GPS tracker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PuckiePuckie

honden foto van Puckie

Hallo allemaal! 

Mijn lieve Puk loopt graag heerlijk los in het bos en op het strand. Dit gaat altijd goed, maar als ze ergens op gefocust is, kan ze toch nog wel eens wat verder van me aflopen dan gewenst ;). 

Ik ben nu op zoek naar een goede GPS tracker! Aangezien Puk zelfs voor een dwergteckel vrij en klein en smal is, en de meeste trackers die ik zag toch best flinke dingen zijn... heeft iemand de gouden tip?

Liefs!

honden page profiel PuckPuck

Ik weet het niet maar ik zal je topic even een zetje geven ;)

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Zoeken naar GPS trackers voor katten ipv honden? Die zullen kleiner zijn lijkt me. 
Ik heb me een aantal maanden geleden proberen te verdiepen in gps trackers maar ik kon niet vinden dat aan mijn eisen voldeed. Meeste zijn idd te groot of werken via Bluetooth met een klein bereik etc etc. 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Onze dochter heeft er eentje, zal haar vragen wat voor een het is.

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

Waar je goed op moet letten is dat veel van de goedkopere gps-trackers, zoals de Pawfit, Tractive en Weenect met een abonnement werken en dat de meeste via het G2-netwerk werken. Het G2-netwerk wordt uitgefaseerd, bijv. T-Mobile stopt er in november 2020 mee... Ook zijn ze niet heel nauwkeurig, scheelt vaak een paar meter. Plus de batterij is vaak vrij snel leeg (binnen 24 uur). En vaak zijn ze lastig goed aan een halsband te bevestigen en verlies je ze snel.

 

Duurdere, professionele trackers voor jachthonden bieden veel voordelen, maar zijn vreselijk duur (€300 - €1200 en meer... maar het scheelt maandelijkse abonnementskosten)

 

Niet goedkoop en werkt pas binnen een kort bereik (enkele  tientallen meters), met 300 uur batterij en zeer nauwkeurig en de zender/ontvangst is er op berekend om je hond ook onder de grond terug te vinden (wat bij die goedkope trackers niet lukt), dus als ze in een konijnenhol zit dat is ingestort... Wel handig voor teckels.

https://www.jachtenveldinrichting.nl/a-53801233/honden-artikelen/deben-terrier-zoeker-complete-set/

Deben Terrier Zoeker complete set

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ik ken heeeel veeel mensne met gps trackers, veel huskyeigenaren.. 

 

Gebruiken  bijna allemaal tractive.

Doet he super blijkbaar. Is ook te doen voor kleinere honden.

 

Verder wil ik niet lullig ed overkomen maar wil het wel even kwijt.

Heb zelf ook een gps gehad voor mijn hond om dezelfde reden. En het is leuk en aarsig..ja je kunt je hond ermee terug vinden..opzich. als deze niet blijft rennen. Dat vind ik het nadeel van een gps. Je ziet waar die is maar je bent er niet 1.2.3

 

Ik ben al even op t punt dat mijn hond geen gps meer gebruikt. Ze gaat of los of niet. Ik ben verantwoordelijk en lees ondertussen zo goed haar lichaamstaal dat ik kan zien aan haar of er wild is en of ze dan dus wel of niet los kan en wanneer ze weer an de lijn moet ivm einde loaloopgebied of wild. 

 

Volgende forumvraag: Whatsapp groep?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^