Angst voor andere honden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Onze Kees blafte nooit naar andere honden en was absoluut niet bang voor ze... Maar sinds een maandje ongeveer (hij is nu 1 jaar) blaft hij tegen honden die hij nog nooit eerder heeft gezien.. Ik krijg hem dan ook niet meer stil totdat we langs elkaar heen zijn. Hij verstopt zich dan achter mij en lijkt echt bang.

 

Honden die hij kent en al eerder heeft gezien, zijn geen probleem. Hier knuffelt hij mee en speelt dan soms. 

 

Weet iemand wat dit kan zijn? Alle tips zijn welkom :-)

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Hij is niet gecastreerd en blaft eigenlijk in beide situaties.. wat me opvalt is dat het ook vaak in het donker (‘s avonds) is. 

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

Je zou zijn ogen kunnen nakijken.. "PRA" bijv begint ook bij slechter zien in het donker wat de hond uiteraard heel onzeker kan maken..

honden page profiel Eveliene Eveliene

honden foto van Eveliene

Ik herken dit heel erg! Mijn Billy doet dit ook sinds kort.
Het probleem dat hij het binnen deed heb ik kunnen oplossen door plakplastic op de ramen te doen. Ook toen blafte hij naar honden die hij niet kent.
Buiten valt het me nu op dat hij het doet bij bijna alle honden. Ik heb niet het idee dat hij bang is maar meer van zich wil laten horen om met ze te spelen.
Als we doorlopen gaat ie zelfs piepen..alsof hij zegt “maar ik wil spelen”

Het ergste aan dit probleem is dat mensen denken dat ik met een keffende “agressieve” hond loop.
Ik schaam me ook rot.

Ik lees dus graag mee met de tips die komen.

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Heb je hem al laten onderzoeken (zoals karin aangeeft)? Dat zou ook mijn eerste reactie zijn als het alleen in het donker voorkomt....

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel AnnewilAnnewil

Onze hond heeft het nu ook meer. Vooral als het wat somber/donker weer is en met schemering. Dan gromt ze ook tegen plantenbakken en andere dingen die ze nog nooit heeft gezien. Van de week kwam er een hondje met een knipper lichtband op haar af, ze wist niet waar ze het zoeken moest zo bang. Dus ook blaffen inderdaad. Ik probeer haar op d'r gemak te stellen maar meestal wil ze alleen maar naar huis. Dus onze is gewoon bang in het donker.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^