Wilt niet meer eten.. wat nu?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AkiraMiyuAkiraMiyu

honden foto van AkiraMiyu

hallo allemaal!

 

daar zijn we weer.. tijdje terug een bericht geplaatst over Akira die erg kieskeurig was met haar eten, is niet onbekend bij huskies en daarop goede tips mogen ontvangen!

maar sinds twee maanden is het weer zover.. Akira wilt niets anders eten dan rauwe kip, dus ook geen ander vers vlees en zelfs geen snoepjes.. in korte tijd was ze meer dan 3 kilo afgevallen (ze is nu pas 1.5 jaar) dus ook meteen naar de DA gegaan om meerdere testen te laten doen waaronder een groot ontlastingsonderzoek en een groot bloedonderzoek, uit beide testen kwam gelukkig niets..

maarja dan zit je wel met een hond die alsnog niets eet en wel af valt, ze krijgt voldoende beweging maar ben bang dat ze daardoor nu ook meer gewicht verliest en het warme weer zal ook wel mee spelen..

daarnaast lijkt mij dat in kip alleen niet voldoende voedingsstoffen zitten die ze nodig heeft.

dus zoals jullie kunnen begrijpen ben ik ten einde raad en zijn alle tips welkom, mochten jullie een goed adresje hebben voor een gedragstherapeut dan zou ik dat ook waarderen, dat is het enige wat ik nog niet heb geprobeerd..

 

alvast mijn dank!

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Ontzettend frustrerend, je kunt een hond niet dwingen te eten, en waarschijnlijk is ze door haar eetgedrag ook verwend. Ze zal zich uiteindelijk niet laten verhongeren hoor, maar het blijft erg lastig. Hoe reageert ze op concurentie?, vaak met een andere hond in de buurt, die wel eet, eten ze hun eten beter, omdat ze niet willen dat hun eten door een ander opgegeten word.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 3 doggies

honden foto van UkkePuck

Hoe voer je? Gewoon alles in een bak en eet smakelijk?

Misschien kun je het voer aanbieden in de vorm van spelletjes? Dan moet je hond er wat voor doen, uitstrooien in het gras, in een voerbal doen oid.

Misschien barfen? Dus bijvoorbeeld een half konijn, orgaanvlees erbij, groenten, eitje oid. Misschien nodigd dat uit tot eten?

 

Moet ze ook loops worden? 

honden page profiel AkiraMiyuAkiraMiyu

honden foto van AkiraMiyu

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Wat heb je allemaal geprobeerd voordat wij allemaal gaan roepen wat je al geprobeerd heb, als je hond kip lekker vind, lust je hond dan ook kvv, maar dan een premix, daar zitten vitamine in die je hond nodig heeft.

 

Als je alles al geprobeerd heb dan zou ik een multivitamine van Puur of De Groene Os kopen dat je hond in ieder geval zijn vitamine en mineralen binnen krijgt.

honden page profiel AkiraMiyuAkiraMiyu

honden foto van AkiraMiyu

" Ontzettend frustrerend, je kunt een hond niet dwingen te eten, en waarschijnlijk is ze door haar eetgedrag ook verwend. Ze zal zich uiteindelijk niet laten verhongeren hoor, maar het blijft erg lastig. Hoe reageert ze op concurentie?, vaak met een andere hond in de buurt, die wel eet, eten ze hun eten beter, omdat ze niet willen dat hun eten door een ander opgegeten word. "

inderdaad.. maar daarom verbaasd het mij ook dat ze zelf haar lievelings snoepjes niet meer wilt terwijl ze het al soms meer dan 3 dagen uit houdt om NIETS te eten, heb zelfs eventueel bij de DA navraag gedaan over eetlust opwekkers, aangezien ze voorstelde om te beginnen aan dwangvoeding, maar ze kon niets speciaals vinden voor honden.. pff

we hebben sinds een maand nu een herplaatser erbij (kruising husky/cane corso) die erg goed eet maar zelfs dan maakt het haar niets uit terwijl ze in het verleden inderdaad niet graag haar bak deelde met een andere hond..

dus dacht voordat ik echt moet beginnen aan dwangvoeding als het echt niet anders kan (waar ik geen voorstander van ben) eerst hier maar eens proberen :(

honden page profiel AkiraMiyuAkiraMiyu

honden foto van AkiraMiyu

" Wat heb je allemaal geprobeerd voordat wij allemaal gaan roepen wat je al geprobeerd heb, als je hond kip lekker vind, lust je hond dan ook kvv, maar dan een premix, daar zitten vitamine in die je hond nodig heeft.
 
Als je alles al geprobeerd heb dan zou ik een multivitamine van Puur of De Groene Os kopen dat je hond in ieder geval zijn vitamine en mineralen binnen krijgt. "

ik heb verschillende soorten merken droog en natvoer geprobeerd (weet ze onderhand allemaal niet meer) en wat je zegt aangezien ze een voorkeur heeft voor kip had ik verschillende merk van die rollen vers voer met kip waarin dus ook orgaan en bot zit geprobeerd.. ook dat vond mevrouw weer niet lekker en begon toen plots haar brokken weer te eten van Carnilove, ook de kip/konijn variant, daarop heeft ze het afgelopen tijd toen ook goed gedaan..

en bedankt! ga dan inderdaad de multivitamine opzoeken :)  

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Heb je het probleem al eens in een ruimere context bekeken? Bijvoorbeeld: wordt het eetprobleem groter in tijden van hormonale veranderingen (loopsheid), huiselijke veranderingen (andere gezinssituatie, werkuren, relatieproblemen, enz), stress of drukte?

Bij sommige honden is er een sterke connectie tussen voeding en gevoelens. Van zo vlug ze zich op één of andere manier (mentaal of lichamelijk) niet lekker in hun vel voelen, tonen ze dit door slecht te gaan eten. 

 

Dwangvoeren zou ik echt nooit doen, ik denk dat je daarmee het probleem alleen nog groter gaat maken.

honden page profiel AkiraMiyuAkiraMiyu

honden foto van AkiraMiyu

" Heb je het probleem al eens in een ruimere context bekeken? Bijvoorbeeld: wordt het eetprobleem groter in tijden van hormonale veranderingen (loopsheid), huiselijke veranderingen (andere gezinssituatie, werkuren, relatieproblemen, enz), stress of drukte?
Bij sommige honden is er een sterke connectie tussen voeding en gevoelens. Van zo vlug ze zich op één of andere manier (mentaal of lichamelijk) niet lekker in hun vel voelen, tonen ze dit door slecht te gaan eten. 
 
Dwangvoeren zou ik echt nooit doen, ik denk dat je daarmee het probleem alleen nog groter gaat maken. "

Dankjewel! En helaas is niets hiervan aan de hand, alles is precies t zelfde, tijdens de loopsheid at ze juist beter is nu al 2.5 maand geleden, ik zie ook niet echt veranderingen in haar eigen gedrag want ze is gewoon lekker actief en speels alsnog, ze speelt nu ook meer dan voorheen zelfs. Ik zou me ook niet zo veel zorgen maken aangezien ik weet dat husjes nogal moeilijk hiermee kunnen zijn maar aangezien ze op zo'n jonge leeftijd al zo snel is afgevallen maak ik me toch zorgen, dus daarom is het voor mij (en zelfs de DA) ook zo'n raadsel.. :(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat vervelend zeg, je maakt je toch zorgen als je hond niet wil eten.

 

Is er ook getest of ze geen gebrek aan zink heeft? Als je googeld op snow dogs and zink deficiency and malabsortion, vind je verschillende interessante artikelen.

honden page profiel JoachimJoachim

Hoe is het afgelopen? ik heb namelijk hetzelfde probleem sinds september..... weet geen raad meer

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Joachim.....hoe oud is je hond ? Hier een hond die ook niet zelf wil eten alleen kippenstukken rauw wel te verstaan, dat is al een twee jaar lang, ik voer haar met een lepel de kvv die ik wil dat ze binnen krijgt....de eerste lepels met dwang daarna eet ze van de lepel, ze vertikt het om zelf te eten, een keer drie weken niets gegeten en daar ben ik dus van afgestapt, ik voer dr met de hand......ze ligt op de grond ik zit voor dr en voer ze.....ook niets mankeren alleen niet willen eten,  eetlust opwekkers hebben haar ook niet aan het eten gezet, ik voer dr twee x per dag, en ben blij als ze de kipstukken zelf eet, maar dat is geen voeding waar ze alles uit kunnen halen, mijn advies van de dierenarts was een supradine per dag voor de nodige vitaminen, ik maak er geen probleem meer van.....en voer ze iedere dag.

honden page profiel JoachimJoachim

" Joachim.....hoe oud is je hond ? Hier een hond die ook niet zelf wil eten alleen kippenstukken rauw wel te verstaan, dat is al een twee jaar lang, ik voer haar met een lepel de kvv die ik wil dat ze binnen krijgt....de eerste lepels met dwang daarna eet ze van de lepel, ze vertikt het om zelf te eten, een keer drie weken niets gegeten en daar ben ik dus van afgestapt, ik voer dr met de hand......ze ligt op de grond ik zit voor dr en voer ze.....ook niets mankeren alleen niet willen eten,  eetlust opwekkers hebben haar ook niet aan het eten gezet, ik voer dr twee x per dag, en ben blij als ze de kipstukken zelf eet, maar dat is geen voeding waar ze alles uit kunnen halen, mijn advies van de dierenarts was een supradine per dag voor de nodige vitaminen, ik maak er geen probleem meer van.....en voer ze iedere dag. "

 

Hij is 9 jaar. Ik heb ook van alles geprobeerd en in sommige gevallen eet hij nieuwe merken 2 dagen (echt weinig eten ook) en daarna wilt die er niks meer van weten...

honden page profiel JoachimJoachim

" Joachim.....hoe oud is je hond ? Hier een hond die ook niet zelf wil eten alleen kippenstukken rauw wel te verstaan, dat is al een twee jaar lang, ik voer haar met een lepel de kvv die ik wil dat ze binnen krijgt....de eerste lepels met dwang daarna eet ze van de lepel, ze vertikt het om zelf te eten, een keer drie weken niets gegeten en daar ben ik dus van afgestapt, ik voer dr met de hand......ze ligt op de grond ik zit voor dr en voer ze.....ook niets mankeren alleen niet willen eten,  eetlust opwekkers hebben haar ook niet aan het eten gezet, ik voer dr twee x per dag, en ben blij als ze de kipstukken zelf eet, maar dat is geen voeding waar ze alles uit kunnen halen, mijn advies van de dierenarts was een supradine per dag voor de nodige vitaminen, ik maak er geen probleem meer van.....en voer ze iedere dag. "

 


Ik ben hier een forum gestart mocht je meer willen weten:

https://www.hondenpage.com/hondenforum/225256/hond-wilt-niet-meer-eten-sinds-september#div5520020

Volgende forumvraag: Veel vaste ontlasting
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^