tips

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShannonShannon

iemand tips om een puppy 15w te geven als bezigheid voor 3 uurtjes zoiets als ik ben werken? 

honden page profiel fabiennefabienne 3 doggies

honden foto van fabienne

gevulde kong met iets lekkers en waar ze even zoet mee zijn is altijd een goed idee !

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Gezien je andere topics en de kruising die je hebt zou ik oppas zoeken. 3 uur alleen is erg lang. Of had je t alleen zijn in die korte tijd al opgebouwd naar 3 uur?

 

In ieder geval goed uitlaten van te voren en een gevulde kong is altijd handig. 

 

Ook hersenwerk doen van te voren kan helpen.

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

Mijn pup kan ook al gerust 3 uurtjes alleen zijn Kees, is nu 18 weken, kon al vanaf week of 12. Wel met plan van aanpak, want als ik zo de deur uit ga, dan is het janken.

Gelukkig niet vaak nodig omdat ik altijd thuis ben voor mijn peuters, maar wel aangeleerd omdat ze toch soms alleen moet zijn. 

 

 

Eerst zorg ik dat ze al minimaal een uur niet heeft geslapen, dan ga ik lekker actief wandelen, minimaal 20 min. Bij thuiskomst krijgt ze een grote en kleine kong gevuld met gepureerde rodi worst en haar favoriete kluif, of ik verstop haar maaltijd in een opgerolde handdoek.  Via de camera zie ik dat ze meestal na 15 min gaat slapen. 

 

Alleen zinderlijk is dan nog een dingetje, want als ik 3u ben weggeweest ligt er zeker weten een plas op de vloer, maar dat is zoals het is, mijn eigen schuld denk ik dan. 

 

Tevens heeft mijn pup een ruime bijkeuken ter beschikking, dus ze kan ook nog beetje spelen met dr balletje. 

Ik weet niet of je gebruik maakt van een bench, maar daar zou ik mijn pup geen 3 uur in opsluiten (maar dat is persoonlijk)  omdat een hond dan niet even lekker kan spelen of rondsnuffelen om de tijd te doden.  

 

 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

" iemand tips om een puppy 15w te geven als bezigheid voor 3 uurtjes zoiets als ik ben werken?  "

Is je hond al vaker alleen thuis gebleven? Ging dat goed?

Ik ben zelf van mening dat een hond geen 'bezigheid' nodig heeft als ie alleen thuis is, ik heb graag dat ze rustig zijn en zich uit zichzelf comfortabel voelen en lekker in hun vel.

Want inhoudt dat de hond vertrouwd is met het alleen-blijven en voor je weggaat genoeg qualitytime/activiteit heeft gekregen.

Zo vermijd je gevoelens als verveling, onrust, honger, frustratie. Want net deze gevoelens kunnen leiden tot sloopgedrag, huilen, janken, enz.

Dus eerst hondje lekker zijn energie kwijt en zich tevreden voelen, en dan pas alleen laten.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik heb een pup van 18 weken, en hoewel ze héél goed alleen kan zijn, is 3 u echt te lang voor haar. Ik zou dus voor oppas zorgen, om eventuele problemen op latere leeftijd te voorkomen. Doe alles stap voor stap en ga niet te snel. Je kunt beter nu voor een aantal maanden een oppas hebben, dan dat je straks een hond met verlatingsangst hebt, want dan wordt het een oppas voor de rest van haar leven. 

honden page profiel ShannonShannon

" Is je hond al vaker alleen thuis gebleven? Ging dat goed?
Ik ben zelf van mening dat een hond geen 'bezigheid' nodig heeft als ie alleen thuis is, ik heb graag dat ze rustig zijn en zich uit zichzelf comfortabel voelen en lekker in hun vel.
Want inhoudt dat de hond vertrouwd is met het alleen-blijven en voor je weggaat genoeg qualitytime/activiteit heeft gekregen.
Zo vermijd je gevoelens als verveling, onrust, honger, frustratie. Want net deze gevoelens kunnen leiden tot sloopgedrag, huilen, janken, enz.
Dus eerst hondje lekker zijn energie kwijt en zich tevreden voelen, en dan pas alleen laten. "

opzich doet ze het inderdaad wel goed als we weg zijn, en ik heb al gemerkt als ik de radio opzet dat ze dan niet jankt

ik ben er mee bezig met haar te leren alleen zijn! ik vroeg me gewoon af welke dingen ik nog kon proberen! ze krijgt soms een kluifje, maar deze is op in 20min en wil niet direct naar een hardere stof/huid gaan vanwegen het gebit. daarom dat ik naar tips vroeg. 

ik heb haar nu 5 weken en ik heb haar in al die tijd slechts 1x horen janken als we bijna thuis waren en nu met de oppascam te hebben geïnstaleerd heb ik haar ook niet horen janken, ik wil gewoon niet dat ze zich verveeld en ik wil haar leren dat het "alleen" zijn soms ook leuk is! 

honden page profiel ShannonShannon

" Ik heb een pup van 18 weken, en hoewel ze héél goed alleen kan zijn, is 3 u echt te lang voor haar. Ik zou dus voor oppas zorgen, om eventuele problemen op latere leeftijd te voorkomen. Doe alles stap voor stap en ga niet te snel. Je kunt beter nu voor een aantal maanden een oppas hebben, dan dat je straks een hond met verlatingsangst hebt, want dan wordt het een oppas voor de rest van haar leven.  "

ze heeft helemaal geen problemen met alleen zijn! ze heeft hier twee katten "vriendjes" (afhankelijk van hoe Nova ze benaderd) en voldoende speelgoed. soms zoekt ze wel eens en ik heb haar inderdaad 1x betrapt op janken. 

Maar ik laat vaak de radio aan en dan zoekt ze ons niet eens! zolang ik haar niet "opsluit" in één kamer of bench is ze best tevreden. ik zocht gewoon wat tips/speelgoed waarmee ze zelf kan spelen

Volgende forumvraag: Onderzoek naar gebitsproblemen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^