Uitlaten pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel larakruskolarakrusko

Onze Lara is 13 weken en een rustige pup. Spelen doet ze wel vrolijk en blij. 
echter is uitlaten nogal moeizaam. Overdag gaat dit nog wel en loopt ze als we wat verder van huis zijn wel mee. 
In de avond is dit drama. Het huis uit wil ze niet en lokken door eten of roepen lukt niet. 
ze gaat zitten en wil niet vooruit echt enorm angstig lijkt ze niet. Want als er wat om haar heen gebeurd is ze wel weer vrolijk en blij. Ze staakt gewoon
vooruit slepen lijkt mij niet de bedoeling en heb ik stiekem 1 keer geprobeerd maar dat motiveert zeker niet. Voor haar niet en ik vond dit zelf ook heel onplezierig. 
Ik kan mij voorstellen dat alles nog spannend is, maar begin mij na 2 weken toch ook wel zorgen te maken. 
nu probeer ik haar te tillen tot een stuk van huis en dan iets verder te laten lopen. Echter maakt dit geen verschil. Naar huis loopt ze wel vrolijk en blij mee. 
herkent iemand dit bij een pup en heeft tips? 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ga naar buiten als t schemert, dus nog niet donker. Veel pups vinden donker spannend, dat komt wel goed.

 

Bewaar de langere wandelingen voor overdag eerst. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

Klinkt inderdaad alsof ze het spannend vindt. Til haar gewoon op (wat je al doet) naar he gras of waar ze haar behoefte mag doen en beloon de stukjes die ze daar loopt. Naar huis teruglopen is vaak geen probleem. Als ze meer vertrouwen heeft en door heeft dat het 's avonds niet spannend is komt het vanzelf hp-smile. Je hoeft niet bang te zijn dat je haar voor altijd moet tillen hoor, dat komt hp-thumbsup

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Dat komt vaker voor hoor, niets om je druk om te maken.

Probeer of je pup wil lopen, til ze anders even op en draag ze naar de plasplek. Terug lopen doen ze meestal wel.

Je kunt proberen ze vlak vóór de plasplek neer te zetten en het laatste stukje te laten lopen.

 

Heb er geduld mee, de wereld is groot en eng voor sommige pups. In de schemer lopen is inderdaad ook een goede tip!

honden page profiel larakruskolarakrusko

Wat fijn om te horen dat dit niet een bijzonder iets is. En geeft me vertrouwen dat dit goed komt. Geduld hebben is dus voor mij nu het belangrijkste. 
Werd er een beetje onzeker van, omdat mensen om mij heen er zo verbaasd op reageerde dat een labrador pup niet wilde lopen. Gedragstherapie ect Al aangeraden werd. 

honden page profiel Heidi, Bobby & Kimmi †Heidi, Bobby & Kimmi † 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Kimmi †

Bij het lezen van de topictitel vermoedde ik al meteen waar het om ging. Dit komt inderdaad veel voor bij pups.
Nog niet veel meelopen met uitlaten, veel stoppen en stilstaan om alles in zich op te kunnen nemen, maar wel het instinct om altijd weer snel naar het veilige huis te willen lopen En ‘s avonds in het donker is het nog allemaal even spannender en moeilijker.
Gewoon zo doorgaan dus. Als het donker is en ze moet er toch echt even uit, gewoon optillen naar het plasplekje, haar daar wat laten rondstruinen en zelf naar huis laten lopen, zo went ze steeds meer aan het lopen in het donker.

honden page profiel  Dutch Auti DP Dutch Auti DP 3 doggies

honden foto van  Dutch Auti DP

Je pup optillen en naar veldje of groenstrook wat kort bij huis is lopen. Als je pup toch behoefte doet uiteraard belonen. En kijk of ze wel twrug haar huis wil lopen. Naar huis gaan ze graag als iets eng is.

 

Beloon en probeer de pup het gevoel te geven dat je haar beschermd. En als je zuet dat het te spannend is pak je haar gewooon weer op.

 

Met kleine stapjes en herhalen zal het wel steeds beter gaan. 

 

 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Wat fijn om te horen dat dit niet een bijzonder iets is. En geeft me vertrouwen dat dit goed komt. Geduld hebben is dus voor mij nu het belangrijkste. Werd er een beetje onzeker van, omdat mensen om mij heen er zo verbaasd op reageerde dat een labrador pup niet wilde lopen. Gedragstherapie ect Al aangeraden werd.  "

Haha zeker, het is heel normaal! Mensen willen alles veel te snel van de pupjes tegenwoordig (alles eigenlijk). Lekker zo doorgaan, dan bouw je gelijk mooi de vertrouwensband op ipv door haar mee te slepen of boos/gefrustreerd te raken hp-thumbsup

honden page profiel MaxMax 3 doggies

honden foto van Max

hoi,

Max wilde ook niet mee in de avond, ik tilde hem dan ook op. Terug wilde hij wel lopen haha Opeens was dat over, zo rond 16 weken. Daar was ik wel blij mee, want hij werd best zwaar haha

honden page profiel larakruskolarakrusko

" Haha zeker, het is heel normaal! Mensen willen alles veel te snel van de pupjes tegenwoordig (alles eigenlijk). Lekker zo doorgaan, dan bouw je gelijk mooi de vertrouwensband op ipv door haar mee te slepen of boos/gefrustreerd te raken  "

Nou precies. Mensen verwachten zoveel, maar veroordelen zoveel. Op straat krijg ik in de avond ook genoeg commentaar en gek genoeg trek ik me dat dan aan. 
mee slepen stond me al tegen en om eerlijk te zijn als iemand mij zo mee wil krijgen doe ik juist het niet! 

honden page profiel larakruskolarakrusko

" hoi,
Max wilde ook niet mee in de avond, ik tilde hem dan ook op. Terug wilde hij wel lopen haha Opeens was dat over, zo rond 16 weken. Daar was ik wel blij mee, want hij werd best zwaar haha "

Daar heb ik zelf ook nog wel over zitten denk. Ik bedacht me dat tillen me nu nog wel lukt, maar er een moment komt dat ik die troef niet meer in kan zetten. 

Lara loopt ook vol enthousiasme weer terug. Stiekem vind ik dat ook wel een fijn idee. Betekend in ieder geval dat ze graag thuis is. En het daar veilig voelt. Ook weer een positief punt. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link 3 doggies

honden foto van Fresta & Link

" Nou precies. Mensen verwachten zoveel, maar veroordelen zoveel. Op straat krijg ik in de avond ook genoeg commentaar en gek genoeg trek ik me dat dan aan. mee slepen stond me al tegen en om eerlijk te zijn als iemand mij zo mee wil krijgen doe ik juist het niet!  "

Ja dat zal je nog wel meer krijgen hoor, volg je gevoel is eigenlijk vaak het beste advies. En als je echt twijfelt over iets (zoals dit) dan kan je altijd hier terecht voor vragen!

 

En dat tillen hoef je echt niet lang te doen hoor, dan willen ze maar wat graag met je mee! hp-thumbsup

 

En dat trekken klopt! Daarbij wil je ook niet dat hij gaat trekken hp-wink

honden page profiel larakruskolarakrusko

Wilde toch nog even laten weten hoe het nu gaat. Ik moet vaker mijn zorgen uiten en vragen stellen. 
zondag postte ik deze vraag. In de avond gingen we dus weer naar buiten. Zoals elke avond probeer ik steevast of ze zelf wil. En wonderbaarlijk ging ze zondag avond zelf naar buiten. In de verte zag ze onze kat en volgde hem. Ons rondje heeft de kat meegelopen en Lara uit eigen initiatief liep vrij makkelijk. Soms wat aarzelingen die ik met beloningen kon weg nemen. Door de kat geholpen dus. 
gisteren avond ging het begin stuk met aarzelingen, maar ook toen met motiveren en zonder kat hebben we het zelfde rondje kunnen lopen. 
hopelijk blijft dit in een stijgende lijn gaan. 
bedankt nog voor jullie reacties zondag! Misschien ging ik hierdoor zelf ook wat geruster de deur uit. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Goed nieuws hp-thumbsup Kleine dappere pup op onderzoek. Gelukkig. Dat gaat vast helemaal goed komen. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Wat fijn! hp-thumbsup

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Wat mooi dat het goed gaat!

 

Hier heeft Puck (inmiddels al 8 jaar) nog altijd moeite met wandelen in het donker s avonds. Ze associeert het waarschijnlijk aan; donker in de avond is vuurwerk en daar ben ik bang voor.

 

Het is dus hier plassen en poepen en dan weer naar huis. Ik geef haar wel de gelegenheid om verder te lopen. Een heel enkele keer vertrouwt ze het s avonds en loopt ze verder. Maar helaas is de tijd van vuurwerk alweer aangebroken en zal dat sporadische er nu wel weer een heel lange tijd af zijn.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^