Hp's grote Frustratie topic

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Frustratie, door mezelf. 
 
Ik liep met Kahlúa en Willow door het bos, beide aangelijnd. Liep een erg smal bospaadje door, want dat vinden ze leuk. 
 
Kwam er een man tegemoet lopen, met een (ik denk pitbull, of hele slanke gespierde Amerikaanse stafford) ook netjes zijn hond aangelijnd, en er hing een muilkorf aan zijn riem. 
 
Maar er was dus echt nauwelijks plek om elkaar te passeren. Dus die man loopt met zijn hond de bosjes in, zodat ik er met mijn honden door kon. Heel aardig. 
 
En toen liep willow achter mij langs, ik wilde haar rechts, maar ze liep naar links, en moest ik dus de lijn overpakken, wat lastig is met 2 riemen, daar heb ik vaker moeite mee. Laat ik haar riem op de grond vallen  en daar ging ze hoor, blij naar de man met pitbull. Willow gedroeg zich enorm onderdanig en sloop over de grond. Ik liep er natuurlijk meteen naar toe en riep haar, en goddank dat Kahlúa zich gedroeg en niet de behoefte had om uit te vallen. 
 
De man had intussen zijn hond aan halsband omhoog getild. En hier hem heel goed vast. Hij bleef gelukkig erg vriendelijk, zag was er gebeurde, en zei dat ik van geluk mocht spreken dat het een teef was. Hij zei dat zijn hond echt heel agressief naar andere honden is, maar bij teven nét een paar seconde langer geduldig is. 
 
Ik stond echt te schaken de rest van de wandeling. Het ging ook zo snel. 
 
En het is niet de eerste keer dat ik die riemen laat vallen! Laatst ook al op de doorgaande weg. Dan gaat de 1 van achteren langs naar de andere kant, en zit ik met die riemen in de knoop. Heel vervelend.  "

Oef snap je schrik, en helemaal precies op zo’n moment ! Fijn dat de man begripvol was ( en ook zijn verantwoordelijkheid nam door de hond omhoog te houden!) 

 

maar jezelf niet te lang hier mee lastig vallen hoor, zulke dingen gebeuren helaas soms smile gelukkig is het goed gegaan. 

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik weet niet wat voor riemen je hebt, maar als t belangrijk is draai ik de handvaten in elkaar en doe ze om mijn pols. Dan heb je je handen alsnog vrij om de lijnen vast te pakken.
 
Heel vervelend zoiets maar kan gebeuren joh.  "

Ik heb losse riemen, de handvaten in elkaar draaien heb ik geprobeerd maar werkt niet. Dan kan ik steeds over de riemen heen stappen. En Kahlúa loopt vaak achter, of naast me, meestal rechts, terwijl Willow liever voor me uit en links loopt. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Oef snap je schrik, en helemaal precies op zo’n moment ! Fijn dat de man begripvol was ( en ook zijn verantwoordelijkheid nam door de hond omhoog te houden!) 
 
maar jezelf niet te lang hier mee lastig vallen hoor, zulke dingen gebeuren helaas soms  gelukkig is het goed gegaan. 
 
  "

ja klopt, gelukkig wel! Maar het is gek hoe je van te voren al spanning op bouwt. Ik weet dat Kahlúa erg kan uitvallen, daar ben je al mee bezig, is het ook nog eens een pitbull die tegenover je staat, én laat je de riem vallen. Zo stom haha. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ik heb losse riemen, de handvaten in elkaar draaien heb ik geprobeerd maar werkt niet. Dan kan ik steeds over de riemen heen stappen. En Kahlúa loopt vaak achter, of naast me, meestal rechts, terwijl Willow liever voor me uit en links loopt.  "

Haha ja ik ken t.

 

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Pascale je hebt ook van de lijnen die aan een wervel/swivel zitten en dan naar 1 handvat lopen. Is dat geen idee? Moet er nu een maken en ga die ook zelf testen XD kijken hoe dat is. 

 

Met Eddy en Maylo heb ik zelf twee losse lijnen maar zij lopen vaak aan 1 kant van mij. En overpakken weet ik niet hoe ik dat doe XD maar als ik de lijn laat vallen heb ik beide aangeleerd dat ze moeten blijven staan. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Pascale je hebt ook van de lijnen die aan een wervel/swivel zitten en dan naar 1 handvat lopen. Is dat geen idee? Moet er nu een maken en ga die ook zelf testen XD kijken hoe dat is. 
 
Met Eddy en Maylo heb ik zelf twee losse lijnen maar zij lopen vaak aan 1 kant van mij. En overpakken weet ik niet hoe ik dat doe XD maar als ik de lijn laat vallen heb ik beide aangeleerd dat ze moeten blijven staan.  "

Maar als de honden dan achteren langs lopen om aan de andere kant te komen, zit je toch alsnóg met die lijnen? Alleen moet je ze dan niet overpakken, maar moet je er overheen stappen. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Een familielid dat zojuist aankondigd een Franse Bulldog te hebben gekocht. Zo'n ongezonde met uitpuilende ogen. Mijn nichtje en haar vriend hebben beide astma. En nu hebben ze met zijn 3en ademhalingsproblemen. 

 

En dan alle andere familieleden op de app: oh wat schattig, wat een knapperd, wat lief etc etc. hp-cry

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

" Een familielid dat zojuist aankondigd een Franse Bulldog te hebben gekocht. Zo'n ongezonde met uitpuilende ogen. Mijn nichtje en haar vriend hebben beide astma. En nu hebben ze met zijn 3en ademhalingsproblemen. 
 
En dan alle andere familieleden op de app: oh wat schattig, wat een knapperd, wat lief etc etc.  "

Ik vind dat altijd zo lastig, een kennis heeft een aantal maanden terug voor de corona een br00dfokker mopsje gekocht. Ik weet dan nooit hoe ik moet reageren als ze super enthausiast over dat hondje praten, en het hondje overduidelijk last heeft met ademhalen etc. hp-frusty

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

Oeps 2 keer.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Ik vind dat altijd zo lastig, een kennis heeft een aantal maanden terug voor de corona een br00dfokker mopsje gekocht. Ik weet dan nooit hoe ik moet reageren als ze super enthausiast over dat hondje praten, en het hondje overduidelijk last heeft met ademhalen etc.  "

Ik dus ook niet. Ik wil haar eigenlijk adviseren de pup te laten verzekeren, maar ze vinden me allemaal al zo 'overdreven' wat honden betreft dat ik er eigenlijk gewoon geen moeite in wil steken. Ook al gaat dat tegen mijn gevoel in. 

 

Mijn hele familie heeft honden, allemaal normaal gefokte honden (goldenretrievers, airdale, 2 bordercollie kruisingen, 2 rescue herder achtige) en dan nu zo'n franse bulldog. Jammer. 

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Oh ik heb het juist andersom, ik zeg te veel, dan worden ze boos, ik heb maar moeite om het niet te zeggen, maar de pup is er al, dan zou ik helemaal voor het verzekeren gaan en aandringen, jep ik ben een vervelend mens.

Ik denk dat 80% van de honden hier uit Brodfok komen.

Helaas zie ik veel cavaliers (schrijf ik dat goed?) En Pomerianen..en dan pittbulmixen.

honden page profiel May May 3 doggies

honden foto van May

kwam er gisteravond nog 1 tegen. een heel vrolijk frans bulldogje. hoorde je niet knorren en hij ademde gewoon ( dat zag je en hoorde je, je hoorde hem dus niet )

maar alsnog een hele korte snuit en niet hele gezonde oogjes :/

hier in de buurt wonen veel honden. laatst onderweg naar huis was er een hond wat niet mee wilde lopen, ik ken die persoon niet want het was in een ander dorp dan waar ik woon.
( had duidelijk pijn en huppelde... heup/elleboog dysplasie of hoe dat ook heet ) en dat baasje zat maar dat hondje uit te schelden...
nu wilde ik dat ik er wat van had gezegd :(

honden page profiel SheltiebaasjeSheltiebaasje 3 doggies

" Ik dus ook niet. Ik wil haar eigenlijk adviseren de pup te laten verzekeren, maar ze vinden me allemaal al zo 'overdreven' wat honden betreft dat ik er eigenlijk gewoon geen moeite in wil steken. Ook al gaat dat tegen mijn gevoel in. 
 
Mijn hele familie heeft honden, allemaal normaal gefokte honden (goldenretrievers, airdale, 2 bordercollie kruisingen, 2 rescue herder achtige) en dan nu zo'n franse bulldog. Jammer.  "

Ja mij is ook al meerdere keren verweten dat ik te overdreven ben met de hond. Maar ik weet ook dat als dat beestje serieuze problemen krijgt, ze erg veel problemen gaan krijgen met betalen. Daarom moest het hondje ook zo goedkoop mogelijk etc. Maar een verzekering is onzin hp-frusty en nog meer van die frustrerende dingen, echt nog van de oude stempel etc. Gelukkig hier in de omgeving verder ook alleen goed gefokte honden. 

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik heb er toch maar wat van gezegd. 

Ze zegt dat beide ouders een stamboom hebben, en dat ze perongeluk gedekt zijn. De eigenaren liggen in scheiding en de pups zijn naar een dierenhotel gebracht en niet opgehaald. (Beetje broodfok verhaal maar goed) 

 

In ieder geval was ze super blij met de verzekering tip. Ze wist namelijk niet dat dat er was. En ze is van plan de pup vanavond nog te verzekeren voordat ze hem morgen ophaalt. Dus daar ben ik blij mee. 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" Ik heb er toch maar wat van gezegd. 
Ze zegt dat beide ouders een stamboom hebben, en dat ze perongeluk gedekt zijn. De eigenaren liggen in scheiding en de pups zijn naar een dierenhotel gebracht en niet opgehaald. (Beetje broodfok verhaal maar goed) 
 
In ieder geval was ze super blij met de verzekering tip. Ze wist namelijk niet dat dat er was. En ze is van plan de pup vanavond nog te verzekeren voordat ze hem morgen ophaalt. Dus daar ben ik blij mee.  "

Maar heb je met zo'n ras ook niet te maken met uitsluitingen? 

 

Ik zag deze week in de hondenspeeltuin voor t eerst zo'n hond in t echt. Het gehijg en gepuf ging me door merg en been. Hij was ook nog eens heel fors uitgevallen qua bouw. Echt naar om aan te horen. Ik zou t daar geen dag mee uithouden.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Maar heb je met zo'n ras ook niet te maken met uitsluitingen? 
 
Ik zag deze week in de hondenspeeltuin voor t eerst zo'n hond in t echt. Het gehijg en gepuf ging me door merg en been. Hij was ook nog eens heel fors uitgevallen qua bouw. Echt naar om aan te horen. Ik zou t daar geen dag mee uithouden. "

nee ik ook niet, al kreeg ik er geld voor zou ik zo'n hond nog niet in huis halen. Zou het niet aan kunnen om zo'n hondje altijd in moeilijkheden te zien. 

 

Maar de verzekering waar ik Willow bij heb verzekerd (reaal) verzekerd ook de Franse Bulldog. Echter betaal je voor zo'n hondje een stuk meer. Willow is ongeveer 15 kg zwaarder, en 4 keer zo groot. Maar wel 20 euro goedkoper in de verzekering per maand 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

" nee ik ook niet, al kreeg ik er geld voor zou ik zo'n hond nog niet in huis halen. Zou het niet aan kunnen om zo'n hondje altijd in moeilijkheden te zien. 
 
Maar de verzekering waar ik Willow bij heb verzekerd (reaal) verzekerd ook de Franse Bulldog. Echter betaal je voor zo'n hondje een stuk meer. Willow is ongeveer 15 kg zwaarder, en 4 keer zo groot. Maar wel 20 euro goedkoper in de verzekering per maand  "

Ja verschil moet er zijn. Gelukkig dat er een verzekeringsmogelijkheid is. Misschien kan t bij Ohra ook wel, geen idee of die rassen uitsluiten.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Ja verschil moet er zijn. Gelukkig dat er een verzekeringsmogelijkheid is. Misschien kan t bij Ohra ook wel, geen idee of die rassen uitsluiten. "

Ik was een tijd verzekerd bij Ohra en omdat Chewy het meest op een mops lijkt valt ie daar onder mops en bepaalde rasgerelateerde operaties werden niet vergoed. Gelukkig is hij ook niet brachyficaal ofzo want hij heeft juist een langere snoet hp-shiny 

Uitsluiten deden ze toen niet maar dan praat ik over 2015

 

honden page profiel MurphyMurphy 3 doggies

honden foto van Murphy

Het is eigenlijk geen frustratie want ik moest er heel hard om lachen.. maar toch..

Murphy heeft de vreemde neiging om op ons logeerbed te piesen. Niet stiekem maar gewoon vrijuit, omdat ze nog niet wist dat dat niet ok was. Inmiddels na 2x heeft ze wel een vermoeden gekregen dat dat niet de bedoeling is, en dat lost ze als volgt op:

Ik was gisteren even daar naar binnen om de was op te hangen, met een schuin oog op Murph om dr gelijk te kunnen tegenhouden als ze de houding aanneemt. En wat doet mevrouw? Ze ligt languit op bed met dr kont richting mij, en kijkt me over haar schouder aan. Ik vroeg me af waarom ze haar staart zo raar recht omhoog had staan want dat doet ze normaal alleen als ze... ja hoor, al liggend en me aankijkend op bed aan het piesen. Natuurlijk snel van bed af gezet en er iets van gezegd maar ik kwam niet meer bij.

(ze gaat voorlopig die kamer niet meer in, ze is verder perfect zindelijk dus gewoon even niet meer de kans geven dit te doen hp-smile)

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Pascale, er is al sinds 2014 een fokverbod op kortsnuiten zoals franse en engelse bulldogs.

In mei 2019 is aangekondigd dat de regering dit verbod nu ook gaat handhaven en er op controleren.

Reden voor fokverenigingen van dit soort honden om er mee op te houden.

Wellicht dat de pups daarom gedumpt zijn......

Daar kun je je familie dus wel degelijk op aanspreken. Het ras mag niet mee gefokt worden dus die pups zijn illegaal.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Pascale, er is al sinds 2014 een fokverbod op kortsnuiten zoals franse en engelse bulldogs.
In mei 2019 is aangekondigd dat de regering dit verbod nu ook gaat handhaven en er op controleren.
Reden voor fokverenigingen van dit soort honden om er mee op te houden.
Wellicht dat de pups daarom gedumpt zijn......
Daar kun je je familie dus wel degelijk op aanspreken. Het ras mag niet mee gefokt worden dus die pups zijn illegaal. "

Waarom staan er dan nog zoveel Franse bulldog pups op internet? Ook bij 'goede' fokkers die fokken met stamboom? 

 

Ik wist het ook niet. Ik ga het haar misschien wel zeggen, maar ik ben bang dat het dan teveel is haha. Ze was blij met mijn advies. Maar mijn laatste paar reacties zijn genegeerd (toen ik begon over BOS etc) 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Er kunnen geen 'goede' fokkers van dit ras zijn in Nederland. Omdat het officieel verboden is er mee te fokken.

Het 'internet' staat vol verboden zooi........

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Er kunnen geen 'goede' fokkers van dit ras zijn in Nederland. Omdat het officieel verboden is er mee te fokken.
Het 'internet' staat vol verboden zooi........ "

Ik had echt geen idee. Maar dan nemen ze dat ook niet serieus, nog zoveel FB die gefokt worden, en je ziet ze op shows etc. Zonde, want ik vind ze verschrikkelijk om te zien. Goede stond bij mij ook tussen aanhalingstekens. Geen enkel persoon die hiermee fokt, vind ik niet goed.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Ik had echt geen idee. Maar dan nemen ze dat ook niet serieus, nog zoveel FB die gefokt worden, en je ziet ze op shows etc. Zonde, want ik vind ze verschrikkelijk om te zien. Goede stond bij mij ook tussen aanhalingstekens. Geen enkel persoon die hiermee fokt, vind ik niet goed. "

Het mopsen en  bulldoggen fokken mag nog wel gewoon  alleen de regels zijn aangepast. Ik ben toevallig nauw betrokken bij een outcross project momenteel.

De regels zijn nu dat de neus tenminste 1 derde de lengte van de kop moet hebben. Het ras zelf is dus niet verboden om te fokken zolang het aan bepaalde eisen voldoet. 

 

Ze moeten als ze willen fokken het ras weer gezond proberen te fokken. ECHT gezond. Dus niet alleen je pattela test en je uithoudingsvermogen test. die neuzen moeten wettelijk langer. 

 

honden page profiel RockyRocky 3 doggies

honden foto van Rocky

Er lopen nu geen mopshonden in Nederland rond die aan de eisen voldoen, dus het fokken van deze raszuivere (zonder outcross) dieren is momenteel zeer zeker wel illegaal. 

Overigens, no offence, maar al jouw honden zijn brachycephaal. Betekent niet direct dat het gaat om extreme brachycephalie of dat ze lijden aan BOS. “Brachyficaal” bestaat niet.

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

" Er lopen nu geen mopshonden in Nederland rond die aan de eisen voldoen, dus het fokken van deze raszuivere (zonder outcross) dieren is momenteel zeer zeker wel illegaal. 
Overigens, no offence, maar al jouw honden zijn brachycephaal. Betekent niet direct dat het gaat om extreme brachycephalie of dat ze lijden aan BOS. “Brachyficaal” bestaat niet. "

Ik voel me niet zo snel aangevallen hoor je hebt gewoon gelijk!  

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

" Er kunnen geen 'goede' fokkers van dit ras zijn in Nederland. Omdat het officieel verboden is er mee te fokken.
Het 'internet' staat vol verboden zooi........ "

Ze mogen wel fokken als de neus een bepaalde lengte krijgt,er is geen officieel fokverbod voor franse bulldogs.

Er is amper toezicht erop,sommige fokkers willen het ras ook verbeteren maar die honden zijn dan zo ontiegelijk duur dat ze wel een broodfokhondje van mp halen voor een 500 euro,alles onder de 1300 is bijna broodfok,geen stamboom geen regeltjes.

Misschien de bezitters van zo een ongezonde hond bekeuren? fokkers pakken ze niet aan. Er zijn uitzonderingen ik zie al bulletjes die best goed gefokt zijn,kunnen lopen maar dit is bij hoge uitzondering.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Zo, even van me afschrijven, sta nog na te shaken.


Ik was met mijn honden in het park, en besloot ze los te laten, iets wat ik eigenlijk nooit doe daar ivm veel spelende kinderen, maar het park was helemaal leeg.


Kahlúa en willow waren heerlijk aan het spelen, écht enorm leuk, en bleven om mij heen rennen.


Plots kwam er in de verte een vrouw met een klein maltezertje aan. Ik riep ze bij me en beide luisterde. De vrouw ken ik en zij kent mijn honden en zei, laat ze maar lekker rennen hoor! Ze zijn zo leuk aan het spelen. Dus de honden weer los, negeerde het maltezertje volledig en gingen door met hun spel.


En ineens kwamen daar een man, vrouw en boomertje het veld op, niet via het pad, maar over het veld, richting mij. Beide honden er op af, ik roepen, en Kahlúa maakte meteen rechtsomkeert naar mij. Willow was intussen bij de boomer en lag plat op de grond. Dit meisje schrok zó erg van Willow en gilde, waar willow weer erg van schrok en zij kwam mijn kant op. En toen tilde dat meisje haar boomer aan de halsband de lucht in, waarop de boomer begon te schreeuwen. Waar Willow bijna bij mij was, rende ze weer naar hen toe om te kijken wat er was, en sprong tegen het meisje aan, die de boomer boven haar hoofd hield. Meisje was in blinde paniek, schreeuwen en huilen. Haar vriend werd boos op haar en zei dat ze normaal moet doen. Willow vond het hele spektakel interessant en ze kwam niet. Ondanks meerdere keren roepen van mij. Meisje schreeuwde ook naar mij dat ik mijn honden vast moet maken (incl wat scheldwoorden) 


Die vriend trok zijn vriendin mee en liepen de andere kant op, Willow rende terug naar mij. Ik schrok zo erg, die paniek en angst die dat meisje had..


Ik snap voor de volle 100% dat iemand het spannend vindt als er een herder op je kleine hondje af komt rennen, maar deze paniek was echt belachelijk, en niet normaal.


Toen kwam er een vrouw naar mij toelopen. Ik dacht, nu gaan we het krijgen. Maar ze zei dat ze alleen even wilde zeggen dat ze vond dat mijn honden het zó goed deden! En dat ze enorm veel respect voor mij had en hoe ik met de situatie om ging.


Ze zei dat de deze vrouw vaker met haar hondje ziet wandelen, en er hoeft aan de overkant maar een hond te lopen, en het beest wordt opgetilt. Ze heeft vast iets heel traumatisch meegemaakt, maar dit sloeg echt alles..

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

" Zo, even van me afschrijven, sta nog na te shaken.
Ik was met mijn honden in het park, en besloot ze los te laten, iets wat ik eigenlijk nooit doe daar ivm veel spelende kinderen, maar het park was helemaal leeg.
Kahlúa en willow waren heerlijk aan het spelen, écht enorm leuk, en bleven om mij heen rennen.
Plots kwam er in de verte een vrouw met een klein maltezertje aan. Ik riep ze bij me en beide luisterde. De vrouw ken ik en zij kent mijn honden en zei, laat ze maar lekker rennen hoor! Ze zijn zo leuk aan het spelen. Dus de honden weer los, negeerde het maltezertje volledig en gingen door met hun spel.
En ineens kwamen daar een man, vrouw en boomertje het veld op, niet via het pad, maar over het veld, richting mij. Beide honden er op af, ik roepen, en Kahlúa maakte meteen rechtsomkeert naar mij. Willow was intussen bij de boomer en lag plat op de grond. Dit meisje schrok zó erg van Willow en gilde, waar willow weer erg van schrok en zij kwam mijn kant op. En toen tilde dat meisje haar boomer aan de halsband de lucht in, waarop de boomer begon te schreeuwen. Waar Willow bijna bij mij was, rende ze weer naar hen toe om te kijken wat er was, en sprong tegen het meisje aan, die de boomer boven haar hoofd hield. Meisje was in blinde paniek, schreeuwen en huilen. Haar vriend werd boos op haar en zei dat ze normaal moet doen. Willow vond het hele spektakel interessant en ze kwam niet. Ondanks meerdere keren roepen van mij. Meisje schreeuwde ook naar mij dat ik mijn honden vast moet maken (incl wat scheldwoorden) 
Die vriend trok zijn vriendin mee en liepen de andere kant op, Willow rende terug naar mij. Ik schrok zo erg, die paniek en angst die dat meisje had..
Ik snap voor de volle 100% dat iemand het spannend vindt als er een herder op je kleine hondje af komt rennen, maar deze paniek was echt belachelijk, en niet normaal.
Toen kwam er een vrouw naar mij toelopen. Ik dacht, nu gaan we het krijgen. Maar ze zei dat ze alleen even wilde zeggen dat ze vond dat mijn honden het zó goed deden! En dat ze enorm veel respect voor mij had en hoe ik met de situatie om ging.
Ze zei dat de deze vrouw vaker met haar hondje ziet wandelen, en er hoeft aan de overkant maar een hond te lopen, en het beest wordt opgetilt. Ze heeft vast iets heel traumatisch meegemaakt, maar dit sloeg echt alles.. "

Jeetje wat schrikken !! 

en zo zie je maar dat, hoe goed je het ook probeert te doen, we met levende wezens te maken hebben (mens en dier). Op papier zou er niks aan de hand moeten zijn maar dit bewijst weer dat we geen robotjes zijn en niet alles 100% in de hand hebben ! 

Zielig dat het meisje zich zo voelt, vind dan ook apart dat ze wel jullie kant op durfde te lopen terwijl je honden los waren aan het spelen! 

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Best wel een geirriteerd......niet vanwege een hond of zoiets maar vanwege de meest honds-brutale pbtje op FB. 

 

Ik heb een flinke voorraad aan spullen voor het maken van de halsband......van paracord tot aan de kliksluitingen. Dat laatste heb ik van een bepaald merk...en is gewoon de sluiting onder de sluitingen voor de halsbanden. Echter is er 1 bepaalde maat hierin momenteel slecht tot niet leverbaar door de hoofdleverancier (die ze produceert). 

 

Ik heb deze nog, omdat ik gewoon er een aantal per keer besteld. Kreeg ik dus een berichtje.....

 

Als ik nog zo n sluiting had. Ja maar ik verkoop de mijne niet. Ik heb ze zelf hard nodig, daarnaast beseffen mensen niet dat ik gewoon belasting afdraag...daarbij kost het mij een envelop enz.

 

Conclusie ik was een flauw en gierig persoon.......omdat ik niet 1 simpele kliksluiting wilde afstaan. 

 

Ik was met stomheid verbaast....en ook geirriteerd over de brutale benadering. Natuurlijk stuur ik heel soms wat materialen,  als ze in nood zitten....maar ik ben geen verkooppunt van spullen...ook ik heb wel eens pech. 

 

Dit was overige niet de eerste keer........

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 32 van 45 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 3233 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45
Volgende forumvraag: Marley op de hondenschool
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^