Bailey

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

Goedemiddag allemaal!

Sinds een periode is onze Bailey super vervelend als hij moet gaan slapen. We hebben al van alles geprobeerd in de avond spelen of juist te laten rusten, wandeling maken, bij hem blijven tot hij wat rustiger is en lekker gaat slapen, negeren... Niks lijkt te helpen hp-frustyHet gedrag wat hij vertoont is voornamelijk piepen en afentoe een blaf tussendoor, vervolgens begint hij zijn deken te slopen of aan zijn mand te kauwen.. Gisteren heeft hij zijn eigen kussen gesloopt. Aangezien we van alles geprobeerd hebben, en mijn nachtrust hier momenteel erg onder leidt. Ik ben even ten einde raad. Iemand tips? 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Bedoel je dat hij ondanks dat je bij hem bent, gaat piepen en slopen?

 

Zo niet, dan zou ik hem een tijdje bij je op de slaapkamer nemen, of zelf bij hem gaan slapen en kijken of hij dan wel slaapt.

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Misschien ergens van geschrokken? Wij hebben dit ook een hele periode gehad. Hier wordt nu af en toe vuurwerk af gestoken en het is weer mis. Ik neem mijn hond nu even mee naar boven (wat ik normaal nooit zou doen) en bouw dit langzaam weer af.. 

 

Of eventueel even tijdelijk beneden slapen, kijken of er wat is.. en dit ook weer afbouwen.

 

Soms weet ik ook dat er echt niks aan de hand is en dan zeg ik gewoon heel duidelijk nee klaar en dan stopt ze meestal wel. Tenzij er wel wat is, dan gaat ze aan 1 stuk door.

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

" Bedoel je dat hij ondanks dat je bij hem bent, gaat piepen en slopen?
 
Zo niet, dan zou ik hem een tijdje bij je op de slaapkamer nemen, of zelf bij hem gaan slapen en kijken of hij dan wel slaapt. "

In beide gevallen doet hij dit. Als wij ook naar bed gaan maar ook als we er nog even bij blijven.. Vandaar dat ik even niet meer weet wat we hiermee aan moeten want wat we ook proberen hij blijft dit gedrag vertonen.. Proberen te negeren omdat we dachten dat het misschien een kwestie is van aandacht vragen maar dan word het geluid alleen maar harder en ik ben bang dat onze buren daar op lange termijn ook niet zo blij mee zijn.. 

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

" Misschien ergens van geschrokken? Wij hebben dit ook een hele periode gehad. Hier wordt nu af en toe vuurwerk af gestoken en het is weer mis. Ik neem mijn hond nu even mee naar boven (wat ik normaal nooit zou doen) en bouw dit langzaam weer af.. 
 
Of eventueel even tijdelijk beneden slapen, kijken of er wat is.. en dit ook weer afbouwen.
 
Soms weet ik ook dat er echt niks aan de hand is en dan zeg ik gewoon heel duidelijk nee klaar en dan stopt ze meestal wel. Tenzij er wel wat is, dan gaat ze aan 1 stuk door. "

Of hij ergens van geschrokken is dat denk ik niet. Het is elke avond tot nu toe zo en echt al voor een langere periode frown wij zeggen ook duidelijk hetzelfde tegen Bailey maar het helpt niet. Overigens vertoont hij dit gedrag dus alleen als hij moet gaan slapen.. Overdag wil hij ook wel eens ons uitdagen tijdens het spelen maar dat is dan op een 'positieve' manier. 

Op de slaapkamer is nu even geen optie want hij had aflopen week vlooien meegenomen van een kat waar wij op visite waren.. Hij is nu wel behandeld maar aangezien wij vloerbedekking hebben in de slaapkamer vind ik dat geen prettig idee. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" In beide gevallen doet hij dit. Als wij ook naar bed gaan maar ook als we er nog even bij blijven.. Vandaar dat ik even niet meer weet wat we hiermee aan moeten want wat we ook proberen hij blijft dit gedrag vertonen.. Proberen te negeren omdat we dachten dat het misschien een kwestie is van aandacht vragen maar dan word het geluid alleen maar harder en ik ben bang dat onze buren daar op lange termijn ook niet zo blij mee zijn..  "

Negeren helpt niet, maakt de hond alleen maar nog gefrustreerder.

Misschien heeft hij om een of andere reden verlatingsangst ontwikkeld.

Ik zou eens een tijdje de hele nacht bij hem blijven, dus beneden slapen als je hem niet op de slaapkamer wil.

 

 

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

Even een update. Het gaat de afgelopen 2 avonden/nachten super! Ineens uit het niets hp-thumbsuphp-shiny

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Even een update. Het gaat de afgelopen 2 avonden/nachten super! Ineens uit het niets  "

wat fijn

 

je bent dus niet bij hem gaan slapen?

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

" wat fijn
 
je bent dus niet bij hem gaan slapen? "

Nee, ik wilde het toch echt nog even proberen en voila gelukt. Hopen dat het zo blijft haha nu hebben we onze nachtrust weer terug. hp-sleephappy

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

Goedenmorgen allemaal, 

Omdat ik geen nieuwe forum vraag over hetzelfde onderwerp wil maken even hier weer een berichtje. 

Het slapen in de avond met Bailey ging 'ineens' weer eventjes goed, nu zijn we sinds een paar weken weer terug bij af en begint het opnieuw. Wij zijn inmiddels echt ten einde raad omdat dit al zo lang duurt en wij zoveel dingen hebben geprobeerd wat allemaal niet helpt. Denken jullie dat ik een gedragstherapeut moet benaderen voor dit gedrag van Bailey? Of een andere oplossing? Want het is wel echt een probleem geworden inmiddels.  

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Geef 'm eens een lekker gedroogd oor, rund, hert, geit of kophuid. Kauwen maakt rustig, misschien helpt dat om in slaap te komen?

honden page profiel AizenAizen

honden foto van Aizen

" Goedenmorgen allemaal, 
Omdat ik geen nieuwe forum vraag over hetzelfde onderwerp wil maken even hier weer een berichtje. 
Het slapen in de avond met Bailey ging 'ineens' weer eventjes goed, nu zijn we sinds een paar weken weer terug bij af en begint het opnieuw. Wij zijn inmiddels echt ten einde raad omdat dit al zo lang duurt en wij zoveel dingen hebben geprobeerd wat allemaal niet helpt. Denken jullie dat ik een gedragstherapeut moet benaderen voor dit gedrag van Bailey? Of een andere oplossing? Want het is wel echt een probleem geworden inmiddels.   "

Ook al eens snachts geprobeerd hele nacht bij hem beneden te slapen?? Hond heeft donders goed door namelijk wanneer de baasjes naar bed gaan hoor wink dus hij voelt het gewoon al aan wanneer jullie aanstalten gaan maken richting bed.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

idd bij hem slapen of meenemen naar de slaapkamer,

 

ik denk dat een gedragstherapeut je hetzelfde gaat zeggen

honden page profiel BAILEYBAILEY

honden foto van BAILEY

Bedankt voor jullie reacties. 

Ik denk dat wij vanaf vanavond beginnen met trainen van voor af aan toen hij nog puppy was, om hem bij ons op de slaapkamer te zetten en dan uiteindelijk weer in de woonkamer te laten. Dat is het enige wat wij nog niet hebben geprobeerd. Hopelijk werkt dat. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Als jullie het niet erg vinden, wat is er mis mee om de hond mee te nemen naar je slaapkamer ? Bedje of mand erbij...lekker dicht bij jullie in de buurt, wie weet krijgen jullie dan ook jullie nachtrust terug.

Volgende forumvraag: Onzeker meisje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^