Getraumatiseerde hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EmilyEmily

In maart 2019 heb ik Mylo gekocht bij mensen die hondjes verkochten. Ik heb geen ouders gezien. Ik was een beetje naïef. Ik heb op de goedheid van de mens gerekend.  Bij het thuiskomen was er al snel te merken dat Mylo al een grote rugzak had. Heel angstig. Kende geen buiten wereld. Als snel ging er een belletje rinkelen. Volgend mijn vermoeden heeft Mylo steeds in een hok binnen geleefd. Hij kende geen gras, geen wind, geen regen, geen mensen,... Hij deed zijn behoeftes ook steeds binnen en op de stenen buiten. De moment dat ik hem ging ophalen hebben de vorige eigenaars hem eerst gewassen wat achteraf bleek omdat hij zichzelf steeds bevuilde mijn zijn urine.

Enkele dagen later bleek ook te zijn dat hij ziek was. Meermaals naar de dierenarts moeten gaan. De mensen hadden gezegd dat hij 3 maand was. Maar de dokter zei dat hij minstens al 5/6 maand was aan de tanden wissel te zien. Ik probeerde hem als we niet thuis waren (stap per stap/ minuut per minuut) hem te leren in een grote bench te zitten of ik een kamer apart. Maar dit lukte totaal niet volledige paniek. Hem ook bevuilen met urine en maakte ook steeds stoelgang. Is ook heel angstig van de leiband. Hij verkrampt steeds van de angsten als ik hem dit wil aan doee en bevuilde hem ook steeds met urine. Hem borstelen lukt ook niet. Heeft hier ook angstig voor.

Nu de dag van vandaag is Mylo nog steeds niet 100% zindelijk. Doet vaak nog stoelgang binnen (dagelijks) en plast ook nog regelmatig binnen. Blaft ook niet om naar buiten te gaan. Als ik slaap maakt hij me wel wakker door te likken in men gezicht als hij moet plassen. Ook heeft Mylo last van paniek aanvallen. Als ik mijn stem verhef, iets doe dat hij niet gewoon is en of gewoon uit het niets en zo verder,... kan hij ineens in paniek raken.

Ik ben opzoek naar mensen die me kunnen helpen om Mylo gelukkig te maken en hem laten proberen te functioneren hoe het moet zonder al zijn angsten. Ik geloof dat Mylo niet gelukkig kan zijn. Vooral omdat hij steeds in angsten leeft.

Zou er mij iemand tips kunnen geven? Bij wie kan ik terecht

Het grootste probleem is dat hij niet proper is binnen en zijn angst aanvallen.

Alvast bedankt.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat sneu, zo te lezen is Mylo een typisch broodfok hondje.

En al bijna een half jaar oud, voordat hij uit die situatie werd gehaald.

Hij heeft dan een grote achterstand, is niet gesocialiseerd, niets geleerd.

Zijn moeder zal ook zo zijn, dus hij heeft van haar ook niets kunnen leren en grote kans dat hij al op veel te jonge leeftijd bij zijn moeder vandaan is gehaald.

Bang voor alles, omdat hij niets gewend is, behalve waarschijnlijk een kooi of schuur.

Kun je wel zien in zijn paspoort waar hij geboren is (Nederland of bv Polen)

 

Wat voor ras is Mylo? (klein hondje, grote hond)

Mylo zal dan nu zo'n jaar oud zijn?

Heb je wel iets met hem gedaan, wat betreft een trainer, hulp, begeleiding?

Misschien zal hij altijd last houden van zijn beperkingen en angsten, door zijn achtergrond.

Hopelijk weet iemand een goede therapeut die ervaring met deze problemen heeft en hier goed mee kan omgaan.

 

In welke omgeving woon je?

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Vertrouwen is goed, controle is beter.

 

Erg sneu voor het hondje en een grote zorg voor jou. Heb je wel verbetering gemerkt sinds je hem hebt? 

Ik zou hier een gecombineerde aanpak het meest zinvol vinden. Allereerst zijn zenuwstelsel proberen in ode te krijgen, bij iemand die altijd angsten en stress heeft, giert veel adrenaline door het lijf, wat voor allerlei problemen kan zorgen, het lichaam is dan in een "fight or flight" modus. Er kunnen verkrampingen in de spieren ontstaan, tekorten aan mineralen, wat ook veer voor verdere problemen kan zorgen. 

Ik zou hem bij een goed holistisch dierenarts laten checken, en een goed voedingsplan opstellen, met evt. supplementen.

Acupunctuur zou hier ook goed zijn. Of massage. (of allebei).

 

 

 

 

Verder toch nog heel rustig aan doen en letten op dingen als: de hond in alle rust laten eten en slapen. Niet naar hem toelopen, maar hem naar jou laten komen, je houding en stem altijd kalm en rustig naar de hond toe. 

Goed kijken naar de signalen die hij afgeeft en daarop inspelen.

 

Verder zou ik gaan werken aan zijn zelfvertrouwen door hersenwerkjes met hem te doen. Langzaam beginnen en zorgen voor succes.

https://hersenwerkvoorhonden.nl/

 

Kluiven werkt ontspannend, dus zorg altijd voor goed kauwmateriaal. Een gevulde kong uitlikken is ook ontspannend.

 

Je zou ook nog aan de relax o dog kunnen denken om in te zetten

https://static.webshopapp.com/shops/023001/files/096682832/relaxodog-handleiding-2017.pdf

 

Een goede gt die bekend is met angst bij honden zou je ook nog aan kunnen denken om je te begeleiden. Vraag hier eerst even na of iemand ervaring heeft met diegene, voordat je iemand in huis haalt met tips die de hond nog angstiger maken.

 

Hoe gaat het buiten?

 

 

 

 

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Het zal een hele kluif zijn om dit hondje bij te brengen wie of wat hij wel vertrouwen kan en een stukje zelfvertrouwen te geven. Jammer dat je erin trapte en het hondje bij een louche hondenhandelaar kocht. Waarschuw iedereen die je kent voor zulke lui, die de hond als een product zien en zich niet bezighouden met welzijn en gezondheid van dieren.

 

De enige weg voor verbetering lijkt mij de hulp van een gedragstherapeut in te schakelen.

 

Let wel op omdat iedereen zich gedragstherapeut mag noemen. Als je met één contact wilt opnemen, vraag dan eerst op dit forum of iemand hier ervaring mee heeft.

 

Info over gedragstherapie en therapeuten:

 

licg.nl - Gedragstherapie voor de hond
https://www.licg.nl/honden/gedragstherapie-voor-de-hond/

 

Succes en sterkte.

 

Volgende forumvraag: 20 druppels toedienen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^