Losloopgebied

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KyraKyra

Hoi allemaal! 
Ik loop ergens tegen aan met mijn hond van 8 maanden die ontzettend aan het puberen is. 
De puppy cursus hebben we met positief resultaat afgerond! De puberteitscursus gaat niet zo lekker, maar daar kan ik nog wel doorheen prikken. 
Mijn hond luistert totaal niet in een losloopgebied! We hebben ook al gelopen met onze juf van de cursus. Je moet heel blij zijn als ze naar je toe komt. Dat doe ik ook ontzettend. Heb elke keer een ander snoepje bij, zodat ze niet verveeld raakt. Maar het lukt totaal niet! Ik ben ook een uur bezig om haar aan te lijnen. Elke keer op een andere plek ook, dan weer even los. Ze maakt er een spel van en luistert niet! Je mag ook niet boos raken, dus ik moet rustig blijven. Maar ze komt echt niet naar me toe, of ze rent langs me heen als ze komt. 
Wie heeft er tips? 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Aan de lijn houden als ze niet terug komt, voorkomt gevaarlijke situaties.

 

Oefen je ook met 'hier komen?

Loslopen 'hier' roepen of wat voor commando je er ook voor hebt. Snoepje erin en verder laten lopen.

Zo is 'hier' komen erg leuk, want je krijgt snoepjes.

Nu denkt ze misschien; als ik terug kom, moet ik vast en komt ze daarom niet meer terug.

 

Oefen op afgesloten gebieden zodat de hond nergens heen kan.

honden page profiel KyraKyra

Ik oefen altijd in gebieden die inderdaad een hek eromheen hebben! 
In het begin kwam ze altijd voor een snoepje en nu niet meer... 

ze wil echt niet naar me komen

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik oefen altijd in gebieden die inderdaad een hek eromheen hebben! In het begin kwam ze altijd voor een snoepje en nu niet meer... 
ze wil echt niet naar me komen "

Is dat dan ook het losloopgebied of is dat weer wat anders?

Wel blijven oefenen natuurlijk, maar op niet omheinde stukken vast houden. Je zal het jezelf nooit vergeven als je hond wat overkomt als die niet terug komt. Weglopen, doodgereden worden of wat dan ook.

 

Je moet inderdaad niet boos worden, maar met een flinke 'hier' is niks mis mee. Uiteindelijk moet er wel geluisterd worden. En je hond heeft waarschijnlijk echt wel door dat het dan menens is.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Welke snoepjes gebruik je?

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Eigenlijk moet een loslopende hond achter jou aan lopen, in plaats van jij achter de hond. Als je dus juist de andere kant oploopt zonder de hond te roepen, hoogstens roep je dáááág!, misschien komt ze dan wel achter je aan. Ze moet jou in het oog houden.

Natuurlijk is ze nu aan het puberen, dus misschien dat het over een paar maanden over is.

honden page profiel KyraKyra

Het grappige is wel, wanneer ik echt een stuk ga lopen en bijna weg bent, dat ze komt (mits er geen andere honden zijn, anders is dat nog een uitdaging).

Maar ze wil echt niet naar me toe komen. Het is zo frustrerend

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Gewoon maar even de losloopgebieden mijden. Scheelt je frustratie. Loslopen in omheind gebied kan je hond ook zn ei wel in kwijt. Het is maar even (hoop ik voor je).

 

Wat voor ras heb je?

honden page profiel KyraKyra

Haha dat is zo! Maar ik las op internet als je het nu je hond niet aanleerd, dat het nooit gaat komen dan... 

ik heb een kruising, een pomsky! Koppigheid van de husky zit erin

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Haha dat is zo! Maar ik las op internet als je het nu je hond niet aanleerd, dat het nooit gaat komen dan... 
ik heb een kruising, een pomsky! Koppigheid van de husky zit erin "

Als je je een beetje in leest, weet je dat een husky doorgaans niet los kan lopen, dan verkiezen ze de vrijheid. 

Je kan het nog even proberen na de pubertijd, maar ik gok dat je wandelingen beter aangelijnd kunt doen om problemen te voorkomen.

honden page profiel KyraKyra

Dankjewel voor de tip! 
Ik wil het toch proberen, lees zoveel verschillende informatie! Sommige zeggen dat elke hond het kan aanleren en sommige zeggen weer van niet. 
wat ik wel weer is dat ze nu echt oost indisch doof is 

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Niet iedere hond kan loslopen, neem de windhonden, jagen op zicht, heel moeilijke loslopers, jacht blijft overheersen, gelijk als de beagle, ook een giga jachthond ,kan ook meestal niet loslopen.

Een husky, sledehond en waakhond, gaat zijn eigen gang zodra hij los is, zit in instinct.

 

Zoals eerder gezegd. Loslaten op veilig terrein, zoek ook een terrein op waar het zowel veilig al onbekend is. En loop van je hond weg! Komt hij achter je aan, niets zeggen,  en passant brokje geven maar omdraaien en van je hond weglopen. Juist dat prikkelt de hond. Komt hij weer, brokje enzv. Dan een keer hond aanraken, brokje omdraaien en weglopen. Vervolgens, halsband aanraken, brokje weglopen. Vervolgens riempje er aan en weer er af, brokje en weglopen. Neem de tijd! Ga deze sessies niet aan als je maar 10 mimuten hebt, dan wordt het omherroepelijk frustratie.

 Komt je hond niet, loop weg. Het kan want het is velig. Blijf zelf continue lopen. Stilstaan ziet de hond direct en zal hij niet komen, want baasje wacht wel. Blijven bewegen en zo min mogelijk aandacht aan je hond geven. Niet aan kijken of lokken of noem maar op.

 

Ook een goede, wil je hond een speeltje brengen of er achteraan gaan? Twee speeltjes nemen. Eentje gooi je weg, de tweede houd je vast, hond heeft speeltje vast, jij roept kijk eens en gooit speeltje andere kant op zo dat de hond voor je langs rent, dan weer de andere kant op. Meestal laat de hond speeltje 1 los bij jou als je het andere gooit.Dit kan je eerst oefenen in de kamer. Hond leert bij de baas, ander speeltje. Uiteindelijk stoppen met spel en weglopen, geen aandacht meer voor de hond.

 

Ooit een verhaal gehoord,  3xht gebeurd, in de oorlog, mensen hadden geen eten dus de hond moest bij hen weg. Ze namen hej mee op een wandeling en stuurden hem steeds weg. Weg jij, schiet op. Hoe lelijker ze deden hoe dichter bij de hond bleef.  Ik zeg dus niet dat je lelijk moet doen. Wel dat je moet blijven lopen.

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Dankjewel voor de tip! Ik wil het toch proberen, lees zoveel verschillende informatie! Sommige zeggen dat elke hond het kan aanleren en sommige zeggen weer van niet. wat ik wel weer is dat ze nu echt oost indisch doof is  "
Karakter en uiterlijk 
Het tolerante, evenwichtige karakter, plus het feit dat de Siberian Husky vriendelijk en tolerant is ten opzichte van mensen en soortgenoten, maakt hem ook in deze tijd tot een plezierige en rustige huisgenoot. Hij is niet waaks en heeft een onafhankelijk karakter, grenzend aan het eigenwijze. Zijn aangeboren nieuwsgierigheid en drang tot bewegen willen wel eens groter zijn dan de 'drang' tot gehoorzamen of om bij de baas in de buurt te blijven. Hij wil nu eenmaal graag weten wat er achter de horizon te beleven is. Dit kan het geduld van zijn eigenaar behoorlijk op de proef stellen
 
 
Je kan het proberen, maar ik vraag het me af...
 
 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

" Hoi allemaal! Ik loop ergens tegen aan met mijn hond van 8 maanden die ontzettend aan het puberen is. De puppy cursus hebben we met positief resultaat afgerond! De puberteitscursus gaat niet zo lekker, maar daar kan ik nog wel doorheen prikken. Mijn hond luistert totaal niet in een losloopgebied! We hebben ook al gelopen met onze juf van de cursus. Je moet heel blij zijn als ze naar je toe komt. Dat doe ik ook ontzettend. Heb elke keer een ander snoepje bij, zodat ze niet verveeld raakt. Maar het lukt totaal niet! Ik ben ook een uur bezig om haar aan te lijnen. Elke keer op een andere plek ook, dan weer even los. Ze maakt er een spel van en luistert niet! Je mag ook niet boos raken, dus ik moet rustig blijven. Maar ze komt echt niet naar me toe, of ze rent langs me heen als ze komt. Wie heeft er tips?  "

Je beschrijft dat je samen hebt gelopen met de instructeur, juf van de cursus, wat heeft zij gedaan om je te helpen ? 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Het is voor andere mensen niet fijn als er een ongeleid projectiel in t losloopgebied rondstuitert. Ik zou er een lange lijn aan hangen en blijven oefenen op hier komen.

 

Paddy mijn keeshond was precies zo vanaf de puberteit. Pas vanaf een jaar of 3 kwam hij weer gewoon. Het blijven eigewijze hondjes. smile

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

In het begin kwam ze altijd voor een snoepje en nu niet meer... 
ze wil echt niet naar me komen 

Je hond kiest zelf wat zij het leukste vindt. Als zij het spelen met andere honden of het vrijuit kunnen rennen leuker vindt dan een koekje eten, ja, dan kiest ze voor het eerste natuurlijk.

Haar gaan staan lokken en roepen terwijl zij daar een spelletje van maakt, werkt alleen maar averechts.

Je gaat dus creatiever moeten zijn. Kijken naar de interesses van je hond. Is er iets wat ze nòg leuker vindt dan wegrennen? Gebruik dat dan. 

Toen mijn poolhonden jong waren, heb ik meer dan eens staan mekkeren als een schaap (of hinniken als een paard, whaha) om ze bij me te roepen. Want schapen en paarden waren ze gek op tongue-outcooltongue-out 

Ook theatraal gaan graven in een molshoop prikkelde hun nieuwsgierigheid genoeg om naar me toe te komen. Maar dan moest er ook écht wel wat te ontdekken vallen in die molshoop, want anders bekeken ze me van: 'wat ben jij een waardeloze spoorzoeker', en was ik weer terug naar af.

Weglopen wil ook wel lukken, behalve als je een hond hebt die het fijn vindt om zelfstandig te gaan zwerven.

 

Kortom: als je weet dat je niets waardevoller te bieden hebt dan waar de hond voor kiest, hou haar dan aan de lijn. En laat haar enkel los op plaatsen waar je weet dat dit okee is. Gecontroleerd loslopen, noem ik dat: je hebt dan controle over de omgeving, zodat je je hond een zekere vrijheid kan gunnen. Maar van zo vlug er factoren in het spel zijn die voor haar interessanter zijn dan in jouw buurt te blijven, dan lijn je haar aan. Zo blijft het voor iedereen prettig en veilig.

honden page profiel Marieke en SkipMarieke en Skip

honden foto van Marieke en Skip

Ik zou een stap terug doen en thuis beginnen. 

In de woonkamer pup met hier bij je roepen en snoepje erin. Snoepje moet lekker zijn, maar niet het aller lekkerste dat er bestaat, dus geen frikandel of kaas, maar een stukje gedroogd vlees bijvoorbeeld. 

 

 

Nu kan je als je wil ook een fluit introduceren, het geluid van een fluit draagt verder dan je stem, dus voor honden die veel ruimte nemen kan het wel handig zijn.

 

Stap 2 is hier oefen in de tuin. Meer afleiding dus dit is al een stapje moeilijker. Gebruik nog steeds de matige beloning. 

 

Stap 3 is hier bijvoorbeeld aan een 10 meter lijn als hij net lekker aan het snuffelen is bijvoorbeeld..

 

Stap 4 is los in een omheind  losloopgebied en vanaf nu ga je iets super lekkers gebruiken.  Alleen als hij gelijk komt deze beloning geven. Komt hij met een omweg, geef je een matig snoepje. 

 

 

Mijn puber vond het afgelopen week ineens een goed idee om mijn fluit te negeren. Kwam alleen als ik een flinke boze brul erachteraan gaf.

 

Nu loop ik dus weer met frikandel i  het bos. Een HIER is gewoon een snoepje een fluit is frikandel. Hij peert hem nog steeds regelmatig, maar ik weet hem nu wel vaker af te stoppen en als hij toch pleitte is, komt hij een stuk sneller terug voor zn frikandel. 

 

 

honden page profiel AnnewilAnnewil

Ik zou met een lange lijn oefenen. Neem een leuk speeltje mee waar ze gek op is en elke keer als ze jou aandacht geeft belonen. Denk dat het ook echt wel de leeftijd is maar blijf oefenen. Succes!

Volgende forumvraag: Agressiever inbraak poging
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^