grommen reageren op plotselinge? geluiden????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Harry iwemaHarry iwema

Als ik met mijn vrouw op de bank zit, en na een stille tijd ;-)   van tv kijken een opmerking maak, is mijn hond superwaaks, óf slaat aan, óf gromt als ik bij het aquarium sta en iets tegen mijn vrouw zeg, óf als mijn vrouw "plotseling" iets zegt.
 Hij is super baas gericht, en mijn vrouw komt echt op de tweede plek, als hij van de bank af moet of als mijn vrouw langs hem moet, wil hij wel eens grommen, maar verder niet. Dan krijgt hij wel "op zijn kop" maar het gebeurt toch.

Als de bel gaat krijgt mijn vrouw hem niet stil, maar ik roep hem bij mij en houdt hem bij mij en is hij stil.

Als de telefoon/gsm gaat blaft hij om aan te geven......?
Dus bij elk geluid ?    is hij alert/reageert hij
Bekend???

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Klinkt als een heel gespannen hond. Wat is jullie dagelijkse omgang met hem, hoe verloopt zijn opvoeding?
Waarom denk je zelf dat jullie hond zó gespannen is?

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Wat voor ras is het?

Hoe oud en wat doen jullie met hem?

honden page profiel Harry iwemaHarry iwema

" Klinkt als een heel gespannen hond. Wat is jullie dagelijkse omgang met hem, hoe verloopt zijn opvoeding? Waarom denk je zelf dat jullie hond zó gespannen is? "

opvoeding door de baas ( mij)  ik zou niet weten waar die gespannenheid vandaar komt, we hebben sinds een jaar een frans bulletje erbij, teefje, die hem de baas is met speeltjes, maar ook door hem wordt afgelikt, ;-)

 

honden page profiel Harry iwemaHarry iwema

" Wat voor ras is het?
Hoe oud en wat doen jullie met hem? "

Het is een oud duitse herdershond reu, van 3 jaar oud, superlief naar mensen, niet zo zeer naar honden, poeslief naar zijn medehond een frans bulletje teef, die hem alle speeltjes mag afpakken.
Doe veel gehoorzaamheids oefeningen, met speeltjes waar hij super fanatiek in is, dan ziet hij alleen het speeltje en de baas.   Super baas gericht ook zonder speeltje.  Als ik al neig om van de bank te komen, is hij al halverwege. Gaat de vrouw de kamer uit, volgt hij ook direct, hij volgt alles en voordat wij eraan kunnen denken ;-)
Kan ook goed met onze kat die uiteindelijk "de baas" in huis is over onze honden

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Dus bij elk geluid ?    is hij alert/reageert hij
Bekend??? "

Nee, gelukkig niet bekend voor mij. Ik zou gek worden van een hond die voor elke scheet gaat blaffen.hp-wink 

Je vraag is me niet helemaal duidelijk: wil je dit graag anders, zou je graag hebben dat dit stopt? Of wil je gewoon weten of er nog honden zijn die zo snel geprikkeld zijn?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Dat jullie op de voet volgen door het huis is ook onrust. Ga hem rustig leren dat hij mag blijven liggen en niet continue achter jullie aan hoeft te lopen,dat brengt echt veel onrust voor een hond ook als je bekend bent met dat een hond minstens 16-18 uur echte slaap nodig heeft per dag, komt een hond die continue aan het opletten en achterna lopen niet goed toe komt aan echt rusten/slapen.
Een herder is al wat alerter van zichzelf. Ik zou echt rustig de hond steeds terug begeleiden met uitnodigende bewegingen(klopjes op de bank als hij daar lekker lag te slapen) en zo aanleren dat rusten mág en hij niet constant 'aan' hoeft te staan. En als de hond echt op iets aanslaat,dan ook rustig terug brengen en aangeven met een rustige stem dat het wel goed is..'ga jij maar lekker liggen'.


Wat ook voor onrust kan zorgen bij een hond is veel achter de bal aanjagen, dat geeft steeds opnieuw een adrenaline boost, want het spelen met een bal (er achteraan rennen,pakken) is uiteindelijk gewoon een continue jaagspel,terwijl een jaagspel eigenlijk (kijkend naar de lichamelijk, geestelijke en hormonale reacties) maar 1 jaagmoment is, dier zien-rennen-vangen-opeten. Doe je dit dus met een bal(x 20)..dan snap je dat je hond op den duurt strak staat van de adrenaline en dat kan veel gedragsveranderingen met zich mee brengen, omdat de hond zich gespannen gaat voelen.
Dus mochten jullie dat ook vaak doen..dan weet je dat dit ook "meehelpt" aan alert gedrag en gespannen gedrag.

honden page profiel Harry iwemaHarry iwema

Bedankt Soraya
Uitlaten betekend altijd en steeds weer met ballen o.i.d. gooien, oefeningen doen, gehoorzaamheid, hij wil niets liever.

Dat zal ik eens minderen, het gaat me wel aan het hart, want ik vind dat zelf ook leuk om te doen.
Hij slaat aan bij een overgaande telefoon, huis of gsm, en natuurlijk de deurbel. Maar als de kookwekker gaat, doet hij niets, dan kan ik zelf vaak zonder dat de hond van de bank komt naar de keuken ( ik kook altijd ) dan stap ik regelmatig b.v. om de 5 minuten van de bank.

We gaan het zien, zelf rustig blijven is ook een must maar je reageert vaak direct verbaal op de hond. ( je schrikt je rot hahahaha)

 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik ga mee met bovenstaande reakties

 

Verder als hij  gromt of aanslaat bij geluiden, zou ik hem even gerust stellen, "alles goed jongen". Het even benoemen kan ook helpen. "Goed gehoord, dat is de telefoon" op rustige toon.

Jenna hier piept als wij na een tijd niets gezegd te hebben iets zeggen, ik zeg haar dan altijd even zoiets als, "jaja jij word heus niet vergeten" oid.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Wat betreft het grommen als hij van de bank af moet, kan het goed dat hij haar houding te dreigend vind. Recht tegenover hem staan, beetje voorover hangend, wijzend met je vinger, wellicht wat bozig/bazig toespreken, kan de hond onzeker maken, de grom betekend niet meer dan een vraag om meer ruimte en afstand als het hem te veel wordt. Probeer de volgende keer een andere benadering. Neem afstand, roep hem op een gezellige/vrolijke manier,armen wijdt of uitnodigend kloppend op je bovenbenen. Dan zou hij vrijwillig moeten willen komen op deze uitnodiging hp-shiny ,een aai en een goed zo en je vrouw gaat lekker zitten.

Ik begrijp dat apporteren met een bal leuk is met je hond, zoek een balans, hij zal het ongetwijfeld ook prachtig vinden, alleen doet het lichaam nu eenmaal iets waarvan je hond zich iets minder prettig gaat voelen op den duur. I.p.v. iedere dag, beperk je het tot 2 keer in de week bijv. is ook altijd nog  beter voor zijn ellebogen met al het hard afremmen.
Verder lijkt een hond vaak dingen leuk te vinden die wij ze zo aanleren, ze doen graag mee, maar vaak kun je ook lichaamstaal zien wat iets anders verteld, maar wij zien het niet makkelijk. En ook het gedrag kan veranderen..en vraag je je opeens af waarom je hond zo doet tongue-outhp-shiny


Ook met zijn nieuwe vriendinnetje erbij heeft hij meer om op te letten of is/kan een reden zijn waarom hij ook minder rust krijgt, vaak willen ze toch spelen, maar het is belangrijk dat ook dat gedoseerd is, slapen en echte rust is héél belangrijk voor een hond. Niet denken dat je niks mag met hem, maar het gaat om de balans, die nu even schreef gaat en dan moet je uitzoeken hoe hij zich weer prettiger voelt, even terug naar de basis en naar rust.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dit is nog een mooi artikel wat goed uitlegt over het spelen met de bal en hoe het werkt met de adrenaline enz.
https://www.dierenoppasamersfoort.nl/honden-tennisballen-natuurlijk-gezond/

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik lees in je verhaal zo veel baas baas baas. Wij hadden vroeger altijd herders, die zagen niet 1 persoon als baas. Iedereen kon alles doen met ze.

 

Dat hij naar je vrouw gromt vind ik apart. Ik zou hem niet op zijn kop geven. Doet je vrouw ook wel eens dingen met hem?

honden page profiel Wilma en DobbyWilma en Dobby

honden foto van Wilma en Dobby

"We gaan het zien, zelf rustig blijven is ook een must maar je reageert vaak direct verbaal op de hond. ( je schrikt je rot hahahaha)
  "

Dat herken ik dus wel. Mijn hond heeft nooit geblaft, we woonden op de begane grond aan een drukke straat. Zelfs als er mensen met hun kont op de vensterbank buiten leunden dan hoorde je hem niet. Ook na de verhuizing alleen blaffen bij de bel, en dat mag van mij. Maar na het oppassen op een hondje dat overal om blafte doet de mijne het ook. En ook bij dingen die er niet zijn. Als hij dénkt dat er iemand passeert, dan blaft hij al, en vaak genoeg is er gewoon niemand. Dan schrik je je inderdaad het rambam, en schiet ik dus spontaan uit mijn slof. Snotverdikkeme. :P

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Ik herken het ook, maar dat was met Sam die uit Spanje kwam en alles eng vond, nu blaft hij alleen als de bel gaat of als er iemand naast ons huis loopt.

In het begin had hij heel veel stres. Sam volgt mij nog steeds door het huis, maar veel minder, ik ben daar nog steeds mee bezig..

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Mensen vergeten wel eens dat een hond een roedeldier is, dat balletje gooien vaak teveel is en natuurlijk gedrag vergeten word, zoals snuffelen naar muizen de eekhoorn de boom in jagen ed, en natuurlijk met andere honden spelen , laat de hond een hond wezen dan heb zoveel minder problemen met sociaal gedrag naar mens en hond.

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Tsja grommen als je vrouw langsloopt..... Het is tegenwoordig superhip om op eieren te lopen omdat een hond anders in zijn persoonlijke ruimte gezeten wordt of wat dan ook. Och als 't hondje maar niet gekwetst wordt! Hartstikke leuk allemaal maar ik zou hem, wanneer hij gromt, nietop de bank laten. Grommen > naar je plaats en van de bank af. Duidelijkheid. Honden onderling die wat brommen prima, maar plekken of personen toe-eigenen vind ik niet acceptabel en mag wat mij betreft wel gestraft worden.  Dus nee ik vind het niet gek dat je je hond op zijn kop gaf hiervoor. Misschien denken mensen die herders hebben daar anders over of hoort het bij het ras, maar hier gebeurt dat niet, en mocht het toch zo zijn dan kreeg hij een draai om zijn oren. 

Volgende forumvraag: agressie st bernard
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^