Voedsel intolerantie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" Sara krijgt nu brokken van orijen met alleen maar soorten wild die ze nog niet eerder heeft gehad (geit, hert enz). Het vreemde is dat ze nu ook al 5 dagen niet meer gespuugd heeft sinds we de kip weg laten. Normaal merk je toch pas na 6 weken effect? Zou dit gewoon toeval zijn?  "

Dat kun je meteen merken! Hier gaat het om spugen. Ook als je diarree krijgt vanwege een voedselintolerantie, is het meestal meteen weg als je de oorzaak weglaat uit je dieet. Maar als het om huiduitslag zou gaan, dan gaat er meestal wel meer tijd overheen, het duurt vaak makkelijk een week of drie voordat het echt wegtrekt en de huid er normaler uit gaat zien. Vandaar die ± 6 weken.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Dat kun je meteen merken! Hier gaat het om spugen. Ook als je diarree krijgt vanwege een voedselintolerantie, is het meestal meteen weg als je de oorzaak weglaat uit je dieet. Maar als het om huiduitslag zou gaan, dan gaat er meestal wel meer tijd overheen, het duurt vaak makkelijk een week of drie voordat het echt wegtrekt en de huid er normaler uit gaat zien. Vandaar die ± 6 weken. "

Ooh, dat zou het dus kunnen verklaren. Bedankt voor deze informatie. Bij jullie spuugde de hond dus ook bij verkeerde voeding?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ja ik ken ook iemand met een Duitse Herder, ander diersoort en helemaal weer goed, soms is het zo simpel.. "

Ja, aan de ene kant heel fijn. Aan de andere kant nu kan ik me wel heel schuldig gaan voelen, heb haar er 3 maanden mee laten lopen. Veel medicatie gehad, veel verschillende onderzoeken..  Ach ja, hopelijk is dit het inderdaad en zijn we er vanaf. 

 

Inmiddels kunnen we dag 6 ook afvinken laughing

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

" Ik weet eigenlijk niet waar die 6 weken precies vandaan komen. Maar het kan zeker hoor! Zodra Beer iets eet waar hij niet tegen kan dan heeft hij de volgende dag diarree.  Zodra ik dat niet meer geef, is het met een paar dagen weer goed. Dus andersom zal dat ook wel het geval zijn: neem je de kip wegneemt, gaat het snel weer beter.  Super toch zo! "

Ja inderdaad! Bedankt voor het mee denken al die tijd! 

honden page profiel Toedeloe Toedeloe

honden foto van Toedeloe

Hills heeft allergenen snacks. Onze teckel vindt deze super lekker. Verder krijgt hij Anallergic van Royal Canin. En soms een stukje zalm.

Helaas heeft onze teckel zware voedsel intolerantie, kan geen enkel vlees of gevogelte hebben.

Succes!

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wilt niet meer eten.. wat nu?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^