bloedverlies) omdat de doorbloeding in dat gebied dan nog te 'actief' is. Het ideale moment is dan om het precies tussen de twee loopsheden in te doen.  "

Ha, dank je wel.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Er kunnen natuurlijk meerdere dingen (tegelijkertijd) aan de hand zijn, maar ik zou ook zéker met haar naar een osteopaat gaan. Mijn eigen holistische dierenarts is ook osteopaat, zij vertelde me dat heel veel honden na een narcose uit balans zijn. Want veel dierenartsen weten niet hoe ze de hond goed moeten tillen, waardoor de hond in een verkeerde houding getild/gelegd word. De spieren zijn door de narcose ontspannen en daardoor kan het skelet gemakkelijk uit balans raken (verschuivingen e.d.). Na de narcose gaat de hond die gewrichten ontzien, waardoor het lichaam nog verder uit balans raakt. Ga maar na bij jezelf. Als je last hebt van je linkerschouder ga je deze ontzien, waardoor je later last hebt aan de rechterkant van je onderrug. 

 

Ik heb dit zelf ook gezien toen Dobber onder zeil ging bij haar operaties. Ineens viel ze door de poten en ze zakte letterlijk met haar achterpoten in een halve spagaat. De dierenarts en assistente gaven er totaal geen aandacht aan en waren meer bezig met de voorbereidingen voor intuberen e.d. Ik heb Dobber zelf in een normale houding gelegd. Ruim een jaar later kwam ik er pas achter dat ze al erg lang last had van haar rug, omdat ze vast zat. Waarschijnlijk is dat gekomen met die operatie.

 

Vorig jaar augustus moest ze nog een keer onder zeil, hetzelfde verhaal. Toen ze haar later naar de operatiekamer tilden hadden ze haar ook vast in een aparte houding waarvan ik wíst dat die niet goed was voor haar skelet. En long and behold, na de operatie zat ze op meerdere plekken in haar rug vast. Ik ben toen naar de osteopaat gegaan en daar kwam dit ook ter sprake. Zij raadde aan om na een narcose áltijd de hond na te laten kijken bij een osteopaat o.i.d., want de kans dat de hond na een operatie wél last heeft van de rug, is m.i. veel groter dan de kans dat er niks aan de hand is. 

 

Ik zeg niet dat dit gedrag daardoor komt, maar ik denk wel dat je echt even langs moet gaan bij een osteopaat. Al was het alleen maar om dingen uit te kunnen sluiten.

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Dank je Dobber, ik ben dus niet gek. Ik heb zelfs de kat na laten kijken. Hij was geopereerd en volgens mij had hij later pijn. Da zei dat hij artrose zou hebben, zo zonder foto. Osteopaat kwam naar hier, heel fijn en zelfs de kat, leniger beestje is er haast niet, zat op verschillende plekken vast, daarna racete hij weer soor het huis.

De hond, da verklaarde mij letterlijk voor gek op de fotoos was niets te zien. Maar hij had om de dag koliek buikpijn aanvallen, pootjes gestrekt naar achtern, hele dikke buik  zo zielig. Om de nacht liep ik met hem de tuin op en neer. 1x choropractor en het was over!

 

Zelfs Diki heb ik, na deze ervaringen na laten kijken toen zijn melktandjes getrokken zijn.  Voor de zekerheid en omdat ik vond dat hij opeen koehakkig begon te lopen, terwijl hij altijd zo netjes liep . En hier was niet veel aan de hand, ,,maar ,, 1 plekje....... maar daarna geen koehakkigheid meer.. ik bedoel dus maar.

Deze mensen hebben het bere druk, dus om klanten zitten ze niet verlegen.

Volgende forumvraag: Twee weken na sterelisatie..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^