Nova

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ShannonShannon

Hallo iedereen

ik heb een pomsky pup van nu 14w en ondanks dat wij 8 januari naar de puppyschool mogen (wachtrij) zit ik toch al met heel wat vragen over mijn pup, ik hoop dat een aantal misschien langs deze weg kunnen beantwoord worden.

eerst en vooral wil ik meegeven dat ze in de weken dat ik haar heb al heel wat gegroeid is, is minder verlegen en is echt aan het open bloeien. Ze luisterd binnen heel goed en kan al zit, lig, pootje en los. maar je hoort het al zodra ik buiten kom is het alsof ik niet besta. ze loopt alle richtingen uit, trekt aan de leiband, trekt om naar vreemde te gaan of als ze een andere hond ziet ect. nu heb ik al heel wat filmpjes opgezocht en al wat dingen geprobeert natuurlijk. eerst en vooral het stoppen en wachten tot ze gaat zitten en je aankijkt en dan pas verder lopen, maar dan trekt ze evenhard met het gevolg dat ze gefrustreerd geraakt, gaat piepen en harder gaat trekken. ik pak haar dan op wandel een paar meter en probeer dan nog eens. het andere wat ik geprobeert heb is iedere keer als ze trekt promt de andere kant op lopen. in het begin erg effectief en ik voelde toch wel wat verbetering maar nu na 3x draaien is ze het beu, dan springt ze tegen mijn achterkant en begint te bijten in mijn handen/jas en gromt hier ook bij.

na nog wat info op te zoeken geprobeert om te beginnen binnen met een band maar steeds als ze volgt springt ze en bijt ze en kan ik haar dus niet belonen... als ik haar dan corrigeer (licht por of een tik op de neus) dan gromt ze en bijt ze enkel nog harder. ik mag ook niet op energieke momenten over haar bol aaien zonder dat ze opspringt en mijn handen bijt.

dan als laatste is dat ik niet met mijn gezicht dicht bij die van haar mag komen want dan gromt en nipt naar mijn gezicht... dit is natuurlijk onacceptabel en ik probeer haar niet te kussen maar soms kan ik er niets aan doen... op welke manier kan ik haar dan het beste corrigeren? want dat ze dat bij mij doet is 1 ding maar heb hier ook vaak kinderen rondlopen...

alvast bedankt voor alle hulpp!!

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je hebt een maand geleden ook een topic gemaakt met problemen die je toen had.

Daar heb je niet meer in gereageerd, niet geantwoord op vragen en tips van mensen die de moeite genomen hadden om je verhaal te lezen en te reageren.

Heb je iets aan de tips gehad die toen gegeven zijn? hp-smile

 

Maar verder zou ik alvast met het porren en tikken op de neus stoppen.

Het is nog maar zo'n jonge hond, dan kun je beter niet zulke methodes gebruiken.

 

 

honden page profiel ShannonShannon

" Je hebt een maand geleden ook een topic gemaakt met problemen die je toen had.
Daar heb je niet meer in gereageerd, niet geantwoord op vragen en tips van mensen die de moeite genomen hadden om je verhaal te lezen en te reageren.
Heb je iets aan de tips gehad die toen gegeven zijn?
 
Maar verder zou ik alvast met het porren en tikken op de neus stoppen.
Het is nog maar zo'n jonge hond, dan kun je beter niet zulke methodes gebruiken.
 
  "

Hoe moet ik dan het ongewenst gedrag corrigeren? Buiten de  nee? Of gewoon negeren?? 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Neem kleine hondenkoekjes mee, stukjes hondenworst of wat je jouw hondje als beloning wil geven.

Je pup is pas 3.5 maanden dus je kan nog niet verwachten dat ze zich lang kan concentreren.

Maar op zo'n jonge leeftijd maak je toch ook nog geen lange wandelingen.

 

Ik heb een pup van 5 maanden en die trekt ook naar andere honden, dat vindt hij geweldig.

Wat ik doe is proberen aandacht te vragen, koekjes geven als hij naar me kijkt.

Of op mijn hurken zitten, pup zit voor me en heeft dan alle aandacht voor mij en niet voor de andere hond.

Ik praat tegen hem, probeer hem bv te laten zitten of zo, zodat hij iets moet doen en dan kan ik hem belonen.

En op de momenten dat we lopen en hij doet het goed, dan beloon ik hem ook.

 

Maar verder jouw problemen van het naar je gezicht grommen, als je te dicht bij haar komt.

Daar kan ik niet zo goed antwoord op geven.

Waarom gromt/nipt je hond dan, voelt ze zich bedreigd door jou, wordt ze angstig, nerveus o.i.d?

 

 

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

Draagt je pup een halsband? Als ze een halsband dragen en ze trekken zo erg dan kan dit schade veroorzaken. Koop een y-tuigje, deze zijn heel fijn: https://atelierdellis.nl/product/tuigje/

En doe er een 3 meter riem aan (geen flexi). Op deze leeftijd kun je niet verwachten dat ze al netjes meelopen. Dat leren jullie in januari wel op de hondenschool.

 

Een hond die zo gevoelig op aanrakingen reageert, moet je absoluut niet lijfelijk straffen. Daar wordt ze alleen maar feller van. En het komt jullie (vertrouwens)band echt niet ten goede. Als ze zo'n bui heeft (opspringen, happen etc) tijdens het wandelen kun je haar beter afleiden. Strooi wat brokjes in het gras.

 

Ik begrijp dat het een klein schattig hondje is, maar probeer haar niet zo vaak op te tillen en te knuffelen en te kussen. De meeste honden houden hier nu eenmaal niet van (lees ook dit artikel). Ga op de grond zitten en laat haar op haar initiatief naar jou toe komen.

honden page profiel ientjeientje 3 doggies

honden foto van ientje

Boekje ,,help mijn hond trekt,, van turid rugaas, mooie methode , werkt goed als je consequent bent.

 

Volledig eens met mijn voorgangers. Wij zijn degene die knuffelen leuk vinden. Maar een  hond vindt dit vaak helemaal niet fijn, is ook niet echt natuurlijk.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Shannon, je wilt haar kussen , en daar kan je niet altijd wat aan doen, niet meer doen, kussen is niet voor een hond...en porren en een tik op  de kop/neus geven niet doen......negeer dr als je ze wilt kussen, en wil je een band opbouwen dan conseqwent zijn.....wil je graag bij dr zijn, een botje vasthouden samen op de grond..zo is je hondje lekker bij je en denk erom, niet kussen he,smile     Mooi een tuigje om bij het wandelen, en laat je hondje lekker snuffelen...heeft die ook voldoening en bij thuiskomst een tevreden gevoel.... 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je hondje is snel gefrustreerd, gaat dan happen, springen, grommen. Zorg voor een evenwichtige invulling van je wandeling, zodat er naast het trainen-aan-de-lijn ook voldoende vrije momenten zijn, waar er niks moet en de hond zelf haar gangetje mag gaan. 

Zo hou je het wandelen leuk voor je hond, en is er ruimte en tijd om groeiende irritaties weer te laten wegzakken.

En jazeker, na zo'n vrij moment mag je gerust weer een eindje het netjes-aan-de-lijn oefenen. Want ook trainen op zelfbeheersing en geduld heeft zijn nut.

Maar zorg altijd voor een evenwicht, een goeie balans tussen vrij & ontspannen kunnen zijn en beheersing vragen.

 

Vergeet niet dat je een halve Husky hebt, in een mini-verpakking. Bij zo'n kruising weet je nooit welke raseigenschappen komen bovendrijven. Dus lees je in, zodat je weet wat je hond nodig heeft om tevreden en gelukkig te zijn. Als je hond veel Husky-eigenschappen heeft, zorg dan voor voldoende afwisseling en een actief en uitdagend buitenleven, zodat je hond zich lekker in z'n vel kan voelen.

honden page profiel ShannonShannon

 
Vergeet niet dat je een halve Husky hebt, in een mini-verpakking. Bij zo'n kruising weet je nooit welke raseigenschappen komen bovendrijven. D

Dat vergeet ik zeker niet! bedankt voor je tips! daar was ik dus onzeker over. continu streng zijn om mag je haar ook even laten vieren! 

vanaf januari ga ik er mee naar de puppy school en is het zeker de bedoeling met haar agility of flyball te gaan doen zodat ze die beweging heeft! 

wat zijn u tips ivm wandelen dan op deze leeftijd? ik wandel 5x15min omdat mijn papa dit gegeven heeft als tip. terwijl ik op het begin met haar een uur weg was! 

honden page profiel ShannonShannon

" Shannon, je wilt haar kussen , en daar kan je niet altijd wat aan doen, niet meer doen, kussen is niet voor een hond...

Haha ik weet het maar ze is zo schattig! Ik probeer het niet te doen en opzich gaat het wel maar het zijn mijn metekindjes die haar kopje vastnemen en willen kussen en dan gromt ze, gelukkig nog niet gehapt. 

ik wil haar voldoende beweging geven zonder TE veel te wandelen maar heb wel het idee dat ze meer beweging wilt dan 5x15min. wat raad jij aan?

honden page profiel ShannonShannon

" Draagt je pup een halsband? Als ze een halsband dragen en ze trekken zo erg dan kan dit schade veroorzaken. Koop een y-tuigje, deze zijn heel fijn: https://atelierdellis.nl/product/tuigje/
En doe er een 3 meter riem aan (geen flexi). Op deze leeftijd kun je niet verwachten dat ze al netjes meelopen. Dat leren jullie in januari wel op de hondenschool.
 
Een hond die zo gevoelig op aanrakingen reageert, moet je absoluut niet lijfelijk straffen. Daar wordt ze alleen maar feller van. En het komt jullie (vertrouwens)band echt niet ten goede. Als ze zo'n bui heeft (opspringen, happen etc) tijdens het wandelen kun je haar beter afleiden. Strooi wat brokjes in het gras.
 
Ik begrijp dat het een klein schattig hondje is, maar probeer haar niet zo vaak op te tillen en te knuffelen en te kussen. De meeste honden houden hier nu eenmaal niet van (lees ook dit artikel). Ga op de grond zitten en laat haar op haar initiatief naar jou toe komen. "

bedankt voor je tips! ik had een touw/halsband in 1 (https://www.bol.com/nl/p/beeztees-sliplijn-hondenriem-zwart-170-cm-x-8-mm/9200000011212692/?country=BE&Referrer=ADVNLGOO002041-G-60956571320-S-491987997824-9200000011212692&gclid=CjwKCAiArJjvBRACEiwA-Wiqq2kM4t4kl-4vgBhx95BI5URddHAlxsrnGRG26Lg7tLjA0M4F2LvtsRoCJJYQAvD_BwE

nu heb ik haar een julias K9 gekocht en trekt ze al een stuk minder, zo kan ze met momenten ook meer rennen en spelen ivm zo een kortere riem! ik heb begrepen dat constant naast je wandelen geen optie is en daar ben ik blij om want ik wist dus niet goed moet ik haar constant corrigeren om naast mij te lopen of niet. nu weet ik dat het korte trainings momenten moet afwisselen met ruimte en plezier! minder stressend voor Nova maar zeker ook minder stress voor mij. want ik merkte dat ik steeds sneller gefrustreerd geraakte waardoor ze Nova meer gefrustreerd was en zo een visueel cirkel

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

" Dat vergeet ik zeker niet! bedankt voor je tips! daar was ik dus onzeker over. continu streng zijn om mag je haar ook even laten vieren! 
vanaf januari ga ik er mee naar de puppy school en is het zeker de bedoeling met haar agility of flyball te gaan doen zodat ze die beweging heeft! 
wat zijn u tips ivm wandelen dan op deze leeftijd? ik wandel 5x15min omdat mijn papa dit gegeven heeft als tip. terwijl ik op het begin met haar een uur weg was!  "

 

Als belangrijkste tip heb ik: kijk naar je hond: naar haar behoeften, haar karakter, haar energiepeil en haar drive. 

 

Jouw vader verwijst naar de 5 minuten regel (5 minuten extra wandelen per maand in leeftijd), maar die is nergens op gebaseerd, ooit door iemand op het internet gegooid en men is dat jammer genoeg blijven verspreiden. 

Voor de doorsnee energieke, gezonde hond geeft deze 'regel' echter veel te weinig beweging per dag. Niet alleen kan dit zorgen voor frustratie (opgekropte energie) maar ook voor een foute invulling qua activiteit: mensen gaan dan hun wandelingen beperken tot een aantal minuten maar dit compenseren door de hond intens te laten spelen. Terwijl het net bij spelen opletten geblazen is, omdat deze bewegingen (springen, kort zwenken, scherp afremmen) meer belasting geeft dan in een rechte lijn lopen (wandelen).

 

Om je hond sterk en gezond te laten uitgroeien, is het belangrijk dat ze zo natuurlijk mogelijk kan bewegen. Pas dus regelmatig ook je tempo eens aan aan de hond (ipv altijd te vragen dat de hond in jouw tempo loopt), zorg dat er weinig belemmeringen zijn die haar uit balans trekken (gebruik geen anti-trektuigen, probeer rukken aan een halsband te voorkomen, kies een goed zittend tuig, enz.), en wissel je terreinen af: loop ook al es op en af hellingen, door mul zand, over rotsen of grote keien klauteren, boomstam-lopen, door hoog gras of veengebied banjeren, enz. Dit komt de motoriek, coördinatie en balans ten goede. Hoe beter een hond zijn eigen lichaam en zijn eigen mogelijkheden en vaardigheden kent, hoe minder kans dat ie zich blesseert. En dat is nu, in deze periode van groei, net zo belangrijk.

Zeker als je later ook met de hond wil sporten, is het essentieel dat ze een goeie spieropbouw heeft. Het maakt de hond niet alleen sterker, stevige spieren ondersteunen en ontlasten ook de gewrichten, wat alleen maar goed is.

 

Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat je fanatiek met de pup moet gaan lopen. Maar ga gerust al es langer wandelen, hou pauzes (even samen op een bankje zitten en naar de wereld kijken), wissel trainingen en oefeningen af met leuke, vrije momenten (uiteraard altijd op plaatsen waar dit kan), trek al eens een sprintje, doe al es gek, en vraag dan weer aandacht en gehoorzaamheid. Hou het leuk, voor jullie beiden. Wandelen = fun, geen opdracht. hp-wink

 

Wat die sport betreft: het is niet omdat je een actieve hond hebt, dat ze later ook graag agility of flyball zal doen. Dus pin je daar nu nog niet op vast, kijk waar haar interesses naar uitgaan als ze volwassen wordt, en hoe ze qua karakter is (baasgericht en volgzaam, of eigengereid, zelfstandig, enz.) Kies dan een activiteit die bij haar past (en die je uiteraard ook zelf fijn vindt).

Er zijn heel veel uiteenlopende activiteiten: speuren, canicross, mountainboarding, mantrailing, steppen, backpacken, treibbal, survival (hindernissenparcours) enz. enz. Je zal, als ze opgroeit, zelf wel merken waar haar interesses naartoe gaan, en op basis daarvan kan je een sport of activiteit kiezen waaraan jullie allebei veel plezier kunnen beleven.hp-thumbsup

 

honden page profiel Charlotte-SophieCharlotte-Sophie

" bedankt voor je tips! ik had een touw/halsband in 1 (https://www.bol.com/nl/p/beeztees-sliplijn-hondenriem-zwart-170-cm-x-8-mm/9200000011212692/?country=BE&Referrer=ADVNLGOO002041-G-60956571320-S-491987997824-9200000011212692&gclid=CjwKCAiArJjvBRACEiwA-Wiqq2kM4t4kl-4vgBhx95BI5URddHAlxsrnGRG26Lg7tLjA0M4F2LvtsRoCJJYQAvD_BwE) 
nu heb ik haar een julias K9 gekocht en trekt ze al een stuk minder, zo kan ze met momenten ook meer rennen en spelen ivm zo een kortere riem! ik heb begrepen dat constant naast je wandelen geen optie is en daar ben ik blij om want ik wist dus niet goed moet ik haar constant corrigeren om naast mij te lopen of niet. nu weet ik dat het korte trainings momenten moet afwisselen met ruimte en plezier! minder stressend voor Nova maar zeker ook minder stress voor mij. want ik merkte dat ik steeds sneller gefrustreerd geraakte waardoor ze Nova meer gefrustreerd was en zo een visueel cirkel "

 

Een Julius-K9 tuig heeft een horizontale borstband. Dit belemmert de hond in zijn beweging en is dus niet de beste keus voor een (trekkende) opgroeiende hond. Een y-tuig laat de schouders vrij en honden kunnen maximaal "uitstappen" met hun voorpoten. Lees ook dit artikel

Tuig-blog-3.png

Volgende forumvraag: Geen idee meer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^