Niet eten, maar niet echt ziek...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jemijemi

Hallo allemaal. 

Wij hebben een berner sennen van 5 en die heeft een 3 weken geleden uit het niets 5 epileptische aanvallen gehad. Die bewuste ochtend liep ze al wel met een holle rug en later op de dag vanaf 14 uur tot 8 uur de volgende morgen waren er  in totaal 5 aanvallen.

Uiteraard naar de dierenarts geweest en daar medicatie gekregen tegen de epilepsie. Daar kreeg ze gigantische eetlust van en at ze vrijwel alles wat er ook maar lag. De dagen daarna zwakte dat weer af en na ongeveer enkele dagen begon ze ineens met vrijwel niks meer te eten. Dit heeft ze nu al ruim 2 weken volgehouden. ???? Ze is afgevallen in die twee weken van 34 naar 30.9. Geen koorts, geen verhoging, enkele dagen diarree gehad en ze braakt oranje gele gal uit vermoedelijk vanwege het niks eten. 

Ook hebben wij het idee dat ze aan een kant niet goed ziet, als je iets voor het rechteroog houdt en beweegt reageert ze er niet op, links wel. Ook kauwen aan die kant gaat niet goed ze laat het dan naar links toe glijden in de bek zeg maar. 

Soms eet ze een paar hapjes van iets maar de dag er na hoeft ze het niet meer. Het lijkt erop dat dingen die ze eenmaal gegeten heeft daarna niet meer wil. Ook pakt ze het eten heel voorzichtig, waarna ze ook heel raar kauwt (beetje spastisch) en laat het vaak vallen. We zijn momenteel al blij als ze 2 plakjes leverworst op een dag eet. Veel te weinig natuurlijk... 

Gisteren weer naar de dierenarts geweest en echo en foto's gemaakt, helemaal niets te zien . Ook is het bloed al diverse keren onderzocht, ook hier kwam niks uit. 

Wij snappen het niet meer. De dierenarts zoekt ook naar aanknopingspunten.. Dus ik hoop via dit forum wat tips te krijgen. Een mri is al geopperd door de da. Herkent iemand dit gedrag? Maken ons best wel zorgen.... ????

Ze is nog super attent en loopt maar al te graag haar rondjes buiten. Ook haar ademhaling is heel kalm. Wat verder nog op valt is dat ik haar nooit meer zie liggen met de ogen dicht aan het slapen, de ogen zijn tijd wijd open. Heel apart.. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Lijkt op een tia of beroerte, juist omdat je beschrijft dat het aan een kant licht slapjes is, eten glijd er uit, eet moeilijk, een oog reageerd niet...op een mri is zeker veel te zien van de hersens en ook te zien of daar wat aan de hand is....wat een grote zorgen, ook als de hond slaapt dat zijn ogen niet dicht kunnen of gaan...zou verder onderzoeken doen, dit is toch heel verontrustend...

honden page profiel ientjeientje

honden foto van ientje

Ik zou je aanraden je door te laten sturen naar dr. Mandigers. Specialist in Utrecht op de universiteitskliniek. Hele deskundige man , neuroloog , en gespecialiseerd in hersenproblemen bij de hond.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Dacht dat Mandigers in Wageningen zit, faculteit voor gezelschapsdieren utrecht, dr Stassen is daar een goede neuroloog, ervaring mee met Bams....     Heb even verder gekeken dan mijn neus lang is, ze werken samen.....smile     paul Mandigers zit in diverse klinieken, je zou even kunnen googlen wat het dichtsbijzijnde is voor jou.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Hoe gaat het inmiddels Jemi? Ben je inmiddels iets wijzer geworden via een arts of specialist?

 

Ik heb altijd begrepen dat een hond normaliter goed met zijn ogen open kan slapen, ook omdat ze een derde ooglid hebben - dat doen ze best vaak. Maar gezien jullie hond epilepsie-aanvallen heeft gehad, is er misschien meer aan de hand, toch restverschijnselen of schade, of dat er nog steeds aanvalletjes plaatsvinden.

honden page profiel jemijemi

" Hoe gaat het inmiddels Jemi? Ben je inmiddels iets wijzer geworden via een arts of specialist?
 
Ik heb altijd begrepen dat een hond normaliter goed met zijn ogen open kan slapen, ook omdat ze een derde ooglid hebben - dat doen ze best vaak. Maar gezien jullie hond epilepsie-aanvallen heeft gehad, is er misschien meer aan de hand, toch restverschijnselen of schade, of dat er nog steeds aanvalletjes plaatsvinden. "

Wij hebben zondag helaas moeten besluiten om de hond in te slapen. Ze had zondag weer 2 aanvallen kort achter elkaar en heeft 3 weken niets gegeten. Veel afgevallen en de hoop was bij ons en de dierenarts weg. 

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Ach wat sneu... Heel veel sterkte me jullie verlies.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Ach wat is dat snel zo ernstig geworden dat je afscheid moest nemen van je jonge hond.

 

Heel veel sterkte met het verlies. Het gemis zal groot zijn.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

" Wij hebben zondag helaas moeten besluiten om de hond in te slapen. Ze had zondag weer 2 aanvallen kort achter elkaar en heeft 3 weken niets gegeten. Veel afgevallen en de hoop was bij ons en de dierenarts weg.  "

Och heden cry. Dat is niet iets waar je op hoopt.

 

Met wat jullie vertellen over de aanvallen, niet willen eten en niet goed kunnen zien, denk ik dat dit de juiste beslissing was. Hoe moeilijk het ook is, laten gaan is ook liefde. Sterkte met jullie verlies frown

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Dat is verdrietig nieuws...ik schrik er van, wat erg voor je, ik wens je zoveel sterkte met jouw verlies van je hond.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^