Naamplaatje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VeraVera

is een naamplaatje handig om aan de halsband/ tuig te hangen? ik vroeg mij het af want je hond is ook gechipt. 

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Ja, dat is handig.  Dan weet de eventuele vinder van de hond sneller waar de hond thuishoort.

De hond is gechipt, maar niet iedere voetganger heeft een chipreader en een internetverbinding bij de hand... 

De dierenambulance en de dierenartsen hebben dat wel.

Een labeltje met je telefoonnummer volstaat eigenlijk al.

Als je het extra mooi wilt doen, kijk dan eens bij www.naamplaatmaker.nl. Ik heb hier een 'dogtag' van met mijn achternaam, adres en telefoonnummer.

https://www.naamplaatmaker.nl/identiteitsplaatjes/

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik denk persoonlijk dat het niet zoveel meerwaarde heeft, omdat de hond gechipt is. Ook denk ik dat ik mijn hond eerder zou kwijtraken wanneer ze op een of andere manier ontsnapt uit haar tuigje of halsbandje op een moment dat ze angstig is dan wanneer ik haar laat loslopen. En op die momenten heeft ze dan haar tuigje met plaatje niet aan. 

Toch heb ik voor haar een naamplaatje, gewoon omdat ik het mooi vind. Ik weet ook niet juist of ze in het buitenland even goed de chip kunnen opzoeken in de database en of ze dat even snel doen daar, dus toen we op vakantie gingen vond ik het toch ook een meerwaarde. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Naamplaatje met jouw telefoonnummer er op, vinden ze je hond dan kunnen ze je direct bellen, meestal heb je toch je telefoon bij je....

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Hier ook met de naam van de hond en een mobiel telefoon nr. Mocht de hond ooit kwijt raken en gevonden worden, zijn er zat mensen die niet de moeite willen nemen om de hond naar dierenarts te brengen om de chip te lezen. Een telefoon nr is dan een stukje makkelijker laughing

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinkogoedgekeurde fokker

honden foto van Hilde & Twinko

Hier ook telefoonnummer. Geen naam, dat gaat niemand iets aan. 

Maar inderdaad telefoonnummer omdat ik het graag zo snel mogelijk wil weten als iemand hem gevonden heeft wanneer ik hem kwijt ben. Heb zelf ook al een paar keer een baasloze hond gevonden in een losloopgebied, 06-nummer gebeld dat op het labeltje stond, afgesproken bij de parkeerplaats, baasje blij, hondje blij, ik blij. 

Als ik eerst naar de dierenarts had moeten gaan om de chip te laten uitlezen zou het allemaal veel langer geduurd hebben. Daarbij komt dat de dierenarts het al druk genoeg heeft en ook niet altijd open is. 

honden page profiel DagmarDagmar

Ze dragen allemaal eentje. Je weet maar nooit. 

honden page profiel Fresta & LinkFresta & Link

honden foto van Fresta & Link

Zeker handig! Laatst een hondje gevonden, was een stuk makkelijker geweest als die een plaatje had gehad. Nu heb ik de route nog een keer afgelegd maar ik merkte dat anderen (die ik tegenkwam en vroeg of ze hem kende) niet zoveel geduld hadden gehad en of het hondje hadden laten lopen (hondje was bang, er was een harde knal geweest) of de dierenambulance hadden gebeld (kost je geld). 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ja, Ziva heeft een naamplaatje. Nou denk ik niet dat iemand dicht genoeg bij haar in de buurt kan komen om hem te lezen maar áls dat kan, is er iets serieus gebeurd en wil ik daar zo snel mogelijk van op de hoogte zijn.

 

Een ander voordeel: hij klingelt wat tegen haar halsband zodat ik haar beter in de gaten kan houden zonder steeds rondjes te draaien. Plus het is hier in fe gemeente officieel verplicht.

honden page profiel TukkerTukker

honden foto van Tukker

Hier ook een naamplaatje aan de halsband. Hier staat de naam van de hond op en mijn mobiele nummer. Heeft z'n dienst al eens bewezen. De dame was ontsnapt uit de tuin en voor we konden knipperen met de ogen had ik al een telefoontje. Heel fijn!

(Daarna het gaatje in de omheining gedicht!)

honden page profiel Nicole & OdinNicole & Odin

honden foto van Nicole & Odin

Hier ook met telefoonnummer. Odin is (nog) geen wegloper, maar je weet nooit. Vrienden van ons zijn ooit eens hun St. Bernard kwijt geraakt, omdat hij alleen gechipt was hadden ze hem eerst naar het asiel gebracht waar ze het konden uitlezen. Dat wil ik graag voor zijn. Mensen kunnen mij direct bellen als ze mijn hond hebben gevonden. 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Hier wel aan alle halsbanden. Nu kennen de meeste mensen in de buurt Maylo wel maar toch. Zou het fijn vinden als ze hem vinden gelijk bellen, i.p.v. dat eerst iemand moet komen met een scanner voor de chip. Ben je handig een uur verder. 

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Ja hoor hier ook.

Naam van de hond en telefoonnummer.

Ik heb er meerderehp-angel

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb er een van Red Dingo en alleen aan haar tuig, met haar naam en mijn nummer. Meer paste er niet op (kleinste tag). Haar halsband heeft er een labeltje in zitten waar ik mijn nummer op geschreven heb.

Volgende forumvraag: Tip: Blaadjes ipv zakjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^