blikvoer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel rogerroger

honden foto van roger

Kan je blikvoer dat over datum is nog geven? Het is 2-3 maanden over datum. Het is blikvoer van dog lover's gold

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou dat zelf persoonlijk niet doen! Er staat niet voor niets een datum op. Als het nou om 1 of 2 dagen ging oke..  maar maanden, nee.

honden page profiel DagmarDagmar

Ik kijk nooit naar datums. Al wat er goed uitziet en goed ruikt, schuiven zowel de honden als ik zelf naar binnen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Je moet het gewoon openmaken en kijken hoe het eruit ziet en ruikt.

Heel veel dingen zijn veel langer houdbaar dan de datum die erop staat.

Als het er normaal uit ziet en ruikt, kun je het best geven.

 

Wij hebben zelf ook wel eens producten gebruikt die al wel een jaar over datum waren, maar waar niets mee aan de hand was.

Er moet nu eenmaal overal een datum opstaan.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ga ook voor ruiken en kijken.

 

De datum wat op verpakking staat is vaak een uiterste verkoop datum. Na die datum mag het niet meer verkocht worden omdat er daarna niet met zekerheid gezegd kan worden dat het nog goed is.

 

Hier ook zovaak iets wat over de datum is, maar nog prima gegeten kan worden. Vooral spul uit pot en blik kan erg lang goed blijven.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Waarschijnlijk staat er een THT-datum op het blik: Tenminste Houdbaar Tot. Ofwel, ook daarna is de inhoud echt nog wel een tijdje goed. Vaak zelfs nog jaaaaren. Het is luchtdicht verpakt en dus kunnen bacteriën niet groeien etc. Als het echt ver over de datum is, kan de inhoud verkleuren of minder van smaak worden. Maar zolang een blik niet bol staat, is de inhoud in principe goed en kun je het zonder risico eten. Als je ze 75 jaar bewaard, staan ze zo onderhand wel bol, zoals bij deze vondst uit de oorlog.

 

De meeste blikken voer hebben sowieso een THT-datum tot ruim 2 jaar na productie als je ze 'vers' uit de winkel haalt.

honden foto van Karin, Lucky*, Duke* en Buddy

Het hangt ook een beetje van je hond af. Heeft hij een sterk gestel, of heeft hij regelmatig darmontsteking bijvoorbeeld. Duke heeft een zwakke spijsvertering, dus ik zou nooit iets voeren dat over datum is. Maar een vriendin van mij heeft een hond die alles eet wat los en vast zit en nooit ziek is. Dan is het een ander verhaal.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Het is nog heel lang eetbaar, niet bedorven, maar er zijn nu eenmaal wetten dat het niet meer verkocht mag worden na een aangegeven datum, ik heb nog blikvoer staan van 2 jaar geleden, niet meer goed volgens de datum, maar het ruikt hetzelfde, het ziet er hetzelfde uit, dus dan geef ik het gewoon.

Zit er een raar kleurtje aan of ruikt het vies, dan natuurlijk niet.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^