Pup onhandelbaar

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikki WilmsenNikki Wilmsen

Hallo! We lopen tegen een paar dingen aan. Ik heb een hondje van bijna 1 jaar ze is chowchow husky pomeriaan een hele mix. Ze is vanaf het begin heel rustig geweest keek alles van een afstand af. Maar ik denk sinds een maand is ze enorm druk zoals springen naar mensen op andere honden af rennen. En bij mensen als ze dan springt voelen hun ook haar tanden dus ze pakt hun handen met open mond maar niet bijten. Ik zeg elke keer wanneer dat gebeurt nee of uh. Bij mij doet ze het niet is alleen bij andere mensen.  Maar op dit moment helpt niks ze is dan helemaal blij en reageert dan nergens op. Wat daar aan te doen?

nu hebben wij een nestje kittens en ze is er helemaal gek op super lief. Maar als er mensen komen vooral kinderen of vreemde dan laat ze haar tanden zien en begint te grommen. Ik weet niet hoe ik daar op moet reageren ik word nu vooral boos en bij volwassenen kan ik nog zeggen probeer het nog een keer maar bij kinderen kan ik het risico niet lopen hoe kan ik daar het beste mee omgaan? 

Het voelt allemaal een beetje onhandelbaar terwijl ze eerst heel rustig was en haar eigen ding deed en altijd ergens lekker ging liggen dus ook niet echt aandacht vragen bij andere dat nu ineens wel.

maar verder is het ook wel dat ze comando’s ook echt negeert dus ik merk we dat ze aan het puberen is kan het zijn dat dit gedrag dan allemaal een keer over gaat?

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Klinkt inderdaad als puberen. Dit gaat gelukkig ook weer over wink Dat is echt een periode waar je even doorheen moet..

 

Wbt het springen en op anderen (mens/hond) afrennen ed. zorg dat ze dat niet kan doen. Kortom lijn haar aan, over een poosje kan je langzaam aan weer proberen los te laten. 

 

Wbt bezoekers voor het nestje. Zorg dat je hond op dat moment op een andere plek is. Kan bescherming zijn van de kittens in combinatie met het puberen.

 

Probeer dingen voor te zijn in de puberteit. Scheelt stress en frustratie bij jou en maakt het allemaal net even wat makkelijker hp-thumbsup

honden page profiel Nikki WilmsenNikki Wilmsen

Bedankt voor de tips! Hopen dat het over gaat! Word er zelf dan onzeker van dat ik wat fout doe. Wil totaal niet dat ze vals word of dat ik der niet kan vertrouwen naar andere!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

T hangt er ook vanaf welke karaktertrekken overheersen. Een chow chow kan aggressief worden naar vreemden bijvoorbeeld. 

Verder eens met Fresta.

honden page profiel Nikki WilmsenNikki Wilmsen

Ja geen idee wat het dan zou moeten zijn? Maar voor mij komt het soms wel dominant over maar soms ook uitproberen hoe ver ze bij sommige mensen kan gaan? Of zou ik dat verkeerd kunnen zien?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Ja geen idee wat het dan zou moeten zijn? Maar voor mij komt het soms wel dominant over maar soms ook uitproberen hoe ver ze bij sommige mensen kan gaan? Of zou ik dat verkeerd kunnen zien? "

Dat weet ik niet. Maar ik zou me eens goed inlezen in de karakters van alle rassen die in je hond zitten. Misschien ga je wat dingen herkennen. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Zou het ook kunnen dat je nu een nestje kittens hebt, moederen en blijf van de kittens af, je schrijft de hond, geen pup meer maar jonge hond is onhandelbaar, welnee het is gedrag dat iedere hond een beetje zo vertoont, op deze leeftijd.. naar anderen vrolijk opspringen, je schrijft hapt naar handen en niet bijten, nou dat is wat puberen,  wat conseqwenter naar de hond toe, bijvoorbeeld leren dat ze terug komt naar je als er mensen aankomen , belonen en even aanlijnen....hier wandel ik met drie chow,s geen agressie zit erin, wat afstandelijk bij vreemden maar agressie heb ik nimmer bij ze gezien, zijn twee teefjes en een reu, daar wandel ik veel mee, zijn geen honden die met anderen spelen...maar vriendelijk zijn bij vreemden wel wat afstandelijk.....

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Wat doen de mensen als ze binnen komen ? Wellicht gaan ze je hondje heel erg aankijken, of aanhalen terwijl je hondje dat helemaal niet fijn vindt. 

ik zou eerst toch je hond apart doen van de visite, wellicht is het nu gewoon even teveel voor haar. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Maar ik denk sinds een maand is ze enorm druk zoals springen naar mensen op andere honden af rennen. En bij mensen als ze dan springt voelen hun ook haar tanden dus ze pakt hun handen met open mond maar niet bijten. Ik zeg elke keer wanneer dat gebeurt nee of uh. Bij mij doet ze het niet is alleen bij andere mensen.  Maar op dit moment helpt niks ze is dan helemaal blij en reageert dan nergens op. Wat daar aan te doen?

nu hebben wij een nestje kittens en ze is er helemaal gek op super lief. Maar als er mensen komen vooral kinderen of vreemde dan laat ze haar tanden zien en begint te grommen. Ik weet niet hoe ik daar op moet reageren ik word nu vooral boos en bij volwassenen kan ik nog zeggen probeer het nog een keer maar bij kinderen kan ik het risico niet lopen hoe kan ik daar het beste mee omgaan? 

 

Je hond wordt volwassen, daar komen andere behoeften bij. Bekijk es wat je zoal dagdagelijks met je hond doet, of daar voldoende afwisselende activiteiten in zitten waar ze voldoening uit kan halen. En voldoening is niet hetzelfde als 'blij' zijn, want opwinding wordt al te vaak als blijdschap aanzien. Maar een hond die hoog in de opwinding zit, gaat al snel happen, springen, grommen, tegensputteren,... 

 

Wat de kittens betreft: als er mensen op bezoek komen, laat de hond dan afstand nemen van de kittens, want je hond stelt zich beschermend op. Ga dus zeker niet tegen mensen zeggen het 'nog een keer' te proberen als je hond al heeft gegromd, want dat gaat een keer mis. De hond waarschuwt. 

Pak het anders aan: zorg dat er voor de hond niets is om voor te waarschuwen. Dus bij visite: eerst de hond en de kittens elk op een andere plaats. Daarna pas begroetingen. 

Dus wees niet boos, leer je hond aan wat je van haar verwacht.

 

Is ze al loops geweest?

honden page profiel Nikki WilmsenNikki Wilmsen

Oke dus zoals ik hoor is het dus echt puber gedrag! Verder mensen in mijn omgeving zeggen dat ik me niet druk moet maken. Ze heeft nou 1 x gegromd naar iemand die op bezoek was de andere 30 x dat er mensen waren was het ook geen probleem. En dan dat springen en blij doen proberen met snoepjes er voor te zorgen dat ze wat laag blijft en niet de kans krijgt om te happen?!

 

en energie uhm ik loop elke dag minimaa 2 uur probeer ongeveer 4 x per weer naar het bos te gaan we gaan naar training 1 x per week en ze speelt ongeveer 2 x per week met andere hondjes. Verder merk ik dat ik weinig uitdaging geef ze speelt wel veel met haar knuffels maar op dit moment is ze echt volop bezig met de kittens te verzorgen 

 

en ze is loops geweest met 8 maanden

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Oke dus zoals ik hoor is het dus echt puber gedrag! Verder mensen in mijn omgeving zeggen dat ik me niet druk moet maken. Ze heeft nou 1 x gegromd naar iemand die op bezoek was de andere 30 x dat er mensen waren was het ook geen probleem. En dan dat springen en blij doen proberen met snoepjes er voor te zorgen dat ze wat laag blijft en niet de kans krijgt om te happen?!
 
[...] "

Ik zou dus proberen te voorkomen dat ze dat gaat doen, in eerste instantie door bijv aan te lijnen als er bezoek komt oid. Als ze dan rustig is (en de visite ook!) dan kan je haar los laten en begeleiden. Als ze rustig blijft aan de lijn uiteraard ook belonen. Goed gedrag belonen en gedrag wat je liever niet ziet voorkomen hp-thumbsup

Volgende forumvraag: Onvrede bij alleen zijn
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^