Hoe opspringen tijdens wandeling "afleren"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Goedendag allen!

 

Weer eens een vraagje; Fenna is nu 2,5 jaar oud en vind het leuk om tijdens (losloop)wandelingen op te springen tegen andere wandelaars en dat word niet altijd gewaardeerd! Wat volkomen logisch is, aangezien Fenna ook graag zwemt/andere manieren zoekt om vies en nat te worden hp-angel.

 

Ik probeer haar af te leiden door haar te roepen, maar merk dat als ik dat doe, zij nu eerst gaat rondkijken "komt er iemand aan??" en als dat het geval is kiest ze ervoor om daarheen te rennen ipv naar mij! Ze heeft mijn truck door haha!

 

 

Is dit een herkenbaar issue bij jullie en hoe hebben jullie dit aangepakt? Een lange lijn achter haar laten slepen is helaas geen optie want ze rent graag door de bosjes heen dus dan zit ze binnen no time vast hp-sleephappy.

 

Ik hoor graag tips en trucks!! 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

De truck is  simpel maar vereist precies op het juiste moment ingrijpen van jou: je moet het zien te voorkomen.

Dus. zodra jij een andere wandelaar ziet moet je direct Fenna bij je roepen en leren keurig naast je te lopen totdat de wandelaar voorbij is.  Dan krijgt ze een "vrij"en kan weer verder dollen.

Klinkt simpel maar is best lastig: jij moet dus de wandelaar eerder spotten dan Fenna anders gaat t mis....

Als je dit niet consequent lukt zou ik haar toch aan de lange lijn houden totdat je haar dit goed = 100% hebt aangeleerd.

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Haar vaker bij je roepen, ook al komt er niemand aan. 

Haar even belonen, balletje weggooien o.i.d.

Zodat het weer leuk wordt als je haar terug roept en ze het niet direct meer linkt aan wandelaars. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Precies vaker roepen, en als het niet werkt toch met lange lijn gaan oefenen, want modder tegen mensen aan vind ik niet kunnen..

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Laats mij ook gebeurd, sprong een grote RRBack tegen op tegen mijn rug, heb dat beest uitgekafferd .schok me rot en werd echt woest op dat beest..Heeft wel geholpen het baasje heeft me bedankt, hij was zo geschrokken van me,de hond,  dat hij het niet meer deed tegen vreemde mensen..Misschien een tip?

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

Zo herkenbaar, eerst kijken hee komt er iemand aan ? Meerderen keren zonder dat er iemand aankomt bij je laten komen, en al is het maar even even naast je aan de lijn , belonen en vrij...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^